3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lucky 31.8.2007 10:05

Re: No,

Co takhle plynař který Vám domů bude zavádět plyn, elektrikář který vám bude montovat zásuvky, statik který bude počítat aby Vám barák nespadl na hlavu a koneckonců i lékař který Vás má léčit.... Taky volné?

Ladislav N. 31.8.2007 18:56

Re: Život a zdraví lidí ohrožující činnosti

To všechno jsou činnosti, jejichž výsledek před uvedením do provozu obvykle podléhá revizi. Tedy nutnost minimální stanovené kvalifikace je zřejmá. Ale na to, abyste mohl někomu v bytě přidat k rozvodu dvě zásuvky a zadlabat je do zdi, nepotřebujete VŠ vzdělání. Podívejte se do těch Zemanových vládních nařízení (seznam živností volných a vázaných), kolik blbostí obsahují... Chcete mít prodejnu s drobnými živočichy (rybičky, křečci atd, obchod s nimi)? Chtějí po vás VŠ vzdělání s praxí. Přitom chov těchto živočichů je živnost volná ohlašovací. Ale chovatel (tedy osoba, která obvykle nejlépe živočichy a jejich potřeby zná) nesmí mít vlastní obchod s nimi  - nákup a prodej je živnost vázaná. A takových blbostí jsou vládní nařízení ČSSD plná, a to nemluvím o zjevných chybách ve formulacích, z nichž vyplývají naprosté nesmysly.

Vlad 31.8.2007 0:07

To chci vidět,

jak ušetřené peníze budou investovat do podnikání. ;-D

saint.sanctus 31.8.2007 0:18

Re: To chci vidět,

A kam jinam by je tak asi mohli dát, než do zase podnikání??

Lapil 31.8.2007 0:28

Re: To chci vidět,

Doma si je sušit nebudou. A i kdyby si s nima zatopili v krbu - jsou to jejich peníze, ne vaše. Já vám do vašich prachů taky nekecám.

Ladislav N. 31.8.2007 1:05

Re: Re: To chci vidět,

Tenhle komouš si myslí, že vaše peníze jsou i jeho... ;-P

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 0:39

Re: To chci vidět,

Já jsem se například rozhodl, že budu z ušetřených peněz pravidelně sponzorovat Paroubkovy narozky.

Ladislav N. :-))) 31.8.2007 1:06

Re: Re: To chci vidět,

;-DR^ Jen ať ztloustne, čuník, zkrátí se mu život. ;-P

Pavel Kořenský 31.8.2007 1:25

Re: To chci vidět,

No, většinou se to tak dělá. Co taky s penězi, že ano.

Peníze lze použít v zásadě třemi způsoby. 1. Prožrat je, propít či jinak použít pro momentální zkvalitnění osobního života, 2. Hromadit je ve slamníku či v záložně a 3. Investovat do nějakého podnikání, buď svého nebo cizího.

Pokud někdo postupuje dle bodu 1. tak peníze nezmizí, neboť jsou utraceny za nějaké požitky, které zase prodává někdo jiný. Pokud někdo postupuje podle bodu 2, je to sice blázen, ale je to jeho věc.

No a zbývá tedy ten třetí způsob. Takže rozumný člověk (nejen živnostník) své peníze nějak investuje do podnikání. Třeba si (jako živnostník - truhlář) koupí novou hoblovku) nebo je (jako živnostník - překladatel) použije na roční pobyt v cizí zemi kde si zdokonaluje jazyk. Nebo je třeba investuje (jako zaměstnanec) do nákupu akcií (tedy podnikání někoho jiného) a ty mu nesou zisk, kterému se říká dividenda.

pahejl 31.8.2007 8:17

Re: Re: To chci vidět,

to je jiste pravda. ovsem zamestnanec investuje do akcii (tedy rizika ze ho oskubou) sve - jiz 3x zdanene penize. zivnostnik, neboli 50% pausalnik investuje penize co na ty dane mel odvest statu. taky by se mi libilo vykrikovat prvomajova, modra bolsevicka hesla at se o sebe kazdy postara sam, kdyby mi stat danil pouze polovinu prijmu. presne tak jak to zde dela vetsina mistnich chudacku zivnostnicku, kteri navic jeste skuhraji jak je stat skube, vid lado. ;-P

Ladislav N. 31.8.2007 9:26

Re: pahejl IP: 213.220.228.xxx

Staň se místo hloupých keců živnostníkem, vyzkoušej si to na vlastní kůži. A pak nám napiš, jak je to prima investovat do akcií... ;-D