1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavla B. 7.4.2006 13:09

Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Mimochodem mít rh mínus není nic mimořádného, možná ho taky máte - u mužů je to úplně fuk a ani u žen nevadí, pokud mají opět rh mínus dítě.

Jinak nevycházím z údivu - jak postupně vyšlo najevo, nemáte páru ani o fyziologii (vstřebávání vajíček v břišní dutině), ani o imunologii (rh faktor), ani genetice (prakticky všechny vaše příspěvky) A PŘITOM VÍTE, JAK PRACUJE PŘÍRODA . Úžasné - skláním se před vaším vrozeným biologickým géniem a loučím se.

Skepticus Maximus 7.4.2006 13:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

To by mě zajímalo, kde v přírodě jste viděla plodnou samici bez vejcovodů a kde mláďatům vymění krev, když se zrovna nehodí Rh faktor :-) Že oni ta zvířata se musí dovzdělat, aby se mohla množit :-) To víte okecávat můžete kdeco, ale já tu nikdy netvrdil, že vím jak pracuje příroda, já tvrdím, že to nevíte Vy a ostatně ani specialisté a přesto zcela záměrně porušujete její osvědčená pravidla, abyste si splnili svá přání a taháte tak všechny do nikdy nekončícího řetězce problémů.:-/

Andy 7.4.2006 7:36

Re: Budu sice za špatňáka,

nu, také chci být za špatňačku. Všechny páry, které chtějí mít děti, by je měli mít na své náklady a také je sami živit. Všechny ty extrabuřty, porodné, mateřská, další mateřská, přídavky na děti, pastelkovné.... warum ?
Jen samotný fakt, že některé páry dokážou počít přirozenou cestou by neměl být poukázkou na státní peníze.
Je to "něco navíc".
Skepticus Maximus 7.4.2006 7:41

Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Souhlas. To by byla krása a moje pravicová dušička by se tetelila radostí :-) Proč by si měl pořizovat někdo, kdo není schopen sebe i je kompletně zaopatřit?
Pavla B. 7.4.2006 7:52

Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Věřte tomu, že všech těchto "extrabuřtů" (myslím, že jste pochopil nadsázku Andy a začínáte couvat)  by se téměř všechny neplodné páry usilující o dítě s radostí vzdaly (výměnou za to dítě). A většina z nich by si byla ochotna kompletně zaplatit i léčbu neplodnosti, kdyby jej (z nevímjakých důvodů) zdravotní pojišťovny vůbec nehradily.
Asi se nedokážete ani vzdáleně vcítit do situace lidí, kteří potomka mít nemohou - vůbec to není o penězích, nýbrž o možnosti cokoliv vůbec zkusit, kterou se jim debilní parlament pokusil sebrat.
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:04

Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Zkoušet za vlastní si můžou v podstatě co chtějí, přinejhorším třeba v zahraničí, takže v tom žádný problém ve skutečnosti není.
iva 7.4.2006 7:42

Re: Budu sice za špatňáka,

budeš se asi divit, ale my si skoro všechno hradíme a rádi bychom si hradili dál. (pokud tedy poslanci neomezí umělé oplodnění - pak už si páry nebudou mít co hradit), pojišťovna proplácí jen cca půlku a doplatky jsou okolo 20 tisíc. Od 4. pokusu okolo 50 tisíc. Zadarmo nic nemáme!!!! Navíc nikde není psáno, že se podaří takže investované peníze nikdo nevrátí.
Skepticus Maximus 7.4.2006 7:49

Re: Re: Budu sice za špatňáka,

To není meritum věci, podstatou je, že je něco zásadně vadné ve Vaší genetické informaci a že ty problémy s velkou pravděpodobností předáte dalším generacím. Takže jedině za své a včetně rizik.
Pavla B. 7.4.2006 7:55

Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Omlouvám se, ale nemohu jinak, než Vás nazvati dokonalým pitomcem.
Neplodnost má sto a jednu příčinu, z nichž genetické vady jsou ta jedna příčina.
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:13

Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

To bude tím, že tu věc nahlížíte citem a ne rozumem a já to chápu a odpouštím Vám :-)
Pavla B. 7.4.2006 8:19

Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Vaše utkvělá představa, že neplodnost nutně souvisí s přenosem genetických vad, čili že jde o jakýsi přirozený obranný mechanismus, je neskutečně vzdálená realitě a rozumem má společného pramálo.
Drtivá většina nositelů genetických vad nemá naprosto žádné potíže se svou reprodukcí.
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:30

