28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

NÁZOR: Radar to má nahnuté

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ctenar1 9.11.2008 19:20

Zaorálek - aparátčík

Zaorálek není nic, než profesionální aparátčík.není to tak dlouho, kdy na dvoustraně novin obhajoval Grosse palcovým titulkem "Gross je přínosem" nebo tak nějak. Nikdy jsem od Zaorálka neslyšel žádnou štěpnou či původní myšlenku. Nedávno Paroubek prohlásil, že ČSSD může v budoucnu na radar změnit názor. Tenhle patolízal se k tomu pochopitelně ochotně ihned přihlásí. Vím, že to nic neznamená, ale z takřka všech Zaorálkových projevů se mi dělá špatně.

cipísek 9.11.2008 19:03

Pane Zaorálku

Poté,co občas čtu Vaše články,začínám chápat pocity císaře Nera,který se s oblibou bavil bestiemi.

Cato 9.11.2008 19:37

Re: Pane Zaorálku

to je dobré  R^

Formelák 9.11.2008 18:56

Jen pro zopakování.

Již naši předci věděli proč stavět hradby kolem města i když byl nepřítel daleko za horama mimo dostřel. Naposlední chvíli se obrana těžko staví. A když si uvědomíme jak rychlým vývojem prošel zbrojní průmysl během 2.světové války, tak je (snad) každému jasné, že za tři roky k nám rakety ze středního východu a nebo odjinud doletět klidně můžou. A jsem přesvědčen, že za dob premiérování pánů Špidly a Grose toto věděl i pan Zaorálek a celá ČSSD. A také se k tomu hlásila. A v Brdech se pilně budovala infrastruktura pro radar o němž se již usilovně jednalo. Za premiérování páně Paroubka už bylo po kolaudaci.

Leda že-BY ! To američanům tehdy slíbili , ale tajně již plánovali pro ruský. To by ovšem přesně zapadalo do stylu jednání ČSSD. Asi si tomu jen tak pro sebe začnu věřit.

Cato 9.11.2008 18:54

Proč jsem proti radaru

1 radar nemá nic společného s obranou ČR, a to ať samostatnou nebo v rámci kolektivních smluv.    2     technické parametry radaru a tím i jeho funkčnost jsou stále velkou neznámou a funkčnost celého programu protiraketového štítu chránícího USA je stále velice diskutabilní      3       naše vláda nemá voličský mandát umožnit cizí jednostrannou vojenskou přítomnost na našem ůzemí . strany koalice to neměly totiž řešené ve svém volebním programu a kdyby měly, tak ani půl sněmovny přeběhlíků by je nedostalo do vlády.    4    jakákoliv cizí jednostranná vojenská přítomnost na území ČR je pro drtivou většinu občanů nepřijatelná, volby do senátu i krajů otázka radaru ovlivnila více, než si jsou zdejší diskutující ochotni připustit. Ovlivní i celkem jistě i volby do sněmovny.     5    S radarem ČR se stane živým štítem před USA , protože radar v případě jakéhokoliv útoku bude prvořadý cíl, nemůže tedy být v žádném případě otázkou bezpečnosti ČR, jak se zde snaží různí demagogové prezentovat, je to věc velice nebezpečná.

 

Myslím, že Svobodná Evropa (kterou taky nikdo nechce, nechtěli ji dokonce ani v Iráku) nám v Praze úplně stačí jako výraz servilnosti vůči USA

jeff 9.11.2008 19:08

Re: Proč jsem proti radaru

Cato, proč to tak široce okecáváte. Stačí napsat: Nenávidím US armádu a obrana ČR mi je ukradená. ČR nemá žádného nepřítele a teroristé neexistují. Čest.

Hledajíci 9.11.2008 19:21

Re: Proč jsem proti radaru

Kdo ČR ohrožuje? A lidé jsou různí : Jeden Má Rád Holky A Jiný Zase vdolky. Proč by měl člověk milovat jakoukoliv armádu - khaki mozky neustále toužíci si vyzkoušet svoje vojenské plány a zbraně? Když vy má rád US armádu, a myslíte si že je nutná pro obranu čehokoliv, jiný má právo si myslet že všechny armády jsou k ničemu. A žˇadná armáda nikoho nikdy neubránila!

nesher 9.11.2008 19:46

Re: Proč jsem proti radaru

Ale ubránila, před levicovým (hnědým a rudým) šílenstvím ubránily svět právě a jenom silné armády.

