28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vodník 5.7.2006 3:17

Když to nečteš,

tak se k tomu nevyjadřuj, smrade.

Fafa 5.7.2006 2:11

No prave Andy:

jak jsem treba pana Zemana nikdy nevolil, tak jeho vyjadreni o "nejednani s teroristy" bylo podstatne lepsi, nez na co se vzmohli zapadoevropsti premieri (s vyjimkou pana Blaira). Proto se mi tak nelibil Vas nazor, ze v Cechach nejak zaostavame za civilizovanymi zapadnimi narody.

Ono je to vubec tezke tema. Zadrzet obcana Saudske Arabie se zbrani v ruce v Afganistanu a drzet ho v zajateckem tabore na Guantanamu je zlocin. Naproti tomu nechat si unest vlastniho vojaka z vlastnich kasaren a nasledne se jej pokusit osvobodit je fasisticka provokace.

Tak snad toho uz radsi necham a pujdu k sousedum grilovat. Tak nejak mame 5 odpoledne a slavime statni svatek. 

Tomas Jasny 5.7.2006 1:43

Trochu zbytecna a hodne predcasna diskuse

Panove a pripadne i damy, co zde  tak vasnive diskutujete zda se zalibit Amikum, aby do Cech nastrcili sve poutave placacky na mouchy, jaksi se rozcilujete predcasne a naprosto zbytecne.   Vzdyt jeste nemate ani vladu, ktera by musela od Amiku napred dostat formalni pozadavek na dovoleni vystavby raketovych zakladen.   Budte ujisteni, ze Amici nedaji takovy pozadavek nikomu, o kom nebudou napred presvedceni, ze ty zakladny bude vitat alespon tak nadsene a s kyticemi jak vitali invasni tanky U.S. Army Iracane touzici po demokracii.  Z cehoz plyne, ze ti Cesi co touzi po raketach, jako je autor clanku a nekolik diskuteru zde,  by meli misto psani zbytecnych clanku ci prispevku do diskuse radeji zacit s pestovanim kyticek, treba v okoli chemicek v Polabi.  

Andy 5.7.2006 0:13

Re: Re: například, Fafo,

jistě. Vy jste hlavička.

Skepticus Maximus 5.7.2006 0:04

Re: například, Fafo,

Takhle jednal Hitler či Stalin. Provokace + následná zcela neodpovídající odveta :-/

Dan 4.7.2006 23:59

Myšlenka dobrá, lokalita špatná

ČR je na hranici doletu raket tč. ve vlastnictví států, které by mohly nějakým způsobem ohrozit Evropu. Účinný ochranný systém by nejlépe fungoval někde uprostřed Černého moře, protože sestřelit raketu, která se řítí v podstatě volným pádem až nad cílovým územím na které by tedy dopadla tak jako tak, mi nepřipadá jako výhra.

Skepticus Maximus 4.7.2006 23:57

Válečný štváči já volil Cibulku, které komunisty jste volil Vy?

Ty napravo nebo nalevo? (Y)

Skepticus Maximus 4.7.2006 23:54

Re: Za Klause se nestydí jen bolševici, kteří ho zvolili

Volilo by ho přes 70% národa, takže ty bolševici nějak nesedí. Nicméně zapšklá bolševická nula s totalitním myšlením jako jste Vy jistě ví lépe, jak je to doopravdy. :-)

Skepticus Maximus 4.7.2006 23:51

F. Čechu ta Vaše obsese považovat své odpůrce za kumunisty je směšná

Zvláště v případě antikomunisty jako jsem já. Holt se budete muset smířit s tím, že ne každý antikomunista zároveň miluje USA a také není vyznavačem křesťanského kultu mrtvých.(Y)

Skepticus Maximus 4.7.2006 23:46

Rostislave Zídku nemám proč se stydět

Stydět se má F. Čech za svou omezenost a zášť ke všemu českému. Jestli jste citlivá povaha, tak mé příspěvky přeskakujte nebo si najděte fórum o vyšívání ;-)

Andy 4.7.2006 23:07

například, Fafo,

dospělí jednají takto: http://lidovky.zpravy.cz/izrael-nevyhovel-unoscum-planuje-odvetu-fpu-/ln_zahranici.asp?c=A060704_204218_ln_zahranici_fho

Evropa raději leze do zadnice  Arafatovi a Hamásu, posílá vyděračům peníze a žvaní o humanitě- zrovna Evropa - pak se divte, že se na ty americké základny těším.

Andy 4.7.2006 23:01

Re: Andy:

nikoliv zaostalí.

I když- v něčem zaostalí jsme. Před časem jsem na toto téma byla účastníkem divoké diskuse, kde jsem absolutně odmítala jakékoliv paušalizování- ale i na základě té diskuse jsem poněkud opravila své názory- ne tak nekompromisně jako citovaný, ale dost. Ten, jehož jsem citovala, má jinou motivaci, ale na faktu, že v něčem jsme strašně nedospělí, to nic nemění.

