28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

NÁZOR: Radar to má nahnuté

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hledajíci 9.11.2008 19:31

Re: Proč jsem proti radaru

Proč mohou být světovými četníky pouze Američané? Proč ne Rusové anebo Číňané? Protože je nenávidíte. Proč je nenávidíte? A vůbec není to pouze názor četníků, že četníka potřebuje každá společnost?   

nesher 9.11.2008 19:44

Re: Proč jsem proti radaru

Protože naše zájmy jsou v daleko větší shodě se zájmy USA než Ruska či Číny. Protože USA je demokratické země. Protože USA patří do stejného kultůrně-civilzačního okruhu jako my. A mýlíte se já k nim necítím nenávist, pouze a jenom silnou (historií i současností) odúvodněnou nedůvěru.

Harpyje 9.11.2008 19:19

Re: Proč jsem proti radaru

Ne všichni, ale všichni přívrženci konspirativních theorií ví, že představitelé USA o tomto přepadení věděli dopředu. :-/

Emi - grant 9.11.2008 19:15

Re: Proč jsem proti radaru

doufám, že se to s tím radarem brzy přežene, zrovna tak jako s Radiem Free Europe. To se tehdy také skupiny expertů předháněly v líčení horrorových scénářů, labilní jedinci měli noční děsy. Kdo si dnes vzpomene na nějakou svobodnou evropu? Stejně tak to dopadne s radarem. Referendum chtějí ti, kterým se podařilo organizovaně lacinými pseudonacionálními hesly, neustálým strašením (jak se ti teroristi hodí) zblbnout část obyvatelstva, věrně papouškujícího jistou zájmovou skupinu. Ti teroristé jsou použitelní hned nadvakrát. Před výstavbou se argumentuje tím, že vlastně ani nejsou tak nebezpeční, takže je radar zbytečný, má-li radar stát, pak se odněkud ti mocní teroristé vyrojí a budou nás podřezávat jak ovce, případně odněkud bombardovat. Anti radaři  musí zdůvodnit, proč je radar, obraná to záležitost, pro Rusy tak nebezpečný. Skupinka amerických radarových specialistů, včetně kuchařů, řidičů a jiného pomocného personálu v počtu 200 lidí je vydávána za ARMÁDU hrdlořezů, KTEROU HLADCE SROVNÁVAJÍ  SE SOVĚTSKOU OKUPAČNÍ ARMÁDOU, V POČTU PÚL MILIONU, KTERÁ SE SVÝMI  RAKETAMI MOHLA VYVOLAT TŘETÍ SVĚTOVOU VÁLKU.  Naštěstí NATO nemá ve vedení  ožralé generály, jako chrabrá ruská armáda. Český Švejk má poprvé v dějinách dokázat, že není ten zbabělý vychcánek, který chce jenom využívat, brát a nic nedát. Řekněme tedy jasně, kde je naše místo? Jakou roli chceme ve světě hrát. Je to Paroubkův pakt s Rusy , ve stylu Riceová, versus ruský generál? Ptá se někdo, co bylo hlavním účelem  jeho záhadné mise do Sýrie? Myslím tím mimo finančních a jiných osobních motivací. Sýrie hraje podstatnou roli jako deštník teroristů, je mimo zájem naší zahraniční politiky, pěstovat přátelství s touto zemí! Kam BIS Paroubka zařazuje?

Emi - grant 9.11.2008 19:16

Re: Proč jsem proti radaru

Experti Nato a USA mají jasnou představu o budoucí nutnosti obrany, která má ukázat protivníkovi zbytečnost jeho úsilí.Česko bylo vybráno pro svoji geografickou polohu. Radar je to nejmenší, co po nás mohou spojenci požadovat.To všechno můžou položit hihotalky strany zelených Zubovová, pro kterou je hlasování proti radaru její stěžejní poslání, spolu s Jakubkovou,  se nesmíří se vztahem Bursíka a Kateřiny, ujo Raninec, spící agent, osvědčený Hovorka proti všemu a hlavně proti Ods, jak mu ujelo před volbami. Pro socanské destrukční komando, je to další záminka, jak rozbít koalici. Je splněna jedna PODMÍNKA , už se manipuluje s druhou. Do toho soudruh Zaorálek cituje statě článků vytržené z kontextu, aby tím demonstroval ten celosvětový odpor, To všechno organizuje Tvrdík, muž, který jednání NEODMÍTL a zahájil.To je naše česká nepřemožitelnost!i

