20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav 14.4.2007 11:19

Re: Žádné řešení "romského problému" neexistuje!

Padni komu padni bylo uplatnovano, a velice tvrde, po cela staleti. A co se u tohoto etnika zmenilo?

Mell 14.4.2007 8:09

Pane Neff, dobrá snaha , ale ..

Pane Neff, vím, že vás k napsání článku vedla dobrá snaha , ale váš článek má, podle mého názoru,  mnoho trhlin a směřuje pořád ke stejnému řešení, strkání hlavy před dlouhotrvajícím problémem do písku. Normální řešení každého problému je analýza stávajícího stavu, vybrání nejvhodnější vize na řešení, převedení vize na technická řešení, provedení a nakonec kontrola a zpětná vazba pro možnost úpravy řešení v případě, že navržené řešení potřebuje korekci.

Vy patříte mezi intelektuály, co vyjádří názor vzdáleně připomínající analýzu problému a možná i nějakou vizi, co vám a podobným chybí je, že neumí navrhnout a rozpracovat vhodné kroky pro řešení, provést je a kontrolovat jejich průběh.

Jen připomenutí. Pan Čunek použil vtípek o opálených, to, že to byl vtípek nepatřičný a neodpovídající pravdě, si myslí jen  pár procent národa. To, že tento vtípek zneužili někteří novináři pro politický boj a že romští aktivisté ho pak zástupně využili pro legalizaci svého protestu je jiná věc, se kterou pan Čunek nepočítal, když vtípek pronesl, podobně jako když pan Topolánek nepočítal s tím, jak novináři a politici nafouknou jeho vtipek s prstem.To, že se u toho chtějí přiživit nacionalisté a že jim v tom pomáhají některá media, asi žádný normální člověk nemůže dávat do souvislosti s panem Čunkem.

Mrzí mě, že někteří intektuálové mluví s takovým despektem o řešení problému s neplatiči ve Vsetíně (přitom o tom nemají velkou páru ) a hovoří nepřijatelně o panu Čunkovi a jeho týmu lidí, kteří se timto problémem zabývají celá léta a mají první pozitivními výsledky, které ukazují, jak je důležité naučit lidi "chytat ryby" a nedávat jim, bez vlastního přičínění, pečenou rybu pod nos.Takže nezbývá, než že tento problém začnou řešit lidé kolem strany Zelených s tím, že to s velkou pravděpodobností skončí u proklamací, udělají se kosmetické úpravy a za 20 let, mezi tím co vyrosta další generace "takto postižených" se řekne, že to nebyla vhodná cesta.

zo 14.4.2007 9:54

Re: Pane Neff, dobrá snaha , ale ..

Běžte se bodnout s analýzami a rozbory.K ničemu to není.Nechcete náhodou z těch analýz nějak profitovat?Investovaly se do cigánů miliardy za ta léta a výsledek?Jediná veliká nula.Sebrat veškeré podpory a mazejte makat.Jestli může bílej gadža makat za minimum prašulí cigán může taky.Čím je vyjímečnej oproti bílejm, může mi to někdo vysvětlit.Je vidět že jste se mnoha cigány asi nesetkal.A už třeba vůbec ne třeba takhle v deset večer a hned třeba s desítkou cigánů najednou.Myslím že by vám náležitě osvětlili vaše analýzy a rozbory.Možná byste to pak řešil na áru.:-P

Peon11 14.4.2007 7:53

čunek je především hlupák. Vychcanej strejda. Nechápu,jak někdo takových"kvalit"

může zastávat takovou funkci. A ještě za katolíky. Jiná věc jsou Romové. Není nejmenší důvod, proč by neměli být stejně talentovaní jako ostatní. Určitě jsou. Ale nechtějí akceptovat naši společnost. Podívejte se na Vietnamce, Číňany, Ukrajince. Je jich tu asi víc než Romů, ale dokážou se adaptovat, starat se o rodiny. Sami a se zodpovědností. Proč to nejde u Romů? A co se s tím dá rozumnýho udělat?

dub 14.4.2007 8:24

Re: čunek je především hlupák. Vychcanej strejda. Nechápu,jak někdo takových"kvalit"

 Ovšem v tom případě nechápu, proč vám vadí Čunek?!

