8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Victoria 22.8.2006 20:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Z Vašich názorů je mi, mírně řečeno, špatně... Zřejmě jste nikdy netrpěl žádnou závažnější nemocí... Lidé na dyalíze jsou produktivní, až byste se divil... Necítím se odepsaná a ani těch xy lidí, které 3x týdně ve středisku potkávám... Naopak, to, že můžeme něco dělat, že můžeme pokračovat v zaměstnání, ve studiu atd. nám právě dodává sílu jít dál a vydržet. Možná se budete divit, ale my jen tak nečinně nesedíme 3x týdně v křesle a pak se neválíme doma a nelitujeme se. Teda většinou, nemohu mluvit za všechny. Ale většina z nás si na dialýzu ze zaměstnání jen "odskočí", většinou na tu noční, a pak ráno normálně vstane a jde zase do práce, do školy atd. A proto Vás prosím, nesuďte, pokud nevíte, o co jde... Děkuji. Lenka

jedd 10.4.2006 11:42

???

to si delas kozy, pokud nekdo stanovy hranici a dost, tak proste zakaze lidem nad 40 vyuzit moznosti mediciny. to se treba ma prestat ockovat ve jmenu tveho blbeho argumentu "ponechání přírodního stavu"? a co poskytovani prvni pomoci chytraku - co tak ponechani prirodniho stavu. tohlencto muze napsat akorat omezenec.

Saša 10.4.2006 10:27

Já nebráním.

Naopak doporučuji všem, aby početí neodkládali a měli první dítě co nejdříve. Odklady jsou velmi nebezpečené - například mohou člověka zavést až k závislosti na nějakých lékařích a jejich vůli a rozhodnutí, čí vajíčko čím spermatem oplodní a které embryo do jaké dělohy vloží.

Kocoure, slyšel jste už letos kukačku? Až ji uslyšíte, vzpomeňte...

Saša 10.4.2006 10:20

Třicátník a sedmnáctka jsou sice výjimečný případ

(ale i takový znám a párů s věkovým rozdílem 11-9 let znám dost a kupodivu všem, co znám, to vydrželo), ale podstata věci je taková, že zatímco třicetiletý muž se může rozhlížet po své "sexuální kořisti" v ročnících směrem dolů, přičemž směrem nahoru zabloudí málokdy a téměř nikdy ne moc daleko, žena třicátnice stěží může hledat svého partnera v ročnících výrazně nižších, ale snáze ho bude hledat v ročnících vyšších. Takto se chovají muži i ženy a nejde o konvenci, ale o přirozenou tendenci. Že je ta žena k ženám nespravedlivá? No v dnešní době to tak vypadat může, dříve byla lidskému rodu velmi prospěšná. A navíc je ta tendence nespravedlivá jen k starším ženám a naopak velmi výhodná pro mladé holky. U mužů je to právě opačně - v mladém věku na tuto tendenci doplácejí a trpí jí. Takže je to vyrovnané.

Saša 10.4.2006 9:55

Ale já bych samozřejmě také hlasoval proti tomu zákonu jako celku.

Ten důvod se skrývá v tom, co jsem uvedl již níže - tedy v osudu embryí, které nejsou do dělohy matky implantovány.

Z tohoto pohledu je mně úplně lhostejné, jestli dárci vajíčka a spermie byli nad čtyřicet nebo pod čtyřicet - člověk ze splynutí vajíčka a spermie vzniklý je zabíjen a dokonce i využíván k vědeckým nebo dokonce komerčním účelům.

Nebýt oplodňování in vitro, nebylo by ani problémové otázky o správné věkové hranici...

Honza 9.4.2006 8:02

Divím se, kolik lidí reaguje na zjevného debila Honzaka.

Pokud Honzakovi vadí, že umělé početí z důvodu nemožnosti počít normálně je placeno z daní, tak by se někomu jinému nemuselo líbit, že Honzakův příbuzný např. s rakovinou bude vůbec léčen.

Docela absurdní, co?

jonáš 7.4.2006 19:04

Re: A stát, místo aby jí pomohl...

No rozhodně by aspoň nemusel tolik propagovat kondomy ;-P

pertinax 7.4.2006 19:00

Tento zákaz má svou logiku.

Paroubkovo porodné zvýší počet "normálně" počatých dětí, že nebudeme vědět co s nima. Asistované početí tedy nebude zapotřebí a Rath ušetří na zdravotnictví, a bude slavný. Vy holt nevidíte všechny souvislosti.

Sch.glosátor 7.4.2006 18:03

A stát, místo aby jí pomohl...

A co má stát udělat, poslat  k ní  "obecního bejka na motorce" ?

Sch.glosátor 7.4.2006 17:49

Těch pár jedinců to rozhodlo.

No, opona chrámová se neroztrhla ve dví, svět se točí dál a ženský jsou stejně fajn jako před tím.

