2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mark 31.8.2007 19:39

Re: Re: Re: Re: Hrubý zisk

Za prvé: Máte pravdu s tím, že firma nemusí nechat špičkového odborníka dělat pomocné práce. U OSVČ je to složitější.

Za druhé: Je tam řada dalších aspektů. Zabývám se přesně touto problematikou profesionálně. Je to velmi složité.

Za třetí: Pro úplné zjednodušení berme živnostníka jako zaměstnance své vlastní firmy. Část zisku jde na obdobu jeho mzdy a z toho odvody a daň. Další část je zisk té firmy, z toho firemní daň, část zisku zůstává ve firmě, část jde na dividendy. Stávající model je jakýsi kompromis.

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 11:14

Rezy, s těma pokladnama je to trochu složitější

Zapomínáte, že náš systém musí dovolit i toto:

1) pokud se  třeba soudruh Pazourek rozhodne oslavit své narozeniny, hotelová restaurace musí být připravena účtovat za režijní či jinak neobvykle sponzorované ceny, jiné než v běžném jídelním lístku. Ideálně tak, aby původně avizovaný rozpočet rautu 250 000  pro cca 200 lidí bylo možno snížit na cca 60 000,- , kdyby nakonec přece jen soudruh platil ze svého. Tedy asi na 300 kč na osobu v restauraci, kde normálně takto stojí asi jedna láhev vína, či třetinka piva za 69,-ká 

2) restaurační systém musi umožnit aby jeho soudruzi přinesli vlastní zásoby vína a piva z Moravy a Rakouska a aby se z těchto zkonzumovaných lihovin nemusela státu zbytečně odvádět spotřební daň a DPH

3) aby mohl případně vše zacálovat rakouský sponzor.

A teď mi vysvětlete, jak byste toto všechno chtěla účtovat na restaurační registrační pokladně ?8-o8-o

rezy 31.8.2007 11:16

Re: Rezy, s těma pokladnama je to trochu složitější

;-D;-D;-D ano, tak jedině vytrhnout šńůru ze zdi a jít se na ní oběsit..

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 11:17

Re: Rezy, s těma pokladnama je to trochu složitější

Jo, a systém samozřejmě musí umožnit převod sponzorského finačního daru do nadací manželek soudruha Pazourka, pokud se ukáže, že je mediálně nevhodné darované peníze použít na úhradu rautových pokroutek. Ale to už opravdu po registrační pokladně chcete zázraky...;-)

rezy 31.8.2007 11:20

Re: Re: Rezy, s těma pokladnama je to trochu složitější

to máte recht, WiFi tu je!, ale vývoj telepatického spojení pokladny se Sexymozkem zatím značně pokulhává za potřebami trhu.;-D

janoryna 31.8.2007 11:37

Re: Re: Rezy, s těma pokladnama je to trochu složitější

pro sponzorování dobročinné činnosti by neměly být žádné úlevy. je to zájmová činnost jako každá jiná, na př. hraní golfu nebo jízda na vodním skůtru. každý se má starat o sebe a proto také správní pravicoví politici žádné nadace nemají. na druhé straně registrační pokladny mají v každé trochu slušnější hospodě. a né proto, aby se na nich vystavovaly účetní doklady pro berňák, ale pro kontrolu zaměstnaců.

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 11:45

Re: Re: Re: Rezy, s těma pokladnama je to trochu složitější

V tom se shodneme, ať si firma zavede jakýkoli systém, třeba registračních pokladen, jaký si může dovolit a jaký je pro ni vzhledem ke způsobu činnosti a kontroly účelný. Je blbost zavádět registrační pokladnu pro živnostníka, který zaměstnance nemá, vše si kontroluje sám a vydává paragony. Hlavně nezatahovat specifikace technického vybavení do daňových zákonů, to by byl za chvíli maglajs a vznikali by kontroloři kontrolorů registračních pokladen a jejich algoritmů.

