20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Alois 15.4.2007 4:00

Re: Re: Asi ani nebudou, milý čtenáři,

a jak rád bych se tu, jako zapšklý kantor,ohnivě rozhorlil proti intelektuálnímu křiváctví. To mám z toho, že reaguji na tak malicherné podněty, že už druhý týden se tu řeší Čunkova věta z neformální besedy po telefonu, zatímco pan Neff si to mohl i několikrát po sobě přečíst. Normální novináři jsou na tom ale ještě hůř - těm prý přestříhá a smontuje texty podle své hlavy anonymní vedoucí vydání, ačkoli jsou podepsáni.Několikrát jsem mluvil s novináři,a pak mi dali do uvozovek do úst věci, že na mne známí hleděli, jestli jsem neprodělal mozkovou mrtvici.. To je holt škola života. Co bych dal za jedny seriozní noviny!

P 14.4.2007 21:46

Re: Opovrhovaní a opovrženíhodní

Sám bych to lépe nenapsal, myslím si to samé. Nepřehlédl jsem ani to, že dle autora se věřící katolíci mají chovat dle jeho představ. Nevím, kde se tu bere představa, že katolíci jsou poctiví hlupáci. Nejen ti v severním Irsku do této šablony nepasují.

Dr.Sid 15.4.2007 0:34

Aston starne ..

A taky se boji aby nahodou nebyl oznacen taky za rasismus .. podivat se na vetu zjistit co znamena, na to uz nema.

Jediny kdo z Cunka dela rasistu jsou media, vcetne Psa.

tommi38 15.4.2007 11:57

Re: Opovrhovaní a opovrženíhodní

Vážený Aloisi, plně se ztotožňuji s Vaším příspěvkem; článek nebo dopis podobného znění jsem poslal do časopisu „Týden“, kde se jakýsi Tomáš Menschik taky už po několikáté navážel do p.Čunka,aniž by kdy byl ve Vsetíně,

ale nikdo mi dosud neodpověděl. Řada žurnalistů i když mladých, jedná jen

na základě „dojmů a emocí“ a o demokracii jim asi vyprávěli na školách současní a bývalí „profesoři“ KGB a StB, protože tak zvaná „kauza Čunek“

je jak vystřižená z repertoáru a podle „know-how“ KGB a StB padesátých let

min. století, že je to až neuvěřitelné, že to ty vládní zelené šašky tak popuzuje

david Šikl 14.4.2007 19:57

Střední generace

Je neuvěřitelné, že se stále tolik lidí zabývá skupinou nepřizpůsobivých lidí, která od věků jen natahuje ruce po almužně. I slepý "vidí" ,že se intenzivně a cílevědomě nesnaží vzdělávat sebe ani své děti a to po CELÉ GENERACE. Zejména z oblasti sci-fi mě připadá jejich nářek na málo peněz, které NEVYDĚLÁVAJÍ ale pobírají a hlavně nárokují - a to s vehementní mírou drzosti, jakou nenaleznete u nikoho z udřených chlapů dělníků a řemeslníků Přizpůsobivých občanů. A patří mezi ně rozhodně i nemalé procento opálených. Za pár korun dřou jak otroci, protože mají od svých předků zakódovanou POVINNOST nikomu neviset na krku a postarat se o živobití sám, za každých podmínek a hlavně pracovat. Až se všichi současní, kteří jsou zodpovědní za mrhání peněz všech poplatníků tzv. obrátí v prach, STEJNĚ TADY BUDOU. Kdo? No samozřejmě CÍLENĚ NEPŘIZPŮSOBIVÍ občané různé pleti a původu a budou hejkat stejná hesla: máme málo peněz, protože vy jste rasisti. Ale že ti rasisti sami nemají na růžích ustláno a mnozí z nich ani co do huby, už vědět nechtějí. Nepřizpůsobiví jim eventuelně i z toho mála kde co ukradnou a zmaří, protože všichni kolem jsou pro ně nenávidění gádžové. Kdo nevidí, že se před tlupami těchto nepřizpůsobivých občanů kdekdo klepe, je podrazák a jakékoliv projekty a plánovité akce na začlenění do společnosti jsou bláboly o ničem a ohromný podvod. Tito nepřizpůsobiví občané tvrdí, že zde jsou doma již více než 700 let. Měli tedy možnost uchovat si své tradice a současně se začlenit do společnosti lidí této země. Proč jsou stále jen chtiví darů a neumí ani poděkovat! Co umí dobře, to je napadání,  vyřvávání cosi o rasistech, přepadání, fígle jak na kdeco a kdekoho vyzrát. Nelžete a nelžeme si už do kapsy: nechtějí a nebudou pracovat, protože se jim v dávkách peníze jen hrnou. Netvrdím, že by se pro ně měl zavést tvrdý protipříživnický režim, ale ustřihnout jim "trubky s naftou" to se musí! Která vláda si tohle vezme na bedra, pozná vděk  pracovitých lidí země.     

