16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PROKOP BUBEN 27.8.2008 14:32

ALE NO TAK

Vlk by zřejmě svému Kormidelníkovbi spolu s jinými nohsledy odpustil vše a omluvil mnohé....Jakkoliv nehodlám bagatelizovat, říká se, že Rus pokud má - i dá, pokud ovšem nemá - SEBERE......Nevíra v EU možná vězí ve vlastní malé sebedůvěře a je to chyba....Je možné, že byrokracie v těchto strukturách bují a padají i některá protismyslná nařízení......Je třeba se ovšem podívat do vlastní kuchyně pod pokličky podezřelých pokrmů, které klochní často zištní a prodejní kuchaři - o šéfkuchařovi nemluvě.......

Kamjdu 27.8.2008 14:51

Re: ALE NO TAK

R^

kevorkian 27.8.2008 14:25

Skvěle

Výborný článek. Děkuji.

miler 27.8.2008 14:10

rusko

Ono v té Gruzii jde také asi dost o to, že jsou to v podstatě žebráci a Rusko už se ekonomicky díky svému nerostnému bohatství zvedá z té nejhorší bidy a tak tedy , kdo něco umí, není ignorant, lenoch, blb volí raději náruč podezřelého Ruska před chymérou EU, které jim stejně nic lepšího pro život nepřinese.Navíc myslím, že není pochyb o tom, že vládnoucí garnitura v Gruzii jsou vesměs zločinci, kteří se k moci nedostali určitě demokraticky ani čistými metodami.

libero 27.8.2008 14:11

Totéž

ovšem lze říci o ruské vládnoucí garnituře, vzpomeňte co pomohlo Putinovi k moci.

Katr 27.8.2008 14:38

Re: Totéž

Co mu pomohlo k moci?

Kamjdu 27.8.2008 14:48

Re: rusko

Naprosto s váma nemůžu souhlasit.  Gruzínský prezident a prlament chybu neudělal. Potvrzuje se mi to i psychotronicky. Byl to stav, který byl, co se týká pořádku a fungování země, naprosto nesnesitelný  a přitom stále uspokojivě neřešený. Bylo potřeba udělat již něco, aby se věci více projevily a ukázaly kam směřují.  Země nechce podléhat morálně retardovanému Rusku a chtěla by se připojit k civilizovanějším společenstvím. Rovněž mi vychází, že gruzínský vojenský zásah byl v daném případě přiměřený a že Rusko drze lže. Stydím se za našeho prezidenta, protože měl velký výběr informací, ale přiklonil se k těm lživým. U mě to není morální člověk.

Magor Milda , Mgr. 27.8.2008 14:05

Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

neboť Národní Výbor byl už fixován na Rudou Armádu. Ty dva dny zpoždění Pražany stálo dost životů a 44 roky ruského vměšování, tajně a později i otevřeně.

Jinak bychom asi dopadli jako Rakousko, Rusové by někdy koncem 50 let odtáhli a začali bychom budovat demokracii. Nepochybně velmi podobnou Rakousku, tu podobnost nelze zapřít. Všechny aféry v Rakousku mají i české protějšky.

I. Laengsfeld 27.8.2008 14:07

Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Magore mel jste se narodit driv, vstoupit do te americke armady a Prahu

vybojovat... kdyz to vidite takhle jednoduse :-P

libero 27.8.2008 14:16

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

On má v podstatě pravdu. A co vy, byl jste alespoň v LM, že?

