28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

NÁZOR: Radar to má nahnuté

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Harpyje 9.11.2008 20:52

Re: Á . . . Rudé Herak-lejno . . .

Vy musíte být ideál dokonalého člověka! Mens sana in corpore sano! Vaši duševní a intelektuální velikost jste zrovna dokázal. Zajisté budete též i fyzicky dokonalost sama.

BuBu 9.11.2008 21:03

Re: Kdepááák . . . ideál člověka . . .

. . . a ještě k tomu dokonalého !

Je to pouho - pouhý . . . . výplodek z taneční přestávky plesu Rudoarmějců !

;-D;-D;-DR^

wotan 10.11.2008 14:15

Re: to by me zajimalo,

Julínek s Cikrtem hodně brzy dojůlinkují,vsadím na to BémaRv!!

wotan 10.11.2008 14:18

Re: to by me zajimalo,

Mr. Cikrt si už dělá pořádek v šuplíku- brzo dojůlinkuje!!

Lukas 9.11.2008 21:06

Re: to by me zajimalo,

Protože máš místo mozku jen z piva kostku - a to kdoví jestli vůbec. Řekl bych, že spíš  jen nějakou  plynatost . Rv:-D:-D:-D

Alan Gregory 9.11.2008 19:53

Komu není rady, tomu není pomoci ...

Tak velká koncentrace blbů na tak malé ploše - to se jen tak nevidí. Haló, Češi, bum bum na hlavu: budíček - je tady už 21. století - doba jaksi pokročila. Vy, co máte třeba alergii na červenou barvu, měli byste vědět, že takovou teď mají třeba republikáni v USA ! Taky jsem kdysi nadával na Sovětský svaz, vyprávěl vtipy o Brežněvovi a Husákovi, ale telecí roky už mám za sebou. Dnes už jsme ale někde jinde, jestli jste nestačili postřehnout !

Víte vy Češi, že máte v Evropě pověst národa bez hrdosti a s despektem vás řadí mezi tzv. "ochotné" - tedy ochotné  vždy dobrovolně strčit hlavy do ohlávky nějakého velkého bratra ?  Nemít za zády nějakého poručníka - hrozná to pro vás představa ! Na co potřebujete radar ? Máte snad trauma z toho, že jste si nikdy pořádně nezaválčili, protože vás k tomu velcí bratři jaksi nepustili ? Teď by  možná  šance byla, ale nevím kolikrát byste si stačili vystřelit. A ještě rada pro všech dest, kteří tady potom zbudou. Když vám potom  nabídnou nějaký Marshallův plán - tentokrát neodmítněte. A samozřejmě předpokládám, že jako nejbližší spojenci s vámi Američani ty války v Iráku a Afghánistánu předem probrali, zkonzultovali a zeptali se vás na názor  ? Že se vůbec tak pitomě ptám - to je snad  samo sebou!!!!

nesher 9.11.2008 19:56

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

A máte nějaký jiný nápad, třeba vlézt do Evropské (francouzsko-německé) ohlávky? Díky nechci. Jako menší stát potřebujeme silného spojence a nikdo jiný než USA není na obzoru.

Hledajíci 9.11.2008 20:13

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Nèmecko a Francie jsou sousedy `CR

nesher 9.11.2008 20:30

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Tím hůř, o to větší chuť budou mít na to říkat nám co můžem a co ne. Případně se přes naše hlavy domlouvat s Rusy. Spojenectví se uzavírá s někým kdo je vojensky silný. A to jsou na západě jen USA.

Alan Gregory 9.11.2008 20:24

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Znáte snad málo států, které nelezou do ohlávky nikomu ? A máte snad i pocit, že by tím nějak nadměrně trpěly ?  Pro ty vaše vzývané USA jsme byli po celá desetiletí třikrát podtržené nuly. Nebýt jejich představy, že si musí po světě vybudovat siť radarů a raket, aby mohly preventivně trestat ty, které podle své potřeby prohlásí za   "lajdácké státy " ,bez toho, že by jim to pak někdo mohl oplatit - tak jsme ty třikrát podtržené nuly do teďka. Vždyť Mirkův kamarád Bush před nástupem do úřadu ani nevěděl, kde Česko leží.  Myslel si, že jsme součástí Jugoslávie, pokud vám to není známo !!!!!!

nesher 9.11.2008 20:33

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

A co navrhujete? Neutralitu? To je k smíchu. Spojenectví se uzavírá s vojensky silnou zemí. A to jsou na západě jen USA.

