28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

NÁZOR: Radar to má nahnuté

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lájoš 9.11.2008 17:56

Opět neuvěřitelné bláboly

Topolánek bude přesvědčovat Obamu ..........protiraketová obrana není věcí NATO ........ Bushova administrativa rozštěpuje Evropu .....   Zaorálek má velké obavy z našeho spojenectví s USA snad proto, že až bude opět vládnout ČSSD, bylo by pro ni obtížnější navázat opět bratrské vztahy s Ruskem a jít pod ochranu ruských raket.

Generál Fajlůr 9.11.2008 17:51

Rusáci

Já bych se těch Rusáků tak moc nebál, vždyť je můžeme držet v šachu! Když budou prskat proti našemu radaru, stačí pohrozit, že jim vybombardujeme Karlovy Vary. A Zaorálka bych poslal chvíli před tím do nejmenovaných lázní za svými soudruhy. Jak může někdo takový působit v politice???

nesher 9.11.2008 17:56

Re: Rusáci

Podporuje ho 40% obyvatelstva a spolu se sesterskou KSČM dokonce 54%.

tomy 9.11.2008 17:47

Zaorálek by si mohl..

podat ruce s Filipem... Zarážející demagogie postavená na utopické samostatnosti Evropy bez USA.. Proč záměrně vynechává prohlášení šéfa NATO Scheffera o tom, že deštník proti raketám je nutnost ?

nesher 9.11.2008 17:58

Re: Zaorálek by si mohl..

Protože on věří tomu co říká. Až tak neuvěřitelně je hloupý. A v tom se liší od svého šéfa, ten říká to co se mu zrovna hodí. Jenom nevím co je horší.

JC 9.11.2008 17:45

to Yacub+Esmerald - počtěte si

a pak vykládejte králíkům, že do Brd bude přestěhován prototyp radaru z Marshallových ostrovů, kterému budou max. opraveny škrábance na plášti, utrpěné při převozu z Mikronésie.

Ono je to ve skutečnosti trochu jinak. Verze XBR radaru (v modifikaci EMR), s níž  se uvažuje do Brd, je teprve ve stádiu vývoje. Kromě toho lze s úspěchem pochybovat, že páni poslanci a senátoři, zvedající ruku PRO mají víc než mlhavé tušení o přesném složení uvažované základny a o typech a parametrech začleněných zařízení. Zejména takoví absolventi humanitních oborů, myslíte že opravdu vědí, která bije? :-/ Vskutku nejsem v této oblasti odborník, snažím se jen používat zdravý rozum.

Ale vám, jistě hluboce zasvěceným, přikládám pár odkazů nalezených na netu,

www.spacewar.comwww.missilethreat.com, www.af.mil, www.fas.org, www.raytheon.com, www.strategypage.com, www.3dmodelworks.com, www.globalsecurity.org.

historik 9.11.2008 17:59

Re: to Yacub+Esmerald - počtěte si

Tak páni poslanci a senátoři z humanitních oborů nevědí která bije. A v referendu hlasující občané vzděláním od základního až po vysokoškolské to vědí naprosto perfektně?

Yaqub 9.11.2008 18:05

Re: to Yacub+Esmerald - počtěte si

Nejen že vaše odkazy jsou vzhledem k předcházejícímu textu off topic, ale navíc zesměšňujete znalosti ostatních, přestože jste očividně nečetl smlouvy, které se byly se spojenými státy uzavřené. Ale buďme trpěliví: Napíšu to po 6. nebo možná po 7.... Byl byste shcopen ve stručnosti napsat 5 agrumentů, které dokládají, že stavbu radaru nemáme podpořit?

blbej 9.11.2008 17:32

Dobvý den pvapove hvězd a pvuhů

Já jsem zvedl pohled svůj nahoru.

Hledajíci 9.11.2008 17:06

Obama o radaru v Brdech

Na internetové stránce http://www.spiegel.de/ je je uveřejněn článek „STREIT MIT RUSSLAND Obama lässt sich beim Raketenschild Zeit“. V článku je napsáno, že Obama nechce udělat žádné rozhodnutí o raketovém štitě V ČR a Polsku. Poláci se přesto už radují. Obama nadále tvrdí, že schváli pouze a pouze dobře fungujíci raketový štít. A to se nedá doposud říci, napřiklad radar pro ČR se teprve vyvíjí, a jeho parametry jsou známé pouze na papíře. Obama měl telefonický rozhovor s ruským presidentem Medvědevem o konstruktivní polupráci. Takže radar v Brdech je pouze a pouze návrhem.  

Harpyje 9.11.2008 17:30

Re: Obama o radaru v Brdech

No právě: läßt sich Zeit. Takže dělat jakékoli závěry je ukvapené.

