16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xaver 82.117 7.7.2008 11:17

Zatímco stateční důchodci MA a JS hrdě vzdorovali totáči

zachovali si čest až do pozdního stáří, tak se teď mohlou chovat jako hulváti a Urválkové.

AndyO 7.7.2008 11:25

Re: Zatímco stateční důchodci MA a JS hrdě vzdorovali totáči

no, vy se chováte přesně jako Lžičař- žádné morální zábrany při obhajobě klienta.

Starý J. 7.7.2008 11:27

Re: Zatímco stateční důchodci MA a JS hrdě vzdorovali totáči

Třeba máte pravdu, třeba to tak je!  Nevzpomínám si, že bych si tu "čest" nečím pošpinil. Ale to Vám v žádném případě nevnucuji, a na rozdíl od jiných jsem to po "revoluci" nikde neprodával. Třeba abych si tu "čest" uchoval nejen do pozdního stáří, ale až do konce!

Nic hulvátského jsem nenapsal, nemám to ve zvyku. Bylo by dobré, abyste citoval!  Astonovo, nebo moje hulvátství!

Možná se Vám to zdá tvrdé, ale většinou si to ti dotyční zaslouží. Nevím, proč bych nemohl říci tvrdě svůj názor? To zde dělá každý a někdo dokonce i hulvátsky!

AndyO 7.7.2008 11:23

Re: Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

velmi správně.

Leckdo zapomíná, že za komunistů mělo spousta lidí plné zuby dotyčných rudochů ( ani ne totalitních praktik, ty poznával jen když si dovolil něco říci či chtěl jet na dovolenou jinam než na Zlaté písky nebo nedejbože studovat, ač zatížen otcovým podpisem nějakého letáku proti okupaci) a přiklonilo by se k čemukoli, co by je bolševiků zbavilo. Proti tomu, co předváděla vládnoucí strana byli tito disidenti včetně Dubčeka přímo pravý opak bolševiků- jemné finesy jejich názorů nikdo nezkoumal.

A nyní to zjištění, že chtěli jen jiný komunismus, nikoli nekomunismus bývá zdrojem velkého zklamání. Mého také.

To zklamání je ale mrňavé proti jejich zklamání, vzteku, že nebylo po jejich, přesvědčení, že když jim lidi před dvaceti lety tleskali( v extázi z revolty), tak jim dali placet pro budování dalšího komunismu, to je vede k extremismu.

Havel je ještě zlatý proti Uhlovi a dalším Maratům.

Starý J. 7.7.2008 11:32

Re: Re: Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

No právě Andy, už jsem to zde psal několikrát!

....chtěli jen jiný komunismus, nikoli nekomunismus....je velice přesné. To je důvod k tomu, proč nemám nejmenší důvod je uctívat. A navíc jejich dnešní postoje je tvrdě odhalují!

AndyO 7.7.2008 11:36

Re: Re: Re: Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

pozdravuji kočky:)) Ta má dlouhodobě marodí- je mi smutno, jsou to přátelé.

Starý J. 7.7.2008 11:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

Já mám právě problém, moje polovic nandala Honzíkovi včera večer nějakej blbej lék do oka a on ho vůbec nemůže otevřít. Asi musím po obědě ke kočkofelčarovi!

Jura Jurax 7.7.2008 12:57

Re: Re: Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

... tito disidenti včetně Dubčeka  ... nyní to zjištění, že chtěli jen jiný komunismus, nikoli nekomunismus bývá zdrojem velkého zklamání. Mého také. ...

Mého také. V devětašedesátém, když jsem zdrhal před esenbáky a čackými milicionáři celými žhavými si prásknou do kontrarevoluce, mi bylo dvacet ... a poslal je na nás "milovaný" Saša ... a my měli jeho fotku na transparentu ... inu naivní mládí ...

Niky. 7.7.2008 13:31

Re: Re: Re: Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

Juro Jurax ,policisté a milicionáři mě 21.8.1969 zlámali žebra,zlomily ruku a rozbily hlavu a to díky pendrekovému zákonu,který podepsal tehdejší předseda federálního shromáždění Alexandr Dubček,kterému udělil V.Havel vysoké státní vyznamenání in memoriam.Podotýkám,že mě tehdy bylo 16 let.

Kecal. 7.7.2008 11:19

Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

Hergot Astone tobě to pálí.R^

Kelner 7.7.2008 15:31

Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

Na Vašem místě bych o kolaboraci rozhodně mlčel. Vždyť jste v Cibulkových seznamech.

Marat 7.7.2008 12:32

Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

No,oni ti disidenti byli převážně komunističtí obřezanci v lidské masce,kteří museli po 69 roce od válu.A zbytek to byli levičáci,které z nějakého důvodu do KSČ nevzali.Ti Chartisté-disidenti byli s poloviny agenty STB.Ani Havel nebyl vyjímkou.Má přece srdce na levé straně,jak v 68 tvrdil Dubčekovi a po listopadu to hlásal veřejně.Se skutečnými politickými vězni v kriminálech zacházeli úplně jinak jak z Havlem a jeho partou.Však ty Dokumenty Charty podle toho vypadaly.Měly vypadat jako antikoministické,ale né zase tolik.Jneže i lidé v Čechách rádi uvěří v nesmysle a zvláště si potrpí na taťuldy vlasti.

zeolit 7.7.2008 12:09

Re: Věk

Jsem vykradač dobrých nápadů. To není špatný nápad. 1936

Jakub S. 7.7.2008 10:31

Jsem z toho strašně smutný...

ale bohužel musím napsat... že pan Adler má dost pravdu.

Malý Aston 7.7.2008 10:58

Re: Jsem z toho strašně smutný...

