8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 7.4.2006 13:29

Andy silikonová ňadra jsou pro idioty

Půvab ženy není ve vycpaném poprsí a půlkilu líčidel na tváři.:-)

iva 7.4.2006 10:38

Re: Andy, Pavlo a spol.

chápete dobře,
lidé, kteří neprojdou náročnými testy nebo budou starší 40 let nebudou moci mít dítě vůbec. Z toho vyplývá, že se to týká i mnohem mladších, kteří jsou např. silně krátkozrací, mají vysoký krevní tlak, srdeční vadu, špatné spermio, špatná vajíčka apod.
 
O.K. 7.4.2006 10:56

Re: Re: Andy, Pavlo a spol.

Jestli je to tak, tak je to teda hrozná hloupost. Což znamená, že má obrovskou šanci na schválení, jak tak znám náš Parlament.
 
Andy, já bych řekla, že dotyční pánové si tím horováním proti umělému oplodnění dospělých ženských foukají na bolístku. Fakt, že v něčem mají nad polovinou lidstva převahu - že mohou plodit až do smrti - jim dává pocit, který by si jinak už těžko mohli dopřát. No není to hezké, když můžete někomu, kdo vám jinak dá na frak úplně ve všem, vždycky vpálit do ksichtu - možná, že máš lepší projekt, ale už se ti přivírá startovací okno!? Nechce se mi tomu věřit, ale asi to tak bude. Protože jiný argument, proč by se konkrétně čtenáři Psa, z nichž má brýle, slepák, cukrovku nebo nedonošené dítě snad úplně každý, vehementně dovolávali "přírody", mě nenapadá.
kocour 7.4.2006 11:11

Chápeš naprosto správně.

Naše moudrá vláda dospěla k názoru, že ve čtyřiceti už je člověk na děti moc starej, a proto je třeba mu to zakázat. První krok je zákaz umělého oplodňování, další krok zřejmě bude povinná sterilizace čtyřicetiletých.

Andy 7.4.2006 11:16

Re: Chápeš naprosto správně.

a následovat bude vývoj klonování patřičně nevzdělaných a poddajných jedinců- ideál každé v Evropě přijatelné vlády.

Jak, doprdele práce, může banda nijak zvlášť chytrých jedinců ( parlament), zakazovat někomu dělat se svým tělem to, co si dotyčný přeje, pokud tím nikomu neškodí ? Co si to ještě v rámci tzv. demokracie necháme líbit ?

A takové zákony vymýšlí hovada, která ospravedlňují svou socialistickou existenci argumenty z dějepisu, jak zlé panstvo nutilo poddané psát si supliku kvůli svatbě.

kocour 7.4.2006 11:24

Ale Andy,

tenhle zákon se týká tak malé skupinky osob ... ve dvaceti si jeden neumí představit, že mu bude třicet, ve třiceti, že mu bude čtyřicet ... Když svoláte demonstraci kvůli tomuhle, přijde Vám tam pár desítek lidí ...

honzak 7.4.2006 12:25

děvenky moje starostlivé!

jsem dalek toho někomu vyčítat hrazení nezbytných technologických zákroků při údržbě tělesné schránky. Sám jsem občas také využil dobrodiní chirurgie a ortopedie. Nicméně jako technokrat nemohu opomenout fakt, že starým rodičům se velmi často rodí defektní děti, které pak jsou velkou finanční zátěží pro rodinu i společnost. Další pravdou je, že potomek vymodlený v pozdním věku je donošen i přes varování lékařů (ženy nad 35 prochází velmi pečlivými prohlídkami v těhotenství) a porozen. Já bych to nepodporoval. Na straně druhé bych podpořil takové společenské klima, které by dovolovalo mladým ženám rodit a vychovávat děti v optimálním věku pro oba - matku i dítě.

Svá tvrzení opírám i o pozorování spolku rodičů dětí s Downovým syndromem - kdysi mívali sraz u Smíchovského nádraží a jezdili plavat do Radlic. Tedy ty lehčí případy. Ty horší jsem pak viděl v různých léčebnách a byla to hrůza.

