26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
neverici 27.8.2008 7:53

Pane Vlk

Ona je ta svetova situace trochu slozitejsi nez zapad versus Rusko. Je tu nova velmoc, Cina, ktera vlastni 80% americkeho verejneho dluhu, je tu svet islamu, ktery vlastni ropu a ktery se prostrednictvim fundamentalizmu snazi prosadit ve svete. Je tu natlak africkeho obyvatelstva, ktere tlaci na Evropu masovou imigraci: Zatim v tom plave jenom Italie, kterou EU nechava na holickach a jenom ji kritizuje za nelidske chovani. Ale az se ta masa africanu rozleje po Evrope co bude dal? Multikulturni a multietnicka Evropa?  A Rusove taky maji doma muslimu prave dost. A az se Cina zacne zajimat o Sibir, ploprazdnou e prakticky nevyuzitou, a az predlozi ucet Americe? Co pak bude delat nase male Cesko v tom novem rambajzu? Zacne uvazovat o tom, ze Cina byla vzdycky nasi zastitou a spojencem? Myslim si, ze ani Rusko v tomto svem novem vystoupeni na svetovem ringu si dost dobre neuvedomilo, ze potrebuje zapad jako zapad potrebuje Rusko jako partnera. Zacalo s blbou expanzivni politikou, protoze nevidi dal nez na spicku nosu. Cela debata o tom, kdo vlastne zacal je zbytecna a celkem neunosna-a Cesko v tom muze jen malo pozmenit.

Petr Kohout 27.8.2008 7:52

Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Saakašvili pokusil vyvraždit JIŽNÍ OSETII. Připomínám, že Abrcházie a Jižní osetie jsou rozděleny pořádným lánem gruzínského území.

Norimberský proces prohlásil, že genocida NENÍ vnitřní záležitostí státu. Proto musíme buďto prohlásit vyvraždění Lidic za legální a zákonné, nebo holt uznat, že gruzínský pokus o vyvraždění Osetského Cchinvali byl mezinárodně uznávaným důvodem pro samostatný či kolektivní zásah člena OSN.

Podstatou postoje pana Klause není láska k Rusku či USA, ale názor, u představitele malého a často nesamostatného národa celkem pochopitelný, že genocida se nesmí dělat.

Brabcak 27.8.2008 8:23

Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

A kde máte ty mrtvé z té tzv. genocidy? Podle sporadických zpráv je v jižní Osetii pár deítek mrtvých. Aniž bych chtěl snižovat jejich oběti, genocida vypadá jinak. Odstřelování města opravdu nepatří do kategorie cíleného vyvražďování. Pokud vím, neexistují žádné zprávy, že by gruzínští vojáci šli od domu k domu, vyvlékali jejich obyvatele a na místě je systematicky popravovali. Takže si laskavě necintejte pentli se stále dokola omílanými výblitky, které nemáte podloženy tvrdými daty.

Pavel 27.8.2008 8:39

Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Kdyby Gruzínci do Jižní Osetie poslali komanda která by prostě jen pozatýkala podezřelé z ozbrojených výpadů priti území Gruzie (podobně jako to dělá Izrael s Palestinci), pak bych to chápal. Ale ostřelovat plošně město plné civilů - raketomety a těžkým dělostřelectvem - to je hnus! To že civilové zalezli do sklepů a mrtvých bylo podle Vašich slov jen "pár desítek", to na celé věci nic nemění. Za těchto podmínek se ruská reakce stala pro mne pochopitelnou, včetně nájezdu na území Gruzie, při kterém Rusové vybrali gruzínské vojenské základny a paralyzovali letiště i přístavy Gruzie. Ostatně, podobně to dělají právě Izraelci, včetně vytvoření nárazníkových pásem na území patřícím nepříteli (např. Golanské výšiny, nebo část území na kterém stojí separační zeď).

liberal shark 27.8.2008 8:59

Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Jenže oni tam Gruzínci skutečně napřed poslali policii, kterou ubozí jihoosetínští občané ostřelovali z děl a minometů, schovaní za zády ruských "mírotovorců". Plošné zničení Cchinvali provedla mírotvorná ruská 58. armáda.

