16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marie Dubanová 14.4.2007 18:21

Re: Re: Re: Nešlo by to dnes také tak?

protože mě to moc zajímalo, děkuji Vám, pokusila jsem se otevřít přes Google Zák. 117/1927 Sb, ale bohužel, píší mě tam, že pouze ve Sbírce zákonů, ale ani to nešlo otevřít, ale já si to najdu. Je to zvláštní z roku 1935 a nic se nezměnilo,je to stále stejné "Učebnice pátrací taktiky", no jo, nó, jsou to skutečně Nomádi, přišli do Evropy, někdy kolem roku 1416 a je to stále stejné, pouze s tím rozdíle, že již nekočují..mějte se fajn.

jirka.s. 14.4.2007 18:47

Re: Re: Re: Re: Nešlo by to dnes také tak?

Fajn se docela mám, ale i tak moc děkuji za přání! Já ještě nejsem na netu tak moc zběhlý, jsem čerstvý důchodce, kterého "přinutily" děti si v důchodu pořídit počítač, takže se pouze, někdy neuměle, snažím! Přeji hezký zbytek víkendu, zítra dám netu odpočinout!

Marie Dubanová 14.4.2007 18:58

Re: Re: Re: Re: Re: Nešlo by to dnes také tak?

s tím internetem jste udělal moc dobře a Vaše děti jsou moudré, že Vám to poradili a Vy, že jste si poradit nechal, přeji Vám důchod ve zdraví a nebuďte zbytečně skromný, snažíte se"a ne neuměle", přeji Vám hezké dny..

Delta 14.4.2007 11:15

Snad jen drobná připomínka, pane autore:

ona ta demonstrace nebyla "na podporu Romů", ale protestem Romů proti kromobyčejnému hlupákovi Čunkovi, jehož lidská i profesní neschopnost (viz ohrožení  příjmů státu z rozvojových fondů EU)  je příznačná. Řešení romské otázky vyžaduje skutečně promyšlený a koncepční přístup, protože je to běh pro mnoho generací. Nemůže to dělat politický diletant stěží okresního formátu a nemůže se to dělat ani na stránkách novin, tím méně na stránkách tohoto periodika.

Ladislav 14.4.2007 11:25

Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

"promyšlený a koncepční přístup pro mnoho generací" znamena ze my budeme platit a platit a cekat az se z mensiny stane vetsina a ona zacne resit gadzovsky problem.

Co se nepodarilo za stovky let nikde ve svete se najisto, zcela najisto podari zdejsim aktivistum.

Delta 14.4.2007 12:01

Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Aha, další čunčí syn. Ale souhlasím, TADY na těchto stránkách se nevyřeší nikdy nic. Tady se jen blbě kecá...;-D

zo 14.4.2007 13:14

Re: Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Počpak si Delta nevezme do podnájmu jednoho cigána třeba z Chánová??Myslím že by pak alfabetagamadelta atd. rychle změnil názor.Srandisto;-P

zo 14.4.2007 13:16

Re: Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Hel ty řecká abecedo, níže tady píšeš cosi že dotyčný nenabízí žádné řešení.Ve tvých příspěvcích je také nenalézám.Tak se ukaž a navrhni řešení.Jenom netvrď že je to běh na dlouhou trať.Cigáni už takhle běžej několik století a zatím nikam nedoběhli.Tak se ukaž.;-D

Rýpal 14.4.2007 12:06

Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Nejste Vy náhodou Džamila? O "promyšleném a koncepčním" přístupu slýchávám totiž mluvit pseudohumanisty již od roku 1989, aniž se cokoliv pohnulo. Zatímco "nekoncepční" přístup ve Vsetíně udělal z většiny romských neplatičů platiče a z notorických bordelářů nájemníky, kteří se řádně střídají při úklidu společných prostor.

Názorem, že Česko nedostane dotace z Bruselu kvůli Čunkovi, jste mě opravdu rozesmál. Čunek, který na ministerstvu není ani oněch příslovečnch 100 dnů, je podle Vás vinen tím, že projekty připravované roky vykazují zásadní nedostatky…;-D

Delta 14.4.2007 12:34

Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Politik, který žvaní v Blesku globálně o "opálených" není politik, ale blbec. Ministr, který připustí, aby jeho ouřad opustila vadná zpráva, nemá na svém místě co dělat. Není to ministr, ale blbec. Politik, který nedokáže doložit legální zdroj komického půlmelounu, a tím zavřít hubu utrhačům, není politik, ale blbec. Lidé této kategorie bývají obvykle zaměstnáváni na místech přiměřených jejich duševním schopnostem, jako je například zametání ulic, pomocné zahradnické práce, apod. V Česku se stávají předsedy politických partají a vicepremiéry a rýpalové jsou nad jejich hloupostí u vytržení. Leccos to o nich vypovídá.