      

úspěšný 14.4.2007 20:16

Re: Střední generace

Ten starý dědek plká spoustu hoven a chce říkat o Čunkovy, že má hloupe názory. Dětku, jdi už prdět do hlíny!!!!!

david Šikl 14.4.2007 20:54

Re: Re: Střední generace

Úspěšný prďolo!, nevím, jestli nejsi mimo mísu..., A jestli přece jenom reaguješ na můj příspěvek, tak buď v pohodě: tím, že jsem nazval příspěvek Střední generace, neznamená, že se jedná o věk můj. Neff se v textu svého článku zmiňuje o střední generaci Romů, která se už ani nenamáhá postarat se o své děti ve smyslu dát jim vzdělání, vést je k práci... Přesto mám dojem, že plkáš na jiné téma. Co píšeš k mému příspěvku, je tak od věci a taková blbost, že to snad ani nejde popsat. Blbeček, kterého vede k vulgárnosti už jen nadpis, aniž by si přečetl, co se píše v textu, je evidentně zakomplexovaný tupohlávek. Mimochodem, proč má střední generace jít "prdět do hlíny" - svěř se, Bobe - nebo René? Že by? A mimochodem, jestli ti není 15 - 20 tak už na střední generaci nabíháš sám.  

vm 14.4.2007 20:52

Re: Střední generace

Vazeny,mluvite mi z duse.Lepe bych to nerekla.

david Šikl 14.4.2007 21:32

Re: Re: Střední generace

vm: možná, že to vnímáte také, ale já už vážně nechápu tyhle evidentní puberťáky (a může jim být třeba i 30 - zamrzlíci jedni!), proč pořád škatulkují lidi do škatulek podle generací. Jestli zblbli jako naše bulvární  "masmédia", kde je běžné psát k věku i výši pobíraného platu, pak ať jdou do kytiček oni - nikoho s běžnými radostmi a starostmi života nezajímají - jen plivou fialové sliny. Já  (a moji známí - taková partička správných lidí) naopak s úžasem sledujeme střední i  starší generaci lidí. Nejúžasnější na nich je ta téměř "prvorepubliková" elegance v chování, vyjadřování  i oblékání. No, je toho samozřejmě víc i jejich solidnost, podají si ruku, neco si slíbí a oni to splní! A abych byl spravedlivý, tak jako vždy a všude je i v jeich generacích pár šupáků - ale ti jsou všude nezničitelní...Zdravím a mějte se.

 

mira 14.4.2007 21:27

Re: Střední generace

Ve svých 57 letech vydělávám 8000.- čistého a po konzultaci se svými kamarády se cítím jako nepřizpůsobivý občan - nepřizpůsobil jsem se podmínkám které, nabízí sociální síť a jako starý vůl pracuji na rozdíl od těch přizpůsobivých. Pan Čunek jak je starý, tak je hloupý - taky jeden nepřizpůsobivý - říci že král je nahý musí přece říct malé dítě a ne vážený občan byť je to sebevíce zřetelné, protože ti přizpůsobiví  (Bursík, Filip, Puchejř, Topol a teď i autor tohoto článku) jej kamenují - inu volič je volič a Vsetín není Praha.