Harpyje 9.11.2008 20:33

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Jako menší stát potřebujeme zakotvení ve velkém nadnárodním celku. EU a USA jsou spojenci, takže alternativa buďto USA nebo EU je nesmysl.

nesher 9.11.2008 20:35

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Není, pokud ji hlavně Francie buduje jako protiváhu a konkureta USA.

Harpyje 9.11.2008 20:39

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Konkurence ještě nikdy nikomu neuškodila. A Sarkozyho potika vůči USA je daleko vstřícnější, než potika jeho předchůdců.

nesher 9.11.2008 21:18

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

To je ten pán o kterém sami Francouzi říkají, že je pravičák na levo od levice? Ten co vyjednal tu úžasnou mírovou dohodu mezi Gruzií a Ruskem? Nehledě na to, že tam nebude na vždy. A pak se zase francouzská politka vrátí do starých kolejí, kopat USA do kotníku když už už dávno na nic jiného nemám.

Harpyje 9.11.2008 21:31

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Do budoucnosti nevidím, takže jestli bude francouzská politika vůči Spojeným Státům taková, nebo onaká, nemohu vyvrátit, ani potvrdit. Jen bych ráda připomněla, že mimo takového de Gaulla Francie zplodila i Alexis de Tocquevilla.

nesher 9.11.2008 21:58

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Jistě, ale právě de Gaulle začal s tím kopáním do kotníku. A v dnešní Francii by de Tocquevilla upálili na hranici (obrazně řečeno). Francie je mocnost třetího řádu jíž tento fakt stále nedošel a vidí se daleko důlžitější než je. Proto tvrdím, že dnešní EU a její směřování je naprosto odlišné od původní myšlenky,  je to jen snaha Německa a hlavně Francie stát se opět mocností přes hlavy zbytku Evropy. A i k tomu je dobrý radar, umožní nám vyvažovat vliv EU (Francie a Německa) stejně jako členství v EU nám umožní vyvažovat vliv USA. Zemi naší velikosti a polohy nic jiného nezbývá, další alternativou jsou Rusové.

tomy 9.11.2008 21:43

Re: Komu není rady, tomu není pomoci ...

Co to melete o tom, že doba pokročila?? To jako že z pohodlnosti řekneme, že historie nemá význam?  Naopak, tandem Medveděv-Putin má mocenské ambice velmi podobné dobám bývalého SSSR, a vyhrožují z pozice síly, a to nikoli náhodou, ale proto, že myšlení z dob SSSR v Rusku přežívá a bude přežívat ještě sakra dlouho.   Neutrální stát nejsme a historie ukázala, že na pacifismus a neutralitu jsme doplatili.. Ustupovat Rusku by bylo největší chybou. Dobře víte, že něco jako Evropské NATO je bez USA nemyslitelné..

Hledajíci 9.11.2008 19:47

USA Je Náš Vzor

Nějak se mi zdá, že co to je demokracie, právo na sebeurčení, pravo na obranu svého území, určují USA a jeho obdivovatelé. Když se to hodí USA tak je to správné! Kdo USA odporuje a myslí jinak je nepřítel, a musí být proro preventivně zničen. Co se stane s těmi, kteři chtějí USA jako četníka a obránce, v připadě když USA tuto roli odmítne? Koho si za četníka a ochránce potom vyberou?

pbla4024 9.11.2008 19:51

Re: USA Je Náš Vzor

USA preventivně zničily Francii, když jim odporovala a rozhodla se vystoupit z vojenských struktur NATO?

nesher 9.11.2008 19:53

Re: USA Je Náš Vzor

A kdo myslí jinak než USA? Kupodivu vždy jen totalitní, diktátorské či jinak extremistické režimy. Severní Korea, Čína, Sýrie, Irán, Venezuela, Barma a Rusko

Ivan 9.11.2008 20:21

Re: USA Je Náš Vzor

Já myslel že Haiti, Dominikánská republika, Portoriko a desítka jiných diktatur ve vřelém přátelském vztahu s USA.

nesher 9.11.2008 20:34

Re: USA Je Náš Vzor

Portoriko je přidružený stát USA, čistá demokracie,

Haupyje 9.11.2008 19:27

Jsem pvo vadau

Veumi se bojim Ivanu, Vusaku a Seveuni Koveje. Sve nazovy pfevazne pfebivam z Neviditeuneho psa.

