23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
KROKODÝL 19.4.2007 14:28

DEMONSTRACE ZA VYŠŠÍ DÁVKY A NOVÉ BYTY?JISTĚ.

Pane Neffe.Zdá se vám,že občané tohoto státu nacpali málo prostředků do bezedné studny,kterou cikáni v podstatě jsou.Odhadnete desítky či stovky miliard,které byly prolity jejich hrdly ve formě alkoholu,prokouřeny a případně i patřičně plnily kasičky hracích automatů??Básnit něco o vzdělání,o pracovních příležitostech je zcela zcestné.Každý průměrný občan této republiky ví,co jsou zač.To že si změním název etnika z Cikánů na Romy,nic neřeší a jestli se bude říkat místo cigáníš-romíš,vyjde to nastejno.Zásadní problémem cikánského etnika je PLACENÍ ZA ROZMNOŽOVÁNÍ.Zrušit veškeré dávky a nahradit je odpočtem z daní by spoustu věcí vyřešilo.Porodné jen do maximálně třetího dítěte,pak už nic.Vůbec nic,ani vindru.Zrovna tak zastavit vyplácení dávek za nic,za válení se doma,ale za vyplacené peníze tvrdě vyžadovat práci pro obce a města.Bez výjimek a pardonu.A okamžitě zastavit přísun peněz za nicnedělání.Slováci jasně ukázali,že to jde.Když jsem byl na Slovensku minulý týden v Martině,uklízeli tam cikáni ulice a pracovali na stavbě dálnice.Je to takový problém u nás?Není.Jenže stačí zařvat RASISMUS a ejhle,další penízky se sypou.Nikdo si nechce pálit prsty,ale Čunek měl jediný odvahu to říci a neřekl to nešťastně,jek se snaží blufovat banda cikánomilců a zbabělců.Řekl to tak,jak to je.ANO,CIKÁNI JSOU OSTUDOU TÉTO SPOLEČNOSTI.Je zajímavé,že když UK začala třídit cestující do země ,99,5 % z celkového počtu odmítnutých žádostí byli cikáni.Proč asi?Nikoliv proto,že jsou cikáni,ale proto,že se konaly nájezdy na sociální systém v Anglii.Bohužel,onen úředník nemůže za to,že byl ten poměr takový.

Problém incestu,čtrnáctiletých těhotných cikánek ovšem žádnou "organizaci" nezajímá.To se přece vůbec neděje,že?

Jediná možnost jak cikány zromizovat je práce,pořádná poctivá práce.Pak už nic.

Milda 16.4.2007 21:43

Ukázka neporozumění

Pan Neff to píše hezky ale je naprosto jasné, že bez pořádního kopance "do zadku líné a lhostené romské menšiny" to nepůjde. A po tomto "nakopnutí" musí následovat pořádná pomoc od bílé většiny. A proto si myslím, že Čunek to vzal za správný konec a je jen na cikánech jestli jeho "nakopnutí" vemou jako důvod k práci nebo k dalšímu příživnictví.

Ludva 16.4.2007 17:12

Neptejte se, co pro Vás udělá stát,

ptejte se, co Vy můžete udělat pro stát. Pro začátek něco, co nic nestojí - uklízet a neřvat.

o´hafra 16.4.2007 16:20

Šmarjapanno,

Copak Neff neví, že řada neziskovek, vládních organizací, ministerstev a Evropské unie nasypala a nasypává do mladých Romů peníze už patnáct let? Co už se všechno vymyslelo! Vyrovnávací třídy, vzdělávací programy, školní asistenti atp., letní tábory, ap.ap., a jaký je výsledek po těch patnácti letech? Takový, že holky, kterým je patnáct a učí se švadlenou a chybí jim necelý rok se rozhodnou na přání rodičů se školou seknout, aby  mohly rodině přinášet příspěvky v nezaměstnanosti a jejich učitelky pro ně žebrají u neziskovek o příspěvky.

katango 23.4.2007 16:44

Re: Šmarjapanno,

Ona práce v neziskovkách údajně není příliš dobře placená,ale myslím,že pár bezva lukrativních fleků se tam přece jen najde.A pak už stačí jen hlasitě křičet něco o rasismu atd ad lib.

honza 16.4.2007 14:22

JE NEFF V*/*L ? OBČAS ASI ANO ---

(Y)

Jan Zachrta 16.4.2007 10:39

Zelené plky (Neplést s pluky...!)