G. Pašek 4.7.2006 23:00

co vy na to lidičky?

Že tady papouškuješ, co tady před tebou 100 připos*aných českých papoušků před tebou 100x papouškovali . . . .

Fafa 4.7.2006 22:58

Andy:

Český národ má poměrně dost negativních vlastností. Není to tak hrozné jako u Rusů, ale na Němce, Francouze, Angličany či libovolný západoevropský národ zkrátka nemáme.

Tohle myslite vazne? To jako, ze jsme v Cechach nejak zaostali proti vsem zapadoevropskym narodum. Co je teda zapadni Evropa? Pokud si pod ni predstavujete jenom predmesti Kodane, jizni Anglii a Norsko, tak tam to mozna vypada trochu jinak nez v Cechach. Ale Baskicko, severni Irsko, Kalabrie, portugalsky venkov nebo Whitechapel Rd v Londyne jsou taky zapadni Evropa. A na tyhle standardy bych zrovna moc neaspiroval.

JiriF 4.7.2006 22:57

Re: Moje zamyšlení

Srovnáváte nesrovnatelné. Jak bylo i v článku uvedeno, protiraketová obrana, která má být u nás umístěna, je orientována spíše proti úderům "teroristického" charakteru (např. ze strany Íránu), než proti systematické sofistikované kampani typu války v Zálivu.

Fafa 4.7.2006 22:47

To I+I

Dobra, asi se navzajem nepresvecime. Ale jak Vy osobne navrhujete ochranu a obranu uzemi ceske republiky pred nepratelskymi raketami

a) zadna ochrana neni zapotrebi

b) ochranu poskytne Armada Ceske republiky za nase vlastni prostedky

c) ochranu poskytne nekdo jiny (NATO, spojenecka armada)

Mne osobne varianta a) pripada nebezpecna a varianta b) nezaplatitelna.Takze zbyva varianta c). A popravde receno, proc by to ti spojenci delali, kdyz predem rikame, ze z naseho uzemi tedy nikdy.

G. Pašek 4.7.2006 22:45

Vadí/nevadí, tvůj hrdina krysa Bin Ladin skončí dříve nebo později jako vrah Zarkavi . . .

Hurá mohamedáni teroristi . . .fuj USA . . . Ať žije KSČ a Fidél Castro  . . Se Sovětským Svazem na věčné časy . . .urááááá . . .urááááá . . .

exulant 4.7.2006 22:39

Re: Moje zamyšlení

Ze takovy cvok ze severni Koreje a jemu podobni nebudou mit prostredky na preventivni uder koldokola zemekoule.

Jakub S. 4.7.2006 22:39

Re: Re: nevím

Ježíši, ty idiote: ty se na to těšíš, že USA s ostudou odejdou? Sancta simplicitas. Ale šupem do knihkupectví pro korán a biflovat! Nevíš, co říkáš a pro co pléduješ - ! Priority! Někam patříme, ne? Jakés měl postoje za komančů? Ano: nechat někoho se v něčem "vykoupat" - a nemít tušení, že věci jaksi mají souvislosti... Malá česká škodolibost - a zůstávání za bučkem - - - Bože, jací jiní jsou Poláci!!! - Co víš o historii 20. století? O spojenectví, věrnosti, podporování, společném boji - ? O prosté  d ů s l e d n o s t i  ?

I+I 4.7.2006 22:15

Moje zamyšlení

Přečetl jsem si letmo tento článek a něco podobného jsem slyšel i od jiných pánů z ODS. Mám jiný názor. Když Spojenci zahjovali útok na Afghanistán i Irák , jak to začalo ? Jako první spojenci zničili centra protiledlové obrany nepřítele , aby spojenecká letadla mohla relativně bez vážnějšího ohrožení létat nad územím nepřítele.

A teď si dejme otázku. Když u nás bude základna protiraketové obrany kampak asi zaútočí případný útočník? Pošle svou raketu na cíl ? Stěží. Napřed se bude snažit zničit protiraketovou základnu , aby jeho rakety nebyly zničeny. Tohle je podle mě potřeba si uvědomit , cílem raketového útoku nebývá primárně město, ale raketová a protiraketová základna. 

co vy na to lidičky.

Josef 4.7.2006 21:43

Re: Re: Vy jste snad zesilel!!!

Prdlajs! Tady stačí, aby týden vydatně pršelo, a je všechno v řitti...

Josef 4.7.2006 21:37

Už jednou jsem tady uváděl, že.........