Vodník 9.11.2008 19:40

Re: Jsem pvo vadau

Tfeba se poseu, ale Zavouálek má puavdu: vadau to má nahnutý! ;-D

nesher 9.11.2008 19:49

Re: Jsem pvo vadau

Ale nemá, minimálně do doby kdy o něj Rusové nebudu stát více než Amíci, viz. můj příspěvek na straně 2

Yaqub 9.11.2008 19:25

K odpovědi pro cato

Odpověď ode mě (ke všem bodům) máte dole. Bohužel mě to vede k upravení mého dotazu: Napíše sem, prosím, někdo z odpůrců radaru LOGICKÉ důvody proč je to špatná věc?

ijn 9.11.2008 21:18

Re: K odpovědi pro cato

v 18,54 je CATO již sdělil, a chcete další TAK prosím     1)      Proč má být v EU a Evropě ČR cíl pro útok přerostoucí v III.WW jako  mnichov 1938?         2)     Proč není pod velením  NATO          3) Proč není akceptován  apodpořen všemi státy EU jako ochrana kapitalismu - ten ohrožuje v USA zahájená fin.krize více než pirátiv Somálsku            4)     Proč není radar umístěn o 1000 km JV směrem na výrazně lepší lokalitu                            5) Proč není referendum k jeho schválení, když je tak prospěšný a většina občanů pochopí jeho přednosti      6) Memí jeho prosazování spojeno s korupcí např. novinář Klvaňa bral obvyklý plat na poměry ČR nebo jeho náklady nejsou veřejně přístupné                       6) Byly využity další zdroje z USA k prosazení radar,  zájmů  USA.                7) USA se nemohly zúčastnit výběrového řízení na bitevníky(F 18 či jiné) pro příliš vysoké požadavky nadstandartního plnění ve prospěch ČR (zřejmě šlo o korupci) Jak posrupovali v případě radaru, že i adminisreativa ČR ignoruje požadavek referenda a porušuje volební systém ČR!!!  

Yaqub 11.11.2008 10:51

Re: K odpovědi pro cato

1.) Protože svět už je takový. Ten cíl už v Evropě je - jsou to všechny demokratické režimy, především pak státy NATO. A radar na tom nic nezmění: Zeptejte se sám: pro koho se radar stane cílem? Jednoznačně pro toho, kdo chce napadnout USA, nebo NATO a má dost velký arzenál, aby mohl likvidovat i obranné linie. Jenže takový útočník již není terorista, ale země, která hodlá rozpoutat 3. světovou válku (s použitím jaderných zbraní) a v případě takové války bychom zemřeli všichni tak jako tak - možná je dokonce lepší zemřít hned, než zdlouhavě na nemoc z ozáření. 2.) Protože NATO zatím žádnou koncepci obrany proti jaderným střelám nemá a ani se na vývoji či financování nepodílelo a na jeho výstavbě se finančně podílet taky nechce. Tak se stalo jediné možné, tj. že NATO radar zapojí do své celkové obrany, až nějakou bude mít. 3.) Protože jen idiot by pomyslel na to, že protiraketový deštník má být ochrana kapitalismu - a, promiňte... ale je to tak. Je to ochrana lidí, na základě jejich dohody. EU samozřejmě podporuje cokoliv, co zabezpečí její území. Jenže zatím žádnou koncepci ani financování vlastní armády nemá. Víte, co to znamená finanční krize? Očividně ne. A proč sem motáte piráty v somálsku? 4.) Třeba proto, že když postavíte radar doprostřed evropy, pokryje její největší část. Co je na tom divného? 5.) Protože většina občanů jeho přednost nepochopí a rozhodně nejsou dostatečně zasvěceni do problematiky. Např. Většina lidí doposud nečetla smlouvy spojené s radarem i když už byly zveřejněné - lidé nechtějí vědět.