16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nový 7.7.2008 8:11

Svatá pravda

raději  měl pan Havel mlčet

Jan 7.7.2008 8:04

Chucpe Václava Havla

Výroky Václava Havla jsou svobodomyslné rozjímání, nic pro mozek technokrata. Proto článek svou stupiditou a křečí i všudepřítomnou jedovatou slinou jakoby z pera Václava Klause vypad.

Bibabu 7.7.2008 9:15

Re: Chucpe Václava Havla

Jane, za všechno může Klaus i tu jedovatou slinou doplivil až na Tebe. V psychiatrii se tomu říká perzekuční bludy. Zajděte si k odborníkovi, psychofarmaka jsou sice dost drahá, ale účinná. Salve

libero 7.7.2008 9:23

Re: Re: Chucpe Václava Havla

R^

Ale 7.7.2008 9:40

Re: Chucpe Václava Havla

Mají pravdu, mezi technokraty jsou vynálezci perpetua mobile považováni obecně za podívíny a neškodníky. Alcyhmisté se svými prostředky na selektivní hubnutí u dam a růst vlasů u pánů (často ve společném balení) jsou stále ještě u prostčí části populace v byznisu. A snovači lepších zítřků v zářivém obalu (červení, různě zelení, havloidní a podobně), těm se tleská, jak kazatelům na táboře lidu

zk 7.7.2008 9:50

Re: Chucpe Václava Havla

Těmto plkům říkáte svobodomyslné rozjímání. Já bych spíše řekl hospodské keci u piva. To je vám jistě blízké, že?

hamar 7.7.2008 7:48

Máme presidentský systém?

Pokud vím ne! Takže si myslím, že pan autor "pláče krásně, ale na nesprávném hrobě". Spíše by se měl obrátit na "světově uznávanou kapacitu přes ekonomiku a životní prostředí", pana profesora a držitele stovek čestných doktorátů, stávajícího pana presidenta Václava II. Ten to, co pan autor myslí, že měl řešit president, tak měl v popisu práce jako premiér ... Bohužel jeho populismus a politické úmění prorazit za jakoukoliv cenu nás stálo a stojí dodnes mnoho nejenom v oblasti ekonomické, právní, ... ale i v oblasti morální ... což je ta nejhorší devastace.

Mirek 7.7.2008 7:58

Re: Máme presidentský systém?

V době, o které je řeč, Václav II nebyl premiérem a Václav I. měl takovou autoritu, že mohl zařídit takřka vše. Že za vše může Václav II by se mělo uzákonit stejně jako se kdysi uzákonilo, že TGM se zasloužil o stát.

Pišta 7.7.2008 8:14

Re: Re: Máme presidentský systém?

"Zařídit takřka vše" ? A jak? Zákony navrhuje a vláda s chvaluje parlament. Havel nikdy nebyl členem vlády ani poslancem. Kolikrát byl prezidentem je naprosto lhostejné. Může jenom nepodepsat , a tím pozdržet nějaký zákon.Víte o nějakém vládním návrhu zákona o zákazu komunistů? Kdo ho podal? Víte o nějaké straně , která má ,nebo měla v programu  zákaz komunistů? Jediná strana, která měla ve stanovách , že NEPŘIJÍMÁ bývalé komunisty , byla DEU.Vzápětí byla označena za EXTREMISTICKOU.Dostala asi tři procenta hlasů.  Kdo jí tak označil? Havel? Havel řekl, že dovede zemi ke svobodným volbám.Byly svobodné? A KOHO jste v nich volil? VY KONKRÉTNĚ !!! Volil jste někdy stanu , která chce zakázat komunisty? A proč ne? Sám sebe se ptejte proč tu máme komunisty a co jste vy osobně udělal , aby tu nebyli, kromě nadávání Havlovi.

eTony 7.7.2008 8:19

Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

pišto, abyste se z Hejvla nezcvokl..................jemu stačilo říci "..... tlustá čára za minulostí....." a bylo vymalováno. Pro komanče to byl startovní výstřel a zároveň stvrzení, že se jim již nic nestane.... prezidentskou funkci pro Havla chápu jako  politický kšeft bolševiků.....

Pišta 7.7.2008 9:07

Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Tlustá čára za minulostí? A kdopak to řekl? Kdopak to mluvil o fanatickém antikomunismu? Havel? Svatá prostoto!!!  Zvolili ko komunisti? Zvolilo ho národní shromáždění.Že tam byli téměř samí komunisti to zařídil Havel? A kdyby totéž shromáždění zvolilo místo něj například Klause, co myslíte, že by se stalo? Já nemám důvod se z Havla "scvoknout" , ale ani důvod tvrdit, že může za blbé voliče, kteří věří tomu, čemu věřit chtějí. A jakpak se ti komunisti po tom startovním výstřelu dostali k podnikům a do správních rad a bank a jakým záhadný způsobem se z například z mladého Pitry stal Pitr? Že by Havel? Kdo například dal na hraní Sazku jakémusi Hušákovi, což byl  před plyšákem, prostý místopředseda ÚV SSM. Havel? Kdo dostal k lizu všechny Junky , Soudky, Stehlíky a celou tu bandu bolševických grázlů? Zase Havel? A jakpak to zařídil? Všem členům privatizačních komisí na ministerstvech vyhrožoval koncentrákem? Politický kšeft bolševiků? Ještě dnes se Rujbrové zapotí brejle vzteky, když před ní někdo řekne Havel. Neznám nikoho koho by nenáviděli víc. Vy ano? Že by tu nenávist jen předstírali? Svatá prostoto!!!

zk 7.7.2008 9:55

Re: Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Svatá prostoto, pišto vy jste ale naiva a hlupáček:-D8-o

Pišta 7.7.2008 10:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

A Klaus známý bojovník proti komunismu. Svatá prostoto!

