26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rezy 31.8.2007 8:55

Re: Pane ministře !

s tou účtenkou v Německu dokazujete, že tam panuje jen jistá kultura prodeje, ale nedokazujete vůbec, zda se částka dostane do účetnictví. Německo totiž nemá fiskální zákon a tudíž je jen na poctivosti majitele stánku s párky zda tržbu přízná nebo ošidí. Jak to v Německu dělaj? Prostě choděj kontroly. Nic jiného jim prostě nezbývá..

Lucky 31.8.2007 9:38

Re: Pane ministře !

SOUHLASÍM !

jirka.s. 31.8.2007 10:03

Re: Pane ministře !

Místo starostí o německé párkaře nám tu zkus, zasr/aný milicionáři, konečně prozradit jména svých spolubastardů, kteří 21. srpna 1969 zavraždili v Brně Danuši Muzikářovou a Standu Valehracha!

Poklop 31.8.2007 10:18

Re: Re: Pane ministře !

Chlape,vy nikdy nezklamete.Vy jste jistě inteligentní člověk.Už podle vašich příspěvků.Co slova -to perla.

jirka.s. 31.8.2007 11:59

Re: Re: Re: Pane ministře !

Víš co? Skoč do miskrovny a ten dekl za sebou zavři! Víš prd o čem je řeč!

rezy 31.8.2007 8:44

na druhou stranu si ale myslím

že normální registrační pokladna by měla být v inventáři každného obchodníka, neb to dnes ke kultuře prodeje prostě patří.

Ladislav N. 31.8.2007 9:13

Re: na druhou stranu si ale myslím

Pokud pro obchodníka má ejkonomický smysl (třeba zjednodušení manuálního účetnictví nebo kontrola zaměstnanců) - proč ne? Ale proč by měl každý obchodníček s cukrovou vatou tisknout účtenky na pár korun, které zákazník obratem ruky zahodí nebo nechá ležet na pultě?

rezy 31.8.2007 9:21

Re: Re: na druhou stranu si ale myslím

no napsal jsem každého, mám na mysli ta místa kde se prodává řekněme více druhů a je třeba sčítat řekněme víc než 4 - 5 položek. Nemám na mysli stánky se zmrzlinou nebo vatou, tam to je zbytečné, ale obchody kam si zajdete pro nákup koloniály, večerky, ale i bufety by to měli mít. Proč nemít možnost si to spočítat strojem??

Ladislav N. 31.8.2007 9:59

Re: Re: Re: na druhou stranu si ale myslím

Ale takové obchody to stejně většinou mají. Mě spíš štve, když dostanu účtenku na termopapíře (na větší částku), který brzy vybledne. Přitom má sloužit i jako doklad pro reklamaci. A tohle kupodivu nikomu "nahoře" nevadí...

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 9:25

Re: na druhou stranu si ale myslím

Z principiálního hlediska, člověk by neměl být nucen aby jeho podnikání bylo podmíněno vlastnictvím jakýchkoli strojů ať pokladen či různých kolkovacích mašin. Registrační pokladny mají pouze suplovat neschopnost úředníků zajistit kontroly proti pašovanému zboží, které se do země dostane "na černo" a může mít prodáváno bez účtenek, tj. neprojde zdaněním a proclením, zejména u stánkařů orientálních tržnic.

 

rezy 31.8.2007 9:49

Re: Re: na druhou stranu si ale myslím

jistě, abychom si rozuměli, rozlišujme registrační pokladny a registrační pokladny s fiskálním modulem. Já říkám že normální registrační  pokladna by měla být v prodejně standardem, hlavně proto, aby prodávající mohl dát zákazníkovi přehledný účet co do finální částky kterou požaduje zaplatit započítal.

Ladislav N. 31.8.2007 10:18

Re: Re: Re: na druhou stranu si ale myslím

Rozhodně by neměla být povinná ze zákona.