david Šikl 14.4.2007 21:53

Re: Re: Střední generace

míra: s Čunkem souhlasím všemi deseti. Je zoufalé, jak si ti výše postavení přizpůsobiví občané vše zařídili a nejen kolem výše SVÉHO platu. Je to přesně tak jak uvádíte: makáme jak barevní za pár kaček, výše postavení přizpůsobiví jsou vysmátí a ti NEPŘIZPŮSOBIVÍ - co si chodí pro sociální dávky, ti jsou vysmátí dvojnásobně!  Vždyť to znáte nebo alespoň tušíte: ve dne chrápou a v noci to roztáčí - z našich daní "ze svých dávek"!! Je to peklo! Kdo tohle nechce vidět, fakt je nemožnej - krmit nás jakýmisi projekty na jejich začlenění do společnosti - každá generace se o to svým způsobem pokoušela, ale oni jsou jak pijavice a to pěkně vychytralá. Vzpomínáte, jak před léty "celí zoufalí z důvodu pronásledování a rasizmu" vycestovávaly celé hordy do Anglie, Francie, Holandska...do roka s nimi vymetli! Protože naši utlačovaní spoluobčané tam dělali takovou paseku na bázi kriminality, že jim odstřihli podporu a bylo vymalováno. Vraceli se Česka - podle nich domů, kde se jim ubližuje (už tohle nemá žádnou logiku...) Obecní byty podvodně před  odchodem "prodávali" a pak řvali, že jsme rasisti, že jsou na ulici! NE s nima to opravu ztrácí logiku. Fakt máte pravdu - my co tohle všecho živíme, JSME nepřizpůsobiví situaci. Nevím, co dodat, takové to okřídlené nepomáhá: bude líp?

Jura 20.4.2007 21:20

Re: Re: Re: Střední generace

dr. Chocholousek 14.4.2007 18:28

bylo toho na nej mnoho

Cunek  se uz  vytocil a  zacal delat cunarny na radnici , kdyz ho zvolili   starostou. V Praze  uplne ztratil o sobe pojem.Meli by mu naordinovat nejaky sedativa   breptovi, a pak by se mel okamzite sverit do rukou odborniku.To neni zadna legrace, vbrzku by mohl byt opravdu nebezpecny.

čtenář 14.4.2007 18:59

Re: bylo toho na nej mnoho

Podle ponekud rozkolísaného písemného stylu soudím, pane doktore, že jste si sedativa aplikoval na své osobě.

P.S.: podle kvality Vaší úvahy usuzuji, že to bylo prozíravé opatření. :-)

tommi38 15.4.2007 12:27

Re: bylo toho na nej mnoho

asi Dr.politických věd, apropó,víš vůbec, kde je Vsetín, blbečku???

IH 14.4.2007 18:20

Budu označen za rasistu

ale podle mého názoru jsou Romové mentálně postiženým etnikem. Dokazuje to skutečnost, že za desítky či stovky generací si neuvědomili, že jedinou cestou z bídy je vzdělání. Velká část romských rodičů neposílá své děti do školy a jejich inteligence nestačí na to, aby pochopili, jak svým dětem škodí. V Číně mají zákony omezující růst populace. Je tomu tak z jiných důvodů, ale nebylo zbytí. Pokud by u nás byl zákon umožňující výplatu třeba 500tis Kč za sterilizaci po prvním dítěti a nižší částky za další, jsem přesvědčen, že ve frontě na tyto peníze by byli především Romové. Za čas by byl pokoj.

JC 14.4.2007 18:45

Re: Zelení mají řešení stran té vzdělanosti

Už se objevují náznaky, že hvězda nad hvězdy, Kuchta von Temelin pojala záměr zrušit povinnou školní docházku (taková povinnost prý potlačuje lidská práva). Zatím jen experimentálně, a pak se že uvidí.

Dětičky prý mohou doma vyučovat rodiče. Prostor přece mají, např. večer po návratu z práce, až máma po večeři umyje nádobí (pokud si rodinka bude moci dovolit aspoň 1 žárovku - a když ne, při svíčkách se taky dá číst. Před 300 lety taky žádnou elektřinu neměli, a jak byli někteří vzdělaní). Přes den se děti do libosti a naprosto svobodně vyřádí v ulicích.

