17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strejda pedro 7.7.2008 6:58

Re: s poctivosti nejdal dojdes?

pardon, mily preklep: john keane

milor 7.7.2008 8:42

Re: Re: s poctivosti nejdal dojdes?

Nejen milý překlep, strýčku Pedro-Adlere, ale chybí tam, co vlastně napsal - slabikář, novelu, román...?

zk 7.7.2008 9:59

Re: Re: Re: s poctivosti nejdal dojdes?

:-Dstačí, když si to přečtete, pak zjistíte, jestli je to novela nebo slabikář:-/

I-Worm 7.7.2008 10:18

Re: Re: Re: s poctivosti nejdal dojdes?

původně tam bylo "ho vadinu", ale cenzura to vymazala...

Ašek 7.7.2008 6:53

H...

Za komančů byl Havel bezva norek,ale Havlů má tento stat dost a dost.V životě lidském stihá jeden problém druhý a je třeba najít řešení bez ohledu na to kdo to možná zavinil.Největší čast viny spatřuji v nepoctivosti a amoralnosti každého z nás všeobecně.Stačí pozorovat co se děje na silnicích a co řikají zučestnění,to skryté je ještě horší.Havel není ani horší ani lepší než ja nebo vy,je to jen další Český zmetek.Podivejte se jak trapně dopadl Petr Cibulka a přitom je to postivej chlap.Když začne každý u sebe(blbost)tak bude dobře.Vy jste voliči a volíte stale komanče.

čtenář 7.7.2008 6:50

Havel zásadně komunistům

pomohl torpédováním většinového volebního zákona. Kdyby se volilo dodle něj, měli by komančové ve sněmovně jen 10 poslanců a ne 26 jako dnes. Jenže by tam nebyla ani SZ a v tom je jádro pudla.  Kdo by nám pak zdražoval elektriku?

badaxe 7.7.2008 7:13

Re: Havel zásadně komunistům

nebylo by tam ani několik dalších havlovských pidistran (složených z jeho kámošů) jako US/DEU a podobně. Obvyklý scénář je že krátce před volbami se objeví "subjekt" který je zaštítěn právě VH a jeho kontakty v TV mu umožní ho vytáhnout zpod kamene na světlo, následně se nechá oblbnout část voličů, kteří dají na slova velkého vůdce a volí bandu o které nikdy neslyšeli, no a pak civí co je v PS za exoty. Oblíbená "nepolitická politika" je zaklínadlo jako suchá voda nebo slušný komunista, prostě nesmysl, za který by se komukoli jinému vysmáli.

Mironet 7.7.2008 7:27

Re: Re: Havel zásadně komunistům

Souhlas, posledním pípadem tvorby Havlovy"hradní" strany byla Strana zelených.

Vládneme nerušit 7.7.2008 8:24

Re: Havel zásadně komunistům

Zrovna v této věci nemáte vážený vůbec pravdu. POkud se Vám líbilo období oposmlouvy, tak to je potom něco jiného. Je pravda, že se před volbami zatím nějaký subjekt objevil. Ale odpovězte si na otázku, proč dávají lidé takovému subjetku své hlasy? Není to náhodou tím, že kromě marketingových keců, ty dvě největší strany nic nenabízejí? Jenom jsou za nimi samé aféry a pachuť korupce a klientelismu? Hlasy pro oficiální KomStr je samostatná kapitola. Mají vůbec sami voliči odvahu ke změně a zásadním reformám? To nadšení a očekávání se skutečně prohospodařilo na začátku 90.let. A na tom mají oba Václavové I. i II. svůj nezanedbatelný podíl.

