16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel Urban 27.8.2008 17:26

Možná Klaus až tak daleko nemyslí.

Možná jsou mu jen proti srsti lidé, kteří se cítí oprávněni redefinovat mezinárodní právo dle vlastní potřeby.

Pokud by západní kotva selhala, pak ta ruská bude už úplně na houby. Z dlouhodobého hlediska je Rusko v úpadku, který kompenzují jen ropná a plynová ložiska - ale jak dlouho ?

Veničan 27.8.2008 17:37

Re: Možná Klaus až tak daleko nemyslí.

A krom toho, "zblázněný" Klaus je pořád lepší než sto investigativních novinářů.

jan 27.8.2008 17:40

Re: Možná Klaus až tak daleko nemyslí.

a kterej stát není v úpadku?

bukowsky 27.8.2008 17:03

Do Haagu s Klausem!

Vlastně to bylo takhle: na Gruzii zaútočil Klaus, dlouho k tomu štván a provokován Štětinou, i když ho kníže mnohokrát od toho odrazoval a Vondra to dokonce práskl Osetíncům, ti Amíkům a ti zase Senegálcům, kteří Kloausovi dodali zimbabwské grady z přebytku, co neodkoupila Gruzie. jen Saakašvili byl v celém dění obejít a v zoufalé snaze po zviditelnění se přihlásil k autořství nápadu.

Sarka 27.8.2008 17:26

Vite, nejak mi to

pripomelo jednoho anglickeho lorda (pozor, tohle neni vtip), ktery prijedse do jedne male zeme se znatelnou narodnosti mensinou, aby zjistil jak je to s utiskovanim te mensiny se tak velice dojal nad jejim osudem a zrejmou touhou se primknout k materskemu nadru velke sousedni zeme se vyslovil takto:

"Dále jsem dospěl k názoru, že ty pohraniční okresy mezi Československem a Německem, kde sudetoněmecké obyvatelstvo tvoří významnou většinu, by měly okamžitě dostat právo na sebeurčení. Pokud bude nutné nějaké odstoupení území, a já myslím že bude, mělo by být provedeno okamžitě a bez zdržování."

A to stacilo, aby si vyslechl dav recene utiskovane mensiny an porvava "Lieber Lord, mach' uns frei von der Tschechoslowakei!".

Jinymi slovy, to vsechno tu uz jednou bylo, a je sokujici ze president one male zeme se nepoucil z vlastni historie. A kdyz se nepoucil president - co pak ocekavat od lidu obecneho?

Nebo je to pouha skodolibost - "jo, kdyz to udelali nam, tak to my zase muzeme udelat druhym"? Neco jako kdyz vas serve sef v praci, vy pak servete manzelku, ta serve kluka a kluk kopne psa? 

sociolog 27.8.2008 17:46

Presne tak je to Sarko

Uz v roce 1945 jsme si zahrali na hnedou notu, kdyz jsme prvnim dekretem Benesovym vsechny obcany mluvici nemeckou ci madarskou materstinou prohlasii za nezadouci. Teprve druhy dekrete tento zcela rasisticky text poopravil ve smylsu udeleni vyjimek tem, kdo se v dobach nebezpeci zaslouzili o demokracii. Vetsinou se te vyjimky chopili nemecti komunisti, kteri pak pomahali pri prevratu roku 1948, ktery by se bez odsunu nikdy nekonal. Ale o teto spojitosti se nesmi rici ani slovo, takze v dejinnych chybach pokracujeme nadale.

Naposledy nas pan profesor. Kdyz ve svem prvnim prohlaseni zamitl paralelu k roku 1968, tak mu pan Zahradil primomel alespon rok 1938. Ale pan profesor je neomylny a nenecha se poucit. Dle mota: zazili jsme Mnichov, ted nnadelime mnichov druhym.Jak vidno tak noho nicku mu jeho jasnozrivost nadale zere. Nastesti ne Topolanek, ktery se mi zda mnohem proziravejsi nez veliky kormidelnik. Snad uz ho jednou poslou tam, kam patri: do penze. Aby odesel posledni z podivnych byvalych clenu prognostaku.

H.K. 27.8.2008 18:00

Re: Presne tak je to Sarko

..prvnim prohlaseni zamitl paralelu k roku 1968...  Čím jsou tyto události podobné?

..zazili jsme Mnichov, ted nnadelime mnichov druhym.  Nějaké státy rozhodli, že Jižní Osetie patří k Rusku? V Mnichvě o tom rozhodli představitelé Velké Británie a Francie.