čtenář 14.4.2007 12:41

Re: Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Upřímně řečeno, Delto, podle Vašich závěrů, ke kterým docházíte na základě plus mínus stejných informací jako drtivá většina nás ostatních, se člověk brzo začne domnívat, že Vy jste naprosto nezaměstnatel-ný  / - ná *.

* nehodící se, škrtněte.

Delta 14.4.2007 13:13

Re: Re: Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Slaboučké, čtenáři, argumentík žádný...;-D

Rýpal 14.4.2007 14:58

Re: Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

1) Politik, který v Blesku mluvil o "opálených", dosáhl svého: odvedl pozornost médií od korupční aféry k pseudoproblému, na kterém si zvyšuje popularitu. 2) Ministr nemůže číst všechny zprávy, které na jeho ministerstvu vzniknou, ministr může pouze metodicky řídit, vše ostatní dělají úředníci. A abyste mohl účinně řídit, musíte chod ministerstva alespoň několik měsíců poznávat. 3) Osobně bych nedokázal doložit zdroje svých příjmů ani dva roky nazpět, natožpak pět.

Podle jedovatosti, která z Vás sálá, bych řekl, že Vy nebudete Džamila. Vy budete Gandalovič, Pithart anebo sekretářka Urbanová...:-)

Delta 14.4.2007 18:03

Re: Re: Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Ad1 - pokud to považujete za řešení podobně jako pan Čunek, jste patrně pan Čunek

Ad2 - budete nejspíš pan Čunek. Na problém byl totiž upozorněn už páně ministrův předchůdce pan Gandalovič. Pan Čunek s věcí neudělal vůbec nic, jen se svou přítomností a dokonalým metodickým vedením podepsal pod ostudný materiál. Inu, pan Čunek, abych se neopakoval, to jméno je nesporně synonymum k výrazům z předchozího komentáře.

Ad3 - račte být politikem, pracujícím s veřejnými penězi? Pak jste pan Čunek a pryč s vámi zpátky do Vsetína. V opačném případě se střezte finančního úřadu.

Co se vašich dalších úvah týče, jste zcela vedle. Jsem pouhý nespokojený divák tragikomedie, kde ke dvěma zdatným komikům obsadil režisér jednoho pochmurného osla. Jan Werich kdesi vzpomíná, jaké problémy měli s Voskovcem, když v Oslu a stínu převedli na scénu živou rekvizitu osla. Stačilo, aby se předmětný osel na scéně vyhromadil, nebo, protože to byl TEN osel, eroticky zasnil - a ukradl představení. Protagonisté se mohli strhat, ale lidi stejně čučeli na ztopořeného osla a chechtali se jemu. V tomto státě už bůhvíkolik neděl taky čučíme na jednoho Čunka, co se trapně zapomněl na scéně a ne a ne táhnout do rodného chlíva, zatímco ta pravá sranda probíhá hned vedle. V Osvobozeném se v takovém případě dala stáhnout opona. V našem špektáklu by se snad dalo zapomenutému pomoci jedině řádným kopancem. Je to potřebné - trapas probíhá už neúnosně dlouho.

mamina 14.4.2007 21:13

ukradl představení. Protagonisté se mohli strhat, ale lidi stejně čučeli na ztopořeného osla a chechtali se jemu

Přesně vystiženo !

mamina 14.4.2007 21:29

Kdyby pan Čunek,

ač možná nevinný, bezprostředně po svém obvinění odebral mezi sobě rovné, stejným dílem postižené (stíhané) spoluobčany, určitě by takovým gestem nepoškodil křesťanské hodnoty, právě naopak. Mohl se vrátit očištěn - a s fanfárami. Vláda by udělala to, co se od ní čekalo - postavila se za ČEST, ne za exponovaného jednotlivce, jehož bezúhonnost zůstává diskutabilní, navíc mohla kauzu Čunek využít k efektnímu o efektnímu odstartování boje s podsvětními strukturami a sbírala by za to body od voličů, kterým to slíbila, namísto, aby je přenechávala opozici.

A konečné "kdyby-chyby": romská otázka by se neřešila na náměstí.

huxley 14.4.2007 15:01

nezastávam sa čunka ale čo je vela to je vela.