68 7.4.2006 17:35

Re: Re: Pokud ku příkladu Renáta a Kateřina

Ne.

kocour, namyšlený hulvát 7.4.2006 17:30

Re: Namyšlený hulvát,

Tak, a teď jedu domů a pokusím se cestou přejet aspoň nějakého psa. Já jsem namyšlený hulvát a podle toho se musím chovat.

kocour, namyšlený hulvát 7.4.2006 16:34

Re: Namyšlený hulvát,

Vidíš to, kdybych nebyl namyšlený hulvát, tak bych teď přiznal chybu a že jsem slepej. Ale protože namyšlený hulvát jsem, tak to samozřejmě udělat nemohu. A přílepek to není, šlo to tam už z vlády. Přílepkem nazýváme pozměňovací návrh načtený ve druhém čtení, pokud možnost předmětem zákona vůbec nesouvisející, za účelem obejití jinak povinné procedury. Ale to je detail.

O.K. 7.4.2006 16:30

Namyšlený hulvát,

Na schůzi Poslanecké sněmovny, která bude zahájena 18.dubna, se musí poslanci rozhodnout, zda podpoří pozměňovací návrh k novele Zákona o zdraví a péči lidu – konkrétně paragrafu, který upravuje podmínky pro metody asistované reprodukce. Tato novela je „přílepkem“ vládního návrhu zákona o výzkumu na kmenových embryonálních buňkách.

Skepticus Maximus 7.4.2006 16:29

Hm

Mám neodbytný pocit, že se ten zákon dá vykládat tak, že se týká jen dárců nikoli neplodného páru, který dodá životaschopné zárodečné buňky. U matky je jasně psáno, že musí být pouze v plodném věku a o otci ani ťuk. Tahle "právničtina" je zkázou lidstva ;-€ Čert ví, jak to mysleli:-/

kocour, namyšlený hulvát 7.4.2006 16:19

Speciálně pro Sašu:

Pro ten zákon hlasovala ČSSD a KSČM, pouze Bohuslav Sobotka byl proti - to zjevně proto, aby v případě potřeby mohl zpochybnit hlasování, že se spletl, a muselo se hlasovat znova.

ODS byla částečně proti, částečně se zdržela, jen pár jedinců bylo pro.

US tak půl napůl.

Jako jeden muž hlasovala proti KDU-ČSL.

Lenka 7.4.2006 16:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

S tím tříděním diagnóz bych pracovala opatrně. Trochu cyničtější pohled by je třeba taky mohl dělit opravdu ohrožující nemoci na vlastní vinou zaviněné a nezaviněné.

Veselý 7.4.2006 16:12

Re: Re: Skepticus Maximus má můj souhlas

Ale, ale, nečertěte se, já zde mluvím o genetice. Kdo chce, ten to pochopil. Problém není v ženách, jak by se na první pohled zdálo, nýbrž v mužích. Nechci zde zavádět neodbornou debatu, ale kdo bude chtít, něco o této problematice najde.

Například matka je někdy genetickým přenašečem hluchoty na syny. Vím to ze života, věřte, není to nic příjemného pro rodiče. A je to i etický problém.

Skepticus Maximus 7.4.2006 16:12

O.K.

Jestli on celý ten systém není na hlavu postavený ;-D

kocour, namyšlený hulvát 7.4.2006 16:06

Tady je to:

http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=4&t=1071

viz "text návrhu zákona schváleného PSP", část třetí.

Musím se přiznat, že kdybych se musel spoléhat jen na tento na Psu uveřejněný článek, v životě bych to nenašel. Ten zákon se jmenuje "zákon o výzkumu na lidských embryonálních kmenových buňkách" a novela "zákona o péči o zdraví lidu" je jen jeho součástí. Když už píšu nějaký článek s cílem něco veřejnosti sdělit a o něčem ji přesvědčit, tak ten zákon aspoň ocituji správně, aby ho našel i normální člověk a ne jen legisltivní expert.

VladaPing 7.4.2006 15:57

Re: . Mne trápí, co se děje s těmi embryi, která implantována nejsou.

O kanalizaci jste neslyšel?

Skepticus Maximus 7.4.2006 15:54

Re: Re: Re: A kde vy berete právo

No podle mého skutečně žádné právo na oplodnění neexistuje(a to ani přirozenou cestou:-), ale zrovna tak je zhovadilé toto zakazovat zákonem, jelikož to prakticky nelze kontrolovat ani sankcionovat a navíc jako liberál se domnívám, že jde o nepřípustný zásah do soukromí. Jiná otázka je, že jde o rizikové jednání, které vlastně platíme všichni. Jenže to je spíše filosofická otázka než otázka zákonných opatření.

VladaPing 7.4.2006 15:53

že vajíčka nebo spermie budou co nejkvalitnější.

