1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 7.4.2006 12:20

Re: Opět se jedná o typický křesťanský přístup:

Asi jediná věc, kde se s tou křesťanskou smečkou shodnu ;-P

Pavla B. 7.4.2006 12:52

Re: Re: Opět se jedná o typický křesťanský přístup:

Zajímalo by mě, jestli se s křesťanskou bandou shodnete i ohledně interrupcí - ale podrobnější debatu necháme na jindy, jo?

Můj tip: neshodnete se.

Skepticus Maximus 7.4.2006 13:39

Re: Re: Re: Opět se jedná o typický křesťanský přístup:

Správný tip.

Skepticus Maximus 7.4.2006 7:23

Budu sice za špatňáka,

ale dle mého by páry, které nemohou počít přirozenou cestou, vlastní děti mít neměli a když chtějí něco navíc, měli by si toto plně hradit, včetně rizik s tím spojených.
Pavla B. 7.4.2006 7:29

Re: Budu sice za špatňáka,

Drahoušku, (úspěšné) léčení neplodnosti je to jediné, co mně zdravotní pojišťovna za dlouhá léta placení zdravotního pojištění profinancovala.
Plus asi dvoje antibiotika a nějaké kapky do nosu, což bych si eventuelně byla ochotná zaplatit sama.
 
Skepticus Maximus 7.4.2006 7:34

Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Umělé oplodnění nic neléčí, dráhá :-)
Pavla B. 7.4.2006 7:45

Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Nehrajte si se slovíčky. Třeba v případě, kdy má muž nepohyblivé spermie se pomocí IVF sice nevyléčí příčina, ale obejde překážka a výsledek je stejný. Pokud někomu zachrání život transplantace ledviny, také to asi podle Vás není léčení ? - vždyť ta nemocná ledvina šla do kopru, přišila se úplně jiná.
Skepticus Maximus 7.4.2006 7:56

Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

transplantace ledviny je život zachraňující, ale umělé oplodnění je život tvořící, takže zásadní rozdíl je v tom, že zmršenou spermii vydáváte za plně funkční bez jakéhokoli přirozeného výběru. Jak říkám, věřím více přírodě než experimentátorům, ať už své počínání odůvodňují jakkoli.
Andy 7.4.2006 8:01

Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

není lepší život tvořit než zachraňovat nějaký nefunkční ? Vždyť ten nový život bude produktivní, užitečný- člověk na dialýze už národní hospodářství nezachrání .
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Není, protože do toho človíčka bez ledviny bylo už investováno, má většinou příbuzné, práci atd. atd. a z toho nového se může vivinout lazar, který bude přenášet své vady dál pomocí petriho misky a pipety.
Andy 7.4.2006 8:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

ne, člověk na dialýze už práci nemá, jeho zdravotní stav a nutnost trávit nejméně dva dny z každého týdnu několik hodin v dialyzačním středisku vylučuje možnost pracovat. Takový je rád, že doleze domů a okope mrkev. 
 A že už do něj bylo investováno. No právě, do starý kraksny, rezavý a nepojízdný, už přeci dál investovat nebudete. Koupíte si novou.
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Tady se snad jedná o stav po transplantaci, který ho vrátí do normálnějšího života, takže to nevyhraňujte. Ostatně ne každá práce je fyzicky náročná.
Andy 7.4.2006 8:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

no, pokud přestanou fungovat ledviny, tak jen příroda dotyčnému naznačuje, že nastal čas odejít. Zřejmě měl nějakou genetickou vadu.
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Ano zvláště třeba po havárii:-), ale jinak souhlasím, jsou i případy, kdy si to dotyčný způsobí vlastní vinou atd., ale jak říkám je to vyvinutý člověk s city a nelze ho jen tak odepsat, je-li tu možnost na zlepšení jeho stavu.
Andy 7.4.2006 8:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

no, po havárii. Sám tvrdíte, že VŠECHNY neplodnosti jsou věcí genetických vad. Takže neschopnost vyhnout se bouračce, přejít ulici, rychle zareagovat na ledu, uklouznout po rozlité polívce a propíchnout si přitom odloženým krumpáčem ledvinu ( ano, i takový případ jsem viděla), to všechno je důsledek nějaké vady. Jinak by se přeci nic nestalo.
Andy 7.4.2006 8:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

nejen všechny neplodnosti, samozřejmě, všechny choroby.
Skepticus Maximus 7.4.2006 11:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

I přehánění :-)))