Drobná poznámka k všespasitelnému většinovému systému. To je naivní představa těch, kdo nedomýšlí věci do konce. V USA se volí president nepřímo většinově. A přesto při první volbě G.W. Busche dlouho nevěděli, kdo je vlasně vítězem. Podobná situace může nastat i u nás, že první i druhý budou mít stejný poččet hlasů. "Prémie" pro vítěze je náhrada za přesvědčení voličů ideami a snaha o získání pohodlné "válcovací" většiny. Kdyby Zeman s Klausem v době oposmlouvy neprasili volební systém a ústavní soud zlikvidoval všechny ty jejich vymyšlenosti, měla dnešní koalice jasnou většinu.

Síla vítězné strany musí být v tom, že přesvědčí voliče a ne, že si "ohne" volební systém. To je základ demokracie. Pokud oblbuje, nemá tam co dělat.

Pája45 7.7.2008 22:52

Re: Re: Havel zásadně komunistům

Můžeš nám, pokud "neruším při vládnutí" vysvětlit svoji myšlenku, cituji "prasení volební systém v době oposmlouvy" Zemanem a Klausem. Za vlády Klause, Zemana, ale i Topolánka, dohodnou-li se dvě strany na způsobu volby i mimo koalici a upraví i ústavu, tak s tím Ústavní soud nehne. Pro to aby to bylo jasné - dohodne-li se takto ODS s ČSSD, bude to platit. a nic s tím neuděláme.

Bibabu 7.7.2008 9:41

Re: Havel zásadně komunistům

Zlikvideoval většinový volební zákon z dílny opo smlouvy. Největší katastrova pro tuto zemi. Nebyli by tam zelení, ten kdo vyhraje by měl volné ruce. Znovu se už taková příležitost jen tak nevyskytnne. Bědy Havlovi za to!

I-Worm 7.7.2008 10:21

Re: Re: Havel zásadně komunistům

vás to musí desně sráti, že ti socani neměli osm let volné ruce...

gogo 7.7.2008 6:36

Milovníci Havla se z toho

mohou posrat...Havel se vždy snažil být císařpánem a Masarykem dohromady...a to jen proto, že být Bohem by mu v Čechách nikdo nežral...kdyby včas odešel, mohl být slavný, teď je to jen panoptikální figurka

Bibabu 7.7.2008 9:47

Re: Milovníci Havla se z toho

gogo, R^R^R^jednoduše a výstižně. hAVEL BYL CELÝ ŽIVOT ZAKOMPLEXOVANÝ, VŠECHNA JEHO "HRDISTVÍ" BYLA PRÁVĚ výsledkkem JEHO KOMPLEXU. pROTO NIKDY NEMOHL DOSÁHNOUT velilosti VK.

AJ 7.7.2008 10:58

Re: Milovníci Havla se z toho

Ano, máte pravdu. A jako vždy připomenu jeho ženu Olgu, která byla ten morální velikán.

honzak 7.7.2008 11:54

Re: Re: Milovníci Havla se z toho

a ke které se veškrna zachoval jako neswinštější swině.

Pišta 7.7.2008 6:14

Havel

A co nejhoršího , obešel osobně všechny voliče a výhružkami jim zakázal volit antikomunistické strany! Tak dlouho hučel do Klause kecy o malých zpětných zrcátkách a velkém čelním skle, až tomu  ten dobrák uvěřil!  Přitom sám mohl vydat nějaký dekret a postavit všechny komunisty mimo zákon. Těch pár Rusáků na našem území by jistě zdrhalo až by se jim za patami kouřilo! I s těmi směšnými tanky a letadly. Naše armáda s velitely ,kteří všichni nenáviděli komunisty , by mu jistě k tomu tleskala. Estébáci a esenbáci v součinnosti s odhodlanými antikomunisty v Lidových milicích by zajišťovali pořádek. A dva miliony komunistů se svými pár miliony rodinných příslušníků by se jistě dobrovolně odsunulo někam na Kubu. Mimochodem , pane Adlere, kolikrát už u nás byly volby? Mohl byste mi prozradit kterou stranu s programem zákazu komunistů volíte? A to se stále tak bojíte Havla? A  že by Havel stále dirigoval politickým stranám volební program? Kam se poděli antikomunisti? Třeba v ODS? Je snad pravicová!  Nebo jim komunisti zas až tak nevadí? A kdy jim ještě vadili? Vadili jim vůbec někdy? A nejen jim .Kolik tu máme antikomunistických politických stran? To Havel zařídil, aby tu žádná nebyla? téměř dvacet let po plyšáku , má stále takovou moc? Nechte Havla Havlem a ptejte se papalášů své rodné strany proč nemá ve volebním programu zákaz komunistů. Rád si přečtu co vám odpověděli.

