28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

NÁZOR: Radar to má nahnuté

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Yaqub 9.11.2008 12:35

Re: autorovi: taká otázočka

Němci?

nup 9.11.2008 10:23

Jak je to doopravdy, soudruhu Wagnere

"... Obama se k ničemu nezavázal. Jeho stanovisko je stejné jako

během prezidentské volební kampaně. Protiraketová obrana bude

rozmístěna jen pokud se prokáže její skutečná funkčnost,“ citovala CNN

Obamova poradce.

Včíl mudrujte, tabákoví rakeťáci. ;-P

JC 9.11.2008 11:25

Re: Funkčnost by neměla být jedinou podmínkou

Měla by být prokazatelně potvrzena zdravotní nezávadnost provozu radaru zcela nového typu. Typu, který je teprve ve vývoji, přičemž ani dosud instalované typy nejsou nikde na světě instalovány v hustě obydlených oblastech. Nebo má snad být působení tohoto nového a výkonnějšího typu radaru na zdravotní stav obyvatelstva ověřováno naostro právě ve Středních Čechách?

S tím, že v případě průšvihu se US Army přimluví v Hollywoodu, aby ČR levně pronajali historickou polní nemocnici ze seriálu MASH? Pokud ovšem už neskončila někde na skládce;-€

Yaqub 9.11.2008 12:35

Re: Funkčnost by neměla být jedinou podmínkou

Zdravotní nezávadnost je prokázána a radar typu XBR funguje již nějakou dobu na Marshalových ostrovech, přičemž radar je na stejném ostrově s městem (cca 6km daleko).

Larus ridibundus 9.11.2008 10:18

Vážený a neochvějný Vladimíre Iljiči Zaorálku,

Blafete krásně, ale:

Stačí, aby Obamův poradce třetí kategorie na Vás zahrozil prstíkem a: Zvednete pro radar obě ruce. Pokud zahrozí prstíkem dvakrát:,

Zvednete i obě nohy PRO RADAR a svěsite ocas dolů......

Tak to v tomhle světě čechistánském chodí.

A napíšete (nebo si necháte napsat) další šlánek o tom, jak jste radar vždycky a neochvějně podporoval. Z Vaším laskavým dovolením, jste vůl.....

Larus ridibundus 9.11.2008 10:22

Re: Vážený a neochvějný Vladimíre Iljiči Zaorálku,

Pro češtinomilné hnidopichy:

S Vaším... a ...článek....

Sorry překlepy...

Ten vůl platí.

Yaqub 9.11.2008 10:30

Re: Vážený a neochvějný Vladimíre Iljiči Zaorálku,

Přesně tak - ještě dnes se pamatuji, jak Paroubek tvrdil, že proti radaru nic nemá a teď se tváří, jako když se narodil s protiradarovým transparentem.

Yaqub 9.11.2008 10:12

Argumenty pro

Pan zaorálek tvrdí, že se argumenty podporující stavbu radaru hledají těžko, což je zvláštní slyšet od někoho, jehož jediným argumentem proti stavbě je obava, že se to potenciálním agresorům nebude líbit.

1.) Naším nejsilnějším spojencem je USA a všichni víme, kde by NATO bylo bez USA. USA nám tedy díky našemu členství v NATO poskytuje svou ochranu, zdaleka ne zanedbatelnou. Je věcí elementární slušnosti nabídnout něco na oplátku.

2.) Pokud je někdo členem vojenské obranné aliance a nemůže se spolehnout na své spojence, že mu v případě jeho ohrožení pomohou, ztrácí aliance smysl a ochrannou funkci (Pro všechny členy). 3.) Pokud je někomu lhostejná slušnost, stačí se řídit logikou - je nanejvíš logické pomoci s obranou toho, na němž závisí i naše vlastní bezpečnost - není to tak? 4.) Na světě je více jak 35 000 jaderných hlavic. Dokud nikdo nedokáže zaručit, že by se ani jediná nedostala do nepravých rukou, nebo že by nebyla odpálena nechtěně, je protiraketová obrana logickým krokem. 5.) Rusko má neustále dojem, že si s námi může dělat, co se mu zlíbí - radar je snadná a levná cesta jak ho definitivně přesvědčit o opaku.

Stačí tyto argumenty, nebo je jich třeba ještě víc? A jaké argumenty má pan Zaorálek a jeho příznivci?

aisha 9.11.2008 9:48

Bravo Zvorálku

Pryč se západní demokracii. Allaáh je velký, a ty s Mohamedem jeho prorokem a obráncem. Platíme ti dobře, my Muslimové. Tak pokračuj.

