16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 27.8.2008 11:37

Re: Re: To Slezko sice nemáme...

Neboj Honzo, ted jeste kousek cesko-(polského?) slezského pohraničí budeme vracet, takže se ten výkus  našeho území trošku zarovná...

vašek 27.8.2008 11:03

Gruzie

Gruzie nechce přijít o území,které jí nikdy nepatřilo.Ač p.Klause vážně nemusím,má naprostou pravdu.Naše vláda,lezoucí do zadku Americkým okupantům,viz Afganistán,Irák atd, nikdy pravdu neřekne.

honzak 27.8.2008 12:24

Re: Gruzie

chybí VRAZI Z WALLSTREETU!

Lájoš B. 27.8.2008 12:32

Re: Re: Gruzie

tohle nepřečte - pište vrazi z Volstrýtu, jak to říkal Jambor.

ivoš 27.8.2008 10:56

Německo

nám je kulturně bližší než Rusko a na tom nic nezměnil ani gauner Hitler a jeho režim. Ostatně kolik Čechů žije v Německu a kolik v Rusku, že. Kdybyste si pane Vlku (nebo kdokoli ze zdejšího fóra či sám Klimatolog) musel rozhodnout, zda trvale žít  v Německu nebo v Rusku co byste si vybral?

Navíc ČR je členem NATO a EU.

"Přimykat" se k medvědovi na východě může jen "blbej" nebo ten, kdo má podstatně "jiné zájmy" než já.

Tino 27.8.2008 11:01

Re: Německo

Zkuste si znovu přečíst ještě jednou celý článek. Patrně se zastydíte, že jste nepochopil co Vlk st. napsal. Ono číst se musí umět, ale pochopit smysl psaného textu je o řád výš než samotná gramotnost. :-/

ivoš 27.8.2008 11:14

Re: Re: Německo

Pan Vlk napsal (při obhajobě Krysaře): Je jasné, že politik, který vidí dál než do zítřka, hodnotí, jak se chovat k oběma stranám. Protože USA jsou a budou daleko a Němci vedená EU – viz její postoj při rozbití Jugoslavie -je nevyzpytatelným a nebezpečným sousedem. A s ruskými medvědy je to tak, že "oni nás nejedli“ (to je citát z jedné antropologické knihy o soužití různých divokých kultur na dnešním Novém Zélandě).

Pravda, zatím nás ještě nesežrali;-D. A "podstatně jiné zájmy" než já nemá možná pan Vlk, ale zcela jistě prorusky pindající a hlavně se chovající hradní Principál

Karotka 27.8.2008 11:25

Re: Re: Re: Německo

Pan Vlk napsal výše uvedené při vysvětlování, že chápe motivy a pohled pana Klause. Není to nezbytně stotožnění se s jeho názorem, ani jeho odsouzení, obému se pan Vlk docela šikovně vyhýbá.

Vytržení jednoho odstavce z kontextu celého článku je v lepším případě nešikovné.

ivoš 27.8.2008 11:43

Re: Re: Re: Re: Německo

Kontext článku (pokud ho vnímáte jinak, omlouvám se, ale znovu ho číst nebudu): USA daleko, Německo špatné, Západ naprd, Rusko teplé fusekle. Ok?

Jaroslav 27.8.2008 11:11

Re: Německo

JIstě i já bych se raději přimykal k Německu, s ním jsme historicky spojeni, ale pana Vlka, jste, zdá se mi nepochopil, zdravím, Jaroslav

ivoš 27.8.2008 11:24

Re: Re: Německo

Nevím, zda bych se k Německu přímo "přimykal", ale (opakuji) kulturně mi je podstatně bližší než Rusko, v Německu se cítím "normálně" (a bezpečně), v Rusku jak v exotické zemi.  Nic ovšem není černobílé, z mých čtyř nejoblíbenějších spisovatelů jsou vedle dvou Čechů (Č+H) i dva Rusové (Solženicyn a Čechov). Ale přijde mi, že i ten Solženicyn bral Čechy jako jakousi zparchantělou odnož Rusů.

Honza z podhůří 27.8.2008 11:26

Re: Re: Re: Německo

jasně - ono i to jméno - Čechov - Čechy :-)

Frank 27.8.2008 13:25

Re: Re: Německo

Spíš připojeni /násilím/

Crecyf 27.8.2008 12:06

Re: Německo

Zeptejte se Jaromíra Jágra v Omsku (a desítek dalších českých sportovců), proč se rozhodl hrát v Rusku, v té putinovské skorofašistické diktatuře. A proč neprotestuje proti ruské agresi v Gruzii a proti potírání lidských práv. Jo, ruské petro- a plynodolary ani trochu nesmrdí, to se to k nim snadno přimyká.

Lájoš B. 27.8.2008 12:36

Re: Re: Německo

Ale rozdíl mezi Jágrem a Klausem je takový, že porovnávat jejich názor nelze.

Crecyf 27.8.2008 14:01

Re: Re: Re: Německo

Nešlo o Klause, šlo o to, že každý rozumný člověk chce žít raději v Německu než v Rusku. A Jágr zvolil Rusko; proč asi? Jo, a mimochodem, přečtěte si to, co řekl v rozhovoru pro MF dnes Jágrův otec: Naše rodina byla v bývalém režimu dost utiskovaná, ale po sportovní stránce si na Rusy nemůžu stěžovat. Jezdil jsem tam s kladenskou mládeží a všechno tam funguje na vysoké úrovni. Chovají se naprosto slušně a upřímně. To Amerika je jedno velké divadlo, moc to tam nemusím.

gerontusinza 27.8.2008 13:36

Tak na koho plyvnem teď ? Re: Re: Německo

člověče, v Rusku se platí rublíky..... vzhůru do školy;-D

Crecyf 27.8.2008 13:54

Re: Tak na koho plyvnem teď ? Re: Re: Německo

Jágra platí rublíky? Fakt?