Pišta 27.8.2008 14:33

Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

On má úplně pravdu. Demarkační linie vedla ještě před Plzní a i do té Plzně přišli Amíci na žádost Plzeňáků, kteří netuše nic o demarkačních liniích se pustili do plzeňských Němců. Kdy začali Němci vyhrávat a Amíci pořád nikde, vyslali k nim deputaci s prosbou o pomoc.  Patton měl z toho průšvih a protože to nebyl první průšvih, nemohl riskovat  a vyrazit až do Prahy. Proto vyslal parlamentáře, kteří dojeli až do Prahy. Chtěl jen, aby Praha požádala oficiálně o pomoc. Josef Smrkovský komunista a velitel vzbouřené Prahy to odmítl. Proto zůstali v Plzni. V Rokycanech prý stávala soch rudoarmějce, které místní říkali " U Divila" . Prý proto, že se nepřestával divit, kde se tam vzal.

libero 27.8.2008 14:14

Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Máte pravdu, že Patton by se byl s oficiální žádostí nejspíš rozhýbal (což zmařil nejen Smrkovský) a také naše jednotka měla být připravena k akci jako Leclerc u Paříže.

Ale jako Rakousko bychom nedopadli, tam volilo komouše nějaké to procentíčko a u nás desítky procent. V to byl (a je)  problém.

Mirek F. 27.8.2008 14:36

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Pattonovi nadřízení byli Eisenhoover a Roosevelt, nikoliv Česká Národní Rada. Náš vyčleněný odřad z obrněné brigády tvořilo cca 150 vojáků....

Pišta 27.8.2008 15:56

Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Ujišťuji vás , že když dokázal poslat parlamentáře až do Prahy , tak  že by to té Prahy dojel také. Na rozdíl od keců pana Vlka,  je to ověřené. Pan Vlk totiž mele páté přes deváté. Rusové u nás prý nezavedli Heydrichádu ani Lidice atd. Habsburkové tady vládli třista let a Heydrichiádu zavedli? Nebo vyvraždili Lidice? Což se zeptat Poláků na jejich Lidice jménem Katyně? A což Ukrajinců na Rusy vyvolaný hladomor, s miliony obětí. Tam Rusům nijak nevadilo vraždit bratry Slovany. A když už zmiňuje Marii Terezii. tak už dávno před ní,  proti Žižkovi na Vítkově bojovali i Rusové, tedy Slovani. Oni si neváží ani životů  vlastních lidí a na nějaké bratry Slovany zvysoka... Maďaři vděčně vzpomínají na roky 1848 a 1956, kdy také obdrželi bratrskou pomoc. Je ovšem pravda, že to nejsou Slované. My máme jen dvě možnosti západ nebo východ , žádné kecy to nemohou změnit. "Přiznávám, že Maďar co zjevný nepřitel všeho českého, je mi milejší než Rus, který s jidášským políbením příchází, aby nás strčil do kapsy" Karel Havlíček Borovský. Žil v Rusku dva roky a z huráslovanů si dělal jen legraci.

Mirek F. 27.8.2008 16:41

Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Dojel by, akorát, jak tady bylo správně poznamenáno, byl druhý den možná vojínem, neb by porušil rozkazy a politiku svého státu.

Ovšem nechápu, proč v odpovědi na můj příspěvek pokračujete tirádou proti panslavismu, který jsem ani nezmínil, natož abych ho neobhajoval. Zato vy opět pokračujete v idiotském klišé, kde všude vraždili Rusové. Nevraždili Rusové, nýbrž komunisté, pane Pišto, i mezi Ukrajinci a později i mezi Poláky bylo bolševiků spousty, zatímco do gulagů šla i spousta Rusů, kteří se znelíbili jistému Gruzínci.  Panslavistické šílenosti opravdu není nutno nahrazovat stejně šílenou rusofobií.

Pišta 27.8.2008 20:20

Re: Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

V Katyní navraždili Rusové? Polsko týden po Hitlerovi přepadli komunisti? Litvu, Lotyšsko, Estonsko, Finsko, severní Bukovinu a Besarábii napadli komunisti? Hitlerovy zbrojovky dodávaly motory do ponorek, náboje a škodovácké kanony( po vzniku protektorátu) komunistům? Takže abychom to upřesnili, druhou světovou mají na svědomí Němci nebo nacisti? K nám v osmašedesátém vtrhli také komunisti? Ti co tady stříleli do lidí měli všichni členskou legitimaci komunistické strany? Moje tiráda proti panslavizmu souvisí z bláboly pana či soudruha Vlka , ten mele něco o Marii Terezii. On totiž ten panslavizmus je naše špecifikum. Rusové jím určitě, ale určitě netrpí a nikdy netrpěli. Totéž ostatně platí i o Polácích.