R. J. 7.7.2008 17:26

Re: Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Pišto správně, ale mám dojem že můžeme argumentovat historií, tak těm závistivejm blbečkům je to fuk, fotr komouš jim to "třídně" vysvětlil, tak to sem pořád cpou.Jsou to svým způsobem chudáci,ale žít s těmi hovady vydá za tři očistce.

Bibabu 7.7.2008 9:23

Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

V únoru, když lid OF prahnul po změně, a byla to doba revoluční  vzkázal lidu ,nejsme jako oni a jeho kámoš, co později stavěl dvojdomky slyšešl TRÁVU růst. Mravokárné řeči z Lán, byly jen blábolem, kterým uspal lid této země. Intriky právdoláskových, převlečených komunistických kámošů, kteří mu drželi laťku a mazali med kolem huby.....mohli jsme být dál.  

Pišta 7.7.2008 10:18

Re: Re: Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Když slyším, že lid po něčem prahne, hned zbystřím pozornost.  Lid to je pověstná stará Dymáková, Vovky z Novy? Nebo dva miliony členů KsČ? Jak byste definoval lid. Čo je to taký lid, Kefalín? Blbí voliči lid nejsou? "Nejsme jako oni" zamenalo generální pardon pro komunistické zločince na všechny časy? A tím, že to jednou řekl s balkonu Melantrichu, zakázal všem volit antikomunisty?

libero 7.7.2008 9:25

Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Koukám, že už si tu dobu moc nepamatujete. Havel měl moc neformální, ale sakra značnou.

katango 7.7.2008 12:30

Re: Re: Re: Máme presidentský systém?

Velice dobře si vzpomínám,jak V.H. v parlamentu pravil,že je nejvyšší čas skoncovat s trestem smrti a za pár chvilek bylo odhlasováno.Takže vliv měl a velký,i na rozhodování parlamentu.

hamar 7.7.2008 8:25

Zajímavé počtení ...

Vlády a jejich programové prohlášení: http://www.vlada.cz/scripts/detail.php?id=26632

Pája45 7.7.2008 23:04

Re: Re: Máme presidentský systém?

Nu, nemusíš mi napsat, "mirku" to vše, cituji  "mohl zařídit takřka vše" , stačí když  napíšeš alespoň 10 věcí (zásadního rázu), které ON zařídil (p. Havel).

Štváč 7.7.2008 7:44

Ne pane hlupáku,

Havel není a nebyl ekonom ani to o sobě neprohlašoval. Zbytečná slova, snad jen vám připomenout stálý komplex z vlastní nestatečnosti, který se někdy otupí, kopnete-li si do někoho charakterově silnějšího. A tak to jde s částí tohoto národa pořád a do smrti se nezbaví své viny z pasivity. Zarputile ale hledají viníka v tom, z koho tyto komplexy pocházejí, takže navádějí dnešní mladé lidi ať už historii přepisují, nebo falšují. Včetně dnešního "statečného" hradního nebojsy.

eTony 7.7.2008 8:08

Re: Ne pane hlupáku,

nejsme jako oni, .........tlustá čára za minulostí,......... Čalfa, můj dlouholetý přítel......... a jiné veselé "historky z natáčení"........ 

zk 7.7.2008 9:56

Re: Ne pane hlupáku,

Havel není nejen ekonom, ale ani spisovatel ani dramatik:-/:-/

Štváč 7.7.2008 10:40

Re: Re: Ne pane hlupáku,

Vy jste odborný kritik, nebo je to váš subjekt názor ?

Pája45 7.7.2008 22:58

Re: Re: Re: Ne pane hlupáku,

No, když jsi to natřel Všeználkovi, "štváči", tak se nečerti, když si totéž někdo myslí i o tvém oblíbenci. Ty také nejsi divadelní kritik. Takových "světových kusů" bylo v čechách napsáno stovky v posledních sto letech. Já bych to nesvedl napsat, ale i já si myslím, že ke "světové autorovi" má tak daleko jako většina z nás k nobelovce.

tsstss 7.7.2008 7:26

Václava Havla

"stvořili" a do svého čela postavili komunisti. Mouřenín.

honzak 7.7.2008 7:38

Re: Václava Havla

přímo do svého čela snad ne. Ale jinak souhlas.

Osobností by zůstal, kdyby splnil slib, že po svobodných volbách odejde. Ale asi se mu v nejvyšším patře zalíbilo. A pak už jen ztrácel a ztrácel kredit, se kterým v očích běžného občana do funkce přišel. Řečeno česky, poszral i to, co zdánlivě poszrat nešlo.

eTony 7.7.2008 7:43

Re: Re: Václava Havla

měl zřejmě ještě dost věcí, které si  musel "ošéfovat".......

darny 7.7.2008 8:47

Václava Havla

R^

strejda pedro 7.7.2008 6:57

s poctivosti nejdal dojdes?

pred nejakymi desiti lety sepsal britsky journalista john keanu nazvanou vaclav havel: tragedie v sesti dejstvich ... jedno to dejstvi se dotyce havlovy rodiny, a hlavne jejich udajne spoluprace s nemci ... tema je to slozite, a nejsem si jist, ze nejlepe zvladnute, zvlaste v kontextu te knihy nikoliv ... avsak: v ceskem vydani si prectete jen pet dejstvi, prave tohle osemetne na zadost tehdy jeste havlova hradu z ceskeho vydani vypadlo ... ale jinak, jiste, pravda zvitezi ... otazka je kdy ... ;-(