Bursíkovci ví všechno nejlíp, všude byli dvakrát a od všeho mají klíče. Proč se mezi zelenými doposud  nenašel jeden Zelený s velkým Z, který by založil jeden jediný podnik a zaměstnal samé Romy. Třeba Standa Penc, ten by klidně mohl rozšířít svoji kozí farmu a přijmout pár Romů. Proč se nenašel jeden jediný zelený Podnikatel s velkým P, který by nalezl druh lidské činnosti ve kterém Romové vynikají (musí existovat a zelení by na něj určitě přišli…) a založil a provozoval s nimi podnik. Tuhle jsem slyšel jednoho profesionálního roma prohlašovat, že jsou skvělí ve stavebních pracích a tak by třeba mohli stavěl levné byty pro mladé zelené, aby tam mohli na lepší a spravedlivější svět přivádět malé zelenáčky. Zamyslel se někdy někdo nad tím, proč zelení jen mlátí prázdnou slámu, od huby jim kapou kecy o rasizmu a sociální nespravedlnosti, ale skutek jim sakra nějak utekl?

carda 16.4.2007 18:37

Re: Zelené plky (Neplést s pluky...!)

Jste pane asi velmi mlád,ale to po čem voláte tady existovalo,celkem úspěšně fungovalo i když některé funkce musely být duální.Kdo to dnes nechce vidět ani slyšet,protože to bylo v letech t.zv.totality je nasnadě.Problém to ovšem komplexně a plošně také neřešilo.Analogie existuje dnes v Českém Krumlově a je plně funkční.

Sch.glosátor 16.4.2007 9:45

Člověk je živočich jako každý jiný působ života je v podstatné míře předurčen přirozenými dispozicemi

k rozvoji rozpoznávacích  a ovládacích schopností, ovlivnitelných obecným přírodním  a společenským prostředím výlučně mezích oněch dispozic daných biologicky.

cyril novacek 16.4.2007 1:04

ja ve vane asi tak neco pres minutu

Jiz zde bylo nekolikrat receno, ze pan Cunek se vyjadril velmi nestastne a jakozto predni predstavitel vlady nasi zeme si toto nemuze dovolit vypustit z ust. S timto nazorem mi nezbyva nic jineho nez souhlasit. K tomu navic jeste ta predchozi, stale nevyresena kauza. Nehezky si pan predseda zavaril. Nevyhnutelne prichazi na radu vyvozeni patricnych dusledku a to jest v tomto pripade odstoupeni ci pripadne odvolani pana Cunka z mistopredsednictvi.

Kdyz jsem se dnes ve vane venoval potapeni a pocital si delku zadrzeni dechu, vzdy jsem tu minutku a neco premyslel, jak dlouho asi pan Cunek vydrzi. Znovu se nam tady naskyta prostor na polemiku vuci moralnimu chovani nasich politiku, ve vztahu opousteni svych zahratych kresel. Topolanek chce Cunkovi pripravit cestny odchod z vlady s moznosti pripadneho comebacku a zaroven tvrdi, ze vladni koalici je nyni dulezitejsi nez pan predseda. Jelikoz dneska Topolanek rikal, ze Valasi jsou tvrdi chlapici a hodne vydrzi, trosku se obavam, aby pan Cunek nevydrzel az do predcasnych voleb. Myslim, ze Cunek je tvrdy chasnik jak se patri a ani bych se tomu nedivil. Tato situace musi vyustit v nejaky rozumny vysledek, coz podle meho nazoru je odstoupeni ci odvolani pana vicepremiera. Ted si trosku vypujcim ze slovniku naseho pana premiera a zaroven bych ho chtel timto nabadat: " Pane Topolanku, je na case, abyste jste prisel s konecnym resenim cunkovy otazky."

