16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
EW 14.4.2007 22:03

Projezisekrista

Jak muze pan Neff neco takoveho napsat:

"Naději by mohla mít generace mladá a nejmladší, kdyby se podařilo ji

přimět k získání kvalifikace, tedy především k chození do školy."

Jako kdybyste neznal Zizkov! Tam se snazili primet cikany chodit do skoly od roku 1960. Byly i predskolni "aklimatizacni" tridy, aby se cikanata naucila cesky, snaham nebylo konce. A jak tak koukam, moc to nepomohlo.

Ladislav 15.4.2007 11:03

Re: Projezisekrista

Mozna by se mely zkusit celotydenni internatni skoly kde by deti byly chraneny pred destruktivnim vlivem cikanske kultury.

EW 15.4.2007 20:22

Re: Re: Projezisekrista

Internatni skoly...nevim, zda se v Cesku zkousely, ale zkouseli to s Indiany v Kanade a s Aboriginy v Australii. Nepomohlo to ani v nejmensim.

Akorat se ted o tom toci uplakane filmy, jak ti hnusni belosi se snazili pripravit prirodni  narody o svebytnost a vnutit jim tu svou odpornou utlacovatelskou pakulturu, okorenene nejakym tim sexualnim zneuzivanim...:-(

rom emigrant 14.4.2007 21:38

vy cesky rasisti

prestante uz diskrimovat nas romi,vyhanet nas z bytu,nedavat nam zadnu robotu nebo nebo  zamalo placenu.sterilovat nase zanske nepustat nas do restauracii stavet prasecaky na nasich pamnetnich mistach decka do skol pre blbich posilat atakdale nebo sa budete este divit.vsak nas romaku za nedluho bude vic nez vas nebo vy zadne decka nemate.bili chlapi su impotenti a zenski maju nez decka radci psi a kocky.a potom aji prezident bude romak a to uvidite.es komt der tak!

Jarda 41 14.4.2007 22:00

Re: vy cesky rasisti

Choďte blejt někam jinam!

P 14.4.2007 22:03

Re: vy cesky rasisti

Je škoda, že se již nevedou statistiky podle původu. Před rokem 1989 se vedly, pamatuji si hrubé údaje z Brna. Se 60% Romů nebyly žádné problémy, s 30% byly malé problémy a s 10% byly velké problémy. Ti nejproblémovější byli také nejvíc vidět. Nevím co se změnilo, ale donutit těch 10% nepřizpůsobivých se chovat slušně, by neměl být takový problém. Taky se mi stalo, že jsem jel v tramvaji (z hlavního nádraží na Životského) a jeden příslušník oné menšiny křičel na celou tramvaj, dnes bylo málo peněženek. Vůbec se za to nestyděl.

Jara London 15.4.2007 13:23

Re: Re: vy cesky rasisti

Před válkou nikdo žádné "Romy" nevedl - byly vedeny "osoby Cikánského původu, osoby žijící po Cikánském způsobu a osoby práce se štítící". Ani před rokem 1989 to nebylo jiné. Cikáni byli vedeni a vnímáni jako zvláštní etnikum a pokud člověk porozuměl jejich mentalitě, s většinou z nich vyšel docela dobře. Přístup současného establishmentu se svou "politickou a rasovou korektností" v tom nadělal takový bordel, že to nikdo jen jen tak nedá dohromady. Jen paní ministrině Džamila to má zmáknuté - podle ní vymizí romský problém sám do 7 - 10 let. Takovou krávu aby pohledal.

katango 15.4.2007 13:38

Re: Re: vy cesky rasisti

Do tramvaje č. 24 nastoupil u Masarykova nádraží evidentní Rom neurčitého věku o berlích,zhroutil se na sedadlo nedbaje,že už tam někdo sedí,a vytáhl toluen ( nebo jiné ředidlo ) a igelitový pytlík,začal si čichat,hulákal na celou tramvaj,příšerně to smrdělo,bylo tam několik malých dětí.....A řekněte mu něco nebo zavolejte policii a bude z vás rasista,že si o vás už nikdo ani kolo neopře.

opas 16.4.2007 10:14

Re: Re: Re: vy cesky rasisti

Léčba pepřový sprejem a teleskopickým obuškem...