Česko žádné americké rakety mít nebude! Raketová základna  (když bude), tak bude v Polsku. Poláci si objednali, a již dostávají 49 ks F-16 s kompletní výzbrojí. To není jako nákup pár kusů Gripenů. I když základ motoru Gripena vyrábí GE. Krom toho, Poláci  vybavují kompletně pěchotu US technikou. Čtěte také army stránky. Dočtete se, proč Busch navštívil zrovna Bratislavu, a přijel tam za ním Putin? Proč byl Busch ve Vídni? Proč mu leží v žaludku Irán? Proč potřebují proamerický systém v Afganistánu? Proč amíkům nevadí aktivita Rusů na jihu jejich bývalých států? Jsou to věci. Uvědomte si, že Busch (nebo jiný US prezident) jsou pouze obchodními vyjednavači. Zbraně jsou velký kšeft. Když Irán vyzbrojovali amíci, bylo vše v pohodě. Dnes se tam natlačili severokorejci, a je zle. Strašně zle. Nic se neříká přímo. Na vše se jde oklikou.

Josef 4.7.2006 21:13

Re: Kéž by nám

Tak tam nejezdi, a vykašli se na ně. Nebudeš muset na nic čekat magore!!!!!

Flasi 4.7.2006 20:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je zasadni ?

Clovece prectete si nejakou ucebnici historie, nez se zacnete takhle ztrapnovat. Hlavne se zamerte na to kdy se zacala stavet Maginotova linie.

Ja zadny rozpor nevidim - me to presne pasuje do me pointy v tomto vlakne, ze obrana se musi zacit stavet vcas, aby byla hotova, az bude hrozici nebezpeci opravdu aktualni.

CSR zacala stavet v dobe, kdy se zacala rysovat hrozba (stejne jako se dnes rysuje hrozba Iranu). Francouzi zacali stavet davno pred jakoukoliv hrozbou, pro jistotu.

Andy 4.7.2006 20:21

Re: Bubeniku:

Fafo, Bubeník sem psával příspěvky, nad kterými by i Novotný zaváhal, zda nejsou příliš bolševické. Takže škoda slov.

John 4.7.2006 20:15

Re: Re: Re: Re: Re: Nesestrelil zadne

Dosti podrobný článek o protiraketové obraně, najdeš tam i o těch Scudech v Iráku.

http://www.payne.cz/nmd/radari.htm

Andy 4.7.2006 20:12

nejmenovaný uživatel uvedl tato slova, s kterými naprosto souhlasím:

"Pokud se vlastizrada pozná podle odporu k národní suverenitě, pak jsem rovněž vlastizrádce a Klaus je naopak největší vlastenec. Pocit ponížení je jen výraz národních mindráků.

Jak je to ve skutečnosti? Český národ má poměrně dost negativních vlastností. Není to tak hrozné jako u Rusů, ale na Němce, Francouze, Angličany či libovolný západoevropský národ zkrátka nemáme. Příliš za to nemůžeme, protože příčina je jasná: všechny régimy po roce 1918. První republika nám umožnila realisovat pomstu za naše komplexy méněcennosti za Rakouska. Druhá republika byl revanche katholíků za První republiku. Okupace byl útlak a nic jiného. Třetí republika byla příprava na kommunismus. Kommunismus byla Biafra ducha. Postkommunismus je pomalé mátožení a pomalé vracení se k západním standardům, které tady byly naposledy za Rakouska.

Proto vše, co naši suverenitu, tj. právo papalášů dělat prasárny, omezí, je dobré. EU by se měla změnit na federaci po vzoru USA. Americké základny potřebujeme, protože nás ochrání před Ruskem. Vzdálenost mezi Prahou a Moskvou se od roku 1968 nezměnila ani o centimetr.

Co se týká Kuby, je to specifický případ. USA jsou rády, že tam tu základnu mají. Kdyby odtamtud cokoliv podnikli proti Fidelovi, Fidel by je mohl bez problémů zahnat do moře.

Co se týká vojska, tak nejlépe by bylo vojsko úplně zrušit. Pokud to nejde, tak čím víc ho platí cizí daňoví poplatníci, tím lépe. Nevím, zda bude nadšen, že ho nazýváš graselem:-D

mila 4.7.2006 20:04

Re: nech si to postavit na svoji zahrade

spravny cesky hridinsky a cestny postup, jen at nas ochranej kdyz na to prijde, ale jinak at jdou do prcic

mila 4.7.2006 20:02

Re: Ale kdepak, klíče na to stačily, zacinkali 15 minut po 12. na Václaváku a komunismus se všude hroutil . . . .

to mas recht, nas vzor byval sssr, dneska mirumilovna francie

mila 4.7.2006 19:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vlastizrádci a američtí lokajové,

ze se vubec ponizujete odpovidat takovemu primitivovi jako vodnik, ja to vubec nectu to co tam plka on nebo ten z ovcince z australie, to si prectete jediny prispevek a precetli jste vsechny, to kocour uz aspon pobavil, dnes se angazuje na centrum - tam on poucuje a kara neznale, je tam skoro novy, jeste neprisli na to jakej je to vul