26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 27.8.2008 13:44

Nevým co máte proti velkoruským, velkoněmeckým, všeamerickým , panhungarystických ideím Re: Re: Velmi dobrá otázka....Re: Taky jeden,

mě také není proti mysli velkopolská a a velkomoravská idea...... Každý patriot sní o silné a velké zemi, aby mohl svým dětem odkázat dobrý úděl....... vy ne? Důležité jeovšem,  jakým způsobem je toho dosaženo a o tom to je....:-/

A je to 27.8.2008 10:10

K článku

Myslím si,že jakékoliv komentáře naší upr.vlády na zahraničněpolitická témata jsou každýmu ve světě fuk.klause si ještě jakž takž poslechli.Jinak Rusko je rusko to když se rozjede,tak ho nic nezastaví,Můj předpoklad je úder proti Ukrajine-vedoucí k rozdělení Ukrajiny.Následovat bude tlak na malé pobaltské republiky.V zorném hledáčku Ruska jsme dlouhodobě i my.Kde mělo jednou hranici(vliv)tem ho bude chtít obnovit. Další předpoklad je že  bílí líměčci z EU a USA nás nezachrání.Prostě nás ponechají našemu osudu.Budou se bát o svůj.Počítám do 50 let úplně jiné rozdělení mypy evropy.Žádná EU na věčné časy ,žádná novodobá 1000 letá říše.Německo x Rusko a to se ještě tito dva domluví jak vyzrát na ostatní.

Balvan 27.8.2008 12:50

Re: K článku

Devadesátá léta, platnost do dnes: Kozyrevova doktrína blízkého zahraničí....

Tino 27.8.2008 10:10

Nejen Klaus není chápán, ale i Vlk st.

Po pročtení diskuze na Vlka st. článek, jsem došel k názoru, že převážná část nečetla dostatečně pozorně jeho úvahu o smyslu Klausova konání.

Čím to je, že češi nechtějí poslouchat co jim druhý říká? Je to lenost přemýšlet. Je tak snadné potom napadat nositele myšlenky. Vytvořit si dopředu názor na dotyčného a následně přizpůsobovat jeho věty svým potřebám. Při konfrontaci s dotyčným by to sice neuspělo, ale kdopak bude konfrontovat tu strašnou spoustu nemysících - líných myslet?

Je tato skupina obyvatelstva výsledkem morálního úpadku po 68.r., nebo je morální úpadek po 68.r. důsledkem lenosti myslet u většiny lidí? Je to vlastně jedno. Ovšem důsledkem nemyslící většiny národa je pak v budoucnu samozřejmě jistá nadvláda a pochopitelně toho tvrdšího bezohlednějšího hegemona. A po zásluze!!

jaris 27.8.2008 10:59

Re: Nejen Klaus není chápán, ale i Vlk st.

R^R^R^

jirka 27.8.2008 10:06

hvězdná mapa

Rusové mají takovou zvláštní vlastnost, že když by třeba v 15. století dostali mapu hvězdné oblohy, o které do té doby neměli ani ponětí, že něco podobného může existovat, tak vám za tři dny tu mapu vrátí s velkým sebevědomím opravenou a se spoustou vysvětlivek. I u Klause jsou patrné jeho ruské kořeny.

dulcibelka 27.8.2008 9:55

Jestli článek dobře chápu,

tak autor naznačuje, že na sebe prezident vzal, veden pudem sebezáchovy, břemeno snahy o slušné vztahy s Ruskem...No, i když s Klausovým hodnocením situace tentokrát vřele nesouhlasím, tak mu v takovém případě nebudu spílat...