Mirek F. 27.8.2008 9:10

Re: Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

I kdyby to s tou policií bylo tak, jak říkáte, tak ani to neospravedlňuje gruzínské  plošné ostřelování města.

muf 27.8.2008 9:20

Re: Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

tydlety "informace" máš od objektivního a nestranného pana senátora Štětiny?

Pavel 27.8.2008 10:48

Re: Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

To jste četl kde?: "Plošné zničení Cchinvali provedla mírotvorná ruská 58. armáda." Možná to tvrdí prezident Gruzie, ale tento názor se jinak neodvážili předložit ani západní média.

vlasta 232 27.8.2008 8:28

Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Vážený - Vaše tvrzení , že prezident Gruzie- nechal vyvraždovat Osetince , je založeno na neskutečné ruské lži z prvních dnu konfliktu, kdy Ruský agresor tvrdil, že v Cchinvali - je 2000 obětí- které se posléze scvrkli na necelých 200! A to vše jen proto, že potřeboval duvod svého postupu do přístavu POTI- ničení infrastruktury - bombardování a ničení vojenských zařízení Gruzie- bombardování ropovodu z Kaspiku- zabrání uzemí Gruzie, kde postupující jednotky- ničily a rabovaly jak jen to šlo! Již 3 týdny před 8.8 08- se daly do pohybu v Severní Osetii- speciální ruské jednotky???  Proč?? V již Osetii- nabyly utočné akce separatist. Osetinských jednotek proti Gruzincum- nebývalých rozměru! USA- VAROVALY - aby se Gruzie- nenechala vyprovokovat- což se bohužel nestalo!  Tomuto všemu předcházela nebývalá aktivita - ze strany rusu- v přeletech ruských voj. letadel nad Gruzií, která trvala měsíce!!!  Tak toto je pravda-  není z novin! A je shrnuta- velmi stručně! Mám v Tbillisi- pár skvělých přátel horolezcu- z doby kdy jsem jezdila na Kavkaz! Existuje internet- a tak jsem stále zhoršující se situaci věděla dávno dopředu! Jen nechápu, že by takto nebyl informován náš prezident!  V tomto konfliktu- nejde ani náhodou o nějakých pár Osetincu- s ruskými pasy!  RUSKÝ AGRESOR - pokračuje v horké válce o Kavkaz- o energ. zdroje- kterou začal za němého přihlížení světa v ČEČNĚ- KTEROU DOSLOVA  PŘEVÁLCOVAL- ano, tady byli tisíce a tisíce obětí v řadách civilistu!  A já se ptám- jak dlouho bude svět, který by naopak měl velice zpozornět - nad nacistickými manýry PUTINA JEN PSÁT DEKLARACE??? Kdo bude na řadě příště?? UKRAJINA???

Mirek F. 27.8.2008 8:35

Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Proč se domníváte, že info z Tbilisi je spolehlivější? Kdopak všechno potvrzuje jednostrannost osetinských akcí proti mírumílovným Gruzínům? (já osobně usuzuji, že útoky byly oboustranné) A i kdyby, je odpovědí plošný raketový útok na město? A konečně, těch 200 mrtvých je výsledek tak 24 hodin. Kolik by jich bylo, kdyby konflikt trval tak dlouho jako v Čečně?

ok 27.8.2008 8:57

Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Mirku, přiznejte se, vy prostě máte rád Rusy. Pokud vás nepřesvědčí realita, zdravý rozum a to jak to popsala Vlasta, pak no comment.

Já se jen obávám, že si zaděláváme o občanskou válku tady u nás, v Čechách - vychází totiž najevo, že komunistů a protičeských rusofilů je v této zemi požehnaně.