Rýpal 14.4.2007 7:42

Milý Astone

Stále jsi nepochopil, že Čunek své "rasistické" výroky očividně pronesl zcela vědomě a s rozmyslem, protože si po předchozích zkušenostech dokázal spočítat jejich důsledky spočívající zejména v částečném odvedení pozornosti médií od úplatkářské kauzy a rekonvalescenci uvadající popularity. Bylo totiž zcela předvídatelné, že potrefené husy z řad romských aktivistů, političtí "distancovači se" (Topolánek, Bursík, Paroubek aj.) a mediální skandalizátoři spustí palbu, která vyvolá zcela opačný efekt, než si dotyční přáli. To, že zmíněné výroky nijak Čunkovi neuškodily, dokazují nejen průzkumy veřejného mínění, ale i vyjádření některých politologů. Hloupé by od Čunka tedy spíše bývalo bylo, kdyby své výroky za dané situace nepronesl…

Alois 15.4.2007 8:59

Re: Když to tak čtu,Rýpale,

vy možná už zítra vydedukujete, že si ten anonym od Marcelky vyprosil Čunek sám, respektive si ho zajistil kvalitním sexem, reportéry Blesku navedla zhrzená paní Čunková a policie ve Vsetíně vyšetřuje tak pomalu, protože ji každé odpoledne hned po škole terorizuje gang čtyř Čunkových dětí. Nad železnou logiku není !!!

Rýpal 15.4.2007 16:57

Milý Lojzo

Nad fakta není. Na otázku položenou v Nedělní partii na PRIMĚ, zda by měl Čunek odstoupit kvůli svým výrokům, odpovědělo 92 % hlasujících že NE...

odborar 14.4.2007 7:07

Setrvávání Čunka ve funkci již nese své ovoce..Česko má zastavené dotace z EU.

 Věhlas Čunka již překračuje hranice státu do EU. Česko má zastavené dotace. Ať už je to jeho vlastní tedy Čunkovou neschopností, že se věnuje více své kauze než práci ministra, či averzi úředníků EU vůči politikům obviněným z korupce a setrvávajících ve funkcích.  viz:http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=398568

Je to prostě ptáček pan Čunáček. Když porovnáme jakousi politickou a firemní kulturu s případem prezidenta Světové banky Wolfowitze, pod kterým se hýbe křeslo za pouhou pomoc své sekretářce a našeho politika, který zastává významné funkce jako místopředseda vlády a ministr a je tam i přes obvinění z korupce stále, musím si jako občan odplivnout nad podobnými zkorumpovanými politiky u nás, kteří nejsou již schopni ani takové sebereflexe, jako třeba v případě Wolfowitze..a to mají všichni ve svých volebních programech boj proti korupci...ovšem občanům jen neustálě slibují a lžou..Rv;-€>-

gazan 14.4.2007 7:43

Re: Setrvávání Čunka ve funkci již nese své ovoce..Česko má zastavené dotace z EU.

K Vašemu příspěvku jen tolik - mohu Vás ujistit, že korupce v záp. Evropě není rozhodně menší než v ČR. Spíš o řády víše. Viz Siemens, T. Blair a spol., orgány EU ... Čtěte cizí noviny a bude se Vám lépe spát ! To není jejich omluva, pouze suché konstatování. A co se týče p. Čunka, vinu musí prokazovat obžaloba ! A ne aby obviněný dokazoval, že se něčeho nedopustil. Jsme snad ve stalinském Rusku ?

clay 14.4.2007 8:32

Re: Setrvávání Čunka ve funkci již nese své ovoce..Česko má zastavené dotace z EU.

tem váš odkaz, hlupáku, mě ujišťuje, kam až jsou schopni zajít novináři. O tom, že ta žádost není v pořádku věděl už Gandalovič, předchůdce Čunka. Ptejte se, která administrativa zpracovala žádost. Čunek jen nezaslouženě sklízí důsledky neschopnosti jiných. Měl dvě možnosti, neposlat do Brusele nic nebo aspoň něco.

clay 14.4.2007 8:34

Re: Re: Setrvávání Čunka ve funkci již nese své ovoce..Česko má zastavené dotace z EU.

mimochodem dát si nick odborar může jen opravdovej vypatlanec

PetrH 14.4.2007 8:47

Re: Re: Re: Setrvávání Čunka ve funkci již nese své ovoce..Česko má zastavené dotace z EU.

Nebo Škromach;-D;-D;-D

ucitelas 14.4.2007 11:35

Re: Setrvávání Čunka ve funkci již nese své ovoce..Česko má zastavené dotace z EU.

Za toho odboráře bys měl dostat přes držku.Parazite!!!

čtenář1 14.4.2007 7:00

Co dalšího nám občanům bude nabídnuto ?