Katr 27.8.2008 9:59

Re: Jestli článek dobře chápu,

Jedna z mála...;-)

libero 27.8.2008 10:02

Re: Jestli článek dobře chápu,

Tak nějak, souhlas.

ok 27.8.2008 14:07

Re: Jestli článek dobře chápu,

Něco mi to připomíná... jó, už vím:

prezident Hácha na sebe vzal, veden pudem sebezáchovy, břemeno snahy o slušné vztahy s Velkoněmeckou říší

nosál 27.8.2008 15:48

Re: Re: Jestli článek dobře chápu,

Je mi líto příteli, ale Hácha skutečně -do té doby dokud byl při smyslech- dělat pro nás co mohl. Dlouho to nevydrželo  a pak mu přestal tís trašným stresem a stářím sloužit mozek. To je asi vše.

Huaskaran 27.8.2008 15:51

Re: Re: Re: Jestli článek dobře chápu,

Navíc benešeda s plánem-aeroplánem v počátcích Háchu podporoval. Posléze se mu Hácha přestal hodit do politického krámu a bylo po žížalkách.

Niky 27.8.2008 9:51

Čtu pozorně diskusní příspěvky

a nestačím se divit,zdá se,že spousta diskutujících vůbec článek pana Vlka nečetla!

Štváč 27.8.2008 9:49

náš pan mstivý

Jak se zachoval Klaus při vstupu do EU je známo a nebýt Havla, do NATO jsme tak snadno nevstoupili. Klause západ nikdy nepřijal a on se jim pomstí i kdyby to ČR mělo stát nezávislost a svobodu. Takového máme "tatíčka" na Hradě, o kterém se někteří duševně narušní domnívají, že je vlastenec a chrání ČR před cizákem. Byl a je to člověk myslící vždy jen na sebe a svou slávu i když jen na malém českém dvorku.

libero 27.8.2008 10:04

Re: náš pan mstivý

Každý cikán hádá dle své kobyly ......

Kotlar.v 27.8.2008 14:24

Re: náš pan mstivý

Nebýt v NATO to by bylo,ale neštěstí.!!!

Zaplať Pánbůh za toho  pana .Havla,který nám to umožnil.Zoufalství českého národa

by bylo nekonečné.A ještě o  kolik by bylo méně pracovních příležitosti.Jen v Afganistanu máme zaměstnáno několik set pracovníků , kteří se zabývají střelbou do domorodců ukrytých v horách.J

Kolombo 27.8.2008 9:49

Milý pane Vlku,

ani nevíte, jak do té zbabělé nespolehlivé Evropy, které je bližší košile než kabát, stará se jen o vlastní prospěch, která podrazí kohokoli kdykoli a které není dobré věřit ani dobrýden patříme. Skoro bych řekl, že jsme jejím jádrem. nebo snad Češi by byli ochotni někomu pomoct, jsou spolehliví a je možné jim věřit? Šli by bojovat? Armádní profesionálové ano, ale většina "veřejnosti" by je do boje nejraděj nepustila. Na druhé straně je sice fakt, že na západ spoleh není, ale v jeho civilizačním okruhu je život podstatně příjemnější než v tom ruském. Rusko je zatím jediným zdrojem ohrožení. Takže vaše dilema ke komu se přimknout, jestli k USA nebo Rusku je falešné. Relevanci by mělo v případě existence další, podstatně vážnější hrozby. Pokud tou hrozbou nejsou naši levicoví šílenci, environmentalisté a vlajkonoši "lidských práv", proti kterým by bylo dobré se bránit s pomocí ruských generálů, tak Rusko nebrat. Když, tak tam vyvézt Zaorálka a spol.

Niky 27.8.2008 9:55

Re: Milý pane Vlku,

Kolombo,kdyby jste více přemýšlel,došlo by Vám,že naším největším nepřítelem je socialistická EU,stačí sledovat politickou a ekonomickou provázanost,Ruska,Německa a Francie.

libero 27.8.2008 10:03

Re: Re: Milý pane Vlku,

Nepřítelem ano, to souhlasím, ale pochybuji  zda největším.

jirka 27.8.2008 9:40

géniální analytik nebo blábolící excentrik

Klausovy názory jsou někdy tak stupidní, že spoustu pseudointelektuálů a pseudohistoriků znejistí, jestli se v prezidentových blábolech náhodou neskrývá nějaka hluboká znalost etnických problémů na Kavkaze a vývoje lidstva na 300 let dopředu. Neskrývá.