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Ano a Vy chcete, aby i ti, co tyto problémy mají, přenášeli tyto vady dále. Jinak ta moje "utkvělá" představa je snadno ověřitelná, když si nenalháváte, že je to jinak. Vyjímky pouze potvrzují pravidlo.
Pavla B. 7.4.2006 8:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Je to sice z 99 % nesmysl, ale dejme tomu, že to tak je: muž s nepohyblivými spermiemi předá svou vadu synovi, žena se sklonem ke srůstům vejcovodů dceři. Jejich potomci budou mít tytéž problémy, opět si pořídí dítě s pomocí lékařů. No a? V nejhorším případě půjde vše doztracena a další generace už žádné dítě mít nebudou.
Lidé postižení metabolickými poruchami včetně diabetu (asi nejrozšířenější), rozštěpovými vadami, poruchami imunitního systému včetně náchylnosti k rakovině, svalovou dystrofií, dědičnou slepotou a hluchotou, hemofilií a spoustou dalších dědičně přenosných chorob mohou, ale nemusí mít (a zpravidla také nemají) potíže s reprodukcí a svoji genetickou zátěž předávají plynule dál (pokud nemají sami tolik rozumu, že se potomků dobrovolně zřeknou, přičemž riziko jim pomohou zhodnotit genetické poradny).
Opravdu jsme dnes díky vyspělé medicíně někde jinde než káže přírodní výběr, vezměte to laskavě na vědomí.
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

No proto také jsem pro individuální účty všeobecného pojištění, ať si ho každý platí podle svých potřeb a donutí se lidičkové k odpovědnému chování a nepřenášení těžkých poruch na své potomstvo. Beru pouze na vědomí, že jde o časovanou bombu.
Pavla B. 7.4.2006 8:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Aha. Doteďka jsem měla dojem, že jste proti umělému oplodnění jakožto postupu "proti přírodě".
Jak Vám doufám již dostatečně vysvětlila Andy, je veškerá medicína snad kromě čaje z vrbového listí proti přírodě. Teď už nemám strach, že budete požadovat zákaz veškerých medicínských výkonů a zrušení lékařského stavu.
Skepticus Maximus 7.4.2006 11:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Já zase myslel, že jsem Vám jasně vysvětlil rozdíl mezi ještě nepočatým a již narozeným človíčkem.

Pavla B. 7.4.2006 11:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Zdá se, že se z nedostatku věcných důvodů uchylujete k jakési ideologii.

Zkuste na věc pohlédnout více prakticky: tak jako nemocný člověk touží po uzdravení a není důvod mu léčení nedopřát (dokonce to může být i ekonomicky výhodné, pokud je dotyčný schopen dál pracovat a žít stejně jako dřív), touží mnozí bezdětní po potomstvu - ekonomicky se to vyplatit nemusí (rodině tedy v žádném případě ne:-) ), ale je zde předpoklad, že se společnosti přece jen vyplatí (zvlášť ty vytoužené děti bývají vychovávány pečlivě i když jsou třeba víc rozmazlené). Dohadovat se přitom, zda je či není neplodnost nemoc nemá celkem smysl - dá se odstranit medicínskými postupy. O tom, že jaké riziko (pokud jde o šíření genetických vad) pro budoucnost představuje odstraňování neplodnosti a jaké léčení resp. při životě udržování geneticky postižených lidí, kteří neplodní nejsou a mohou mít děti, jsme se už bavili.

Za zmínku stojí i (díky zkušenostem a rozvoji medicíny) stále větší úspěšnost lékařů v oblasti léčby neplodnosti. Holt asi když se něco daří, tak se to hned musí nějak legislativně ošetřit a zregulovat, aby se to nevymklo.

Paní Iva a další dosud nešťastní lidé mají velkou naději, že se nakonec (po řadě nepříjemných procedur - odběr vajíček není nic, při čem by si člověk pískal, a odběr spermií může být dost psychicky stresující) dočkají zdravých dětí. Pokud jim to nějací hloupí a snad dokonce nepřející (nebo co) mamlasi nepřekazí.

iva 7.4.2006 11:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

neplodnost je nemoc!!! je označena jako nemoc v mezinárodním číselníku nemocí, tak to prostě je a hotovo

Pavla B. 7.4.2006 11:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

OK, nicméně i po této informaci se bude řada lidí domnívat, že je léčení neplodnosti něco jako kosmetický zákrok, zkrátka že nevíte roupama, co si vymyslet.

Skepticus Maximus 7.4.2006 12:13

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Ach jo, když je to v tabulce, tak máte jasno, že? ;-D

Skepticus Maximus 7.4.2006 12:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Pořád dokola si melete to samé. Nepočatý človíček není problém, degenerát problém je. Prostě prevence, žádná ideologie. Jestli si někdo chce pořídit děcko ze zkumavky, ať si ho kompletně zaplatí ze svého a pojistí se proti rizikům s tím spojených.

Pavla B. 7.4.2006 12:30

Nepočatý človíček problém JE

pro bezdětné, kteří touží po dětech.