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 10:18

Re: Re: Re: na druhou stranu si ale myslím

Přehledný účet za opulentní rauty vystavuji za pomoci úhledného bločku účtenek a tužky elegantně zastrčené za pravým ušním boltcem. Osvědčil se též systém čárek na tácku. Výhodou těchto nadčasových účtenkových systémů je, že je můžete použít i v případech dlouhodobých výpadků elektřiny, živelných katastrof a rozsáhlých lesních požárů, případně občanských válek mezi stoupenci a odpůrci registračních pokladen. Tedy v situacích, kdy vás opustí výdobytky naší civilizace jako je elektřina a záchytný sociální a daňový systém a přesto musíte kasírovat jako o život.

Phan Van Dong 31.8.2007 8:12

Registracní pókladny špatný

nérozúmí čéski ale dékuji

rezy 31.8.2007 8:20

Re: Registracní pókladny špatný

není zač. Ve Vašem případě bude stačit občasná kontrola, ted pokud se podaří ty úředníky vykopat z kanceláří aby dělali to co maj.

M. Dřevojánek 31.8.2007 8:10

Jedna věc je jistá:

ODS za Klausovy éry střední stav ožebračila a teď, kdy je drobný podnikatel na vymření, zachraňuje, co se ještě dá; tuneláři už jsou dávno za vodou. Nejhorší na tom je, že zůstává jedinou, se zaťatými zuby volitelnou alternativou. (Y)

Ladislav N. :-))) 31.8.2007 9:06

Re: Jedna věc je jistá:

Takže podle vás ODS v době reformní (7 let) živnostníky ožebračila, a teď napravuje škody, které nadělaly vlády ČSSD za 8 let, aby napravila své vlastní chyby? Nejste na hlavu? ;-P

Novák 31.8.2007 7:55

registrační pokladny

Zajímavé je, že Slovensko, náš vzor v "rovné dani", registrační pokladny má. Jejich nezavedení totiž skutečně nahrává hlavně těm nepoctivým. Ono, pokud dostanu od prodejce na stánku účtenku z pokladny, kde budou uvedeny i nacionále firmy (správné), tak to také není k zahození.

rezy 31.8.2007 8:07

Re: registrační pokladny

Slovensko zavedlo regisrtační pokladny někdy v roce 1996, rovná daň je tam poslední čtyři roky nebo jak dlouho. Osud pokladen na Slovensku je asi takovýto. První rok se to jakž takž dodržovalo, další léta jeli trhovci zase kalkulačkou. Slovensko tenkrát schválilo velice nešťastné řešení uchovávat totály v CMOS paměti, a štosovat žurnály (kontrolní pásky) stačilo krátce odpojit baterku co zálohovala paměť a data byla fuč. kontrolky se zkontrolovat v podstatě nejdaj, když jich jsou kilometry. Fiskální modul s EPROM paměti prostě nemaj a je to na figu.

PP 31.8.2007 8:12

Re: Re: registrační pokladny

K čemuž dodám jen jedno: šikovný technik si ví rady i s EPROMkou v "zaplombované" kase. Falšovat něco digitálně je v tomto případě snadné.

rezy 31.8.2007 8:17

Re: Re: Re: registrační pokladny

no, zase tak jednoduché by to nebylo, skuste si to přečíst celý, žurnály se u nás také uchovávají, u nás je  EPROMKA  zalitá, zaplombovaná v bloku a přepsáním do nul byste si nepomohl. Modul si může pracovník vyndat a vypsat veškerý obsah, podezřelé úseky porovná se žurnály a máte malér jako Brno.

PP 31.8.2007 8:25

Re: Re: Re: Re: registrační pokladny

Neříkám, že to je jednoduché, ale jde to.