KRBEC 9.11.2008 20:52

Re: Proč jsem proti radaru

PROTOŽE JSTE RUDEJ A NEBO BLBEJ ALE VYPADÁTE NA RUDÝHO AGENTA KGB JAKO JE SOUDRUH ZAVORÁLEK

KRBEC 9.11.2008 21:00

PROTOŽE JSTE RUDEJ A NEBO BLBEJ ALE VYPADÁTE NA RUDÝHO AGENTA KGB JAKO JE SOUDRUH ZAVORÁLEK

SW 9.11.2008 23:36

Re: Proč jsem proti radaru

Co kvičíš jak podsvinče? 2 a 5 se ti nějak vylučují, čekni prohlášení gen.Bužinského

Hledajíci 9.11.2008 18:38

Po zkušenostech

se „sovětskými bratrskými vojsky“ odpůrci USA Radaru moc dobře ví, že ´“bratrská vojska“, a je jedno která, odejdou až budou chtít. Odpůrci radaru jsou mnohem realistější než ti snílkové o bezpodmínečné a spojenecké pomoci USA, o tom že je budou moci s ČR vypovědět.

nesher 9.11.2008 18:46

Re: Po zkušenostech

Odešli američané z Filipín? Odešli, a dobrovolně. Zaútočili USA někdy na nějakou demokratickou zemi? Ne. Zaútočilo Rusko někdy na nějakou demokratickou zemi či na zemi která se o demokracii pokoušela? Ano a několikrát.

Hledajíci 9.11.2008 18:58

Re: Po zkušenostech

USA od svého vzniku vedly a vedou neustále nějaké války. Podívejte se do nejprve do dějin USA než takovou pitomost jako váš přispěvek napíšte! USA má po světě 720 vojenských základen, a jejich počet neustále roste. Ostatně všechny ostatní státy také vedly války. Proč stejnou činnost odpíráte Rusku? ČSR  a jiné země Evropy byly dány proti-hitlerovskou koalicí Rusku za spoluúčast.. A Rusové si svoje území holt brání. Kolik vojenských základen má nyní Rusko mimo své území? Kolik má Čina?    

nesher 9.11.2008 19:03

Re: Po zkušenostech

Kdy napadli USA nějakou demokratickou zemi? Nikdy! Základny USA jsou právě kvůli zatlačování takových Rusek a Čín. Také kontrolují mezinárodní dopravní trasy - tepny mezinárodního obchodu a tím i kapitalismu. Já Rusku nic neodpírám, jediný problém je, že Ruské zájmy jsou zcela v rozporu se zájmy ČR. A co má druhá světová společného se současnými zájmy ČR? Čím dále na východ bude Rusko zatlačeno, tím lépe pro nás.

Yaqub 9.11.2008 19:07

Re: Po zkušenostech

A jak se svěřenými zeměmi nakládaly USA a jak Rusko?

Emi - grant 9.11.2008 19:08

Re: Po zkušenostech

Hledající bavme se o odchodu 200 ks amíků až po 20-ti letech. Víte proč?

Emi - grant 9.11.2008 18:38

Kolaborace

Po zveřejnění zprávy BIS o zvýšené aktivitě agentů a skupin páté kolony na našem území “marně hledáme“ konkrétní osoby. Máme konkrétní představy koho hledáme? Jak ho poznáme? Čím se vyznačuje? Co všechno musí ještě udělat takový stínový agent, abychom na něho konečně ukázali prstem. Tragedie našeho národa je, že se utápíme v malicherných diskuzích o referendu nezasvěcených,  dobrovolně se necháme tlačit do defenzivy reagováním na nastražené pseudo-argumenty. Při tom nejsme schopni tyto provokatéry  umlátit fakty. Vláda řeší problém postavení radaru z jediného pohledu.  Česká republika je členskou zemí EU a dobrovolně vstoupila do NATO.(North Atlantic Treatty Organisation-  Military Alianz of demokratic states in Europa and North America) Z toho vyplývají práva ,ale také povinnosti. Komunisté i ti v ČSSD se s tímto stavem nechtějí smířit a  sabotují veškeré kroky, které vláda podniká tím, že kolaborují s Ruskou federací. Svojí destruktivní politikou každodenně ohrožují postavení, resp. pozici našeho státu v rámci EU. To je jejich doktrína. Porevoluční justice řešila kolaboraci komunistů s SSSR proti vlastnímu národu z roku 68. Nepadly žádné rozsudky -z formálních důvodů, protože tyto činy byly promlčeny.