Štváč 27.8.2008 9:54

Re: géniální analytik nebo blábolící excentrik

ano, to jeho slovíčkaření může některé nepozorné posluchače znejistit, proto se konkrétním odpovědím vyhýbá.

libero 27.8.2008 10:05

Re: Re: géniální analytik nebo blábolící excentrik

A to ty konkrétní odpovědi neslyšíte nebo nechcete slyšet?

S Klausem se dá nesouhlasit nebo souhlasit, ale hovoří celkem jasně.

promirul 27.8.2008 9:39

pan Vlk st.

V životě jsem neslyšel o nějakém Vlkovi st.,to je asi ten z pohádky o Karkulce.Byl přežraný a zůstal ležet jako mrcha.Vy jste přežraný,ale neležíte,jenom tlacháte hovadiny na Klause.Musí ve vás být zažraná nenávist,komu jste prodal kuponovou knížku?Koženému?To ale nebyla Klausova blbost,ale vaše.

mstitel kmene 27.8.2008 9:48

Re: pan Vlk st.

Přečti si to ještě jednou, jo?

Baxty 27.8.2008 9:36

Jak lákavé ....

Přál bych si vám všem ODSákům ukončit švih nártu mojí nohy ve vaše pozadí* ( * - zase ten cenzor ;-P ), ale k tomu potřebuji pevnou obuv. ;-D

Takže - v rámci taktiky a strategie vás první dostaneme z krajů !!

Ondřeji, čím dál se v této diskusi vyjadřuje názor opisem situace, to budeme za chvilku cenzurovat i lékařské výrazy ? (Y)

libero 27.8.2008 10:06

Re: Jak lákavé ....

Jistě vám bude Roko&Falmer vyhovovat lépe.

Patrick J. Buchanan 27.8.2008 9:29

"Blowback From Bear-Baiting" - napsal americký pravicový konzervativní politik

Rozhodnutí Michala Saakašvili využít zahájení olympijských her k odvedení pozornosti od gruzínské invaze do Jižní Osetie se co do stupidity vyrovná rozhodnutí Gamal Abdel-Násira uzavřít Tiranskou úžinu izraelským lodím. Násirův hrubý omyl jej stál Sinaj v šestidenní válce. Saakašvili pravděpodobně za svůj omyl zaplatí trvalou ztrátou Jižní Osetie a Abcházie. Po dělostřelbě a útocích na – co sám tvrdí – vlastní území, po zabití množství vlastních, osetínských občanů a přinucení desítek tisíc dalších k útěku do Ruska byla Saakašviliho armáda vypráskaná zpátky do Gruzie ve 48 hodinách.

Vladimír Putin využil situace k vykopnutí gruzínské armády z Abcházie, k bombardování Tbilisi a k obsazení Gori, rodného Stalinova města. Saakašvili, který se rád prezentuje jako blízký přítel George Bushe, Dicka Cheneyho a Johna McCaina, a Gruzii prezentuje jako osamoceného demokratického spojence Ameriky na Kavkaze, si myslel, že mu jeho rychlý pokus o převrat vyjde, a že svět postaví před hotovou věc. Nepočítal s hněvem a odhodláním ruského medvěda. Americké obviňování Ruska z agrese duní prázdnotou. Gruzie ten boj začala, Rusko jej dokončilo. Ti, kteří zahájí válku, nerozhodují o tom, jak a kdy skončí. Ruská reakce byla „disproporční“ a „příliš tvrdá“, kvílí Bush. Pravda. Ale nedovolili jsme my sami Izraeli bombardovat Libanon 35 dnů jako odvetu za pohraniční půtku, při které zahynulo několik izraelských vojáků a dva byli zajati? Nebylo to mnohonásobně „disproporční“? Rusko provedlo invazi do suverénní země, láteří Bush. Ale nebombardovaly Spojené státy Srbsko po 78 dnů a neprovedly invazi, aby jej přinutily vzdát se provincie Kosova, na které mělo Srbsko mnohem větší historický nárok než Gruzie na Abcházii či Jižní Osetii, které obě preferují Moskvu před Tbilisim? Není západní pokrytectví šokující?

