26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sociolog 27.8.2008 19:55

Re: Re: k H.K.

Gruzie se ma na zadost novych statu NATO, s vyjimkou naseho prezidenta, jak jiste dobre vite, stat clenem NATO. Vsichni na Zapade a Severu Evropy jsou dle Vas jiste blbi. TRakze diskuje je marna. Presto Vas upozornuji, ze nas v Mnichove nejvic poskodila Anglie, s kterou jsme zadnou dohodu nemeli. Vite proc? Protoze GB se jako jedina z Mnichovanu zucastnila i Postupimi a naridila tam odsun risskych obcanu do Rise, jejichz uzemi 7 let predtim prohlasila za jeji soucast, a zpusobila tak odsun obcanu ceskych ze Sudet. Tomu rikam verolomnost, nad kterou se u nas kupodivu zatim zadny histroik ci polik nepozastavil. Presne tuto verolomnost nyni praktikuje ovsem nas pan prezident. Nezavisle na tom, zda mame spojenckou smlouvu s Gruzii ci ne.

Nebot existuje tez eticka povinnost stat pri nekom, komu se stalo, pod cim jsme trpeli v r. 38 i 68. Coz je cosi, co se v postbosevicke fazi v nasi kotline moc nenosi, ze ano?

Buvol 27.8.2008 20:21

Re: Re: Re: k H.K.

Jako obvykle si nevidíte ani na špičku nosu!! Clověče, tady je řeč o událostech v Gruzii resp. v Osetii a Abcházii a přesně totéž, totiž osamostatnění resp. spíš přičlenění našich pohraničních oblastí tzv. sudet k Německu by se u nás odehrálo v roce 1993, kdy se oddělilo Slovensko, kdyby tady ještě byli ti "čeští občané, které Velká Britanie v Postupimi odsunula" .... takže běžte už s tím někam do(Y)

Pišta 27.8.2008 22:14

Re: Re: Re: k H.K.

On ten tzv.divoký odsun jednak začal dříve, než to velmoci oficiálně oznámili, jednak si ho vymyslel a prosadil Beneš. Ve svých Pamětech tomu věnuje colou kapitolu, kde podrobně popisuje všechna jednání  a argumenty , které tehdy používal, Vřele doporučuji k přečtení.

H.K. 27.8.2008 20:53

Re: k H.K.

...mnichovska zrada je spolecnym tramatem levicaku i pravicaku,...  Zrada není pravicová ani levicová. Je to zrada. Mnichovská zrada by měla být především traumatem pro Francii, Velkou Britanii a Německo.

..nepridat se ke koalici proti anexi casti Gruzie, aniz by se stal poplatnym Rusku. V Kosovu byl precedens. Bývalé srbské úzení obývané albánci vyhlásilo samostatnost a některé velmoci i bezmoci Kosovo uznali jako samostatný stát. Proč by to nezkusili jiní, třeba Jižní Osetie? Rusko není Srbsko. Rusko má svoje zájmy a jestli gruzinský prezident jim naletěl na nějakou provokaci a poslal vojáky do Jižní Osetie, aby vyhnali ruské vojáky, tak to nemohl být úplně v pořádku. Myslet si, že ruští vojáci vemou do zaječích, když na ně někdo zadupe, to by nemohl čekat ani velký optimista. To, že toho využijí je nad slunce jasné. Pokud předpokládal, že se celý svět vrhne na Rusko a začne ozbrojený konflikt, tak je to nezodpovědnost. Čína si diplomaticky urovnala hranice na Usuri z Ruskem a je jich o něco víc než Gruzinců. Rusko je velké, bohaté a mužik už přežil několik velkých bojovníků i válečníků. Hunové a Avaři přešli od východu na západ přes území dnešního Ruska. Od západu na východ ještě nepřešel nikdo. Já tam bojovat taky nepůjdu.

My, kteri jsme potrefeni Mnichovem, pripravujeme Mnichov pro jeste mensi zemi. Já nejsem potrefený ještě ničím a přeji všem, aby se jim dobře dařilo. pokud vím, tak ani V.K. nepřipravil nějakou dohodu, aby Gruzie odstoupila své území Rusku.

joe 27.8.2008 19:15

<V Evropě, která je zbabělá, plná šílenců chránících motýly a úředníky, ale kašloucí na lidi...>

Fakt trefný pro dnešní zhulenou Evropu

bibabu 28.8.2008 18:31

Re: <V Evropě, která je zbabělá, plná šílenců chránících motýly a úředníky, ale kašloucí na lidi...>

Jednou větou, to se Ti Vlku povedlo, pokud jsi to někde neopsal.

Jouza 27.8.2008 19:13

Pane Vlku,pří vší úctě,nezbláznil se pezident,jen říká pravdu!

Bohužel zase se najdou kidé.kteří se nám snaží pravdu vyvrátit!Není to pan prezident!Srovnejte si datum ,které se dobře pamatuje!8.8.Vtrhla Gruzie do Jižní Osetie.Mírové sbory,tvořené rusy jí vyhnaly a zneškodnily agresora!8-o

Milan 27.8.2008 18:40

Jak to vidím já.....