H.K. 27.8.2008 17:55

Re: Vite, nejak mi to

On byl Klaus v Jižní  Osetii a navrhl,  aby dostali právo na sebeurčení?

Tonevadí 27.8.2008 18:01

"...co pak ocekavat od lidu obecneho..."

Ty, Sarko, ty se jistě za "obecný lid" nepovažuješ (proto asi se nebudeš otravovat s háčky/čárky, u vás v Americe se taky s nima neotravujou).

Ale to srovnání opravdu "sedí". Nebylo by tam ještě něco?  Ty přece umíš číst knihy (bez háčků). 

Třeba něco o tom, co dělali v tý době americký lordi?

Haf 27.8.2008 16:57

Kampak jste ná to vy filuto zase vlezl ?

Do hradní (Y)

Sice tady Rusové žádný Lidice neprovedli, ale plošně zdevastovali myšlení půlky národa. A do ruský náruče skočte s Roccem, Faumerem a Vondruškou. Vlastně si vemte ssebou celej ten bolševickej průvod.

bukowsky 27.8.2008 17:06

Re: Kampak jste ná to vy filuto zase vlezl ?

nevím, zda jste byl ve věku, kdy vám šlo ještě něco zdevastovat. Dnes už by to byla čírá nemožnost. Zdevastovat se nechal ten, kdo se nechal, kdo chtěl a kdo z toho něco chtěl mít.

Dnešní devastace zhruba třetiny obyvatelstva je podobného rázu i podobných motívů.

pavlik 27.8.2008 16:36

Gruzie chce do NATO,

já se Rusům nedivím že z toho nejsou nijak odvázaní. Rusové se chovají leckdy agresivně (třeba v Čečně), ale ani ti američani nejsou žádní svatí. Eskalací celé záležitosti pouze nahráváme vojensko-průmyslovým lobby, což nemůže vést k ničemu dobrému.

bukowsky 27.8.2008 16:53

Tak nevím, zda se nezbláznil autor

A o tom, že masakry na fotbalových stadionech, kde vraždili v minulých letech Gruzínce po stovkách a tisících, podobě jako Taliban v Afghánistánu sice naše noviny ani necekly,...

Aneb nepovažuje za voly tú skupinu, jež jeho článek žere

rafp 27.8.2008 19:14

Re: Tak nevím, zda se nezbláznil autor

důkaz

rafp 27.8.2008 19:15

Re: Re: Tak nevím, zda se nezbláznil autor

tak  já to chci vidět.

sociolog 27.8.2008 16:31

pane Vlku: jste uplne mimo

jako pan prezident.

Skutecnost je ta, ze anglicky ministr zahranici ted hleda co mozna nejvetsi koalici proti politice medveda a Klausovym prohlasenim davame svetu najevo, ze, jako zatim jedini v Evrope, hodlame tuto koalici bourat drive nez vznikla.

Takze nezamenujte pojmy. Utokem Klause na Gruzii se nastartovala potencielni zrada male zeme. V tomto pripade zeme jeste mensi, nez jsme my. V suledku one zrady poneseme historickou vinu, ze jsme se nepripojili k civilizovanemu svetu, ve chvili, kdy velmoci Zapadu jsou,, i kdyz to pan Vlk popira,ochotny za lidska prava vest i valky.

Vcetne Nemcu. Takze s tim opatrnictvim bych byl velmi opatrny. Aby Vam nekdo pak nerekl, ze za tak arogantni typy jako jste Vy hodla umirat treba za Danzig, ale nikdy ne za Prahu. Dolezal mimochodem, oproti Vasim pomluvam, nikdy neobhajoval nacisty, nybrz dusledne odsuzoval nas rasisticky pristup k nasim obyvatelum nemceho a madarskeho puvodu, jejichz vetsina nebyla cleny NSDAP. Muzete mit prokazat omyl nejakym opacnym prikladem?

Takze nematte pojmy. Vase vlastenectvi stylu 19. stoleti patri do hrobu s celym totalitnim 20. stoletim. Jak dlouho to bude v ceske kotline jeste rvat?

H.K. 27.8.2008 16:42

Re: pane Vlku: jste uplne mimo

... velmoci Zapadu jsou,, i ochotny za lidska prava vest i valky  ...  Které země západní civilizované společnosti jsou ochotné za lidská práva vést válku? Pokud válka propukne půjdete Vy taky válčit?

mira 27.8.2008 17:21

Re: Re: pane Vlku: jste uplne mimo

Například naše vlastní jednotky na Balkáně by Vám za tahle slova asi nakopaly řiť.