Čolek 9.11.2008 9:46

Zaorálek k lopatě

To je jediný místo, kam ta svině blbá marxistická patří.

Libor Musil 9.11.2008 9:39

Zavorálku, nastuduj si napřed základní fakta

S projektem umístit radar ve střed. Evropě přišel Bill Clinton . V USA změna vlády neznamená změnu orientace celé země. Práce politických předchůdcu je ceněna, i když jsou z jiné politické strany. To tě bohužel na filozofické fak., kde jsi vystudoval za normalizace marx leninismus nenaučili. Když jsi tak intelektově omezenm, jdi dělat vrátnýho, ale neparazituj na našich daních.

michal001 9.11.2008 8:35

Zvorálku, Zvorálku

než něco vykvákneš, tak se nejdřív zeptej a pak fantazíruj. Dovol ty rudý pako abych citoval :Obama ujistil Kazcyńského, že projekt protiraketové obrany bude pokračovat, bude-li funkční Co ty troubo teď na to? Deš chystat na Obamu atentát?

yorik 9.11.2008 9:17

Re: Zvorálku, Zvorálku

Co měl proboha říkat? Myslíte, že je to idiot, aby každý týden říkal něco jiného, jako naši politici. Vývoj zbraňových systémů bude pokračovat bez ohledu  na personální výměny. Zbrojní průmysl zajišťuje pracovní místa, jako každý jiný. A má obrovskou lobbistickou podporu. A jenom naprostý idiot by šel do vyjednávání s tím, že se dobrovolně odzbrojí. Z tohoto hlediska je třeba chápat postoj Obamy i Medveděva. Počkejte si na další vývoj a potom mudrujte.

jamescook 9.11.2008 16:53

Re: Zvorálku, Zvorálku

Ministr zahraničí stínový, pablb skutečný.

NR 9.11.2008 7:58

Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Tady chybí už jen modlitba za US Army radar. Prioritou českého vládního prvního Augiáše je přivedení US Army do Čech za každou cenu. Podpořme modlitbou vládní dílo modro-zeleno-černé chumlu ODS + Strana zelených + KDU-ČSL. Tož modleme:

Ó Svatý Radare,

Tebe vroucně očekáváme, který ozáříš naše hlavy a mysl svým blahodárným paprskem, že se nám všem v hlavách rozsvítí, Tebe Svatý Radare uvítáme v našich Brdech, Tobě se budeme klanět a k Tobě budeme upínat své žádostivé zraky a před Tebou budeme vroucně lomit rukama, abys nás ochránil před vším, o čem jsme dosud neměli ani tušení, než naši Bratří ze Západu z USA nám protřeli oči a ukázali čeho se máme bát, co bychom si bez nich počali, a taky ó Svatý Radare udělej něco s tím Tamášem a Bednářem kteří celé to Tvoje svaté dílo kazí a odmítají se klanět Tvému Božstvu, dej nám ó Svatý Radare víc takových moudrých guru jako jsou Vondra, Havel, Svěrák, Smoljak, Vlastička, Vyčítal, svatý Václav Klaus, Mirek s dlouhým nožem, Töpfer, Klvaňa (ale toho radši né), Bursík s Kateřinou, Cyril, Schwarzenberg, kteří všichni už jsou obdařeni Tvou září a Tvůj blahodárný paprsek jim už v hlavách rozsvítil a Tobě už dávno požehnali ó Svatý Radare, jenom ten zatracený Tamáš a Bednář né, tak s tím něco udělej ó Svatý Radare, Ty náš Svatý Radare Brdský, kterého všichni tak milujeme, že kdyby to nebylo blbý, tak se před Tebou ó Svatý Radare klidně pos... Ámen

Bořek 9.11.2008 8:03

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Chce to mokrej hadr na hlavu.To by mělo pomoci.

Mell 9.11.2008 8:26

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

nevíte někdo, co to je ten NR za magora?

Bořek 9.11.2008 8:30

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Bude to nějaký "vzácný "soliter.

Esmerald 9.11.2008 15:59

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Ten magor " NR " píše z Germánie, někde od Berlína, takže je to asi jeden z těch přebytečných idiotů o kterých je stále "politicky nekorektní" psát jako o těch, co na mne v dětství pokřikovali, že jsem, " ...českej pes ", nebo " ...ta česká svině..", na což nemohu zapomenout a vždycky se časem objeví nějaký dobytek, který mi to zapomenout nedá,  zvedne mi krevní tlak a který se bude vždycky cítit nadřazen kafrat nám do našich záležitostí do té doby. !!;-€

Esmerald 9.11.2008 16:03

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

To "......do té doby " tam zůstalo po vymazání něčeho ne zcela publikovatelného; nechť Vaše fantazie dokončí mou myšlenku.