A s těmi nadacemi máte také pravdu R^

Goral 31.8.2007 11:10

Rozumné názory....správna cesta vpřed

Je třeba pomoci těm podnikatelům , kteří svou prací pomáhají celku a vyprášit  kožich těm , kdož  podporují nesmyslně různé postsocialistické myšlenky a nefachčenky , kteří očekávají na Paroubka s nadějí a s otevřenou dlaní - nedočkáte se ! Bez práce a smysluplného podnikání nejsou a nebudou koláče...:-)

Kočka 31.8.2007 11:08

Registrační pokladny.

Registrační pokladny mají v celém civilizovaném světě, tedy u nás to raději nebudeme zavádět. Řadíme se tedy někam k Nigérii.

rezy 31.8.2007 11:12

Re: Registrační pokladny.

no registrační pokladny tu jsou a jejich použtí se rozšiřuje neb to je docela užitečné zařízení. Pokladny s fiskálním modulem jsou však vyjímkou a z těch o kterých tu mluvíte to má akorát Itálie ;-D;-D

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 11:20

Re: Registrační pokladny.

Vážený Kočko, jak se vlastně vydávají stvrzeny na atrakcích Matějské poutě? Na střelnicích a tak?

rezy 31.8.2007 11:22

Re: Re: Registrační pokladny.

proč myslíte, že Paroubek už před volbami avizoval, že to hned po volbách společně s ODS kopnou pod postel.;-D

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 11:33

Re: Re: Re: Registrační pokladny.

Potřeboval na střelnici vystřílet velkého,ale levného medvěda?

Rik 31.8.2007 11:34

Re: Registrační pokladny - omyl

Registrační pokladny nemají téměř nikde v civilizovaném světě. Vyjímkou je tuším Itálie a Slovensko. Ono totiž málokde v civilizovaném světě, je tak silná partička kamarádů napojená na politickou stranu (u nás na ČSSD), kteří se chtějí dovozem těchto pokladen živit. Nigérie hadr.

janoryna 31.8.2007 11:38

Re: Registrační pokladny.

však také socialistická eu nebo usa nejsou pro nás příkladem.

rezy 31.8.2007 10:42

re Ladislav: Rozhodně by neměla být povinná ze zákona.

s tím Ladislave souhlasím a znovu opakuji, normální registrační pokladna patři ke kultuře všade tam, kde se toho prodává víc a je potřeba sčítat. Pokud mi mecenáš přinese jako účet pivní zahrádku a pár klikiháků tak to klidně budu akceptovat v zahradní restauraci někde u nádraží ale přijde mi to divné někde ve trojce nebo lepší..

Ladislav N. 31.8.2007 10:46

Re: re Ladislav: Rozhodně by neměla být povinná ze zákona.

Vždyť už jsem to psal jednou, že obyčejnou kasu pro kontrolu tržeb zaměstanvatelem mají všichni, kteří to potřebují, už dnes..

rezy 31.8.2007 10:52

Re: Re: re Ladislav: Rozhodně by neměla být povinná ze zákona.

no není to tak docela pravda, ale je jich dost a lepší se to. Podívejte na Opulentního například.. ;-D  Osobně v tom nevidím problém o kterém by bylo třeba diskutovat. Takové zařízení se prosazuje samo a Opulentní to bude za pár let taky mít.

rezy 31.8.2007 10:58

Opulentní to bude za pár let taky mít

tedy pokud k němu dorazí civilizace, že;-)

rezy 31.8.2007 11:03

Re: Opulentní to bude za pár let taky mít

dole čtu zahradní restaurace, odpověd rovněž tam

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 11:32

Re: Opulentní to bude za pár let taky mít

Hm, docela by mě zajímalo jak civilizace účtuje v situacích jako když USA mělo v zimních měsících několikatýdenní výpadky proudu, jako bylo při mrazech před několika málo lety, když dlouhodobě klekne počítačová síť a tak. Pak si civilizace už ani nedokáže vzpomenout, jak si zatopit v kamnech.