Victoria 22.8.2006 20:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Z Vašich názorů je mi, mírně řečeno, špatně... Zřejmě jste nikdy netrpěl žádnou závažnější nemocí... Lidé na dyalíze jsou produktivní, až byste se divil... Necítím se odepsaná a ani těch xy lidí, které 3x týdně ve středisku potkávám... Naopak, to, že můžeme něco dělat, že můžeme pokračovat v zaměstnání, ve studiu atd. nám právě dodává sílu jít dál a vydržet. Možná se budete divit, ale my jen tak nečinně nesedíme 3x týdně v křesle a pak se neválíme doma a nelitujeme se. Teda většinou, nemohu mluvit za všechny. Ale většina z nás si na dialýzu ze zaměstnání jen "odskočí", většinou na tu noční, a pak ráno normálně vstane a jde zase do práce, do školy atd. A proto Vás prosím, nesuďte, pokud nevíte, o co jde... Děkuji. Lenka

Pavla B. 7.4.2006 8:03

Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Dobře, tak neprůchodné vejcovody. Mechanická překážka - vzniká po nachlazení, infekci břišní dutiny (např. po zánětu slepého střeva), někdy též následkem promiskuitního sexuálního života (infekce chlamydiemi) - abyste si taky mohl trochu zamoralizovat.
Andy 7.4.2006 8:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

měla se pořádně voblíkat, štětka promiskuitní. Parlament to ví nejlépe, velká část se kamarádí s bordelmamá Barkovou.
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Moralizování je mi cizí a jestli mě podezíráte z nějakých náboženských sympatií, tak jste tak vedle, jak jen lze vedle být :-))) I ty sklony k srůstům atd. jsou dědičné, takže byť se jedná v podstatě o banalitu, tak v přírodě by se tato vada přenášela jen zřídka.
Andy 7.4.2006 8:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Skeptiku, vy jste nějaký obzvlášť dobrý doktor
Skepticus Maximus 7.4.2006 8:26

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Nejlepším doktorem je příroda, ta nelže a nedává falešné naděje :-)
Andy 7.4.2006 8:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

pak ovšem stačí zrušit celé zdravotnictví jako přírodě odporující aktivitu a je vystaráno. Respektive, nejen zrušit, ale zakázat. Přesně po vzoru v článku zmíněného zákona.
 
Skepticus Maximus 7.4.2006 11:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Stačí nepřehánět trocha opatrnosti.

honzak 7.4.2006 9:14

Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Když se člověk dozví i to, co nevěděl, potom pochopí to, co nechápal. Doufám, že se to povedlo před 40. rokem věku a že příslušný potomek (spíš potomci) jsou ve 100% eurokvalitě ! To je samozřejmě nadsázka, upřímně blahopřeju. Znal jsem jednu dvojici, která nemohla počít druhé dítě a pán si velmi stěžoval na sofistikované řízení oněch směšných pohybů. Taky se to nakonec povedlo..
Pavla B. 7.4.2006 9:26

Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Dík a omlouvám se za toho přechytralého osla. To jsem myslela tak všeobecně:-)
Skutečně jsem měla syna ve 32 letech po asi dvouletém léčení a dceru jsem si přinesla z porodnice ke svým 37. narozeninám, ačkoliv jsme obě děti chtěli mít o něco dříve. (Oba jsou čistokrevní árijci:-) )  Mezitím se nám jedno dítě nenarodilo - to proto, že mám rh faktor mínus a nějak se to opomenulo:-(
Vzpomínám si na historku, kterou mi vyprávěla babička o své dávné sousedce - ta kdysi (20. až 30. léta) porodila celkem 13 dětí, přičemž všechny zemřely krátce po narození, pravděpodobně také inkompatibilita rh faktoru matky a dětí. Někteří zabedněnci by si patrně přáli, aby příroda takhle "pracovala" i dnes :-(
Skepticus Maximus 7.4.2006 12:40

Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Hlásím se k těm zabedněncům, co si nejenom přejí, ale i ví, že příroda takto pracuje i dnes. Když někdo třináckrát porodí a dítě zemře a netrkne ho, že je něco špatně, tak ať se raději nerozmnoží.

Dcera jako dárek k narozeninám, hm, doufám, že si k 60-tinám necháte udělat kompletní plastiku rodidel za peníze daňových poplatníků, za socialistů to bude jistě možné, aby jste duševně nestrádala, že už to nebude jako dříve.:-/

Pavla B. 7.4.2006 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Víte, před osmdesáti lety byly ještě jiné poměry, takže tu paní netrklo. Byla prostě tvrdohlavá jako mezek. No nic. (F. Lorca: Pláňka, znáte?)

Jo, dítě a plastika jsou pro Vás prakticky totéž. Velmi dobře jsem Vás odhadla v jednom ze svých minulých příspěvků - jsem ráda, že jste mi potvrdil domněnku.

Skepticus Maximus 7.4.2006 13:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Budu sice za špatňáka,

Pouze jsem parodoval Vaší argumentaci;-D