O čempak by se asi psalo, nebýt Čunka? Snad ne o připravovaných deformách, opravuji, reformách! Není on tam, ten Čunek, v roli vějičky? Jeho nekončící rádoby aférky zaplavují média, místo aby se tyto dnes a denně snažily "vyšťourat", co je pro občana důležitější. Je však pravdou, že Čunek = sledovanost. Média z něj udělala hvězdu republikového formátu. Kterýpak politik dokáže v takové smršti vysvětlovat téměř nevysvětlitelné a s úsměvem? Ne každý "valach" má tak pevné nervy. Ale přece jen něco dokázal. Jde o vyvolání demonstrace, kde se údajně sešla dokonce stovečka romů - snad jich bylo více, než zástupců médí se svými štáby. Je asi pravdou, že chudáci romové tak nějak netušili, co tam vlastně chtějí, zato si zamávali transparenty a trošku se vyřádili. Romská komunita není podle mne tím, kdo se cítí být Čunkovými výroky a konáním pohoršeni. Vždyť kdyby tomu tak nebylo, účast by byla obrovská. 

gazan 14.4.2007 6:49

vzdělání

40 let ( pod vládou KSČ ) museli Cikáni chodit do práce a u dětí se vyžadovala školní docházka. Výsledek ? Hrstka těch, kteří se chytili, a dnes se sami od komunity separují. Zbytek si moc nepomohl. Brání jim snad někdo ve vzdělávání ? Víte, nejdřív musí dotyčný chtít sám, toto se nedá nadiktovat. Proč v žádné besedě neslyším, co Cikáni udělají sami pro integraci ?

pepe 14.4.2007 7:18

Re: vzdělání

Naprostý souhlas.Pokud Romové sami nebodou mít zájem zlepšit své postavení ve společnosti,že svoje děti budou posílat do škol,změní své chování,že nebudou nadále požadovat na státu,aby je nějak sanoval,nic se nezmění.Vzdyť mnozí využívají své postavení na určitém druhu vydírání.Nedávno byl v televizi pořad,že v jednom městě chtějí zbourat domy,které jsou v havarijním stavu.Bydlí v něm převážně Romové.Těm,kteří mají dekret na byt a řádně platí,byl nabídnut náhradní byt.To je v pořádku.Ale jeden vikuk,který vystupoval v televizi,chce navíc k bytu milion jako odškodné.Napadlo by vás to?

zo 14.4.2007 9:57

Re: Re: vzdělání

Viděl jsem to, hned bych mu jednu napálil.Blbec jeden.Já bych mu dal milon navíc.Ať mažou dělat a ten milon si vydělaj.Jsou to jen paraziti na nás všech.Takový odpor k práci ujaký mají tihle lidé se hned tak nevidí.Samozřejmě i bílí jsou takoví.Ale tihleti nedělali ani za komančů

Drakobijce 14.4.2007 6:47

Neco tu chybi

To, co nam Aston predklada neni uplny navrh. Je tam cukr, ale chybi tam bic. Neverim tomu, ze sebevic cukru v chovani Cikanu neco zmeni, pokud zaroven nebude bic, ktery je k tomu postrci. Dokud budou Cikani jak hory dostavat invalidni duchod od uredniku (aby meli pokoj), nic se nezmeni nezavisle na tom, jak mnoho a jak dobrych tu bude programu na podporu Cikanskych deti.

honzak 14.4.2007 6:32

autor opět nezklamal

a projevil se jako salonní intelektuál. Tedy takový člověk, který místo "howno" říká  "ó nikoliv". Výroky a činy páně Čunkovy nejsou  jistě politicky a rasově korektní. Však oni Cikáni také nejsou ve velké většině  korektní vůči majoritě. Čím déle se kolem Cikánské otázky bude chodit po špičkách a bude opisovat krasomluvnými frázemi, tím větší prů*er z ní nakonec vykvete.

Všechny "ochráncovské" organizace jsou nanic. Jejich vliv končí v pubertě Cikáňat, na rodiče praktický vliv nemají. Bude to jistě tvrdé až kruté, ale není jiného řešení než těm Cikánům, kteří neplní podmínky zastavit penězovod. Oni nejsou blbí, oni se přizpůsobí. A kecy salonních intelektuálů se v pohodě dají vydrřet, každý je na už léta zvyklý.

Frank 14.4.2007 6:43

Re: autor opět nezklamal

Ano přesně. Autor se řadí k těm mudrlantům. kteří cikána viděli akorát v televizi, ale určitě vědím jak řešit cikánskou otázku. Ale proč žádný z těch rádoby ochránců si nevezme do svého okolí jednu cikánskou rodinku a ukáže ostatním rasistickým blbům, jak má vypadat soužití. A jestli neví, kde má hledat, ať přijede do třeba Ostravy. Ať se podívá, v jaké "harmonii a pořádku" žijí cikáni a co jsou schopni udělat ze svých příbytků. To se nevidí ani u zvířat. Takže pane Neff jděte do hajzlu s těmi kecy.