Mirek F. 27.8.2008 9:03

Re: Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Tak mi, milé OK, předestřete, v čem mé otázky byly chybné, mylné nebo zaujaté. Jinak se dostáváte na úroveň bolšánů, kteří s oblibou nálepkovali, aby zastrašili, když jim jako obvykle došly argumenty.  

Pamětník 27.8.2008 8:59

Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Kolik Vám prosím je let, že pořád ještě nevíte, že Rusům nelze věřit ani nos mezi očima? Nebo jste stará struktura?

Mirek F. 27.8.2008 9:06

Re: Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Ptal jsem se, do jaké míry lze věřit informacím z Tbilisi, že:-)? Vaše kolovrátkovitost už je únavná. Jinak je mi dost na to, abych nesnášel bolševiky, ale dost málo na to, abych byl stará struktura anebo trpěl nesmyslnou národnostní xenofobií.

ok 27.8.2008 9:14

Re: Re: Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Pamětníku, je to stará struktura, diskuse s ním je ztráta času - snad jen dát najevo, že to vidíme jinak je "povinnost".

Diskuse s lidmi typu Mirek F. je ztráta času, oni mají jasno.

A Mirku, pokud to myslíte "upřímně", prostě si doplňte informace. Třeba o historii ruského státu tak za posledních 200-300 let, včetně Kavkazu.

Mirek F. 27.8.2008 9:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Fakt mi ještě není tolik, abych stihnul být stará struktura. Ovšem třeba u vás, na základě vašich příspěvků, které místo argumentů reagují stylem "každý poctivý pracující musí vidět pravou tvář demagogie nepřátel socialismu a míru" bych si troufnul dát tomu slušnou pravděpodobnost.

Dějepis byl vždy můj koníček, ale nikdo dokonalý není, to uznávám, klidně mi ozřejměte, co z dějin Ruska svědčí proti mým příspěvkům. Konkrétnosti se nebojte, nekouše:-).

muf 27.8.2008 9:01

Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Vlasti - kdo tě mastí? Teď ale vážně, jaký je rozdíl meti tím jestli při ostřelování zahynulo 200 nebo 2000 lidí? Nebo si fakt myslíš, že je úplně normální použít k dobytí města raketomety - tedy ne zrovna přesnou zbraň jež dovede přeorat  tisíce mětrů k nepoznání? Mimochodem - v našem tisku jsou fotky z Gori(včetně raketou zdemolované auto gruzínských švestek)ale ještě jsem neviděl ani jednu oficiální z Cchinvali - proč asi? Proč asi amíci do poslední chvíle varovali Saakašviliho aby se do tohoto dobrodružství nepouštěl? Nejenže tím přiznali, že o jeho úmyslu věděli dopředu, ale přiznali tím, že Saakašvili se dopustil  nesmyslné provokace, oprotože se spoléhal na pomoc USA . Vlastičko, rozluč se už jednou provždy s názorem, že Rus si donekonečna nechá  kálet na hlavu a bude držet hubu..Dokud byl u vesla  notorik Jelcin a rozdával za babku národní bohatství  tak byl Rus přítel, pašák a demokrat...dnes  je z něho největší zločinec na světě..a svět se diví, že Ivan už není jeliman a koná přesně v intencích USA...

Nadama 27.8.2008 13:21

Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

To je jistě zajímavá otázka - proč není fotografie z Cchinvali? Nabízí se odpověď - abychom neviděli neco, co nemáme vidět. Takže je známo, jak Gruzínci plošně bombardovali, ale vidět to nesmíme. A kdo dnes může nejsnáze uveřejnit oficiální fotografie?

jl 30.8.2008 15:52

Re: Re: Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Rusové...

kuttna 27.8.2008 8:31

Re: Zajímavé je, že z vraždění gruzínských civilistů je obviněna ABCHÁZIE a jako odvetu se

Pořád žasnu, kolik lidí věří ruské propagandě, přestože se sama usvědčuje ze lži. Kolik lidí v Cchinvali zabili Gruzínci a kolik Rusové se už asi nepodaří zjistit. Dohromady jich ale podle ruské strany bylo méně než 150. Kolik Gruzínců vyvraždili občané Ruska v okolních vsích se možná časem dozvíme, ale to pana Kohouta už asi nebude zajímat.

