16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karotka 7.7.2008 13:34

Re: Re: Re: moje troška do mlýna

velikán nemá povinnosti k plebs. velikán je každý, kdo na tzv. oprávněné požadavky a myšlenky, jak co má být, z vysoka hledí, resp. si jich nevšímá. Havel není prezidentem, pořádá své soukromé aktivity a jeho vliv je podobný (principem) k vlivu Lucie Bílé. Tak co? Není prezidentem, nemá k vám žádnou zodpovědnost, aby říkal to, co se vám líbí.

Důchodce 8.7.2008 1:23

Re: Re: Re: moje troška do mlýna

Moje troška do vašeho mlýna: Havel se "historicky znemožnil" tím ,že se nechal zovu zvolit prezidentem.Díky O D S .

AndyO 7.7.2008 12:01

Re: moje troška do mlýna

hovořte za sebe, snílku. Ne každý je vy.

lucinapes 7.7.2008 12:09

Re: Re: moje troška do mlýna

ale jděte, tu kolaboraci si nechte pro sebe, čestných lidí tu bylo dost. Do KSČ mohl vstoupit každý, kdo na to měl žaludek, stačilo málo. Naopak byla odvaha nevstoupit.

Kelner 7.7.2008 15:19

Re: Re: Re: moje troška do mlýna

Pokud se jedná o ten žaludek, za daleko horší považuji zásadové řeči těch, kteří se do KSČ cpali, ale vzhledem k tomu, že byli totálně neschopní, je tam nevzali. Smekám před těmi, kteří vstup odmítli, ale takového znám ze svého okolí jen jednoho. Těch druhých desítky a až na vyjímky všichni žvaní o svém charakteru a zásadovosti. Ten, který odmítl je na indexu i dnes.

VLADIMÍR 7.7.2008 12:10

Re: Re: moje troška do mlýna

Především ne každý bojoval proti komoušům, čím tedy vy, prozraďte >-

lucinapes 7.7.2008 12:17

Re: Re: Re: moje troška do mlýna

Jestli to myslíte na mě, tak jsem odmítla vstoupit do KSČ i přes značný nátlak a vvyhrožování, totéž můj manžel. Co s tím bylo spojeno, ví každý, kdo tu dobu zažil - žádný postup, horší práce, horší ohodnocení, špatný kádrový posudek. Vychovali jsme dva syny  jako slušné lidi s pevným protikomunistickým postojem a pravicovým smýšlením. Mě to na jeden slušný život v  pravdě stačí.

snílek 7.7.2008 13:02

Re: Re: Re: Re: moje troška do mlýna

milá lucino nemýslím to na vás ani žádného jiného poctivého člověka.mluvím o mlčící většině,která plive kolem sebe.mluvím o lidech kteří se aktivně zůčastnili budování světlých zítřků a ted trpí ztrátou paměti.nic víc nic mín.w

exalted 7.7.2008 14:10

Re: Re: Re: Re: moje troška do mlýna

Báli jste se, drželi ústa  a spokojeně si lebedili, když byl Havel a jiní v kriminále ! Trošku málo. Ale někomu to zjevně stačí...a ještě plive slinu jedovou!

Důchodce 8.7.2008 1:35

Re: Re: Re: Re: moje troška do mlýna

Moje trška do mlýna je ta,že i já byl tak statečný,ale nyni mám o 3000 menší důchod než můj kolega,který tak statečný nebyl , vstoupil do KSČ a brzy se stal vedoucím pracovníkem.

snílek 7.7.2008 12:51

Re: Re: Re: moje troška do mlýna

držel jsem hubu a krok s masami.utekl mi švagr a sestra na západ a tak to nebylo úplně jednoduché,úspěšně jsem mlčel s většinou.do ksč ani jiné organizace jsem nevstoupil,bylo to málo,dnes vím že bylo.v každém z nás dřímá kus zbabělce,jen je těžké si to přiznat.

Karotka 7.7.2008 13:41

Re: Re: Re: Re: moje troška do mlýna

co je na tom zbabělého? každý má žít tak, aby měl čisté svědomí, to je vše. existuje něco jako povinnost bojovat proti komunismu? četl jsem několikrát bibli a není tam o tom ani zmínka. Proti komunismu bojovati budeš a svůj život za ten boj obětuješ, jinak v pekle navěky smažiti se budeš...

Ne každý, kdo bojoval, je slušný člověk a obstojí před svým vlastním svědomím. A naopak. To, že někdo proti komunismu bojoval, znamená právě jenom to, že bojoval, nic víc.

lucinapes 7.7.2008 12:10

Re: moje troška do mlýna

(Y) jste zapomněl.

Sýček 7.7.2008 12:11

Jo zaslouží si úctu, asi stejně jako Quido ze Zahradní slavnosti

Karel Růžička 7.7.2008 11:53

Je mi sedmdesát a nejsem infantilní, ani senilní.

Umím odpouštět, leč neumím zapomínat. Odpustil jsem V.Havlovi a jeho kamarádům, že prvoplánově, programově a docela mazaně zavedli  polistopadový vývoj do náruče bolševika, protože byli bolševici. Možná, že jeho strach  prozrazení z kolaborace s bolševikem, byl hrozný, až nepopsatelný. Ale, kde bere tu drzost mentorovat, překrucovat fakta.