Závěrem otázka - mají mladé cikánky problémy s neplodností? Jak si ty holčiny, které jsou "hoblovány" od 13 let stojí s rakovinou děložního čípku?

O.K. 7.4.2006 12:41

Re: Jak si ty holčiny, které jsou "hoblovány" od 13 let stojí s rakovinou děložního čípku?

Asi špatně, pokud je pravdivé Vaše tvrzení, že začínají ve 13 letech (jestli ona to není taková ta obecně známá pravda, jako že židé dávají krev miminek do macesů):

"V gynekologické oblasti roste podle Alfréda Dörra z Masarykova onkologického ústavu výskyt zhoubných nádorů děložního tělíska a vaječníků. Rakovina děložního čípku se vyskytuje u 20 ze 100.000 žen. Ve vyspělých zemích je to šest případů. Mezi faktory, které jej vyvolávají patří například brzké zahájení pohlavního života, větší počet partnerů, kouření nebo virové infekce pohlavních orgánů. Rostoucí výskyt tohoto onemocnění však podle něj souvisí i se špatnou životosprávou. Důležitá je podle něj pravidelná kontrola u gynekologa a preventivní sledování rizikových skupin žen."

www.pramenyzdravi.cz

Pavla B. 7.4.2006 12:42

Re: děvenky moje starostlivé!

Dnes už se nikomu dítě s DS narodit nemusí - pokud jsou pádné důvody, je možné jít na odběr plodové vody a případně pak z výsledku odvodit sice nemilý, ale nejrozumněší důsledek. Totéž se týká řady dalších defektů - ty nejběžnější odhalí screening jak u mladších, tak u starších matek, což ostatně sám píšete. Nedbat rady lékařů je ovšem velká hloupost; kvůli tomu, že jsou někteří lidé nezodpovědní, však snad nelze úsilí mít dítě ve vyšším věku zapovědět všem.

iva 7.4.2006 12:52

Re: děvenky moje starostlivé!

mohl bys, prosím, specifikovat termín "starým rodičům"? Pořád tak nějak nechápu proč se tady rozjela diskuze o věku, když  u specialistů běžně začínají páry s 1. umělém oplodnění ještě před třicítkou. Nebo to už je také pozdě? Jestli patříš k těm štastným, který měl ve dvaceti vyřešenou existenční otázku, našel jsi ženu svého života a začal pomýšlet na děti (které samozřejmě přišly měsíc po vysazení antikoncepce), tak gratuluju. Mohli bychom tě ukazovat na nějaké výstavě jako vzácný exemplář

Fylyp 7.4.2006 9:22

Zbavme se jich všech!

Dobrá, takže pokud se skutečně budeme řídit přírodním výběrem, tak všechny děti, co se narodí mentálně či fyzicky postižené, bychom prostě měli odstřelit, aby tu svou chorobu nepředávali dál. Ušetřilo by se za vozíky, za léky atd. Alespoň to odpovídá vámi proklamované tezi. No prosím, jen do toho...
Veruna 7.4.2006 9:56

Re: Zbavme se jich všech!

a už žádné návštěvy u lékaře-pokud to není přítel s kterým popíjíte.
A až přijde čas odejděte do hor - sám, bez potravin, nápojů. A nepromeškat dobu odchodu, nikdo se tam s váma nechce tahat.
Jsem připravena na cestu :-))))
Skepticus Maximus 7.4.2006 13:27

Re: Zbavme se jich všech!

Hm, a co prevence. Nebylo by lepší povinné vyšetření na začátku těhotenství? ;-)

Doba Lakedaimónu a jejich humanismem nezkaženého způsobu uvažování je dávno pryč.;-(

Pavla B. 7.4.2006 13:42

Re: Re: Zbavme se jich všech!

Těhotenské prohlídky povinné jsou a záběr se stále rozšiřuje - jako screening se dělá prenatální diagnostika stále většího množství dědičných i vrozených vad.