Souhlasím s Vámi.Netvrdím že za všechno může Havel ale také nemůže říkat ja nic já muzikant.Byl prezidentem 3 volební období a jeho destruktivní politikaření v jeho nepolitické politice je dodnes znát.Je zřejmě rozdíl chlastat na Hrádečku a rozdíl být prezidentem.Při poslední volbě prezidenta se spojil s komanči,socany a zelenáči prostě svůj ke svým.Neznám tak zapčklého člověka,mstivého a uraženého jako je Havel.Omlouvá ho snad již jen stařecká senilita a nevěrná Dášenka.To fakt musí nasrat.:-D

Štváč 7.7.2008 11:11

Re: Re: Jsem z toho strašně smutný...

jak jste statečná klepno přišla na tu nevěru ?

Xaver 82.117 7.7.2008 11:21

Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

co vědí, jací byli disidenti špína, zatímco oni se v době totáče cvičili ve zbrani, aby mohli násilně svrhnout bolševický režim a plyšák jim tu šanci vzal, tak jsou teď znechucený....;-)

Malý Aston 7.7.2008 11:31

Re: Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

Já jsem žádný disident nebyl ani žádný hrdina,který by vzal vidle a propíchl nějakého komouše.Ale zásadně nemám rád ty staré běhny,co pláčí v televizi jak je komančové pronásledovali a dnes jsou s nimi kamarádi.Nemám rád komanče,kteří tvrdí že za to můžemy my,kteří tady žili.Dnes kdy se Paroubek a Filip derou k moci máme uděla co? Vzít ty vidle a jít je popíchat aby za dalších 40 let zase neříkali,měli jste nás vyhnat?:-D

Němek 7.7.2008 11:54

Re: Re: Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

Je to všechno těžké. U nás je velmi silná a aktivní organizace ODS. Téměř všichni její členové jsou potomky někdejších velmi aktivních členů KSČ. Co s tím? V některých rodinách jsou holt vždy ve správný čas na správném místě. Dřív nám místní život řídili otcové z KSČ, dnes nám jej řídí synové z ODS. Ono vlastně ten minulý systém a systém dnešní jsou v podstatě pokrevními bratry.

anežka šídová 7.7.2008 12:35

Re: Re: Re: Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

co to je za idiotské názory???

Jura Jurax 7.7.2008 12:59

Re: Re: Re: Re: Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

ne idiotské názory, ale názory idiota ... ono je v tom jemný rozdíl, že ano ... ;-)

anežka šídová 7.7.2008 13:12

Re: Re: Re: Re: Re: Dášina nevěra je kánon pravicových důchodců

to je pravda, děkuji za zpřesnění:-)

Alenka v říši divů 7.7.2008 15:37

Re: Re: Jsem z toho strašně smutný...

Skvěle napsané!R^R^R^

vlado 7.7.2008 11:09

Re: Jsem z toho strašně smutný...

R^

JH 7.7.2008 10:31

Autor článku Petr Adler se mylně domnívá

nebo demagogicky nepozorným čtenářům podsouvá, že prezident v našem systému může i za cenu piva, dávné to oblíbené téma hospodských debat ...  Jedinou omluvou pro takovou neinformovanost nebo do nebe volající drzost (český výraz místo Adlerova hebrejského) by bylo, kdyby byl autor novinář. U nich je to běžné.

Starý J. 7.7.2008 10:43

Re: Autor článku Petr Adler se mylně domnívá

Vy nevíte, že na př. Klaus může naprosto za všechno? A není to přesvědčení jen účastníků "hospodských debat", ale především všech levičáků, Havla nevyjímaje!

lucinapes 7.7.2008 11:31

Re: Re: Autor článku Petr Adler se mylně domnívá

jaký nevyjímaje, ten s tím pravidelně medituje místo ÓM. Doufám, že se bolševici ozvou, že mu byli před volbou presidenta dobří, stejně, jako Paroubkovi.

Jiri 7.7.2008 20:00

Re: Autor článku Petr Adler se mylně domnívá

kdyz uz tak mluvime o podsouvani- tak za prve, to neni vyraz hebrejsky, ale Jidish, ze druhe tim opravdu nemel pan Adler na mysli drzost ale spis tu chucpe (neda se nic delat, mate smulu,  a nerad vam vase slovanske mysleni takhle podcenuji, ale holt se neda nic delat - chucpe se tak uplne nerovna drzosti.

Leto_Atreides 7.7.2008 10:28

Havel je bezpáteřní pokrytec

Klausovi se oprávněně vyčítá arogance, ale nekáže vodu a nepije víno. Havel prodal Lucernu bývalému eSTéBákovi, klidně se zkamarádil s bývalými normalizačními kádry a horoval za "vládu národního porozumnění". To on nese lví podíl za celospolečneskou atmosféru, která nakonec vyústila v to, že žádná ze špiček minulého režimu nesedí v kriminále. Kdepak, až moc sametová ta naše revoluce byla. Takovému Bilakovi nebo Indrovi by špagát kolem krku moc slušel. Dost pochybuju, že by dnes zasedala v parlamentu KSČM.

lucinapes 7.7.2008 11:39

Re: Havel je bezpáteřní pokrytec

Nejsme jako oni. A proč Cibulka hulákal na Havla u soudu: Vašku, jseš prase atd? ale hlavně, jak to, že se Havel nebránil? Protože měl a má máslo na hlavě a kdyby se dělal pořádek padni komu padni, on a hodně disidentů by mělo dost problémů. Je pravda, že byli pod velkým tlakem, ale hrdinů bylo míň, než  těch, co podlehli.  Ti  nemají právo dělat morální autority a  odsuzovat za něco, co zavařil sám, je do nebe volající. Cibulka měl pravdu.