Preboha, sledujem slovenskú tlač na internete už dlho (vrátane Blesku) ale keby všetci čo tzv. žvania v novinách mali isť preč z politiky tak by čechom a slovákom nemal kto vládnuť. Druhá otázka je prečo polícia nedokáže že Čunek postupoval protizákone ak na tom padá Česko na hubu a prečo toto hlavne netrápi Topolánka. Možno keby vy ste mali presne  dokladovať svoje legálne zdroje aj vy by ste bol blbec a to nie ste ani minister.  Už dávnejšie som si všimol že všetci sa otierajú o duševné schopnosti druhých bez toho aby sa kriticky pozreli na svoje vlastné. Možno by sa ukázalo že vy mate robiť pomocné záhraddnícke práce.

Delta 14.4.2007 19:17

Re: nezastávam sa čunka ale čo je vela to je vela.

Pozrite, pán huxley,

je mi úplně jedno, co kdo a jak říká na Slovensku, a o úrovni slovenských politiků od časů nezapomenutelných pánů Mikloška, Mečiara, atd. nemám ani potuchy, snad s výjimkou pána Slotu,  o jehož českou paralelu skutečně nestojím. Ale čím dříve pan Čunek zmizí z politické scény této země, tím lépe. Premiéra, který nedokázal doložit legální zdroje svých příjmů, jsme už jednou v této zemi měli. Kvůli této kauze abdikoval, ač neustále obnovované policejní vyšetřování této záležitosti nikdy neprokázalo jakýkoli trestný čin. Pan Čunek za své krátké účinkování v roli vicepremiéra a ministra rozvoje místního hospodářství už napáchal tolik hovadin, že by se měl před veřejností skrývat někde na salaši. V jednom máte nësporně pravdu - jeho nedostatečnost pomáhá zakrývat nedostatečnost premiérovu - i proto musí pryč, aby ta premiérská vynikla v celé své kráse. Valašsko je plné krásných, chytrých a moudrých lidí - tihle dva jsou rubem těch prvních.

zo 14.4.2007 13:12

Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Hezky napsáno.Jenže nezdá se vám že těch generací skrz který se tohle řeší je už trochu moc??Kolik tak generací se tohleto bude ještě řešit??10, 20 nebo až do skonání světa?Člověče píšete blbiny a vůbec vám to nevadí.

Cartouche 14.4.2007 15:50

Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Vypadá to tak na 30 000 let. Aspoň soudě podle rychlosti evolučních změn Homo sapiens během poslední doby ledové. Aktivisté a jejich potomci tedy rozhodně nez práce nebudou ;-D Ale lze zvolit i eugenický přístup, samozřejmě.

doktor 14.4.2007 20:16

Re: Re: Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Vzdělanče, homo sapiens se ve světě evolučně v posledních 50.000 letech nezměnil, zvláště ne v poslední době ledové. Změnil se po jejím skončení KULTURNĚ  objevením zemědělství před 10.000 lety (mimochodem, na nejméně 9 místech světa nezávisle). Přes opačný názor p.Neffa se domnívám, že rozdíl mezi Romy a námi je právě v kultuře. Romové jsou stejně inteligentní jako ostatní Indoevropané, jen jejich inteligence je především emoční a sociální, takže SNÍŽIT JIM UŽ TAK NÍZKOU EKONOMICKOU ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ je nepřinutí ke změně životního stylu ani hodnot. V mnohém se podobají našim sběračsko-loveckým předkům. Svým parazitismem na společnosti  se od současných podvodníků, tunelářů, korupčníků a neplatičů daní ve velkém liší jen svou větší nápadností.

Marie Dubanová 14.4.2007 15:30

Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

píšete o profesní neschopnosti pana Čunka o "ohrožení příjmů státu z fondů EU" - ohledně toho "ohrožení čerpání, či spíše nečerpání z unijních fondů", bych se vrátila poněkud zpátky a sice do doby vlády ČSSD. :" BusinessInfo.cz, čerpání peněz z EU - zpráva z 5.3.2006 - po déle nežli roce čerpání dotací z unijních fondů doputovalo k českým firmám jen 1.5 miliardy z možných 75 miliard korun.Za dobu svého členství v Unii  - od 1.5.2004 - do 5.3.2006 - využilo Česko jen zhruba 18 % z celkových finančních prostředků, které má k dispozici a do konce roku 2006", upozorňuje komisařka pro regionální rozvoj Danuta Hübner.a tehdy byl ministrem pro místní rozvoj pan Martínek, takto člen ČSSD. 

Alois 15.4.2007 3:38

Re: Re: Kdybyste se úplně vysílila těmi citacemi, paní Dubanová, mám pocit,

že mnozí se rádi na každou mediální vějičku chytí, je to snad hobby, nebo nemoc z povolání ..ale vždycky, když někdo takhle VYSTŘIHNE argumentaci a fakta, mám radost z jeho přítomnosti v diskusi. Také jsem si na to vzpomněl, ale neuměl bych to "přetáhnout". A.