Skepticus Maximus 7.4.2006 14:23

No vždyť.

Stredocech 7.4.2006 9:19

A ještě, na co zdravotní pojištění, ať se každý léčí za své.

Ať  si zkouší co chce, ale za vlastní, případně se může odljet léčit do ciziny, rovněž za vlastní.
 
Andy 7.4.2006 9:03

uf, to mne zabedněnci namíchli

jdu budovat kariéru, já můžu :)
Veselý 7.4.2006 8:53

Skepticus Maximus má můj souhlas

Metoda přirozeného výběru je v přírodě zavedená. Pokud budeme přírodu šidit, vrátí nám to. Kdesi jsem četl, že je vhodné, aby žena měla děti do 30 let. Pokud před několika tisíci lety byl průměrný věk 27 let, asi jsme na tuto možnost vývojově upraveni.
Samozřejmě můžeme s leččíms čarovat. Dnes zavádíme zvyk, že žena musí zvládnou kariéru a pak je čas na děti. A děti někdy bohužel nepřichází. Chápu, pro některé je to velké zklamání, ale jsem proti tomu se pokoušet vyrábět děti průmyslově - tak daleko ještě vývojově nejsme. Pokud budeme přírodu obcházet, může se stát, že za několik stovek let se lidstvo dostane do situace, kdy nevyprodukuje potomky - a tím i zanikne jako druh.
Andy 7.4.2006 9:01

Re: Skepticus Maximus má můj souhlas

ano, přírodu bychom neměli šidit. Musíme zakázat všem, aby přírodu šidili.
Mezi námi, není přirozené, aby byly všude lesy a maximálně zvěří vyšlapané stezky ? Není náhodou stavba silnic, jezdění auty a lítání letadly něco proti přírodě?
Do kolika let může mít děti muž? Podle zákona také ne po čtyřicítce. Pak by ovšem měl přestat souložit, neboť sex příroda vymyslela pro rozmnožování, nikoliv pro plezír.
O léčení všeho možného už jsem se zmiňovala. Tady dostává příroda strašně na frak.
Těší mne, že náš parlament je tak uvědomělý, že nedopustí, aby za pár set let lidstvo vymřelo. To je jistě důvod jeho aktivity. Koneckonců, Špidla už vypočítal posledního Čecha, takže v tom máme praxi. 
Je pravdou, že ženy zvládají kariéru a pak teprve děti. Na to lze jen říci, že by muži měli zvládat svou kariéru tak, aby sami své ženy a děti uživili, pak může žena rodit od šestnácti každý rok až do těch třiceti a na práci se může vykvajznout, nebude jí potřebovat.
Tak, pánové, do toho. Když přinesete domů dvacítku a chcete děti a teplou večeři, nemůžete očekávat, že žena ve volných chvílích bude tisknout peníze, aby bylo na maso.
Andy 7.4.2006 9:03

Re: Re: Skepticus Maximus má můj souhlas

samozřejmě, muž může mít děti i po čtyřicítce, ale výhradně přírodní cestou.
A na viagru zapomeňte:))) je to proti přírodě.
Skepticus Maximus 7.4.2006 13:32

Chlapovi, kterému nestojí po čtyřítce,

nestál ani před čtyřicítkou ;-P

Skepticus Maximus 7.4.2006 12:48

Andy zbytečně se čílíte,

pletete dohromady záměrně sex s rozmnožováním a vůbec hloupě žvaníte, jelikož nejste schopna smysluplně obhájit své názory.

Stredocech 7.4.2006 9:16

Re: Skepticus Maximus má můj souhlas

Co to je PŘÍRODA. Člověk je bezvýhradně podřízen přírodním zákonům a nemůže dělat nic, co mu tyto zákony nedovolí. A nepřirozené je jakékoliv používání nástrojů z pazourku, to už "přírodě" odporuje.
Nemluvě o takových zrůdnostech, jako je operace slepého střeva, tím se jistě přenáší sklon k tomu do příštích generací. Nebo takovou chřipku, nač srážet horečku nějakými chemikáliemi, ti co přečkají, budou patrně mít vyšší genetickou odolnost.
Pokud chcete být v souladu s přírodou, musíte ovšem mít alespoň 5 dětí, aby mohl nastat přirozený výběr.
 