Alfons 14.4.2007 6:19

Nač to blouznění?

Romskou otázku vyřeší soukromá agentura. Z nekonečného propírání Čunka je evidentně vidět jeho cílená likvidace. O nic jiného nejde. Aston se k tomu také propůjčil.

Lapil 14.4.2007 8:12

Re: Nač to blouznění?

Kdyby si Čunek dal trochu práce s formulací, můžete peníze vynaložené na jeho likvidaci vyhodit do kanálu.

A hlavně - na politické likvidaci řekněme Klause pracuje přinejmenším od dob Zemana celá soc. dem. a řekněme od dob jeho prezidentování půl ODS, a je to pendrek platné, protože neplácá pitomosti. Možná krade, možná škodí zemi, ale - opakuji - neplácá pitomosti. A i ten třemi čtvrtinami světa nenáviděný Bush je v cajku, protože se - na rozdíl od Clintona - vyhýbá stážistkám. Nebo se aspoň líp zamyká, pochopitelně.

zalozak 14.4.2007 4:15

Ono jsou to dva skutecne vzajemne se blokujici a uzavrene kruhy = vsichni se drzi vzajemne v sachu

Vychozim faktem je ze at uz si o tom myslime co chceme, neni pro

spolecnost ktera chce byt uznavana jako vyspela proste mozne takzvane

"uzavrit kohoutek". Pokud bychom jej skutecne uzavreli ,  dostaneme se do silene palby a izolace a co hur... ti lide si zacnou opatrovat prostredky jinak (kradeze, rabovani).   KRUH 1 - Faze 1 - nepracujici romove: Uznavame-li svobodu volby pak musime uznat ze si clovek z moznosti malo

penez - fyzicka drina ci o neco mene penez = volny cas, vybere tu

druhou.  Faze 2: Pokud nemaji rodice (diky fazi 1 a 2) motivaci jit pracovat proc by ji meli mit deti (prace ve skole)  Faze 3: Nedosahnou-li deti kvalifikaci mohou byt zamestnani pouze na nezajimave, fyzicky namahave prace za malo penez (konec kruhu) KRUH 2 - Faze 1: Politicka podpora romske otazky je zprostredkovana pusobicimi aktivistickymi organizacemi jejichz podstata cinnosti je zalozena na medializaci problematiky a prosazovani podpory.  Faze 2: Nalezne-li se uspokojive reseni teto otazky bude existence techto organizaci zbytecna. (konec kruhu).......   Tady neni reseni!

MILA 14.4.2007 6:32

Re: Ono jsou to dva skutecne vzajemne se blokujici a uzavrene kruhy = vsichni se drzi vzajemne v sachu

ti lide si zacnou opatrovat prostredky jinak, rabovani....

jen do casu, od ceho mame policii, a kdyby to bylo hodne zle, muze byt prohlasen vyjimecny stav, a mame tu vojaky, po 2- 3 mesicich se to znormalizuje. Pak zacnou pracovat, jelikoz ani oni nepojdou dobrovolne hlady

LJG 14.4.2007 10:04

Re: Re: Ono jsou to dva skutecne vzajemne se blokujici a uzavrene kruhy = vsichni se drzi vzajemne v sachu

po 2 3 měsících se znormalizuje, pak odvolá výjmečný stav a po 2 3 měsících začnou zase pomaloučku přibývat krádeže železa, kapesní krádeže přepadávání....

Marie Dubanová 14.4.2007 2:48

bude ukamenován....

Čunek byl první, kdo se nebál říci  - byť to nebylo podle protokolu - jak je to skutečně s národnostní menšinou, a bude za to "ukamenován".,Domnívám se, že tzv."romští aktivisté", by neměli Cikány učit demonstrovat, ale měli by jim měli podat pomocnou ruku a měli by je učit číst a psát - a měli by je naučit -  se učit, tj. nejen děti ale i jejich rodiče a je docela dobře možné,že by se "romští aktivisté" tímto bohulibým činem zasloužili o vyřešení celé slavné"rómské otázky",která tkví v nevzdělanosti a zatímní nevzdělatelnosti většiny Cikánů..,

?? 14.4.2007 3:55

Re: bude ukamenován....

To těžko. Koho  by pak  zastupovali a na co by inkasovali peníze? Proč musí být několik desítek (!) Romy  zastupujících organizací?. Prostě živnost !

Alois 15.4.2007 10:44

Re: bude ukamenován....