Stanislav Ševeček 27.8.2008 7:44

Užiteční idioti, kteří nevidí,

nejen v této diskusi, však zavedou Česko a jeho lidi opět do pudele.

Pane Vlku, kdybych to uměl, napsal bych to přesně tak.

AGO 27.8.2008 7:42

V jedné malé zemičce,

kde komunisté chrochtají blahem nad úspěchy "ruského medvěda",koalice se dlouze radí jaké zaujmout stanovisko,kde socdemácký větrný kohout Kamil sliní prst,aby zaujal pozici ve směru veřejného mínění a kde president po všech těch historických zkušenostech nadále se přimyká k mohotnému dubisku.Zaslouží si opravdu lidé této země takovouto reprezentaci? ZASLOUŽÍ !

Krakonoš 27.8.2008 7:40

Pan prezident

se projevil jako velmi moudrý člověk.Vlci vyjí ,ale karavana táhne dál.

Tom 27.8.2008 8:28

Re: Pan prezident

Ano, jako Fico a Castro, opravdu skvělá společnost...

Standa 27.8.2008 7:15

Píše

se rok 2008 a Rusko není CCCP, protože to uniklo autoroví tak se nám asi zbláznil Václav Vlk st., není jasné jaké pohnutky ho vedou ke schvalování vraždění lidí v Jižní Osetii. Václave Vlku st - podívejte se do zrcadla jestli tam na vás zírá ze zrcadla lidská podoba, je možné, že ne. Doufám, že to není vlk, ten by si to opravdu nezasloužil . Prezident Klaus se projevil jako člověk a proto je nad váma a to se vám nelíbí.

liberal shark 27.8.2008 7:38

Re: Píše

Všiml jste si konečného odhau mrtvých v J.O. ? Žádné tisíce, ale 160 lidí. Méně než zabili Rusové při své "mírotvorné akci". A město Cchinvali nezničili Gruzíni, ale ruská 58. armáda. A tak je to se vším. Klaus odmítá vidět, že celý konflikt připravili a živili Rusové už od devadesátých let. Klaus odmítá vidět hlavní příčinu - zájem Gazpromu (s hlavním akcionářem Putinem) na likvidaci konkurenčního ropovodu. Neustále se tu vyčítá USA, že hájí jen své zájmy a jde jim o ropu. V Gruzii máme přesný příklad toho, že rusáci nejsou o nic lepší.

Hans z dědiny 27.8.2008 7:46

Re: Re: Píše

Tušil jsem to - ruské embargo bylo podezřelé. Byl by odkaz?

Petr Kohout 27.8.2008 7:54

Re: Re: Píše

Oněch 2.000 osetských mrtvých bylo zabito pouze podmíněně. Bez rychlého ruského zásahu by totiž zemřeli v horách. A další tisíce by pomřeli v Severní Osetii, pokud by pro uprchlíky nebyla předem připravena pomoc.

Ten blbec Saakašvili zaútočil,spáchal genocidu a přitom Rusové předem věděli o každém jeho kroku. Jako když policii sleduje zločinecký gang a posbírá ho přímo při přepadení benzínové pumpy.

Brabcak 27.8.2008 8:25

Re: Re: Re: Píše

Perla roku...

Mirek F. 27.8.2008 8:00

Re: Re: Píše

Chápu, střílí-li se raketomety na město, je to vlastně jen bratrský pozdrav spoluobčanům, nějakých 160 mrtvých vem čert a materiální škody, ty nevznikají vůbec. A nejotřesnější je to, že si Rusko dovolilo napodobit postup Západu v Kosovu:-(