Joska 31.8.2007 10:35

Osobně si myslím

že by se OSVČ mělo "uvolnit podnikání" maximálně. Jsou to lidé, kteří jsou schopni se o sebe postarat sami , neotravují stát a zatěžujou státní pokladnu minimálně. A nesou pouze svoje osobní riziko. Jakmile  bude stát nastavovat podmínky pro ně rovné firmám, budou postupně převálcovány a omezí se jejich počet a tím i konkurence na trhu. Což zase pocítí jen lidé, kteří budou potřebovat jejich služby. Navíc kdyby se jim ruce uvolnily zezačátku (a teď myslím s velkým politováním na"slavnou éru" Klause a spol.) myslím, že bychom namísto krachujících českých firem měli zdravé a konkurence schopné české firmy zrodivších se právě z oněch původně živnostníků...

Joska 31.8.2007 10:37

Re: Osobně si myslím

Zajímalo by mne ještě v jakém postavení jsou takové OSVČ v USA? Ví to tady někdo?

Ladislav N. 31.8.2007 10:52

Re: Re: Osobně si myslím

Všechno je jednodušší, než u nás. Ale pokud nezaplatíte daně a soc. pojištění, je zle. Alespoň to tak říkají exulanti a lidé, kteří tam dnes pracují jako cizinci. Bez pracovního povolení. Pokud nedělají vylomeniny, nikomu nevadí.

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 10:55

Re: Re: Osobně si myslím

Dynamickým prvkem americké ekonomiky jsou tzv. SOHO (small office/home office), tedy malí podnikatelé, jednotlivci často bez dalších zaměstnanců, případně podnikající ze svého domova. Takto registrovaných je prý až 60 mil. lidí (z 300 mil populace). Tento druh podnikání vedl k rozvoji specifických služeb, jako je síť "business" středisek Mail Boxes etc, kde za vás obstarají některé běžné kancelářské služby (odesílání pošty, poštovní schránky, kopírování, finanční převody, přístup k mailu či faxu atd). Je to síť asi 3000-5000 míst pokrývajících celé USA (něco jako McDonald ve službách), takže to můžete využít i kdekoliv při služební cestě.

rezy 31.8.2007 10:24

Ladislave re Terompapír

tam kde potřebuji mít doklad kvůli možné reklamaci si vždy nechávám dát inkoustové razítko (třeba  Globus, Tesco..) na informacích. Pokud půjdu po roce a půl něco reklamovat a budu předkládat vybledlý doklad s jejich razítkem, určitě si je vychutnám pokud by tvrdili, že tam není napsáno elektrický hoblík ale rohlik.

Ladislav N. :-))) 31.8.2007 10:26

Re: Ladislave re: Terompapír

Ano. Jenomže finanční úřad si naopak vychutná vás... ;-P

rezy 31.8.2007 10:33

Re: Re: Ladislave re: Terompapír

no já nejsem žádný podnikatel, pokud bych byl podnikatel, tak si to uložím do desek a vydrží to řadu let. Myslím, že by se na těch informacích dali přesvědčit, to přepsat na paragon. Jsou tam obvykle docela ochotní lidé.

Mecenáš opulentních rautů 31.8.2007 10:21

Registračních pokladen a jiných nešvarů nám netřeba!

Přehledný účet za opulentní rauty vystavuji za pomoci úhledného štočku účtenek a tužky elegantně zastrčené za pravým ušním boltcem. Osvědčil se též systém čárek na tácku. Výhodou těchto nadčasových účtenkových systémů je, že je můžete použít i v případech dlouhodobých výpadků elektřiny, živelných katastrof a rozsáhlých lesních požárů, holomrazů i nadměrného globálního oteplení, jakož i občanských válek mezi stoupenci a odpůrci registračních pokladen. Tedy v situacích, kdy vás opustí výdobytky naší civilizace jako je elektřina a záchytný sociální a daňový systém a přesto musíte kasírovat jako o život.

Ladislav N. :-))) 31.8.2007 10:25

Re: Registračních pokladen a jiných nešvarů nám netřeba!

Myslíte, že některý ze zde radioaktivních socanů myslí na takovéto detaily? Oni za nic nenesou odpovědnost, ať se stará zaměstnavatel... stát... ;-)