Jo, a že táta ukončil ZŠ v 7. třídě se čtyřkama? Nevadí, ty rovnice o 2 neznámých jsou brnkačka, to přece zvládne každý, a nakonec ....když to kluk nebude umět, o co přijde? Hlavně aby si uměl spočítat, jaké mu náleží dávky(Y)

Cíl je jasný, za 2 generace se už nikdo nebude vytahovat na naše spoluobčany, že umí číst, psát a počítat., zatímco oni ne.  Kromě smazání rozdílů ve vzdělanosti mezi jednotlivými etnickými skupinami je tu další pozitivum - národem analfabetů se lépe manipuluje, že pane Bursíku?;-O Jistě s vámi bude souhlasit všech 6 zelených poslanců.

Honza 14.4.2007 20:53

Re: Budu označen za rasistu

To se pletete, Romové právě lépe než kdo jiný svým kolektivním rozumem přišli na nejpohodlnější způsob přežití. Dokonale využívají všech sociálních výhod, kašlou na zákony a pravidla, která omezují život normálních lidí a dokonale zvládají hrát roli diskriminovaných chudáků. Beztrestně jim procházejí věci, za které by kteréhokoliv normálního čověka čekal kriminál a ani ten kriminál, do kterého se přece jen dostávají mnohem častěji než zbytek populace, pro ně zřejmě není žádným trestem. Ponížení lidské důstojnosti, které je největší hrozbou pro normálního člověka, se nemůže dotknout lidí, kteří tento pojem vůbec neznají. Navíc mají se svými soukmenovci v osazenstvu vězení vždy většinu, takže mohou pohodlně šikanovat ostatní, takže je pro ně pobyt v kriminále asi celkem dobrá zábava.

S tím vzděláním jste asi také vedle, jak lze pozorovat u té hrstky lidí s vyšším vzděláním, kteří se hlásí k romskému etniku. Vzdělání jim většinou slouží jen k tomu, aby mohli lépe provozovat vydírání ostatních spoluobčanů, k čemuž bez nejmenších zábran zneužívají i své soukmenovce.

Ladislav 15.4.2007 11:28

Re: Budu označen za rasistu

Cikani dokazali prezit po stovky let, drive zebranim dnes socialnim parazitismem. Z puvodne male skupiny vyhnane z Indie (pod tisic lidi) jsou jich dnes miliony a mnozi se exponencialne. Nejsou mentalne postizeni, jsou vychytrali jak jen cizopasnici dokazou byt.

S tou sterilizaci si nejsem jisty - jejich kultura vysoce hodnoti mnozeni se v co nejvetsim poctu. Zridit jim samostatny stat a at si ziji podle sveho by bylo schudnejsi reseni.

Ada 14.4.2007 17:21

Asi takto:

Pan Čunek mluví pravdu, ale to si jako politik nesmí dovolit!!!!!! R^;-D

jura 14.4.2007 19:32

Re: Asi takto:

S tím naprosto souhlasím. Pan Čunek řekl nahlas to co si myslí hodně (pokud ne většina) z nás, ale ve své funkci to NESMÍ říkat, jen přemýšlet, jak to udělat, aby to v nás postupně bylo méně bolavé (tedy mluvit slušně a dělat konkrétní věci jako ve Vsetíně). Jinak je výsledkem divoká, uvolněná emoce.

mamina 14.4.2007 21:45

...to jako politik musí umět,

jinak není politikem Rv;-(

MF 16.4.2007 13:30

Re: ...to jako politik musí umět,

Který známý politik /nemyslím jen v Česku/ pojmenovával věci pravým jménem?

Voříšek 14.4.2007 17:15

Pan Čunek nabídl nepřizpůsobivým ve Vsetíně to nejlepší:

Dospělým bydlení a povinnost platit za bydlení, a z toho vyplývající nutnost alespoň hledat práci, byť nekvalifikovanou, anebo omezit výdaje na věci nadbytečné. Mladým povinnost  navštěvovat školu. Bez vzdělání se budou propadat stále hlouběji a žádné úvahy o řešení problému jim nepomohou. V Břeclavi chtěly úřady aplikovat povinnou školní docházku, rodičům záškoláků hrozilo trestní stíhání, ale nějak to "usnulo", zřejmě na nátlak korektních politiků, pro něž je vymahatelnost práva neznámý pojem.