Marie, ( teď budu psát takové ty individuální zkušenosti, které nejdou zobecnit,a povrchnější názory, tak ať se nikdo neurazí, nic ve zlém) -školní docházka je povinná a zdarma a nevyučují tam aktivisté ani dobrovolníci. Jen dost dobře nejde učit třicet temperamentních, ani deset ve společné, integrované třídě - vznikne takový rozdíl v tempu, že nakonec nenaučíte nikoho nic.. Dřív deset dětí  mohlo být jen v pomocných školách - a tam zase učili jen ztroskotanci.V lepším případě, kdo nechtěl dojíždět. Speciální pedagogové - to je až doba moderní, ale oni zase jsou víc psychology než důslednými pedagogy, takže moc nenaučí..samá Montesori a Waldorfiáni - jenže romátku nejvíc chybí kázeň, volnosti má, že neví, co s ní.. .Učitelů prý je dnes moc, tříd přebytek, ale normální školu po menší počet dětí - na to jsem snad přišel jenom já - pan Matějů a ekonomové myslí, že efektivní je vyházet ty kantorky a živit nevyučené - ve školství nejsou peníze. 

Já jsem za svou praxi odeslal na pedagogické fakulty dva studenty, kluky. (Dávno tomu.Teď financujeme tvorbu umělé romské gramatiky, protože jsou peníze na výzkum. Kolik studentů Romů navštěvuje dnes ped. fakulty, na to se asi také nesmějí dělat statistiky. Ovšem jen Romové si také dovolí říct, že je to moc práce za hubené výplaty..Když VŠ, tak právník, jinak to nestojí za to a i v rodině jste užitečnější!) Kdepak dívky- ty tak dvouletou ekonomickou, dvouletou zdrávku - skladnice, sanitářky. Ani na ŠŠ jich moc nebylo. Učení, pomocné kuchařky - a často táhly pak opilému chlapovi celou rodinu, jako Češky. Když jsem byl na ZŠ, došly do konce převážně dívky, docela chytré, moc hezké holky, nezbední kluci víc propadali- za čtyři roky jsem jednu takovou potkal jako uklizečku na jiné škole, kde jsem učil, hlásila se ke mně. -Z krásné žákyně byla matka od čtyř dětí, chyběly jí zuby a byla ztahaná, jak stařenka.

Alois 15.4.2007 10:47

Re: Re: bude ukamenován....Pokračování pro MD

Učil jsem v době, kdy se dělaly návštěvy v domácnostech - parádní obývací pokoj bez poskvrnky, čisto jak na zámku skoro všude křišťálové lustry -jen všichni, i deset a víc lidí žilo v kuchyni kolem babičky, řev jak ve škole, nakouřeno, děti měli s sebou , lezly pod nohama,  dostávaly napít rumu - normální rodinná pohoda..konec šedesátých. O dvacet let později jsem se skamarádil s romským klukem, měl moc sourozenců, byl trochu postižený, vodil jsem ho na procházky, do kina, na chalupu - tam jsme pravidelně zatopili v kamnech, nechali otevřená dvířka a povídali, zatímco kluk koukal do ohně. No, seznámil jsem se s rodinou, zaplatil mu klavír, kam nechodil, protože se na tu atrakci s ním chodilo koukat 5,6 kamarádů a v lidušce to neviděli rádi.. celou tu dobu mi kradl cigarety ..rozloučil jsem se s ním, když mi ukradl fotoaparát, pár měsíců po tom,co mi ukradl peníze.Chodil k nám dva roky. Kdo foťák prodal a kdo koupil, nevím. Byl to malý kluk a jen nerad jsem mu vysvětlil, jak to chodí u nás bílých..už jsem ho neviděl. To on mi vysvětlil, že ti potetovaní opilí kriminálníci "jsou mi rodina".. za nějaký rok mi jeho táta v hospodě nabídl vyčórovanou koženou bundu...součástí té kultury je i pohotovostní paměť a zapomnění - no, někdo z bílých tu bundu za pár korun koupil, a byli prý i takoví, kteří objednávali..řekl bych, že za těch dvacet let se neproměnil jenom romský svět, ale ten náš taky. A jde to mílovými kroky..    

 Mohl bych psát blog Kantor kantorski- ale zkušenost je nepřenosná. Třeba si Čunek vybere, nebo Kuchtová? Ani jsem nenašel, co se na MŠMT kutí. To ministerstvo je už léta na dvě věci, ale nikde to neříkejte, dřímou tam géniové, aby se neprobudili, zas by to odskákali ti zapadlí vlastenci v terénu.