Mirek F. 27.8.2008 21:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Ano, přesně tak, komunisti, konečně jste na to přišel. Pokud myslíte střelbu v osmašedesátém, pochybuji, že všichni vojclové, co si vystřelili do lidí, měli jak stranickou legitimaci, tak ruskou národnost. Za rok ovšem byli střelci národnosti české... A rovněž tak se dá o (spolu)původcích WW2 hovořit jako o nacistech, i mezi Němci se našli ti, kteří Ádovi nepropadli.

Pišta 27.8.2008 22:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

A ti co nám vyhrožují raketami jsou nekomunisti? A tu komunistickou legitimaci zahodili, nebo jenom schovali? Mimochodem naši vlastenci označují jako nacisty i potomky sudetských Němců, kteří se narodili až po válce a nikdy legitimaci ani uniformu  nacistické armády nenosili. proč to neplatí i pro Rusy? Proto , že nás milují jak tvrdí pan Vlk?

Pišta 27.8.2008 21:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Ad panslavizmus. " Zatímco pro západ budeme banda drbanů a pro nemalou část Němců zločinci, RUSOVÉ NÁS STÁLE POVAŽUJÍ  ZA BRATRY .ZA POMÝLENÉ BLOUZNIVÉ? ALE SCHOPNÉ BRATRY, KTERÉ RÁDI PŘIVINOU DO SVÉ NÁRUČE" tolik pan VLK. Že si to myslel, nebo předstíral ,že si to myslí Beneš po válce , lze ještě pochopit, ale že někdo šedesát let po válce , bude vidět hlavní nebezpeči v západu a Němcích to už je paranoia, nebo něco horšího. Mimochodem , já jsemm to jejich "přivinutí"  zažil v osmašedesátém. Bydlel jsem na Vinohradech, kousek od rozhlasu. A i proto  říkám s klasikem "Ať si sou, tam kde sou , ať už sem k nám nelezou!" ( Řeč je o těch v "láptích pod pařezem")  Ještě epigram od K.H. Borovského: (Z ruských novin)  V Evropě se ztratil před dvěma sty lety český král, žádá se uctivě, by ho, kdo najde, odevzdal  v Petěrburku Mikuláši cáru, dá mu za to bečku kavijáru. (To "J" je v originálu )  Na závěr něco z Masaryka. Světová revoluce str. 521  " Rusové k nám neměli tak živé sympatie jako my k nim... Jen k národům pravoslavným , tedy k Srbům a Bulharům byli i v lidu nějaké sympatie...k Slovanům katolickým a liberálním se chovalo oficiální a konservativní Rusko zdrženlivě ba přímo odmítavě."

Crecyf 27.8.2008 14:36

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

Jenomže Patton do Prahy jít nemohl. USA se podřídily přání Moskvy jen proto, že bylo třeba zajistit spojenectví v útoku na Japonsko. Jinak by se na přání Moskvy vykašlali.

Kamjdu 27.8.2008 14:40

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

R^

benicio 27.8.2008 15:30

Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

omyl,  povalecne rozdeleni evropy se rozhodlo na Jalte a my sme pripadli do sfery vlivu SSSR stejne tak i Polsko atd,  srovnani s rakouskem je naprosty nesmysl jelikoz to pri deleni evropy mocnostmi pripadlo na druhou stranu. a to ze se i pri volbach spousta cechu mela spise k SSSR ktere nas osvobodilo a porazilo Hitlera je vcelku logicke po skusenostech s Mnichovskou zradou.