Jara London 15.4.2007 22:22

Jenom otázečka

Nejsou rasisté a xenofobní svi*ně spíše Cikáni? Mám pocit, že se tak chovají. A to velice neodbytný.

Irena 15.4.2007 20:38

Kdyby byl....

Kdyby byl pan Čunek džentlmen, tak odstoupí  a po svém očištění si své kritiky náležitě vychutná-možností přehršel!Jenomže pan Čunek asi není džentlmen a tak se spolu se svou rodnou stranou budou alibisticky plácat a plácat až postupně  ztratí to základní, co by mělo politiky  a jejich strany prezentvat-čistý štít a  přímá tvář!!!!!

Honza 15.4.2007 21:01

Re: Kdyby byl....

To bychom ovšem museli žít v normálním světě, kde policie a justice normálně dělá svou práci. U nás se konečného verdiktu o své nevině nejspíš nedočká ani za deset let - a to už by bylo na triumfální návrat asi pozdě ..

Oška 15.4.2007 21:12

Re: Kdyby byl....

Z Vašeho příspěvku je patrno, že jste neměla možnost se na vlastní kůži seznámit s prací  policie "na zakázku"

Petr Q. 15.4.2007 22:05

Re: Kdyby byl....

O, sancta siplicitas!!! Opravdu se, Irenko, domníváte, že člověk může být očištěn vymácháním ve stoce, jakou představují stávající  česká justice a její pomocné "orgány ", reprezentované dozorovým prokurátorem (státním zástupcem) soudruhem Obstem?

MUDr Jiří Klian 15.4.2007 22:13

Re: Re: Kdyby byl....

nějaká televise dostala pokutu za to, že vykreslila ČR jako neprávní stát

MUDr Jiří Klian 15.4.2007 22:12

Re: Kdyby byl....

Takže si položme otázku proč by měl odstoupit a zkusme na ni odpovědět :  Protože bůhvíkdo ho udal ? OK,  to se pak ale dá snadno zbavit každého zvolenéh politika. Protože ho obvinili ? OK, ale to pak každý , kdo je obviněn, by se měl sbalit a jít.   Jak jsem už psal : Problém Cikánů se nestal předmětem řešení, ale nástrojem ke stranickým půtkám. Každičké slovíčko o nich je použito pro tuto věc. Dnes řekl nejzelenější cosi v tom smyslu, že mínění 90 % lidí je špatné. No, je to možné. Ale žeby za to mohl Čunek, to nevím zda lze říci.

Mám za to, že ve věci je více emocí a vypočítavosti, než je zdrávo. Já bych na místě Jiřího Čunka dal asi všem vale. Možná, že právě takové politiky chtějí ti, co žádají jeho odstoupení - vzdát se a mají zase thema jednání o novém nástupci. Co říkám jednání. Handl.   

Vládínek Smolík 15.4.2007 19:20

Dřinu od -do?

Po tomto článku již poněkud méně vážený pane Neffe!Jestliže jste denní práci kterou se jak doufám živí většina lidí v této zemi,hlavně však všichni daňoví poplatníci za něco, co je hodno opovržení, měl by jste naše spoluobčany nějak přesvědčit sám o tom, že vzdělání se skutečně vyplatí! Že každý zná všechny dva naše nositele Nobelovy ceny a že být populární i za cenu toho, že se budu národu prezentovat jako blbec není dobré.Zatím však opak je pravdou, a my jako majoritní společnost se nemůžeme zříci své zodpovědnosti za to, jak se chováme a jaký příklad v obecné rovině dáváme těm, jejichž chování kritizujeme.Pokud nebude právní stát fungovat "pre gádžov, nebude ani pre Cigáňov!".Pokud nebudou škvíry v zákonech, nebude je moci NIKDO zneužívat.Naše osudy jsou totiž provázány podstatně více, než jsme schopni a ochotni akceptovat.