Hledajíci 9.11.2008 17:37

Re: Obama o radaru v Brdech

Harpyje, prosím Vás nedělejte tedy žádné závěry! Ať pro radar anebo proti radaru. Vše je ve hvězdách, a nezapomeňte Člověk Míní A Bůh Mění.

Emi - grant 9.11.2008 19:40

Re: Obama o radaru v Brdech

Hledající, pochopte o co jde. Američané nás požádali a my jim můžeme vyhovět. Pokud Američané stavbu radaru neuskuteční, tak tím to pro nás končí. Pokud si ale myslíte, že Obama je USA, jste na omylu. Pokud vojenští experti vyhodnotili situaci a o radaru rozhodli, pak radar bude. Obama jistě ví jak to myslím.  

richard 9.11.2008 16:50

Zaorálek je syntéza všeho co patří k levici

Pan Zaorálek je typický proevropan. Pro Vás pane zaorálku je americká svoboda, demokracie něco jako odvrácená tvář měsíce. Jste typický levicový intelektuál.

Harpyje 9.11.2008 16:56

Re: Zaorálek je syntéza všeho co patří k levici

Pan Zaorálek je typický postbolševický produkt, ale rozhodně ne typický proevropan.

nesher 9.11.2008 17:38

Re: Zaorálek je syntéza všeho co patří k levici

Ale je, přesně tito lidé teď vládnou ve vetšině Západní Evropy, je to generace levicových studentů z roku 1968. Tato skupina ochopila, že reveluci v ulicích se jim nepodaří uskutečnit a tak se rozhodli uskutečnit ji shora. Ukradli původní myšlenku evropské spolupráce a pod jejím závojem ze všech sil pracují na rozeštvání evropských zemí s USA, jako prvního kroku k vytvoření Svazu evropských socialistických republik.

Harpyje 9.11.2008 18:21

Re: Zaorálek je syntéza všeho co patří k levici

Merkel, Fillon, Balkenende, Berlusconi, Cowen, Rasmussen, Brown? ;-D ;-D ;-D Směšné.

nesher 9.11.2008 18:26

Re: Zaorálek je syntéza všeho co patří k levici

Cohn Benedit, Barosso atd., většina úředníků a vyšších činitelů v Bruselu, uvědomte si, že politici ve skutečnosti mají velmi malou reálnou moc. Vládne nám státní byrokracie a ta je těhle lidí plná.

Harpyje 9.11.2008 19:04

Re: Zaorálek je syntéza všeho co patří k levici

Myslím, že by i Rudý Dany pokládal srovnání s takovým hovadem, jako je Zaorálek, za urážku. To, co nazýváte státní byrokracií, jsou většinou kariéristé a od nich nehrozí žádné převratné změny. Za nebezpečné pokládám ale politiky z marxistické líhně, typu Zaorálek, jejichž údajné proevropské smýšlení tuto ideu pouze diskredituje.

lary 9.11.2008 17:13

Re: Zaorálek je syntéza všeho co patří k levici

Levicový určitě, ale intelektuál ......?

Honza 9.11.2008 16:35

Radar

Proč pan Zaorálek neječel před rokem 89, kdy byly v Brdech ruské rakety???

Yaqub 9.11.2008 16:40

Re: Radar

Protože nesměl vynášet služební informace ;-P

Yaqub 9.11.2008 16:30

Na výslovné přání HLEDAJÍCÍHO

Pan zaorálek tvrdí, že se argumenty podporující stavbu radaru hledají těžko, což je zvláštní slyšet od někoho, jehož jediným argumentem proti stavbě je obava, že se to potenciálním agresorům nebude líbit.

1.) Naším nejsilnějším spojencem je USA a všichni víme, kde by NATO bylo bez USA. USA nám tedy díky našemu členství v NATO poskytuje svou ochranu, zdaleka ne zanedbatelnou. Je věcí elementární slušnosti nabídnout něco na oplátku.

2.) Pokud je někdo členem vojenské obranné aliance a nemůže se spolehnout na své spojence, že mu v případě jeho ohrožení pomohou, ztrácí aliance smysl a ochrannou funkci (Pro všechny členy). 3.) Pokud je někomu lhostejná slušnost, stačí se řídit logikou - je nanejvíš logické pomoci s obranou toho, na němž závisí i naše vlastní bezpečnost - není to tak? 4.) Na světě je více jak 35 000 jaderných hlavic. Dokud nikdo nedokáže zaručit, že by se ani jediná nedostala do nepravých rukou, nebo že by nebyla odpálena nechtěně, je protiraketová obrana logickým krokem. 5.) Rusko má neustále dojem, že si s námi může dělat, co se mu zlíbí - radar je snadná a levná cesta jak ho definitivně přesvědčit o opaku.

