16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pavlik 7.7.2008 10:27

pane Adler,

Vy jste měl radit Hitlerovi jak vyhrát válku. Nemůžete ze všeho vinit Havla, protože tady skutečně neměl nikdo chuť trestat komunisty, všichni měli plné zuby represivního režimu a nechtěli tu za žádnou cenu další. Většina lidí si pro ekonomickou transformaci země vybrala Klause, to co následovalo byl přímý důsledek tohoto dle mého názoru nepříliš šťastného rozhodnutí (je ovšem otázka, jaké byly alternativy). Taky jsem ho tehdy volil. Jeho zvolení bylo spíše příznakem toho, co se dělo ve společnosti, než příčinou těchto dějů. Křečkové a sysli byli tady vždycky - jak to komentoval Karel Kryl ...

huhu 7.7.2008 11:10

Re: pane Adler,

jak víte to "co všichni chtěli" ?? 8-o

lucinapes 7.7.2008 11:41

Re: Re: pane Adler,

podle výsledků voleb. Ne sice všichni, ale většina. Vy jste u voleb nebyl? Nebo jste tenkrát nehuhlal?

Klara 7.7.2008 11:49

Re: pane Adler,

Jaké byly alstenativy ?

Poučit se z oblíbené Velké Britanie a jejího způsobu provatizace, takže nejdříve právní rámec a potom privatizovat, pak by se možná nepodařilo tolik rozkrást. Za to beze sporu nese vinu V.K, byl předsedou vlády a měl odpovědnost za legislativu.

billis 7.7.2008 13:19

Re: Re: pane Adler,

R^R^R^

franta 7.7.2008 10:23

Je jen škoda

že tyto "pravdy" nedocházejí našim nejlepším kamarádům v Bílém domě. Tam má totiž pan Václav Havel dveře vždycky otevřené, na rozdíl od našich slušnějších a vzdělanějších t.zv. pravičáků, o které tam nikdo nestojí. To jsou paradoxy, pane Adlere, že ? Nemohl byste nám to vysvětlit, aby to pochopili i ti méně vzdělaní a neslušní ? 

lucinapes 7.7.2008 11:43

Re: Je jen škoda

To by bylo na Nobelovu cenu, jak přemoct blbost. Nebo na svatořečení ve všech světových náboženstvích.

Xaver 82.117 7.7.2008 10:20

Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

;-D;-D;-D

AndyO 7.7.2008 10:28

Re: Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

:-/

ne, nemůže za všechno, ale může za mnohé. Měl obrovské charisma a obrovskou moc- a v době, kdy stačilo jedno jeho slovo nechal řádit estébáky se skartovačkami a obhajoval jejich právo na vedoucí místa a podíl na privatizacích.

A jeho řeči jsou vskutku drzé, neboť si nepřipouští ani v nejmenším, že současný stav je z velké části jeho dílo, i když samozřejmě realizované jinými.

A fakt, že je to dnes starý úctyhodný pán nic nemění na faktu, že jeho činy nejsou v souladu s jeho slovy.

Niky. 7.7.2008 13:41

Re: Re: Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

V.Havel fanaticky protestoval proti lustračnímu zákonu.

Starý J. 7.7.2008 10:48

Re: Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

Jedna skutečnost vypovídá zcela zřetelně:

Havla zde zuby nehty brání všichni levičáci, ti nezarytější také nejhlasitěji!

Je to vážený Čumile náhoda? Protože je to velice výrazný znak této diskuze, zdá se, že náhoda je téměř vyloučena!

AndyO 7.7.2008 10:54

Re: Re: Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

to není Čumil, pane Starý, i když uznávám, že není problém se splést:)))))))

Starý J. 7.7.2008 11:35

Re: Re: Re: Uf to mi odlehlo, za všechno může Havel...

Ano, přehlédl jsem se, je to nemilé! Naštěstí jsem nikoho neurážel!

Xaver 82.117 7.7.2008 10:58

Duševní bolševiku J.Starý

Zkuste si přečíst, co jsem napsal pod Oskara a pak kádrujte. Čest vaší práci!;-D;-D;-D

Starý J. 7.7.2008 11:38

Re: Duševní bolševiku J.Starý

Nevím, proč bych nemohl nazývat věci pravými jmény. To naopak není bolševické! Nevím, proč bych měl být v zásadních názorech na politiku nějak smířlivý!

Oskar 7.7.2008 10:14

Jiří Voskovec napsal

v nedávno vyšlé korespondenci s W, jak u něj v NY Havel půl roku bydlel, zdarma se stravoval a stále V ujišťoval, že mu dá svou novou hru. Posléze ji prodal jisté Američance B, o níž neustále tvrdil, že je to kráva.  Stejná vada na kráse Havlova charakteru jako jeho blábolivé vývody, uvedené v dnešním článku. Samozřejmě, protihavlovské argumentace je moře, oprávněné či nikoliv. Já mu všechno odpouštím, jeho zásluhy na té misce vah dalekosáhle převažují. Přeji mu vše dobré a hodně zdraví. A snad, i když je to drzost, více soudnosti, aspoň tolik, kolik jí míval ve svých nejlepších létech.   

Xaver 82.117 7.7.2008 10:21

Oskare...

R^!!

Jakub S. 7.7.2008 10:36

Re: Jiří Voskovec napsal

Asi tak, Oskare. Se smutkem a smířeně souhlasím. Zásadní zásluha tu je, přece. A její vědomí je důvodem, proč ho tak (právem) nenávidí každý včerejší i dnešní ksindl. - Na druhé straně jím pohrdají mnozí - a stejně právem... bože. Theatrum mundi, amici.