Ada 14.4.2007 17:15

Mohu vás všechny ujistit, že naprostá většina úředníků v Bruselu ani nemá...

nejmenší tušení, kde nějaká Česká republika leží, o tzv. "Česku" ani nemluvě!!! A že by právě pan Čunek byl příčinou toho, že by právě z Bruselu nepřišly nějaké dotace, mi připadá navýsost směšná... ;-D;-D;-D

čtenář 14.4.2007 18:31

Re: Mohu vás všechny ujistit, že naprostá většina úředníků v Bruselu ani nemá...

Standartní úředník v Bruseku neví ani, kde leží Evropa. ;-D

brok 14.4.2007 16:49

v oblasti vězeňského řádu

Nemá smysl (i kdyby to bylo možné) nařizovat vězňům, aby pracovali. Postačí i v současné době platná zásada, že si všechny náklady ve věznici vězni platí. Změnu vyžaduje jen způsob platby. V současné době se platí “až vězeň bude mít”, což zpravidla nebývá nikdy. Postačí malá změna “platí se předem”. Zaplať a dostaneš oběd, zaplať a pustím ti topení, zaplať a můžeš si posvítit, zaplať a můžeš jít na televizi. Mimo náklady na ostrahu (ceny by se daly ovšem nastavit i tak, aby i to pokryly) by si vězni platili všechno sami. Je možné to nastavit i tak, že věznice budou ziskové.Současné věznice jsou v podstatě luxusní rekreační zařízení “all inclusive”. To se musí změnit tak, aby věznice byly místem pro nuzné přežívání. Jen tak totiž může věznice vězně “převychovat”. Bude se bát tam vrátit.

Gustav 14.4.2007 22:38

Re: v oblasti vězeňského řádu

Parada, kdyz maji na drogy, muzou si i pobyt platit. Ale co takhle, kdyby vydelali tolik, aby zaplatili i ukradene a skody ktere napachali. Bohuzel prace neni ani pro lidi mimo kriminal. Co s tim?

Ladislav 15.4.2007 11:34

Re: Re: v oblasti vězeňského řádu

jeden den kopat jamu, druhy zasypavat

brok 14.4.2007 16:02

Pane Neffe,

Podle Vás je Čunek populista. To nemohu posoudit, protože termín populista je velmi tvárný a můj populista vůbec nemusí být Vaším populistou. Přesto jste se dopustil logické chyby. Čunek pravděpodobně neodejde, ani k tomu nebude přinucen. Pokud necháme stranou otázku “boží spravedlnodti” je to čistě logický problém. Kdo má důvod pana Čunka odvolat? Rómové – možná i když on je (alespoň tím Vsetínským rozhodnutím nepřiměřeně zvýhodnil proti ostatním obyvatelům. KDU – ani náhodou. Pro KDU výroky pana Čunka znamenají v delším horizontu příliv nových voličů – tedy nárůst preferencí, bez ohledu na to, co o tom soudí “spasitelé světa. Pro zelené je to jistá šance, ukázat se jako ochránci utlačovaných. Bylo by to hezké, kdyby mohly být předčasné volby ještě tento tok. Pokud budou za dva roky, mají zelení málo naděje, že se znovu objeví v parlamentu. A tuto naději by možná mohla zvýšit ne-li podpora, tedy aspoň tolerance výroků pana Čunka. A Topolánek potřebuje nutně malé strany, takže bude lavírovat, což dělá.

Možnost nápravy vztahů k Rómům zase nevidím tak černě. Náprava by byla nutná jak v oblasti sociální, tak i v oblasti trestní a vězeňské. Rómové byli několik generací nepřiměřeně zvýhodňováni a zvykli si na to tak, že to považují za samozřejmost. V první generaci byli sociální výhody v porovnání s většinovou společností ještě považovány za nevysloužené. Lež příjemné zvýhodnění. Ve druhé generaci to byla “nezbytná pomoc” a třetí generace to považuje již za své právo. Proto se s nápravou musí stejným postupem zpět. Nerjprve je přesvědčit (skutky ne slovy), že to není jejich právo. Potom je vést k tomu, že tato pomoc je pro začátek možná nezbytná, ale nemůže v žádném případě být trvalá a nakonec jim hmotnými prostředky vysvětlit, že zvýhodnění si musí nejprve zasloužit. Zhruba ono známé "člověče přičiň se a Bůh ti pomůže".