Soudruh Zaorálek ovšem bezostyšně, veřejně a aktivně kolaboruje v současné době s Ruskou federací proti obranným zájmům státu tím, že:

- strategii NATO demagogicky slučuje s osobou presidenta USA, zcela zaujatě zpochybňuje všechny kroky vlády ve spojitosti s vyjednávači našeho aliančního partnera USA.  Radar je obranný prostředek. Pouze vyhledává cíle, ale neničí. Česká republika byla vybráno pro svoji strategickou polohu. Soudruh Zaorálek brání jeho postavení, přesto, že jeho strana jednání o radaru zahájila

Emi - grant 9.11.2008 18:39

Re: Kolaborace

- Naopak obhajuje agresivní vyhrůžky Ruské federace, která vyhlásila umístění raket krátkého a středního doletu v oblasti Kaliningradu, za účelem přímého ohrožení našeho státu. Je s podivem, že tento diplomaticky bezprecedentní akt zůstal nepovšimnut. Ruská federace se nám dosud nedokázala omluvit za okupaci našeho státu a už hrozí dalším použitím síly. (Gruzínský konflikt nám musí být výstrahou)

Spolu s Paroubkem, Trefilíkem a dalšími podniká cesty do Ruska, a vzápětí do Syrie, bez konzultace z ministerstvem zahraničí. Tyto země patří do nově se  tvořící  aliance Rusko- Írán- Syrie. Dodnes nepředložili zprávu o pravém účelu cesty. (můžeme se jen úspěšně domnívat).  V den podpisu dohody mezi USA a Cz. v přítomnosti ministrině zahraničí USA  je provokativně pozván do parlamentu členy ČSSD Ruský generál, napojený na výzvědnou službu Ruské federace.

Vyzývám proto českou vládu a ministra zahraničí, aby neprodleně podnikli taková opatření , aby se kroky soudruhů Zaorálka a spol. konečně začaly posuzovat ve správném kontextu a odmítli pokusy ČSSD, bagatelizovat jejich aktivní kolaborantskou činnost výmluvami na politickou opoziční aktivitu. Je zřejmé, že valná většina „proti argumentů“ byla vyvrácena, nejedná se o věcné problémy, nýbrž ideologické.

Hledajíci 9.11.2008 18:47

Re: Kolaborace

Do koncentráku se všmi kolaboranty, to je s lidmi nesouhlasejícimi s radarem v Brdech. Ó jaká je to nádherná demokracie v ČR!

nesher 9.11.2008 18:49

Re: Kolaborace

Nikoliv, to je recept vás levičáků. Ale ruští agenti patří do vězení a ruští zpravodajští důstojníci (diplomaté) do Mosky.

Hledajíci 9.11.2008 19:06

Re: Kolaborace

Když někdo za svoje názory doposud jako první vždy a všude šel do vězení tak to byli levicoví intelektuálové a humanisté. A proč by nemohlo Rusko mít rakety, když je má skoro každý? Vždyť Rusové také tvrdí že je mají pouze na svoji obranu, tak jako všechny ostatní státy. A agenti jiných států než Ruska patří kam?

nesher 9.11.2008 19:23

Re: Kolaborace

A mohli si za to sami, protože svými nesmyslnými postoji nahrávali útočníkům. Ať si Rusko má co chce, ale rakety zamířené na ČR (jež pro Rusko, stejně jako radar nepředstavuje žádné nebezpečí) je náš problém. A agenti jiných nepřátelských států (mimo Ruska) samozřejmě také patří do vězení.