Kobylka Lajda 15.4.2007 7:59

Re: vy cesky rasisti

Tak tento vtip se Ti docela zdařil, asi znáš jak huhlají cikáni, ačkoliv zde žijí celá léta. Napsals to docela věrohodně s ukázkou toho, jak cikáni zvládají český jazyk - a doufám, že nebude moc lidí, kteří uvěří, že to psal cikán! Strašně jsem se pobavila a zasmála.;-D;-D;-D;-D;-D

Oška 15.4.2007 21:28

Re: Re: vy cesky rasisti

;-D

jirka.s. 15.4.2007 8:49

Re: vy cesky rasisti

Konečně jeden vtipný troll!!!!!!;-D;-D;-D

MOON 15.4.2007 9:47

Re: vy cesky rasisti

Všichni bílí sů rasisti ,ale my romáci máme aj svojho krála a oni mají enem prezidenta a co je vjacej,prezident bo král? ČO ? Nievietě ? A my máme i svojho  Vladka z vyvolených ,a čo vy jste tam mali nič,iba akusi pobehlicu kerů teraz istě pase nějaký náš romák v Dubí, bo nič ineho ana dozaista něvie robiť. A máme také Horvata superstar a čo vy matě ? Nič? Čunka mátě a iné rasisty a nechcete nám nič dať.Byty nedáte ,peňazí nedátě až budem mať vatšinu v parlamentě nič vám nědáme.Iba robotu pro nas mate a kričite aby sme robíli a sami nič něrobítě enem uradujete a po chudých luďoch peňaze chcete,exekuce robítě, to za komunistov něbolo.Všetko nám dali akurat se do roboty za malo peňazi muselo chodic po revolucii sa už nemuselo a dali ešče vjacej a teď by ste nám to chceli všetko zobrat a nič nám nedat.To mi Romové ale nepripustíme a budeme se sůdit ve Štrasburgu.Po nás romech pořád něco a co ostatní menšiny čo vy rasisti čo urobítě s vietnamcama?S rusákama? S američanama?No povectzě .Nič nězrobitě preválcujeme vás ako parní válec a bude po čechunoch.MOON

Ccecil 14.4.2007 21:37

Pane Neff, očekával jsem u vás trochu více představivosti

Protože O chytrosti páně Čunkova výroku není pochyb. A zvláště není pochyb o jeho upřímnosti, na rozdíl od 95% ostatních politiků.

ostravak 14.4.2007 21:32

Teď jsme to viděli v Brně

zapálili si byty a chudák majitel ač nemusel sháněl ubytování a oni si seděli na patníku. Čunek přemýšlel bohužel nahlas. Však se s něma natrápil. Jsem zvědavý kdy budou protestovat u Nečase.  Asi idioti neví co na ně chystá.

Arab. 15.4.2007 9:39

Re: Teď jsme to viděli v Brně

Je to 800 let co je vyprali z Indie,kdo ví asi proč?

Plzák 14.4.2007 21:18

Řešení romské otázky je jednoduché a divím se, že náš veleduch ho neobjevil sám:

Naprostá rovnost před zákonem bude úplně stačit k vyřešení všech problémů.

EW 14.4.2007 22:05

Re: Řešení romské otázky je jednoduché a divím se, že náš veleduch ho neobjevil sám:

Humoristo. To nevite, ze zadat rovnost pred zakony vytvorenymi bilou civilizaci je ve sve podstate rasismem?

Mars se stydet do kouta na hrach!;-)

Jovo Miks 14.4.2007 20:58

Tak proc ma ten pan odejit?

Pred tydnem mel jit kvuli uplatkum, to uz pominulo?Ted ma jit kvuli Hnedocechum?Co bude zitra ten duvod?

jerry 14.4.2007 20:55

Neuvěřitelně hloupý výrok?

Mně naopak připadá neuvěřitelně logický. Mluvil o lidech,co dělají bordel a na tom nic rasistického není.:-)

Plzák 14.4.2007 21:21

Re: Neuvěřitelně hloupý výrok?

Plně souhlasím. Co se stalo, o tom musím mít právo mluvit, formou, kterou zvolím já.

Mistr Jan Hus 14.4.2007 20:54

Kurňa, že taky nejsem cigoš, to bych se měl!

Kdybych já byl barevný,měl bych život nádherný. Živil by mě český stát, já jen tančil, pil a krad.

Souložil bych jako kanec a peněz měl plný ranec. Po světě pak cestoval, v Strassburgu si stěžoval.

Nezabýval bych se prací, živil bych se emigrací. Příslušníci jiné rasy mají u nás zlaté časy.

I ten Cikán zdivočelý ze Spiše i Pováží, houfně do Čech stěhuje se za svou černou pakáží.

Vítej v zemi zaslíbené náš národní hoste! Díky tobě populace zkvalitní a vzroste....