Ivan 9.11.2008 20:23

Re: Proč jsem proti radaru

Nikoliv, mám rád ČR a proto nechci radar. Chci co nejdokonalejší obranu ČR a proto nechci USA radar. Armáda USA je mi ukradená. Teroristé existují, jsou to ti, co napadli Irák a co unášejí a vězní bez obvinění, natož soudu, politické vězně na Guantanamu.

Harpyje 9.11.2008 20:41

Re: Proč jsem proti radaru

A kdo Vám tu "nejdokonalejší obranu" Vaší milované vlasti zaručí?

Emi - grant 9.11.2008 19:09

Re: Proč jsem proti radaru

vzpomeneš si ještě na všechny argumenty proti radaru? Naposledy byl strach, co by tomu řekl Obama. Jako vojenský expert bys měl vědět, že USA na rozdíl od Rusů, jsou k NATO jaksi blíž. Přelož si tu zkratku a budeš chytřejší. Ale jinak. Už si někdo stěžoval? Psal diplomatickou notu? Z pohledu  NATO jsou cesty souha Paroubka do Ruska a vzápětí do Syrie považovány jako cesty kurýra vznikajícího paktu Rusko, Irán, Syrie. Ty nečteš Frankfurter Allgemeine Zeitung?

Hledajíci 9.11.2008 19:40

Re: Proč jsem proti radaru

Pan Topolánek jezdí do USA, soudruh Paroubek do Ruska a Syrie. Každy jede tam kde se mu to líbí, že ano? Proč by nemohlo i Rusko vytvářet pakty na svoji obranu? My máme NATO a Rusko bude mít také pakt? Anebo právo na pakty máme jenom my, a ostatní musí držet hubu a krok?

nesher 9.11.2008 19:51

Re: Proč jsem proti radaru

Přesně, v zahraniční politice namá spravedlnost co dělat. A z hlediska našich zájmů není přípustné mít silné Rusko. To je jediné hledisko jež bychom měli mít na paměti.

Harpyje 9.11.2008 19:55

Re: Proč jsem proti radaru

Soukromé osoby si mohou jezdit, kam se jim zlíbí. Ale zahraniční politika je jen jedna.

Emi - grant 9.11.2008 19:10

Re: Proč jsem proti radaru

dovolím si vás upozornit, že cizí okupační armády v síle ca 750 000 mužů, které k nám vtrhly se spoustou raketových základen, s raketami  namířených na nepřítele NATO, tehdy to bylo BRD,  už byly odsunuty. Dnes patříme k NATO a byli jsme požádáni o nejmenší myslitelnou službu, poskytnout pozemek pro postavení obraného zařízení - Radaru a ubytování obslužné jednotky o síle ca 200 mužů. Zařadili jsme se tak k zemím, které tato zařízení na svém území považují za samozřejmost a svoji účast chápou tak, že nelze pouze brát, ale musí se také něco obětovat. Vážím si vlády, která se chová chlapsky a zodpovědně, pohrdám populisty a politickými cyniky, kteří straší a ohlupují manipulovatelné občany a zneužívají toto téma k politickému boji. Doufám, že když už dosáhli svého a jsou u korýtek dají pokoj.

Cato 9.11.2008 19:17

Re: Proč jsem proti radaru

Zkusím to ještě jednou: RADAR NENÍ SOUČ8STÍ NATO, nevyplývá z našich závazků vůči NATO a není službou pro NATO.  Kdo tvrdí opak, tak buď nemá informace a prostoduše opakuje, co mu kdo nakukal, nebo je má a pak se jedná o úmyslnou demagogii a měl by se nad sebou zamyslet, komu vlastně slouží. Je zajímavé, že největší zastánci radaru, zde nežijí Rv

Yaqub 9.11.2008 19:24

Re: Proč jsem proti radaru

A co je podle vás NATO bez USA?

nesher 9.11.2008 19:27

Re: Proč jsem proti radaru

Cíl všech levičáků, pacifistů, panslavistů a ruských agentů.

Cato 9.11.2008 19:41

Re: Proč jsem proti radaru

NATO je kolektivní obranná smlouva, je funkční na základě konsensu,USA je samostatný stát, který jedná samostatně především podle svých vlastních zájmů a bez ohledu na zájmy ostatních.