Oška 15.4.2007 21:14

Re: Dřinu od -do?

Naprosto souhlasím s označením mistra Neffa.

srarik4 15.4.2007 17:48

Proč jsou jiní?

Oni prostě jsou tací.Mají to v genech a nezmění se i když do nich budete bušit třeba kladivem.Jsou mezi nimi i jak my říkáme spořádaní.Ty ovšem málokdo vidí.Prostě,pokud se chovají neslučitelně proti zákonu,tak je nutné jim odpovědět stejnou mincí.Nic na tom nezmění vyjádření Čunku či někoho jiného včetně Evropské únie.Tak to funguje i v ostatních státech světa.Němci mají problémy s Turky,Francouzi s Marokánci a Alžířany,Američané s části černošské populace.A tak to bylo a bude ať si říkáme co chceme.Prostě takový je dnes svět.

honza 15.4.2007 16:56

Zloděj káže o morálce

Ondřej Neff se podílel na rozkradení Mladé fronty

Wabi 15.4.2007 17:44

Re: Zloděj káže o morálce

To bylo kapánek jinak : On ji s jinejma zprivatizoval a pak-z dnešního pohledu- nevýhodně všichni prodali. Je jinak s podivem, že studentce z KU , když o tom psala svoji práci, jako jeden z mála nechtěl podat o té privatizaci žádné informace. Možná se stydí za ten špatnel "kauf".

baltazar 15.4.2007 18:20

Revoluční prichvatizace

prostě jednoho večera se usnesli a řekli, milej svaze mládeže socialistickej, už to neni tvuj orgán, zejtra ti ho uříznem a bude náš. Všaks ho financoval z peněz vydřenym na pracujícim lidu, tak je jen v pořádku, když si jich budem užívat zase my a koupíme si za ně každej po kapitalisticku súzu a barák ve zvoli. Zvole, choďte vlevo.

Oška 15.4.2007 21:15

Re: Zloděj káže o morálce

Doufám, že mu z toho něco zbylo.

cc 15.4.2007 14:57

Další hlupík co zavírá oči

Další hlupík co zavírá oči - Aston

tommi38 15.4.2007 13:21

Paní Mudr.Džamila Stehlíková,ministryně bez portfeje,

v několika mediálních vystoupeních operovala řadou miliard z Evropských

integračních fondů, údajně použitelných pro integrační cikánské iniciativy.

Co se s těmi miliardami stane, kdyby , nedej Bože, někdo v Bruselu zblbnul

a něco sem poslal? Tak zvané rómské iniciativy bez výsledku už rozházely

stamilióny....a nic.

MK 15.4.2007 12:03

***

Demonstrují nezaměstnaní před továrnou a skandují CHCEME PRÁCI! Po chvíli vyjde majitel továrny před vchod, povídá  "Dobře, několik z vás můžu ihned zaměstnat" a ukáže na jednoho stávkujícího "Třeba vás". Dotyčný zoufale vykřikne: " A proč zrovna já?"

Oška 15.4.2007 21:17

Re: ***

Doufám, že nebyl tento jedinec "opálený"?

mig 15.4.2007 11:51

Nepřizpůsobiví...:-)

Co to je za hloupý termín " nepřizpůsobiví občané"... :? Ti jsou přizpůsobeni dokonale. Využívají nastaveného systému tak, jak jim to nejlépe vyhovuje.

Bobesh 15.4.2007 8:24

No hlavne ze Cunek nepopiral holokaust

To by profesionalni Zid Neff vrestel jako by ho na noze brali. ;-D