Kdyby se amerika necpala do evropy a neobkličovala Rusko svýma základnama a nechtěla se zmocnit Gruzie,tak by ani Rusko nic nepodnikalo.Položil si někdo z těch proamerickejch fanatiků otázku : jak by se zachovala amerika,kdyby ji někdo obkličoval základnama ???!!

arnal 27.8.2008 18:58

Re: Jak to vidím já.....

No, USA dlouhá desetiletí tolerují nepřátelský komunistický stát sto kilometrů od vlastního pobřeží. Přesto na něj jejich armáda nikdy nezaútočila (v Zátoce sviní se vylodili pouze kubánští emigranti), ačkoliv by jí likvidace tamního režimu trvala maximálně týden.

Rusové žijí v mylné představě, že jim východní polovina Evropy a všechny státy sousedící s Ruskem (vyjma Číny a Norska) tak nějak patří. Z toho plyne ten pocit ukřivděnosti z rozšiřování NATO.

rafp 27.8.2008 19:10

Re: Re: Jak to vidím já.....

tak to  je zoufalá blbost.

David 27.8.2008 19:19

Re: Re: Jak to vidím já.....

Pitomečku, jaký komunistický stát? Idioti, jako ty, mně vytáčí, debile.

Norman 27.8.2008 19:26

Re: Re: Re: Jak to vidím já.....

Jo , je to blbost.  Je to ještě horší, protože ten režim je těžké pojmenovat. Je to stát bezskrupulozní fízlovské oligarchie vzešlé z KGB, pro kterou je termín  "demokracie" maximálně buničitou vycpávkou huby.

Ivan Vitula 27.8.2008 20:41

Re: Re: Re: Re: Jak to vidím já.....

No a západ zase dojede na svoje skrupule.

redbiter 27.8.2008 21:04

Re: Re: Re: Jak to vidím já.....

Kuba,ty cesky bolsevicky primitive.

AeroKarel 27.8.2008 21:25

Re: Jak to vidím já.....

Jenže ti  azbuci to tam zadělali dávno po rozpadu SSSR, když byli Amíci ještě daleko.

Kecáte.

Norman 27.8.2008 18:37

Radar a rakety

Zachovejme se jednou konečně jako chlapi. Čili padesát radarů, tisíc raket obrácených na východ. V případě potřeby zmáčknout knoflík. A tak se stát konečně navěky součástí civilizace, ne té zas.... "kultůry".

Ať je to totiž jak chce, vážený pane  starší Vlku, mě to nezajímá. Já ruštinu  ve svém portfoliu nikdy neměl a to málo , co do mě v ZŠ natřískali, jsem ze svého slovníku vypustil a rád. Pokud bude třeba, rodina si balí kufry. K hranicím to mám pár metrů. Z rekvizit si s sebou beru jen půllitr s bavorskou vlajkou.

rafp 27.8.2008 19:12

Re: Radar a rakety

vy by jste nebránil republiku?vy by jste utekl?

Norman 27.8.2008 19:21

Re: Re: Radar a rakety

Pokud  někdo zmáčkne knoflík, tak beru samosebou  předovku po pradědovi do ruky!  Pokud přijde rok ´68 v režii agentů KGB -  jako například Klause - balím kufry.

Carlos 27.8.2008 18:16

Ruskem - pro NATO nejblizsi mozny spojenec

NATO, CR  i Rusko by si meli uvedomit ze jsou prirozenymi spojenci proti globalnim hrozbam dekmokracii a soucasne civilizaci - proti muzlimskym statum a Cine.

Konflikt v Gruzii je dvakrat smutnejsi, ze valci krestane s krestany. Jenze jak to vysvetlit Rusum, kdyz sami Americani podporuji mulismy v Bosne a Kosovu a nechteji podporit Rusy v Cecensku.

Kdyby Americani spolupracovali v Iraku a v Afganistanu s Rusy, mohli usetrit spoustu krve svych vojaku, a mozna i Iran by byl uz vyreseny.

David 27.8.2008 19:22

Re: Ruskem - pro NATO nejblizsi mozny spojenec

Carlosi, copak ti ud+laly muslimské státy a Čína? Nemůžeš používat mozek? Napadly muslimské státy, nebo Čína, některý ze států, o kterých kvákáš, nebo to bylo naopak. Sakra mysli a nežvaň.

Carlos 27.8.2008 19:33

Re: Re: Ruskem - pro NATO nejblizsi mozny spojenec

Pouziva mozek a premyslim dopredu...

Ludva 27.8.2008 17:52

S tím se dá souhlasit

Nějaké přehnané amerikanofilství v podání Topolánka a Vondry může mít brzy konec. Kdoví jaké režimy se tam časem vytvoří - viz kandidatura "husseina" Obamy. Stát zhýčkaný obrovskou domácí spotřebou nikdy nebude spolehlivý partner, takoví myslí hlavně na své zadky. Takže prezident zaujal vcelku realistický postoj, i když zřejmě musel, díky patolízalství vlády, asi dost přidat, aby to vyvážil. No a konečně, jako příjemný vedlejší efekt, se i ta jeho modrá kniha zřejmě bude v Rusku lépe prodávat.