Skepticus Maximus 7.4.2006 14:32

Re: Re: Skepticus Maximus má můj souhlas

Já nehoruji pro čistý přírodní život, ostatně dnes už to ani nelze, ale pro opatrnost a pokoru při výzkumu a jeho následné aplikaci.

Netřeba 7.4.2006 9:21

Re: Skepticus Maximus má můj souhlas

Metoda přirozeného výběru je v přírodě zavedená. - vaše slova.
Tak jen pozor, abyste si někde nezlomil nohu. I to je přirozený výběr, nemehla tady nemají co dělat.
Veselý 7.4.2006 16:12

Re: Re: Skepticus Maximus má můj souhlas

Ale, ale, nečertěte se, já zde mluvím o genetice. Kdo chce, ten to pochopil. Problém není v ženách, jak by se na první pohled zdálo, nýbrž v mužích. Nechci zde zavádět neodbornou debatu, ale kdo bude chtít, něco o této problematice najde.

Například matka je někdy genetickým přenašečem hluchoty na syny. Vím to ze života, věřte, není to nic příjemného pro rodiče. A je to i etický problém.

Andy 7.4.2006 8:25

Zkoušet za vlastní si můžou v podstatě co chtějí, přinejhorším třeba v zahraničí, takže v tom žádný problém ve skutečnosti není.

nic blbějšího jsem snad nečetla. Zaprvé- zákon nerozlišuje, zda za vlastní či cizí- prostě vůbec. Zákaz.
Jinak, to o tom zahraničí, to je , jak když Kohouta přesvědčovali, aby se vystěhoval a neobtěžoval chartou pokojné obyvatele ČSSR. Když chceš revoltovat, tak někde jinde.
ale je to dobrý, když jsme se kdysi snažili vyvézt otce na dialýzu do Německa ( zde nějaký předchůdce dnešních vládnoucích trotlů zakázal dialýzu neužitečným tvorům nad určitý věk - který nebyl rozhodně žádných sedmdesát, zejména pokud nebyl dotyčný marod důležitý člen KSČ), tak jsme byli upozorněni, že po návratu budeme zatčeni a pro jistotu otci sebrali pas ( já ho neměla nikdy).
 
Pěkně jste mi to připomněl.
A.S. Pergill 7.4.2006 7:46

Opět se jedná o typický křesťanský přístup:

Ačkoli se křesťané zaklínají "podporou a ochranou života" - velice často v souvislosti se zákazy antikoncepce a potratů - ve skutečnosti jsou pro ně ideologicky nepřijatelné jakékoli zásahy do reprodukčního procesu. Z toho důvodu také blokují na tomto poli i řadu významných výzkumů (i takových, kde mělo bývalé Československo postavení světové špičky), a mezi ně patří i asistovaná reprodukce. ********************************************************************** Jediné rozumné opatření: Zajistit o blížících se volbách, aby se do poslanecké sněmovny dostalo co nejméně klerikálů. Tedy nevolit KDU-ČSL, nevolit ani ODS (protože ta se v kontraverzi kolem RP projevila v podstatě jako B-tým klerikálů) a v některé z těch zbývajících stran podpořit preferenčními hlasy ty kandidáty, co nechodí do kostela (a tvrdě informaci o náboženských předsudcích kandidátů požadovat na předvolebních mítincích, pokud ji lídři nedají, dát raději přednost jiné straně).
iva 7.4.2006 7:48

Re: Opět se jedná o typický křesťanský přístup:

pro zákon hlasovali hlavně komunisté - myslíš tedy, že to jsou skrytí křesťané?
* 7.4.2006 10:39

a není snad křesťanský princip proklatě levicový?