H.K. 27.8.2008 17:46

Re: Re: Re: pane Vlku: jste uplne mimo

Například naše vlastní jednotky na Balkáně ...   Naše jednotky tam bojují za demokracii? Nemyslíte, že Rusko není Srbsko?  

H.K. 27.8.2008 16:46

Re: pane Vlku: jste uplne mimo

..ze jsme se nepripojili k civilizovanemu svetu, ...   Jak se pozná civilizovaný svět od necivilizovaného? To si řekne pár lidí, že jsou civilizovaní a ostatní, kteří s tím nesouhlasí jsou necivilizovaní "barbaři"? Na takové mašlení padla Římská říše.

Milda 27.8.2008 16:58

Re: pane Vlku: jste uplne mimo

Jaké bourání  Unie či zrada Gruzie. EU by prý měla mít jednotné stanovisko ke Gruzii. Stejně vláda a prezident.  A co pravda ? Ta je vedlejší ? Tu hledat vláda a média nechtějí. Jestli jichce někdo ještě hledat, ať si kromě poslechu Událostí na ČT přečte také

například tohle

http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=DWf7RzLCxfPq  a pak ji hledá.

 

vasekpav 27.8.2008 16:22

vlk

Pane  Vlk ,  jste  starej  šedivej  pesimista , !Ale  ta  demografická   křivka  jde  rapidně  dolú  i Evropanům  i  Rusům  těm  možná ještě rychleji  takže  nechme to  mladým  jak to  zvládnou!!!:-(:-)8-o  

Jirsulik@seznam.cz 27.8.2008 16:10

Tak se nám zbláznil prezident

Jak pro koho. Pro mne, který ho nikdy nemusel a stále nemusí, se před ním klaním. On jediný stojí i proti své straně s názorem, kterému nejde nic vytknout. Naopak. Takovému názoru by se mělo ve stoje zatleskat. Není - s prominutím - připodělaný a nehýká stejně se stádem nepoučitelných a nechápajících oslů. Snaží se věcně a konkrétně říct jak to ve skutečnosti je. Názoru pana prezidenta si vážím. Moc rád bych, aby lidé dali stranou opovrhování, nenávist a škodolibost k tomuto jeho názoru.

M. Zima 27.8.2008 16:24

Ano,

česká pravice je vedena takovými idioty, že dokonce kLaus a oficiální komunisté bodují statementy jako: "Rusko je normální demokracie". A u inteligentů Vašeho formátu mají úspěch.

H.K. 27.8.2008 16:49

Re: Ano,

..normální demokracie".  Jaksi představujete normální demokracii? Který stát je přípladem normální demokracie?

Haf 27.8.2008 16:54

Re: Re: Ano,

Švýcarsko, USA

H.K. 27.8.2008 17:04

Re: Re: Re: Ano,

Švýcarsko, USA, ano každá má jiný demokratický systém. Neexistuje žádný "vzorový" demokratický systém. Neexistuje politický systém, který by byl bez chyb  a problémů. Myslíte, že se dá politický systém, který je ve Švýcarsku použít v USA nebo Rusku?

vasekpav 27.8.2008 16:26

Re: Tak se nám zbláznil prezident

 Zdravstvuj JURSULIK  Maladěc !?!!!R^

Lájoš B. 27.8.2008 16:41

Re: Tak se nám zbláznil prezident

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=614125

Klaus prostě nemůže proti Rusku říct ani ň, jinak mu tam nevydají jeho pseudo-klimatologickou knihu a ještě by musel vrátit jistě štědrý sponzorský dar ropného magnáta. Kdo za jeho slovy hledá nějaký jiný smysl, je blázen.

Kdo za jeho slovy hledá nějaký jiný smysl, je blázen.

Honza 27.8.2008 16:07

Omyl.....

pane Vlku,zbláznil jste se vy !!! Ale nejste sám,jdete s proudem podobných zpracovaných a ke všemu ochotných "novinářů".Gruzie nenapadla Rusko,ale jižní Osetii,kde žije polovina rusů a kde v tu dobu bylo i několik sborů mírových sil,jako je to v Kosovu. Ostatně vám jde hlavně o to,ututlat,že v Gruzii už dávno tohle řídí američtí" poradci",tak se před námi neblamujte,nebuďte jako Procházka s Bartoněm.Rv:-D