Magor Milda , Mgr. 27.8.2008 19:00

Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

6e spousta Čechů volila Rusy, je logické, byla zde okupační armáda a od té se dalo něco získat. Kdyby u nás byla ta US-Army, asi by ten poměr byl docela jiný, budoucnost by byla nasměrovaná zpět na první republiku. Bohužel máme mnoho občanů, řídících se pravidlem ¨kam vítr, tam plášť¨. Jak za protektorátu, tak za totáče se ti přizpůsobiví přizpůsobovali na 150%.

Mirek F. 27.8.2008 21:32

Re: Re: Re: Podle zachovaných zpráv si Praha, t.j. Smrkovský, americkou pomoc nepřála

V době voleb 1946 zde cizí armády již nebyly.

Karel K 27.8.2008 14:04

Vlk se taky zbláznil

Historie nás poučila jen jedno: ať jsme - včetně prezidentů - prohlašovali cokoliv, nikdy jsme nebyli dost silní, aby náš hlas něco znamenal. Naše hlasy už z chřtánu té či oné velmoci nebylo vůbec slyšet. Politika není v kecání, ale v činech. Naším nejlepšém činemvždy bylo že se umíme skvěle hádat. A kecat a kecat

V Moskvě už zase mluví "jestřábi" a generálové. Jestli Klausovy řeči měly zastavit jejich plány na budoucí Ruské !osvobození" Čech, tak už je opravdu senilní.  Asi jako byl kdysi Beneš.

Free 27.8.2008 13:45

To snad ne!

ježiši Kriste, kde jste Vlku byl, když Reagan hnal Rusko do kouta, kde se milostivě vzdalo svých imperiálních a nacionálních ambic ovládat své satelity? Těm že patříme? Tak to v žádném případě nepatříte Vlku sem, do civilizované Evropy, ale do gubernií, kde lidský život má menší cenu, než brambora v zemi.  Pokud milujete Klause, nemusíte ze sebe za všech okolností dělat vola.

Kamjdu 27.8.2008 14:11

Re: To snad ne!

R^ To je teda smeč.

libero 27.8.2008 14:17

Re: To snad ne!

Tehdy to s Ruskem šlo, od té doby bohužel posílilo. Vlkovi nenádavejte, za tohle on nemůže.

Štěpán 27.8.2008 13:09

Milý pane Vlku,

z Vašeho článku vzniká dojem, že jste byl též na operaci. Délka celkové anestezie byla patrně delší, než u pana prezidenta, neboť ten měl podobné názory již před nástupem na ortopedii. Vaše názory ohledně ruského bratra, jenž je dle Vás, pravda, trochu zdivočelý, ale přece jen naše krev, jsou obdivuhodné. Patrně podobně uvažovala po válce ta většina českého národa, která se nevzpamatovala z mnichovské zrady a objala se se Stalinem. Dle mého soudu se Západ z Mnichova dávno vykoupil, narozdíl od Ruska, které se ve své široké duši nikdy nevyrovnalo s naší suverenitou. Čistě z pudu sebezáchovy se musíme vyhraňovat vůči Rusku za všech okolnosí, i když bude naše pravda třeba jen 51 ku 49 nebo ještě menší. Pořád se nemůžu vzpamatovat z toho, že byste snad připustil, že návrat do ruské sféry vlivu je pro nás větší jistota než zakotvení na dle Vás proradném Západě.

Petr Hozák 27.8.2008 13:24

Re: Milý pane Vlku,

Naprostý souhlas!!!!!!!! Rusákům stačí jen zadupat a hned se u nás vyrojí tací, jako pan Vlk. Lavírování mezi Západem a Východem je cesta do pekel, což se historicky potvrdilo. Nacházíme se ve střední Evropě, ve sféře vlivu Východu i Západu. Chceme-li patřít k Západu a celá naše polistopadová zahraniční politika se tím směrem ubírala, neexistuje žádný důvod, kterým by bylo možno ospravedlňovat ruské chování. I kdyby měli Rusové 100x pravdu, našim bytostním zájmem je stát na opačné straně, v pevném objetí spolu s našimi západními spojenci. Jedinou možností, jak čelit ruské rozpínavosti je silné a jednotné NATO, potažmo EU.