Emi - grant 9.11.2008 19:02

Re: Kolaborace

Hledající, jistě hledáte dlouho a stále nemůžete najít. Vy jste přesně ten typ zapšklého českého Švejka. Jistě jste nadával na ty co nás v tom nechali a nepomohli nám. My si přece zasloužíme, aby nás všichni chránili. Kolaboranti patří do vězení. To ano. To je ochrana demokracie západního stylu. Ale co vy o tom víte. Strategicky ve smyslu geograficky. Takže přímou otázku.  Co vám vadí víc? To jak s námi Američané jednají, nebo to jak nám Rusové bezdůvodně vyhrožují? Čeho se ti mírumilovní molodci vlastně bojí?  

Hledajíci 9.11.2008 18:45

Re: Kolaborace

Česká republika byla vybrána pro svoji strategickou polohu. Ó jaká nádhera, ó jak musíme být za to USA vděčni! Ó jaká nádhera že se prvně zniči radar a vše okolo něho! Radar vyhledává cíle, je ale také prostředek k navádění útočných raket, a ty ničí. A to Rusové moc dobře ví, anebo je máte za stejného blbce? 

nesher 9.11.2008 18:48

Re: Kolaborace

No pokud by došlo na atomovou válku, tak Vám může být úplně jedno jestli zemřete jako první či jako pátý. Výsledek bude tentýž.

Cato 9.11.2008 18:31

Pokud někoho ze zdejších diskutujících

zajímají technické parametry radaru, doporučuji pořad ČT 2:

http://www.ceskatelevize.cz/program/port/17.09.2008-17:15-2/video/

nesher 9.11.2008 18:24

zájem

Čím dál tím víc mám pocit, že ti největší zastánci radaru jsou samotní Rusové. Podívejte se na to logicky, vyhrožovat novému US prezidentovi v den jeho zvolení atomovými zbraněmi pokud nestáhne radar není zrovna dobrá strategie (a strategie byla vždy silná ruská stránka). Obama teď bude muset dokázat, že je silný vůdce a nemá strach (tomu napovídá i ten telefonát s Poláky). A ruskému vedení se radar docela hodí. Je to úžasný prostředek vnitřní propagandy. Dá se jím odůvodnit úplně vše. Např. proč se místo silnic staví nové ponorky a kupují nové tanky. Proč musí být omezeny některé občanské svobody - vždyť jsme přeci na pokraji války, američané staví radar na území, které přeci patří nám. Když tuhle propagandu spojíte s vrozenou ruskou paranoiou (zvlášť vůči Západu) můžete vládnout více než pohodlně a ještě vás budou milovat.

Yaqub 9.11.2008 18:32

Re: zájem

Na tom něco bude - ale jde z toho strach.

nesher 9.11.2008 18:37

Re: zájem

To ano, strach z toho jde. Ale pokud si budeme stát na svém tak tomu dokážeme odolat. Ovšem s tím, že ministra zahraničí nebude moc dělat p. Zaorálek a jemu podobní. Jinak dopadneme jako jsme v minulém století dopadli už dvakrát.

Yaqub 9.11.2008 17:57

Pro odpůrce radaru

Požádal jsem odpůrce stavby radaru o 5 důvodů, proč ho nechtějí - namísto těch 5 důvodů jsem se dočkal žádosti, zda někdo ze zastánců může udělat totéž - potřetí jsem zde vložil svých 5 důvodů. Ale opět nic. Ani 5 důvodů proti, ani argumentace proti mým důvodům. A přitom tu kdosi psal, že "75% čechů..., kteří podpírají svá tvrzení argimenty" - tak jak si to mám vysvětlit?

nesher 9.11.2008 18:00

Re: Pro odpůrce radaru

To se načekáte, kde nic není ani smrt nebere:-D

tatina 9.11.2008 18:11

Re: Pro odpůrce radaru

mujsíte zkrátka brát,že Roko Paroubek něco řekne a ostatní se jen přikrčí a tiše souhlasí.o radaru nevědí zcela nic,ale když guru řekne,tak to platí.