Marta 7.7.2008 13:04

Re: Je mi sedmdesát a nejsem infantilní, ani senilní.

 pane Růžičko, naprosto souhlasím s vaším příspěvkem!R^

Niky. 7.7.2008 13:15

Re: Je mi sedmdesát a nejsem infantilní, ani senilní.

R^>-

Psí vrah Čumil 7.7.2008 11:50

Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkajete, ale Havel je jistojistě komunista sám.

Ve skutečnosti je tohle jen takové adlerovské plácání: problém této společnosti je v tom, že se nedaří vytlačit komunisty z pozice významné politické strany; tj. že se po téměř dvacet nestali zbytečnými a stále nalézají dost voličů, kteří jim zajišťují pozici třetí nejsilnější politické strany ve státě. Já myslím - ve shodě s panem Adlerem - že za to jistojistě může V.Havel, tvůrce to zásadní reformní ekonomické teze, že je třeba na chvíli zhasnout a utéci před právníky a nesporně také Jiří Paroubek. Jak známo, prezidenti tohoto státu vydávají zákony a bezprostředně řídí vládu a celý stát. Abych tak zdráv byl, pane Adler...!

Psí vrah Čumil 7.7.2008 11:52

Re: Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkejte, ale Havel je jistojistě komunista sám.

Jo, teď je nadpis správně.

Jura Jurax 7.7.2008 12:49

Re: Re: Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkejte, ale Havel je jistojistě komunista sám.

no - ono jste to asi nezamýšlel, ale nemáte tak zcela nepravdu ... jako skoro každý humanitní intelektuál Havel inklinuje spíš k levici a dlouholetým stykem s disentem bývalými komunisty promořeným přejal některé jejich koncepty - třeba třetí cestu a jakýsi štítivý odstup od kapitalismu  ... a vymyslel nepolitickou politiku ...

Jura Jurax 7.7.2008 12:51

Re: Re: Re: Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkejte, ale Havel je jistojistě komunista sám.

... nemáte tak zcela nepravdu s tím nadpisem ... to mi vypadlo, sorry

Psí vrah Čumil 7.7.2008 13:16

Re: Re: Re: Re: Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkejte, ale Havel je jistojistě komunista sám.

No vidíte, Juraxi, vždyť to říkám. ;-D

I-Worm 7.7.2008 12:55

Mýlíte se, za vše mohl president

jen do roku 1998, do roku 2003 za vše mohli president s premiérem, do roku 2006 už za vše špatné mohl premiér, od té doby za vše může opozice!

Psí vrah Čumil 7.7.2008 13:17

Re: Mýlíte se, za vše mohl president

Vřelé díky za zpřesnění. Máte naprostou pravdu!;-)

Niky. 7.7.2008 13:17

Re: Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkajete, ale Havel je jistojistě komunista sám.

Že je třeba zhasnout a utéci před právníky řekl bývalý prominentní komunista Tomáš Ježek ty troubo.

Karotka 7.7.2008 13:49

Re: Inu, pane Adlere a drazí komentátoři, nikomu to neříkajete, ale Havel je jistojistě komunista sám.

až je nebude nikdo volit, budou pryč. demokracie je super, ukazuje, co chceme. máte to někomu za zlé? a hlavně - myslíte si, že kdyby došlo k zákazu komunistické strany, že by těch cca dvacet procent, co je volí, bylo jiných? že by měli jiné duše? kdyby tu komunisti nebyli, někdo by si je vymyslel = vznikla by komunistická strana s jiným názvem.

Shabatnikoff 7.7.2008 10:53

Věk

Diskutující by měli připisovat vždy svoje datum narození. Ročník by stačil.... Některé příspěvky jsou infantilní, jiné senilní... 1929

Xaver 82.117 7.7.2008 10:55

Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

;-)

Malý Aston 7.7.2008 11:04

Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

Celá řada disidentů kolaboruje s komanči jako například ten ožrala co stříhal ostnatý drát na hranicích nebo fousatá Petruška,Pithart strůjce dvojdomků ležící a spící na trávníku čekající co mu tráva našeptá.Jmenujte mi jednoho disidenta,který se otvřeně a jednoznačně postavil proti Jičínskému a Paroubkovi a Filipovi,když tvrdili a tvrdí " U nás nikdy žádná komunistická totalita nebyla" Jen trošku v roce 1952 a to jenom 3 dny a to byl svátek.:-D

Starý J. 7.7.2008 11:14

Re: Re: Tady je to většinou samej pravicovej důchodce, co nemá rád disidenty...

R^R^R^

Máte pravdu, že stojí v první řadě likvidátorů Ústavu paměti národa a doby totality. Proto nechápu některé, kteří osočují ODS, že "nemá v programu zákaz komunistické strany"!

Ono stačí číst Uhlovy články, aby byl obraz dokonalý. Který z "disidentů - osmašedesátníků - čili komunistů z padesátých let), není dnes téměř extrémní levičák? O disidentech typu dnes již mrtvého Bendy, tedy celoživotních disidentech, po kterých Xavere pravicoví důchodci rozhodně "neplivou", o těch není slyšet jediné slovo. Takoví "disidenti" už dnes  mezi disidenty ani nepatří!