Starý J. 7.7.2008 10:41

Re: Havel

Je zajímavé, jak někteří neustále počítají, kolik komunistů je v ODS, aniž by jim vadilo, že ČSSD jsou téměř výhradně bývalí komunisté.

Pokud o tom soudruhu nevíte, tak do ODS nevezmou bývalého komunistu (znám je pouze případ dvouměsíčního komunisty Tlustého), kdežto základ ČSSD tvořípouze bývalí komunisté, včetně těch z padesátých let, co podlehli v boji o koryta v šedesátém osmém.

Žádná ze stran nemá a ani mít nebude v programu zákaz KSČ. Pokud se to neudělalo okamžitě po převratě (čemuž samozřejmě Havel odhodlaně bránil a ne že ne, to můžete jen obtížně zapírat), později už to nemělo žádnou naději, pořádat na ně hon. Naději v okamžiku, když již byli pevně nalezlí právě v ČSSD, tedy strany, která byla jako údajný chudák, .zlikvidovaný po roce 48 komunisty (přestože tam vedení lezlo dobrovolně), okamžitě uznána jako demokratická strana a tím byl i dán punc demokratičnosti komunistům v této straně. Dnešní ČSSD, pod vedením Paroubka, se již plně projevila a odkopala, když předevšíl lidé typu tvrdého bolševika Jičínského, nebo národněfrontovního Paroubka, v ní dostali dostatečný prostor. A tak mohou bezostyšně likvidovat i ty slabé pokusy o vyrovnání se s minulostí pomocí Ústavu pro zkoumání totality.

Pája45 7.7.2008 22:41

Re: Re: Havel

Myslím, "staré j", že jsi se nemusel tolik namáhat, učast nebo volení ptákostrany  z tvého nitra přímo tryská) a zapomněl jsi jen na některé nadávky (např.: židobolševik, socan).  Nějak ti, ale ušlo tema diskuse.

 Povídej nám, co je horší, když bývalý člen KSČ po roce 1990 vstoupí, např do ČSSD, KSČM (levicová strana) nebo synek komunisty (ředitel zbrojovky) a komunistky (sekretářka ved. taj. KSČ kraje) do ODS (prý pravice) a radí té levici jak to má dělat, aby byla státostranou?

jonas 7.7.2008 5:38

prani otcem myslenek?

Jakkoliv mam k V Havlovi sve vyhrady a v mnohem se shoduji s autorem, presto mam pocit, ze u autora je prani otcem mnoha myslenek.Havel snad osocoval USA z neceho, jako ze by mely zabranit konzumu nebo tak? Mam pocit, ze mel u USA velky kredit (jako ostatne vsude krome Ruska, coz mu nynejsi potentati nemohou zapomenout) a soucasne podporoval mezinarodni politiku v tomto smeru. Ackoliv s tim nemusi kazdy souhlasit, tak ale vytahovat, ze snad Havel podsouva ze USA mely zabranit konzumu? Jo a zvlast zabavna poznamka je, ze misto, co by "daval ramec hospodarstvi, tak se zajimal o ustavu" - ale fuj, snilek jeden. Chtel pravni ramec jeste nez se zhasne. No nastesti, ze jini protlacili opak. Nikdo se nemusel zatezovat s nejakym pravem a probehlo to v klidu. Mr Adler muze v Kanade klidne spat. Ackoliv se mi to muze pricit, davam za pravdu nicku "zalozak" v jeho prispevku o tom, k cemu jsou emigranti jako radci domordcum - mladi se nikdy neodpoutali - nemaji nadhled=k nicemu, stredni vek - jsou nekde mezi, tj k nicemu ani tady ani tam; stari - nekteri se puvodni zeme nezbavili a idealizuji si ji, tedy k nicemu, nekteri se plne asimilovali, ale maji pocit, ze vedi vse nejlepe, tedy opet k nicemu (mam pocit, ze zde bych hledal autora). Byvalo to lepsi pane Adlere.