Crecyf 27.8.2008 14:04

Re: Tak na koho plyvnem teď ? Re: Re: Německo

Ještě k poznámce o škole. Jakou známku jste měl z češtiny, když tak hezky "plyváte"?

vasekpav 27.8.2008 17:44

Re: Re: Německo

-Bože  ,to je vůl  , Crecy f  , dou   do (Y)!! 

Petr hmm 27.8.2008 10:42

Václav Vlk st. se zbláznil

a klaus má pravdu ...první utok na ruské občany začala gruzie ! .. naštěstí jinak by teď z gruzínských základen a letišt USA ničili Irán .. sákašvili nechtěně amiračanům vypálil rybník ..brzo ho asi nahraděj někym jinym v dalších "svobodnejch" volbách :)

Lájoš B. 27.8.2008 12:39

Re: Václav Vlk st. se zbláznil

Nojo, ale ruští občané to byli jen papírově, podle rusákama rozdaných pasů.

bukowsky 27.8.2008 10:33

problém je, když se autor nechá unést vlastní genialitou

a je mu líto škrtat hovadiny ve svém dílku, když to tak krásně vypadá. Vety zapadají krásně za sebou, celé dílo je kompaktní. Nevadí, že kladení slov přivedlo autora někam jinam, než kde se nachází realita. Toť kouzlo ještě před chvíli neznámého. Jenom realita tlumeně zaskučela pod pláštikem fantázie. Co tam po realitě, když svět chce být klamán. A když za to ještě dobre platí. To by snad neodolal ani Ghandí, natož čecháček se staletími modelovaných génů k takovému chování.

Jak geniálně se pisálek vyzná v mozku jiných aniž by se vyznal ve vlastním. Zvláště, když na rozdíl od třeba V. Klause není v postavení, že by musel odpovídat třeba i na jedinou otázku oponenta.

Tino 27.8.2008 10:55

Re: problém je, když se autor nechá unést vlastní genialitou

Uplivnul jste slinu jedovatou, ale nějak se vám tam neobjevila fakta o svém tvrzení. Takže o pisálství by se dalo ve vašem případě uvažovat daleko spíš než v případě autora.

Karotka 27.8.2008 11:27

Re: Re: problém je, když se autor nechá unést vlastní genialitou

tak tak. ale snaží se psát taky hezky ;-)

Kamjdu 27.8.2008 12:40

Re: problém je, když se autor nechá unést vlastní genialitou

R^ Také nějak tak bych zhodnotil článek autora. Velmi takticky a jinotajně by chtěl autor rehabilitovat Klause, ale to se před samostatně a osvobozeně uvažujícími lidmi nedá. Pan Vlk nemá u mě punc serióznosti.

Martin 27.8.2008 10:32

Jde o zdravý rozum.

Je to výborná analýza vývoje současného světa.

bukowsky 27.8.2008 10:39

Re: Jde o zdravý rozum.

tím jsi řekl víc o sobě než o výborné poskládání vět úvodu do slabšího politického thrilleru

Chalupa 27.8.2008 10:17

názor

1) Přez Gruzii vede ropovod z Baku do Tureckého Ceyhamu. V budoucnosti by touto trasou mohla téci ropa z Kazachstánu, Iráku (Íránu) a Gazprom by měl nebo bude mít velmi vážného konkurenta.

2) Sakašvili, vědom si strategické pozice Gruzie, se rozhodl udělat po stalinsku čisktu v J. Osetii.Rusové reagovali po  m a s a k r u  Gruzínců v Cchinvali., což se všemožně zastírá, čí bagatelizuje. Za něco podobného ve Srebrenici je Karadžič  Haagu, patří tam tedy i Sakašvili.

3)  NATO nemá  kapacity na rychlé vyřešení Afganistánu a Iráku, natož aby se mohlo významně angažovat v Gruzii. Mimo to je Amerika "zaměstnaná" prezidetskou kampaní, a tak  Sakašvili způsobil spojencům značný problém. Proto ta mediální válka, která ale Rusko neoslabí, spíš naopak.

4)  Klaus je jedním z mála politiků, ne li ,jediný kterému (ač není rusofil, což mu pomatenci a speleologové podsouvají) nechybí strategické myšlení, a tak na základě faktů události hodnotí jinak, než vláda. Klausovi (jehož obdivivatelem nejsem) z takticklého hlediska patří jednička. Konference hyperaktivního Sarkóziho, Merkelové aj. bude plácnutím do vody.  EU, natož ČR je ve hře ropných gigantů pouhá nicka. Klaus to ví, na rozdíl od  Topolánka, Vondry, knížete, Sobotky aj. Bez dohody s Ruskem, namísto kaceřování, je rozšíření ropovodu BTC pro Evropu  v nedohlednu. Evropa je přitom nicka, proti rostoucím potřebám Indie a Číny.

5) Chtít, aby strategicky uvažovala tahle vláda, je stejné jako chtít  obecné šlole vyučovat kybernetiku, či vyšší matematiku.

gerontusinza 27.8.2008 10:26

Perfektní až na maličkost ....Re: názor

ad 2..... Haagský trubunál byl vytvořen jako tribunál vítěze aby potrestal poraženého za to, že se drze bránil a aby "očistil"  jejich spolupracující zločnce - nebyl vytvořen pro spravedlnost, ale jako hra na ní.......jinakR^