Irena 9.11.2008 9:12

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Docela slušná a osvěžující sranda. s pravdivými prvky!Co se týká pánů Bořka, Mela a jim podobných, budeme se muset smířit s tím, že oni mají více intuice, než oněch 75% přihlouplých Čechů, ktří svůj nesouhlas s radarem podpírají konkrétními argumenty a jsou to často odborníci s vysokoškolským vzděláním!Inu ale pánům Bořkovi, Melovi a spol. stačí jako argumenty pouze několik invektiv a jsou při tom tak namyšlení že logicky přemýšlet a argumentovat je pro ně zbytečné.Takže na doplnění poprosíme svatého Radara, aby rosvítil v jejich hlavičkách světélka poznání a nepřipustil, aby se stali  vážnými adepty na umístění v království nebeském!

NR 9.11.2008 9:33

Re Irena: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Přeji Vám moc hezký den. Je to jak říkáte. Některým lidem opět stačí prázdná hesla a ihned otvírají stavidla nenávisti ke všemu, na co jim jejich vůdce ukáže prstem.

Yaqub 9.11.2008 10:10

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Jakými argumenty?

emersonskej 9.11.2008 11:12

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Mohu se zeptat jakými že to pádnými argumenty podpírají svá tvrzení naši antiradaristé ?????8-o8-o8-o

Bořek 9.11.2008 14:00

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Mohla byste sdělit ó mně nevzdělanému pár argumentů?A také  se se mnou podělit o moudrost,která Vám byla přírodou dána?Totiž já ty Vaše argumenty postrádám.A nejsou ani u "Ó Svatý Radare."Pokud jde o těch Vašich 75%,tak to je 75% DOTÁZANÝCH .Jde tedy  pouze o vzorek občanů tohoto státu.

Ivan Nový 9.11.2008 9:20

NR

A co navrhujete proti Rusku dělat, kde máme hledat spojence proti němu? V Číně?

NR 9.11.2008 9:57

Re Ivan Nový: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Svrbí Vás ukazovák a rád střílíte do lidí? Proč chcete bojovat rovnou s Rusy? Můžete se přece přihlásit do nějaké mise české armády v Afghánistánu. Vlasta Parkanová a Mirek Topolánek Vás rádi přijmou do české armády, protože českým vojákům se tam už moc nechce. Znáte ten tutlaný případ s českými piloty vojenských vrtulníků? Ani se českým vojákům není co divit. Když budete mít v misi v Afghánistánu štěstí, dostanete hlavní roli v obřadu vynášení rakve českým Charón Týmem z letadla Czech Air Force na Ruzyňském letišti v Praze. Budete určitě v televizi.

emersonskej 9.11.2008 11:13

Re: Re Ivan Nový: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Těmhle blábolům říkáte argumenty ???8-o

Irena 9.11.2008 17:28

Re: NR

Pro všechny pány?, s mozkem nasátým radarismem:" Jsme svobodný nezávislý stát, bez jakýchkoliv nepřátelských vztahů se státy jinými!Proto je nelogické, abychom na svém území budovali, nebo nechávali budovat jakékoliv vojenské zařízení, které může u jiných států vyvolávat pocit ohrožení!Proto je většina rozumných občanů proti!Pokud někumu vadí, že to jsou pouze dotázaní občané, nechť místo planých plků začne iniciovat celostátní referendum pro radar.Proč to naše vláda ke spokojenosti pana Nového a spol neudělá? To by byl panečku pro radarofandy argument jako hrom!Pane Nový, proč máme navrhovat něco proti Rusku, když  současné Rusko nás nijak neohrožuje a mnozí naši podnikatelé i politici si tam podávají dveře!Snad nám pan Nový nechce signalizovat, že radar by opravdu mohl sloužit proti Rusku!Proč renomovaní fyzici zpochybňují účinnost radaru proti íránským raketám jak s hledika  geomechanického , tak  balistického, když 'Irán žádné rakety s potřebným dosahem nemá.Proč tito pánové bez skutečných argumentů  svými paranoidními proradarovými plky přispívají k ohrožování bezpečnosti  obyvatel tohoto státu?!Je to velmi hloupé a nebezpečné!

Martin 9.11.2008 9:41

Re: Tož nezbývá než modlit Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare, Ó Svatý Radare

Proč se neodstěhujete na Kubu?