Xaver 82.117 7.7.2008 11:00

Přesně Jakube. Ale tak už to u nás chodí...

Jinak bych nesouhlasil jen s pojmem mnozí. Tady není moc lidí, kteří mají právo Havlem pohrdat, i když by se jistě našli.

Jh 7.7.2008 10:09

je překvapivé za co všechno může Havel!

Je s podivem, když jakýsi adler vyčítá Havlovi co všechno nezařídil. Ale vždyť ve skutečnosti tehdy ve skutečnosti vládl pravičáky tolik obdivovaný všeználek Pružinski. S tím ať si to adlerové vyřizují, Havel byl jen figurka na hradě, až teprve Pružinský si své koryto roztahuje kam se dá a kam mu současná "společnost lumpů a zlodějů " dovolí!

Starý J. 7.7.2008 11:07

Re: je překvapivé za co všechno může Havel!

Už to tak vypadá, že jste zde po "sametu" nebyl, nebo že Vám bylo tak deset!

Tvrdit takovou nehoráznost, že Havel byl jen figurka na Hradě, to snad může jen ignorant, který v té době politiku nesledoval, ač jí bylo všude plno, nebo záměrně lže!

Zřejmě jste naprosto přehlédl, že až do vytvoření samostatného státu (1.1.1993), tedy v době, kdy se rozhodovalo o podobě budoucího státu, kdy se tvořila ústava, kdy se rozhodovalo, jak se k minulosti postavíme a co s bývalými komunisty, tedy kdy se řešily ZÁSADNÍ POLITICKÉ OTÁZKY, byl Klaus pousze ministrem financí a řešil maximálně otázky ekonomické a ne politické otázky. V té době plně pracovalo duo Havel - Čalfa, politickou moc (ne ekonomickou) měl Havel plně v rukou. Nebylo jediného zásadnějšího rozhodnutí, které by neovlivnil. Havel byl pro 80% obyvatel modlou, kdežto neznámý Klaus svou pozici teprve vytvářel tím, že založil první opravdovou politickou stranu, když Občanské fórum, skrz naskrz prolezlé komunisty, začalo brzdit prosazovanou transformaci hospodářství!

A vůbec nejzákladnější pro další období byly politické dohody, uzavřené v období 17.1istopad - volba presidenta. Ta jednání vedl a dohody uzavíral Havel, obklopený bývalými komunisty - osmašedesátníky disidenty (Dienstbier, Uhl a podobní, dnes zcela zpátky v náručí socialistů!) Havel byl zcela v jejich vleku.

lucinapes 7.7.2008 11:49

Re: Re: je překvapivé za co všechno může Havel!

Havel byl v čele, ne ve vleku, nepřekrucujte fakta. Havel byl salonní komunista celý život, jeho přesvědčení o vládě osvícené elity místo demokratické vlády vzešlé z voleb a soutěže politických stran je naprosto komunistic ké (a nejen toto).

Piťo 8.7.2008 1:02

Re: je překvapivé za co všechno může Havel!

Mám veľku radosť, že sa naša Lívia tak dlho drží na pražskom hrade. Len dievca vidrž ešťe pár rokov. Ako sa hovorí - češi sú leniví, slováci hlúpi a my cikáni s tebou, ako královnou, tu budeme krásne žiť.  

Petr 7.7.2008 10:03

Chucpe

Vážený pane Adlere, obě - vámi nabízené - alternativy jsou tak trochu chucpe, napsal by pan Leo Rosten.  Po smíchu křeč a po pláči bol.  Ale tak už to ve světě chodí. A taková to byla ve světě slavná osobnost.... až ztratila soudnost....

lucinapes 7.7.2008 11:54

Re: Chucpe

Ve světě slavná, doma už to bylo horší - podvedený Dubček, pacifistické zrušení slovenských zbrojovek, kamarád Čalfa, vyznamenání agentky Škvorecké, Junek, atd., atd. Po smrti Olgy už jen ješitný chudák pod (špatným) pantoflem.

Cricket 7.7.2008 9:51

Bohužel

Ačkoliv kritikou Havla kouříte autore již vyčichlý tabák a pijete kávu, která již byla mnohokrát vypita, existuje stále dost lidí, kterým je Havel stále užitečným idiotem. Takže přeji mnoho trpělivosti.

Jenda 7.7.2008 9:38

Do roku 1989 Havlovi všechna čest, ale pak už nikdy s nikým otevřeně nediskutoval. Nikdy!

Každé diskuse se bál jako čert kříže. Raději intrikoval a útočil ze zálohy.

Bohužel.

libero 7.7.2008 9:39

Re: Do roku 1989 Havlovi všechna čest, ale pak už nikdy s nikým otevřeně nediskutoval. Nikdy!

Souhlas.

Kajan 7.7.2008 9:30

Václav Havel vždy byl, je a navždy zůstane ryzím kostruktérem lidského světa, tedy socialistou !

Tzv. občanská společnost totiž nic jiného není, než právě socialismus !  !!! Dzp.

Radimka 7.7.2008 10:04

Re: Václav Havel vždy byl, je a navždy zůstane ryzím kostruktérem lidského světa, tedy socialistou !

V úzkém pojetí - ve smyslu důležitosti lidské solidarity - snad vzdáleně ano, v širším ne. Socialismus je idelologie, občanskou společnost vnímám jako angažovanost občanů, jejímž prostřednictvím je vyvíjen více či méně úspěšný, v Česku spíš méně, tlak na politiku.