Jirka 15.4.2007 2:55

Re: Snad jen drobná připomínka, pane autore:

Konečně jsem se dostal na argument, který by stál za otázku. Jako kluk si pamatuji cikány jako putující osoby v koněm taženém čtyřkoláku. Někteří byli velice zručnými měditepci, náš kotel v prádelně na vyvařování prádla byl jejich ručním výrobkem. Podotýkám, že když nám ho přivezli usadit, moje babička měla všechny slepice zavřené v kurníku.Ta otázka: někde jsem tu četl, že cikánská otázka se už řeší skoro 700 let. Jak dalece si někteří řešitelé ulehčovali její řešení, nemyslíte si snad, že to nejzdařilejší řešení se podařilo Hitlerovi? Ač je to barbarské, bylo to efektivní.

Omlouvám se panu Neffovi za tento příspěvek.

usměvavá bestie 14.4.2007 10:32

Svým způsobem nejsme chytřejší než Romové, či jiná skupina; nejsme ani nejchytřejší než libovolný kdokoli a v "sociální pasti" vízneme bezrozdílně všichni.

VVVVVV

občan z kraje města 14.4.2007 10:24

integrace romů je utopie

Cikáni žijí na stejném území s ostatními už přes tisíc let a pořád jsou jaksi mimo společnost. Všechny generace cikánů vždy, žili parazitním způsobem. Problém je to genetický, i když je to dnes zakázané říkat, stejně jako dříve zpochybńovat vedoucí úlohu KSČ. Zatímco desítky generací "normálních lidí" přežívali díky práci a akumulaci majetku, desítky generací Cikánů přežívaly a přežívají díky parazitování na nějaké "civilizaci". Nikdy se nesnažili vytvořit vlastní stát či "civilizaci". Když se mezi nimi vyjímečně objeví "slušný" jedinec ocitne se v jejich hierarchii hodnot v opovržení a prakticky se asimiluje s většinovou "nosnou" společností. Analogie najdeme i ve zvířecí říši, je to prostě jiný druh člověka. Kdyby neparazitovali a nevyčleňovali se, už by neexistovali. Dnešní "Romská problematika" zvýrazňuje společenské pokrytectví dnešní doby. Čunek je trouba, ale říká to co si myslí většina lidí, ale nejen že se to bojí říct nahlas, bojí se na to i myslet. Dnešní doba však vyrábí "nové cikány" - často bílé.

čtenář 14.4.2007 10:33

Re: integrace romů je utopie

Genetický, genetický ......................... Oni jsou nejblíž, tuším, Bengálcům (indické etnikum, národ). Ti jsou ovšem státotvorní, vždycky měli svůj stát. Ta vzájemná blízkost je asi jako mezi Čechy a Slováky..........................

občan z kraje města 14.4.2007 10:48

to je nepodstatné

podstatný je dlouhodobý vliv evoluční selekce. Ten funguje tak, že to co je úspěšné v daných podmínkách se množí a to co ne vymírá. To už opravdu nemusí souviset s původní "barvou" pleti, to už je jen nějaký relikt minulosti. Tak jako se špičkovému hokejistovi nejspíše narodí také talentovaný hokejista, špičkovému parazitovi, talentovaný parizit. No a mezigenerační předávání zkušeností tento talent ještě více rozvíjí.

čtenář 14.4.2007 10:51

Re: to je nepodstatné

"Tak jako se špičkovému hokejistovi nejspíše narodí také talentovaný hokejista, špičkovému parazitovi, talentovaný parizit."  -  tak tohle je největší omyl lidových genetiků. Genetika funguje naprosto jinak. Jéje, to by bylo sakra jednoduché - přímá posloupnost.

občan z kraje města 14.4.2007 11:06

fakta nelze okecat

Pseudovědecké plky si mohou hrát na vědu a propaganda s nimi mlžit. Realita v lidské historii není věda, ale jsou to fakta. Stačí se podívat na seznam úspěšných vědců, umělců, sportovců, řemeslníků a trestních rejstříků. Kromě toho, znáte nějakého úspěšného vědce cikána? Nebo v čemkoliv úspěšného cikána? Kdyby takový byl (viz propagovaný superstar) tak dostane nobelovku a bude se o něm všude psát. Příležitosti mají všichni stejné, ale genetická výbava se liší a je v mnoha ohledech limitující. Bohužel univerzální šikovnost je vyjímečná, takže talentovaný sportovec obvykle není současně talentovaným vědcem a naopak. No a talentovaný parazit....