Hlavní problém je v tom, že budou-li data vypadat "důvěryhodně" (=žádné přepsání nulama), nikoho nenapadne kontrolovat to s kilometry výpisu. Krom toho existuje možnost ("neoprávněným zásahem" do pokladny) zapisovat až "se zpožděním" již "editovaná" data... (Tedy zasahujete do té části pokladny, která není až tak "zabetonovaná".)

rezy 31.8.2007 8:35

Re: Re: Re: Re: Re: registrační pokladny

zabetonovaná je tak, abyste se nemohl napíchnout na dráty k epromce. Pokud se chcete dozvědět detaily, skuste si to projít s pracovníky co to schvalují. Ti by vás s kasou, kde jde odpojit epromku bez porušení uzávěru  (plomby) vyhodili.. Ono zase nejde o tak velké peníze, aby to stálo za to. Uvědomte si, že skutečně velké obraty na kasách tady dělaj akorát super a Hypermarkety, ostatní to šmidlaj dost nízko. No a vzhledem k tomu že struktura obchodů a jejich obratů má těžistě v superHypermarketech, kde fiskální moduly jsou zbytečné neb tam pracují zaměstnanci a ne majitelé obchodu, je zavádění  fiskálních pokladem viceméně naprd.

PP 31.8.2007 8:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: registrační pokladny

S tím závěrem bezezbytku souhlasím!

rezy 31.8.2007 8:39

Re: Re: Re: Re: Re: registrační pokladny

podívejte asi takhle, pokud byste chtěl podvádět a měl byste spočítaný, že se Vám to vyplatí, pořídíte si stejnou kasu a nepřihlásíte jí. Je to lacinější že?  Na Slovensku se jede všechno z ruky do ruky, tedy mluvím o tržištích, prostě nejjednodušší způsob je to do té kasy nenaťukat.

Frank 31.8.2007 7:51

Minimální daň

Pane Římane, ODS vašimi ústy slibovala, že až se dostane k moci, zruší minimální daň pro živnostníky. Pokud si nevzpomínáte, tak vám přehraji televizní debatu, kde jste to řekl. Jste lháři nebo jste na to "pozapomněli"?

Ladislav N. 31.8.2007 8:54

Re: Minimální daň

Jste nedostatnečně informován nebo jste takový hlupák, že si to nedokážete (i v dnešní diskusi a článku) vyhledat, než napíšete nesmyslný příspěvek?8-o

Zrušena!!

Arab. 31.8.2007 9:22

Re: Minimální daň

Neumíš číst?

Novák 31.8.2007 7:47

ad podvojné účetnictví

Tak zrovna tohle skoro nikomu nepomůže, protože, jestli chcete mít zakázky, musíte být plátcem DPH, jinak od vás nikdo nic nekoupí, pokud nejste zrovna prodejna potravin v malém. A tam vás zase cenově převálcují velkoobchodní řetězce. A to zrušení minimální daně spíše nahrává těm nepoctivým. Daleko milejší by mi bylo, kdyby došlo k úpravě zákona o DPH tak, abych byl povinen DPH platit až tehdy, když dostanu za zakázku zaplaceno a ne platit daň z toho, že jsem vykonal práci, ale dosud mi ji ještě nikdo nezaplatil. Právě tojle je pro mnoho firem docela likvidační. Ješě jsem zaplaceno nedostal, ale stát už natahuje ruku pro daň a běda, pokud na ni nemám, hned naskakuje penále.

Jirka 31.8.2007 6:57

A co Superhrubá mzda - je to příjem/majetek, který mám ?

Takže :

"S touto zarážející arogancí schválila ČSSD v roce 2003 absurdní povinnost platit daň ze zisku, kterého jsem nedosáhl, tedy z majetku, který nemám. To nenapadlo ani proslulé výběrčí daní z pohádky Pyšná princezna."

Zatímco : současná vláda bez arogance schválila tzv. Superhrubou mzdu a moje daň se bude vyměřovat i z příjmu, tedy z majetku, který nemám ! To nenapadlo ani proslulé výběrčí daní z pohádky Pyšná princezna, zato vás ano.

Jirka