S těmi degeneráty už běžte k šípku - už jsem Vám vysvětlila tuším dvakrát, že IVF NEZVYŠUJE RIZIKO PŘENOSU GENETICKÝCH VAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Riziko je všech starší žen stejné, ať přijdou do jináče jakkoliv!

Dokonce - o čemž patrně nemáte ani tušení - pokud existuje nebezpečí, že se při IVF "vyrábí" vadné embryo (rodiče jsou skutečně nositeli nějakého genetického defektu a nastojte - přesto by rádi měli zdravé dítě), lze při dnešní úrovni přenatální diagnostiky z dělícího se zárodku odebrat buňku, naklonovat DNA, zjistit pomocí hybridizačních sond stav genu, který je za přenášenou nemoc zodpovědný a rozhodnout, zda embryo bude vneseno do dělohy či zlikvidováno. Ale to už je na Vás asi moc, že.

Skepticus Maximus 7.4.2006 13:17

Pavlo B

Problém není nepočatý človíček, ale jeho potenciální rodič, který dupe nožičkou a fňuká, protože mu nechce příroda dopřát hračku po které přeci tak děsně touží. Početí v zkumavce samozřejmě zvyšuje riziko, protože nedochází k přirozenému výběru a zadruhé minimálně jeden z rodičů je defektní vždy při takovém způsobu oplodnění. Vy totiž vůbec nemáte tušení, co naši inseminátoři netumí, co se genomu týče jsou v podstatě batolata v plenkách :-) Vyšetření se dělá jen na běžné závažné vývojové poruchy, ale mnoho chorob se projevuje až během života a tady je už pozdě nebo ne?

Pavla B. 7.4.2006 13:30

Re: Pavlo B

Proboha víte vůbec co je to přirozený výběr a na jaké úrovni biologických sytémů probíhá? Máte tušení o tom, že spermie oplodňující vajíčko není ta nejrychlejší, nejobratnější a nejkrásnější, ale ta, která náhodně proplouvá okolo buněčné membrány natrávené enzymy rychlejších spermií? A že in vitro jsou v tomto ohledu poměry velice podobné jako v ženských útrobách?

Pro všechny svaté, vytlučte si z hlavy představu, že je inseminace nebo IVF (že nejde o totéž doufám tušíte aspoň mlhavě) geneticky riziková a uleví se Vám. To co píšete v poslední větě, PLATÍ PRO VŠECHY i ty co šoustají pod mostem. Sbohem.

Skepticus Maximus 7.4.2006 14:05

Re: Re: Pavlo B

Zbytečně se čílíte, protože vím velice dobře co je inseminace, jelikož jsem to kdysi probíral ve škole :-) Nicméně ty inseminátory jsem použil jako pejorativ bez toho aniž bych pomyslel na to, že se toho zase zoufale chytíte a začnete to překrucovat, abyste obhájila neobhajitelné. Prostě jsou mi milejší ti, co šoustají pod mostem a bezproblémově se množí než ti, co fňukají nad svou impotencí a tváří se, že je normální a bezvadné mít dítě ze zkumavky.

iva 7.4.2006 7:57

Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

takže, když gynekolog zanedbá zánět a kvůli tomu mi vezmou vejcovody tak mám špatnou genetickou informaci? To by mě teda zajímalo jakou.
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:19

Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Gynekolog Vám těžko zánět zanedbá, navíc ten zánět jste si většinou přivodila sama a i kdyby to byl babral, tak ho zažalujte a platí on potažmo jeho pojišťovna. Ovšem nějak si nedovedu představit, že Vám vemou vejcovody a vaječníky ne. Poté samozřejmě své děti mít nebudete, tak jako tak a musíte vzít vajíčko od dárce, nemáte-li ho schované v dusíku na horší časy.
Pavla B. 7.4.2006 8:22

Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Vy máte v oboru gynekologie vůbec dost špatnou představivost - například jestliže žena prodělala mimoděložní těhotenství, je docela běžné, že přijde o vejcovod a příslušný vaječník pochopitelně zůstane na místě.
Poslyšte, viděl jste vůbec někdy nějakou nahatou babu nebo to všechno znáte jenom z leporela?
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:46

Tedy Pavlo B

Nevím co provozujete za sexuální praktiky, ale ujišťuji Vás, že jsem dělohu, velcovody ani vaječníky manželky ani milenek nikdy neviděl :-) Když zůstane vaječník na místě, tak kam ochází vajíčka? Do břišní dutiny a jsou vstřebávána? Hm, to jsou věci.
Pavla B. 7.4.2006 9:07

Re: Tedy Pavlo B

Do břišní dutina a jsou vstřebávána. To jsou věci.
Zkuste někdy tzv. klinik-sex:-)