Sarka 27.8.2008 18:01

Jezismarja Ludvo -

a Vy jste si taky peclive vybiral svoje vlastni druhe jmeno kdyz na Vas pan farar lil vodu a Vy jste si cural do plinek? Pouzit krestni jmeno cloveka jako utok na jeho charakter je tak naprosta bezduchost - zejmena na cloveka, o nemz nevite ani to nejmensi ze se proste proti takove stupidite musim ohradit.  A to bez ohledu na to zda s nim politicky souhlasim ci nikoli. Ja sice chapu ze u vas ve Vratimove toho o americkych presidentskych kandidatech vite o mnoho vic nez my tady ve Statech samotnych (kazdy bl bec u vas ve Vratimovicich prece vi ze Americani jsou neinformovani a nevzdelani hlupci, ze), ale form;pouzivat toto jako argument je znakem, odpustte, primitiva. Navic ohanet se "amerikanofilstvim" v tomto kontextu je naprosto mimo misu. Ruskou de facto anexi JIzni Osetie a dnes jiz take Abchazie odsoudili vsichni od nemcu pres francouze, belgicany, anglicany po americany. Nemci jsou ti posledni, ktere bych v jakemkioli kontextu povazovala za amerikanofily. Pripominate mi plytjkosti sveho takyargumentu ozrale dedky z dob totace kteri vylezli pred hospodu a sakrovali "zatraceny komunisti, zase prsi".

Tonevadí 27.8.2008 18:09

"...odsoudili vsichni od nemcu pres francouze, belgicany, anglicany po americany"?

To snad jen jejich vrchnost, ale ne "obecný lid", viď Sarko?  Ty umíš číst knihy, tak si přečti taky co si "obecný lid" v těch zemích povídá...

Ludva 27.8.2008 18:13

Re: Jezismarja Ludvo -

Vaši jistotu bych chtěl mít. Člověk prostě má své kořeny a nezbavíte se jich. To jméno vychází z těch kořenů.Proč asi část voličů paní Clintonové bude volit McCaina ?

Sarka 27.8.2008 18:19

Ludvicku, a o jake jistote

hovorite? O te, ze je znakem primitiva urazet charakter cloveka kvuli jeho krestnimu jmenu? O tom, koho budou volit volici Clintonove se rozhodne az u volebnich uren - urcite ne u vas na Olomoucku. Myslim, ze byste si mohl gratulovat kdyby Vas sudicky byly obdarily jenom zlomkem intelektu Baracka Husseina Obamy. A ano, zivot ztvarnuje kazdeho z nas, vcetne nasich rodicu. Nekdo se ttreba nikdy nevymani z malomestske nesnasenlivosti a omezenosti, jiny se bude cely zivot vyrovnavat s tim, ze jej opustil otec kdyz mu byly dva roky. Tak uz to v zivote chodi. Vite, soudne lidi vsude na svte zajima hlavne co dotycny cloveka dela, potom co rika, a az ve;lmi, velmi daleko za tim je kdo byli jeho rodice, ci jake mu dali krestni jmeno.

Kamila 27.8.2008 17:46

Osetie - jak to vidím já

Autor článku zapomněl na jednu podstatnou záležitost. Prezident Gruzie dal příkaz k útoku na civilní obyvatelstvo a jejich domy v Osetii. Tanky, děly a raketami. Na to obyvatelstvo, které není gruzínské a které si podle referenda z roku 2006 z pětadevadesáti procent nepřeje žít v gruzínském státě. Stejně jako gruzínský prezident to kdysi podobně dělal Hitler.

Sarka 27.8.2008 17:53

Mam dojem,

ze se mylite. Vy jste ten rozkaz k "utoku na civlini obyvatelstvo Osetie" videla? Na vlastni oci" Vy jste videla ty "dva tisice zabitych civilistu"? Zatim je totiz nevidel nikdo, ani lekari v mistni nemocnici. Obavam se ze podlehate rude, pardon ruske propagande. A s tim, Hitlerem, madam, to mate taky obracene. Ano, paralela zde je, ale presne opacnym smerem. Ze Vy jste ve skole chybela kdt=yz se prpobirala historie Mnichova, pripadne Runcimanovy mise pred Mnichovem?

Mirek F. 27.8.2008 18:05

Re: Mam dojem,

Oni Gruzínci plošně nebombardovali Cchinvali (bez ohledu na počet obětí v něm)?

Tonevadí 27.8.2008 18:06

A cos viděla ty, Sarko?

Kromě toho šviháka Sakašviliho¨, jak požírá svou kravatu.

Ale přece to nemuže být žádný špatný člověk, natož nějakej sviňák, když je to kámoš s Bushem a spol., že?