viktor 7.7.2008 5:19

Víclav Havel

vejde do dějin  po Masarykovi a Benešovi, byť s ním není nutno ve všem souhlasit, Ale je to historická postava na rozdíl od řady dalších prezidentů, kteří se ženou za vlastní mocí a jsou proslulí svým narcismem a řadou nesmyslů, jako: více takových Kožených, dále zpackanou privatizací a poceněním práva, morálky, vědy a výzkumu, jakož i tuhým ekonomismem, jako to předvádí prezident Klaus, který studoval za doby dialektického materialismu a opírá se o "neviditelnou rukou trhu". tedy terií z konce 18.století (A.Smith, Bohatství národů).

68 7.7.2008 5:28

Re: Víclav Havel

Také myslím že Havel bude historickou postavou. A velkou. Dokonce si myslím, že i po uplynutí velmi dlouhé doby (velmi dlouhé), bude se v učebnicích jeho jméno vyskytovat jako prakticky jediné mezi poslední a příští dobou ledovou.

Niky. 7.7.2008 5:03

Názorný příklad,kdo je V.Havel.

Josef Tošovský:Byl prominentním komunistou,velevýznamným estébákem,členem Lidových milicí a prokazatelně největším tunelářem v zemi.Mohl bych tady jmenovat spoustu lidí,kteří se pohybovali a pohybují v blízkosti V.Havla,ale to je zbytečné,stačí jméno J.Tošovského.

Pája45 7.7.2008 22:24

Re: Názorný příklad,kdo je V.Havel.

Nebyl nakonec tím estébákem i ty, milý "niky"? Jako, že toho hodně víš.

PROKOP BUBEN 7.7.2008 4:59

JAK VIDNO

Adler se živí na zcela jiném mrchovišti......Havel Václav byl zřejmě použit a využit, ovšem zatočit s bolševickými zločinci a nastolit lepší poměry ve společnosti měly vlády, především ty z devadesátých let.....Zřejmě z obav z krveprolití, hlásal V Havel svá humanistická hesla a pokud byl Čalfou použit, tak byl ještě výrazněji v počátcích využit připravenými prognostiky a jejich hochštaplery, kterým nebylo zabráněno v jejich řádění právě ruku v ruce se skupinou významných bolševiků a jejich pochopů s kterými se programově spřáhli.....

Alfons 7.7.2008 5:07

Re: JAK VIDNO

Havel to všechno věděl a přesto ze všech nástrah vykličkoval a demokratizační proces u nás prosadil a dotáhl do konce.!

Kiri 7.7.2008 7:26

Re: Re: JAK VIDNO

Panstvo neměli bychom zavolat Chocholouška?

Pája45 7.7.2008 22:22

Re: JAK VIDNO

Od té doby, co ti "prokopli buben", to jde s tebou z kopce. Vem si prášek, udělá se ti líp a nám také.

Alfons 7.7.2008 4:36

Nebýt Havla, tak jsme doposud v komunistickém marazmu.

Byl to největší státník od doby Karla IV. !!Díky němu se máme všichni nejlépe jak jsme se kdy měli. A můžeme jezdit i na západ a jsou zde banány a pomeranče.R^

68 7.7.2008 4:42

Re: Nebýt Havla, tak jsme doposud v komunistickém marazmu.

A rovněž fíky!  (A On se směle dá přirovnat k Přemyslu voráči.)