Plzák 14.4.2007 21:23

Re: Kurňa, že taky nejsem cigoš, to bych se měl!

Vzdor všem krasoduchům, mě se to líbí. A mně taky - moje žena.

orkuf 14.4.2007 20:27

-?-

Pravděpodobně je u nás stejně expertů na romskou problematiku jako na sportovní,řada z nich si brousila a brousí ostruhy i na toho koně se podařilo vyskočit.Proč ,ale t.zv."většinové obyvatelstvo" má jiná práva a hlavně povinnosti/hodně tvrdší a přísnější/ než t.zv."nepřízpůsobiví"?:-(

kopec 15.4.2007 0:16

Re: -?-

je videt ze ciganska mensina je hodne neprispusobiva.Ale i bila vetsina je znacne neprizpusobiva v tom asi bude ten problem.

vm 15.4.2007 20:35

Re: Re: -?-

Dobre,tak se bila vetsina prispusobi romske mensine.Koupi v samosce lacine pivo a koralku,sedne na lavku a bude popijet,hulakat a kolem bude pobihat drobotina a rozhazovat papiry .A nikdo se neodvazi ani ceknout a radej prejde na druhou stranu.

Alois 14.4.2007 20:18

Opovrhovaní a opovrženíhodní

Nevidím nic nenormálního v tom, pokud kdokoli otevřeně,sám za sebe, možná i trochu jadrněji a emotivně, hovoří o své averzi k p. Čunkovi, o osobní nedůvěře v jeho  politické nebo diplomatické schopnosti, kdo z nějakých důvodů kritizuje jeho dosavadní práci nebo veřejné projevy ap.

Nařknout však Čunka z  rasismu vůči Romům, ( aby bylo jasno -tedy z přesvědčení, že lidé romského etnika jsou již od zrození méněcenné bytosti), a nemít pro to jedinou argumentaci, potom nešetřit pro jeho osobu košatými, obraznými nadávkami  - a nakonec pouze mnoha slovy vyjádřit o stavu integrace romské populace do společnosti v našem státě  i o společensky nepřijatelném agresivním chování některých skupin tohoto etnika totéž, co řekl Čunek jednou větou v satiricky zabarvené konverzaci, nikoli v politickém projevu, to už je umění demagogie. Přitom Čunek ve čtyřech ironických větách zkarikoval nejen romské výtržníky,nýbrž  i zbabělé státní úředníky, kteří agresivitě této části naší společnosti nezabraňují, naopak nepřímo ji tolerují a snad i nedomyšleným sociálním systémem podporují, čemuž se autor při vší té energii a délce článku ani nepřiblížil. Korektnost a nezaujatost přímo výběrová!

Závažnější mi ovšem připadá prohlásit ve stejném opusu bezohledné, sobecké sociální vyděračství za legitimní životní postoj  kteréhokoli člověka žijícího v 21.století v ČR uprostřed Evropy, za legální  nástroj zajišťování vlastní existence uvnitř komunity. To už není jen překombinované pokrytectví, takový názor považuji za komunisticky zvrhlé pojetí solidarity, morálky i pošlapání všech demokratických principů soužití, ke kterým jsme jako lidé v civilizačním procesu už došli.. .

Veletoče autorovy logiky jsou pro mne nepřijatelné, a způsob alibistické dehonestace Čunka považuji u novináře tohoto věku, vzdělání i literární erudice za sofistikované prasáctví.

čtenář 14.4.2007 20:22

Re: Opovrhovaní a opovrženíhodní

To zas budou reakce .................

jirka.s. 14.4.2007 20:34

Re: Re: Přece jenom zkuste!

    http://www.bwd.sk/pub/cigani/Ucebnice_patraci_taktiky.pdf 

doktor 14.4.2007 21:00

Re: Re: Re: Přece jenom zkuste!

Milý Jirko, protože podobně jako vy mám po 40 letech práce odborného lékaře konečně v důchodu čas studovat z knížek i na internetu (PC mám doma několik let) něco jiného, než medicinu (evoluci, historii, astronomii aj.), a taky se nad věcmi zamýšlet, hodnotím vysoko mnoho ze zákonů, předpisů, zvyků a způsobu života lidí Masarykovy republiky, v níž jsem se narodil. Myslím však, že do současné doby, která je v mnohém regresí zpět do doby před vznikem první republiky, a zároveň svázána s mnohdy falešným současným pojmem t.zv. lidských práv, je to nemožné. Zdraví MUDr.L.K.