Stačí tyto argumenty, nebo je jich třeba ještě víc? A jaké argumenty má pan Zaorálek a jeho příznivci?

Harpyje 9.11.2008 16:45

Re: Na výslovné přání HLEDAJÍCÍHO

Zvláštní je, že Hledajícímu, který žije v Německu, nevadí tamní US základny a oněch 70000 US vojáků. Tyto základny jsou pokládány obyvatelstvem za základny spojenců a snad žádný soudný člověk by nepřišel na myšlenku, protestovat proti jejich existenci. Hysterie odpůrců radarové základny v Brdech je směšná, uměle vypěstovaná a slouží zajmům Moskvy.

Hledajíci 9.11.2008 17:33

Re: Na výslovné přání HLEDAJÍCÍHO

Mě navadí i kdyby v ČR bylo umístěno tisíce vojáků US Army. Nežil jsem a a nežiji v blízkosti žádné US Army základny, a nemluvil jsem s nikým kdo v bízkosti takové základny žije, takže nevím co si takoví lidé o USA základně skutečně myslí. Media napíši to co jim je povoleno, ať majitelem anebo státem. Dále US Army základny byli v BRD vybudovány bez toho aby se Němců na to Američané ptali, to je po prohrané válce, kdy všechno určuje vítěz.. Stejně jako základny ruské v DDR. A v DDR žádné základny Rusů již nejsou. Proti komu jsou USA základny na celém světě? A o základnách spojenců jem již velmi dlouho v německém tisku nic nečetl a ni neslyšel.

Připadá mě velmi podivné horování radarových stoupenců o tom jak USA radar vyřeši veškeré zhraniční problémy ČR. Připadá mi stejné jako horování svazáckých a KSČ agitatorů z dob budování lidové demokracie a socialismu.  A nadále tvrdím že Rusko se dohodne anebo nedohodne s USA, aniž by se obě strany ptaly na mínění jakýchsi 10 milionů obyvatel jakési prťavé zemičky uprostřed Evropy. Dělali to tak vždy! A jestliže si myslíte, že jakykoliv president USA bude za ČR bojovat když se mu to nebude hodit tak jste slušně řečeno velmi naivní. V kapitalismu nikdo nedělá nic pro kráné modré oči! 

Harpyje 9.11.2008 17:39

Re: Na výslovné přání HLEDAJÍCÍHO

Hledající, když už úvodem čtu, že média píší jen to, co jim stát, nebo vlastník dovolí, tak mě okamžitě přejde chuť s Vámi diskutovat. V jakém paranoidním světě žijete, prosím Vás?  

Hledajíci 9.11.2008 17:43

Re: Na výslovné přání HLEDAJÍCÍHO

V jakém světě žijete vy, že si myslíte že media jsou objektivní?

Yaqub 9.11.2008 17:43

Re: Na výslovné přání HLEDAJÍCÍHO

Protože konkrétnější obrysy pro argumentaci má až konec vašeho textu, budu reagovat na něj: Správně píšete, že v mezinárodní politice málokdo dělá věci zcela nezištně - jenže nějak vás nenapadlo (ze zcela mě nepochopitelného důvodu), že právě umístění radaru u nás je zisk pro USA - takže pokud tu USA chtějí mít radar, musejí dodržovat smlouvy s tím spojené. Pokud je dodržovat nebudou, můžeme jednoduše američany vypovědět - základna je naše. Nepředpokládáte snad, že by USA vojensky zaútočily na ČR, protože nechce k sobě pustit Rusy?

Hledajíci 9.11.2008 17:54

Re: Na výslovné přání HLEDAJÍCÍHO

USA představitelé pouze zkoušeli kam mohou při rozšiřování své moci zajít. A narazili na odpor Rusů. Pochybuji o tom, že by USA a Rusko vedli válku o ČR, dohodnou s o tom diplomaté, a ČR se to doporučí.  A ČR po krátké době trucování ustoupí.

Smlouvy Se Smlouvají A Blázni Se Radují. Vypovědět Američany? Američané odejdou pouze až budou sami chtít. Jste doopravdy tak naivní?     

Yaqub 9.11.2008 18:08

Re: Na výslovné přání HLEDAJÍCÍHO

Pokud bude těch 200 vojáků v čr už mimo mandát smlouvy, budou tu nelegálně a budeme moci s nimi tak zacházet. Jak nám v tom USA zabrání? Vyhlásí nám válku? Nebo nezvládneme 200 vojáků?