Co to znamená, to "nejkvalitnější"?

Které vajíčko je "kvalitní" během let ovulace ženy?

Která z několika milionů spermii při ejakulaci je "nejkvalitnější"? Ta nejrychlejší?

kocour, namyšlený hulvát 7.4.2006 15:45

Re: Vážně?

Vygoogluj si pozměňováky a debatu ve 2. a 3. čtení. V důvodovce to nenajdeš. 

O.K. 7.4.2006 15:41

Vážně?

Takže ti "staří rodiče" mohou mít dítě, ale vytvořit jim ho musí někdo jiný. Nejde o to, že ho nestihnou vychovat, ale o "čistotu rasy". No to je gól. Asi si půjdu vygooglovat důvodovou právu.

O.K. 7.4.2006 15:31

Ad Proč adolescentních nemehel?

No já nevím, Sašo. Dívky jsou sice v pubertě vyspělejší, ale rychle po ní je je hoši zase dohoní. Jinak já žádného třicátníka, co by si vzal sedmnáctku, neznám. Podle mě je pro normální sedmnáctku třicátník mimozemšťan a pro normálního třicátníka zase mimozemštanka ta sedmnáctka. Nemají se kde potkat a nemají společné téma. Většinou, výjimky, to se shodneme, existují. 

Kdysi bylo normální, že se braly páry s velkým věkovým rozdílem. Dnes už ne a není to žádnou umělou snahou feministek. Prostě se neberou lidé, kterým to zprostředkovali z majetkových důvodů rodiče, ale lidé, kteří na sebe nějak narazí - což jsou spolužáci nebo lidi, kteří mají společné známé, což většinou bývají jedinci v plus mínus stejném věku. V podstatě synonymem je "homogamie" - tedy že stejní si berou stejné. Což vzhledem k tomu, že VŠ muži se dnes v drtvé většině žení až ke třicítce, znamená, že VŠ ženy se vdávají v obdobném věku. A protože s věkem plodnost klesá, klesá právě u nejvzdělanější části populace. A stát, místo aby jí pomohl, jí podráží nohy. Podle mě je to další příznak toho, že o střední třídu, která je páteří každé normální společnosti, si v tomhle státě vláda akorát otírá boty.  

Václav 7.4.2006 15:30

Teda já zírám

Diskusi jsem sice kvůli nedostatku času jen tak prolétl, ale přesto zírám co se tu zase našlo chytráků, jejichž znalosti z biologie člověka, by byly na propadnutí snad i na základní škole, ale přesto jim tento katastrofální nedostatek znalostí nevadí ve vynášení kategorických soudů. A nejhorší je to, že těmito soudy většinou schvalují zmíněné legislativní svinstvo, se kterým snad snese srovnání jen péče o čistotu rasy, kterou provozovala třetí říše. Třeba u chlapů je ta čtyřicítka krávovina na kvadrát, která nemá po odborné stránce žádné opodstatnění. Spermie se totiž u mužů po velkou většinu života pravidelně obnovují, takže důvod k obavám o kvalitu sice podle odborníků může být, ale až mnohem později.

A ještě poznámka pro ty zasloužilé, co se tu ohánějí už i vnoučaty a tvrdí, že kdo nemůže mít děti přirozeně, tak ať je nemá. Neberte to osobně, ale byly to zrovna vaše generace, které při budování světlých zítřků doprasily životní prostředí v našem státě takovým způsobem, že to pochopitelně poznamenalo další generace, a to i v plodnosti. Rozplozovací schopnost dnešní mladé generace je jen zlomkem to co bylo běžné před nějakými ...sáti lety. Takže se může stát, že bez asistované reprodukce budeme vymírat.

Stredocech 7.4.2006 15:29

Na "solidaritu" také není žádné právo

Příroda zná pouze právo silnějšího. Dokonce sežrání (doslovné) příslušníků slabšího kmene kmenem silnějším. Poslední případ, o kterém vím se odehrál roku 1835.

Různé smečky si ovšem domluvily vzájemnou pomoc unitř smečky, to je ovšem domluva, nikoliv "právo." Vedoucí kusy smečky pak tuto domluvu zdůvodňovaly nějakým vnějším posvěcením kusům slabším, neboť součástí domluvy bylo z části ijejich osobní postavení.

Ivä 7.4.2006 15:27

Re: Ale smějí.

Sašo,

je to jinak. Ženám nad 40 let se nesmí implantovat embryo vzniklé z jejich vajíčka. Z cizího klidně. TAkže ženy  i muži nad 40 let mohou podstoupit umělé oplodnění, ale ne z vlastními zárodečnými buňkami. Asi Vás to nepotěší, ale je to tak. A mně těší, že Vás to netěší

Stredocech 7.4.2006 15:22

To je jednoduché

Diskriminace kvůli věku.