Patrick J. Buchanan 27.8.2008 9:31

Re: "Blowback From Bear-Baiting" - napsal americký pravicový konzervativní politik

Když se Sovětský svaz rozpadl do 15 národů, oslavovali jsme. Když se Slovinsko, Chorvatsko, Makedonie, Bosna, Černá Hora a Kosovo odtrhly od Srbska, jásali jsme. Proč tedy to rozhořčení, když se dvě provincie s etnicky jiným obyvatelstvem odtrhly od Gruzie a bojovaly za svou samostatnost? Jsou secese a rozdělení národů chválitelné pouze když jsou v zájmu neokonzervativců, z níž mnozí nerozumně testují ruskou trpělivost? To, že Putin využil příležitosti Saakašviliho provokativního a hloupého kousku, aby naordinoval dvojitou dávku trestu, je nevyvratitelné. Ale není ruská zloba pochopitelná? Roky otírá Západ Rusku o nos jeho prohru Studené války a jedná s ním jako s Výmarskou republikou.

Když Rusko stáhlo svou Rudou armádu z Evropy, zavřelo své základny na Kubě, rozložilo svou zločinnou říši, dovolilo 15 státům odtržení od Sovětského svazu a hledalo přátelství a společenství se Spojenými státy, co jsme udělali? Americká chátra si hrála do ruky s Darebáckými Zloději z Moskvy (v originále Muscovite Scalawags) ve snaze vyrabovat ruský národ. Porušili jsme slib daný Gorbačovovi, nastěhovali jsme naši vojenskou alianci do Východní Evropy, pak dokonce až před ruský práh. Šest bývalých členů Varšavského paktu a tři bývalé sovětské republiky jsou nyní členy NATO. Bush, Cheney a McCain tlačí na přijetí Ukrajiny a Gruzie. To by vyžadovalo, aby Spojené státy vstoupily do války s Ruskem kvůli Stalinovu rodnému městu, a kdo má suverenitu nad Krymským poloostrovem a Sevastopolem, tradičním domovem ruské flotily Černého moře.

Od kdy se tyto oblasti staly životním zájmem USA zdůvodňujícím válku s Ruskem? Spojené státy unilaterálně anulovaly smlouvu o raketách dlouhého doletu, protože naše technologie byla lepší, pak plánovaly umístit protiraketovou obranu do Polska a České republiky jako obranu před íránskými raketami, ačkoliv Írán nemá ani rakety ani jaderné zbraně. A ruská protinabídka spolupracovat společně na protiraketovém štítu umístěném v Ázerbájdžánu byla smetena se stolu.

Patrick J. Buchanan 27.8.2008 9:33

Re: Re: "Blowback From Bear-Baiting" - napsal americký pravicový konzervativní politik

Článek "Blowback From Bear-Baiting" vyšel na serveru informationclearinghouse.info 15. srpna. Jeho autor Patrick J. Buchanan je americký konzervativní politik, esejista a autor řady článků a několika knih. V roce 2000 kandidoval na úřad prezidenta Spojených států za Reform party. Předtím v létech 1992 a 1996 za republikány. Senior poradce tří amerických prezidentů, Nixona, Forda a Reagana. Spoluzakladatel magazínu The American Conservative.

Překlad článku na:

http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=DWf7RzLCxfPq

Mirek F. 27.8.2008 9:41

Re: Re: Re: "Blowback From Bear-Baiting" - napsal americký pravicový konzervativní politik

Čili jasnej rusofil, Rusák a komunista;-€