Je to ostatně vidět všude, kam Američané přišli.

Yaqub 9.11.2008 19:49

Re: Proč jsem proti radaru

Netvařte se, že jste mě nepochopil...

Jakou vojenskou (tedy i obrannou) sílu by NATO mělo bez USA?

Muf 9.11.2008 21:38

Re: Proč jsem proti radaru

.... odpovím za pána: nulovou, bez USA není NATO.

A spoléhat se na evropskou armádu či obranu? Byli tací, co za balkánských válek věřili Radě Evropy a OSN jak je ochrání .... kdeže to bylo, asi deset tisíc lidí uvěřilo .... kde to jenom bylo .... a v Srebrenici. 

tomy 9.11.2008 23:22

Re: Proč jsem proti radaru

Kdo prostoduše opakuje, jste tu VY. Bohužel opakujete jen nesmysly šířené pacifistickou a Ruskem placenou iniciativou nezakladnam.. ČR je členem NATO a už jen ze sjezdu NATO v Bukurešti potřeba protiraket. dešnítku jasně vyplynula a potrdil ji i šéf NATO Scheffer, viz jeho prohlášení "Deštník proti raketám je nutnost..".. USA jsou zakládajícími členy NATO, a NEEXISTUJE tedy žádná dvojí koncepce protiraketové obrany (NATO x USA), ani nulová varianta.. Právě mezi USA a NATO se jedná o efektivním využití tohoto systému a jeho začlenění do struktur, a nikoli o tom, zde bude či nebude..

Harpyje 9.11.2008 19:16

Re: Proč jsem proti radaru

"Svobodná Evropa, kterou taky nikdo nechce...jako výraz servilnosti vůči USA"

Nad takovou mírou bolševické stupidity a drzosti zůstává rozum stát.

Yaqub 9.11.2008 19:22

Re: Proč jsem proti radaru

KONEČNĚ: 1.) To jste na omylu - v rámci smluv, které zástupci USA podepsali je mimo jené zmíněna přednostní obrana ČR v případě konfliktu - to by však bylo zřejmé i beze smluv, protože USA budou logicky bránit to území, kde mají svá obranná zařízení. Základ je v poskytnutí pomoci s obranou někomu, kdo ji potřebuje a kdo chrání nás. 2.) Technické parametry neznámé nejsou - viz něčí odkaz níže, dále spousta internetových stránek atd. Pokud ovšem neočekáváte, že  vám Amerika dá tajné informace o něčem, do čeho investovali miliardy dolarů a 30 let vývoje. 3.) Voličský mandát je, když vláda dostane hlasy, na jejichž základě vznikne. Tak to je a nějaké oplétačky co bylo řečeno a co ne, jsou mimo: Pokud se zjistí, že na čr spadne za týden meteorit, také budete chtít, aby se o evakuaci hlasovalo referendem, protože to vláda neměla v programu? 4.) To, co ovlivnilo volby, stejně tak co si myslí většina, není argumentem pro to, zda je radar dobrá, nebo špatná věc. Drtivá většina lidí nemá rádo daně - znamená to, že se nemají platit? 5.) Takže vaším argumentem proti obraně je to, že to agresora (který je rozhodnutý zaútočit na nato tak jako tak) tak rozlobí, že na nás jaderná bomba spadne v prvních 10 minutách konfliktu a ne až ve 20? Protože když už někdo zaútočí na USA a má tolik střel, že je může plýtvat na obranné prvky, nepřežili bychom to tak ani tak.

(dodatek) Svobodnou evropu nemáme jako projev servilnosti USA ale jako pomoc zemím, které jsou dnes v podobné situaci, jako jsme my byli před rokem 1989 když nám svobodná evropa pomáhala-ale na to už jste zapoměl, že?

Route 66 10.11.2008 7:17

Re: Proč jsem proti radaru

Za takovou demagogii by se nemusel stydět ani Kojzar z Rudého Práva v dobách své největší formy!

Jenom by mne zajímalo  jak ,rudohnědý soudruhu jsi za toto vlastizrádcovství placen?

tomy 10.11.2008 16:33

Re: Proč jsem proti radaru

To je jediná odpověď  tvého rudého mozku na logická a jasná fakta, která nejsou žádnou obhajobou radaru, ale jasným popisem skutečností?? Přečti si informace třeba na www.protiraketovaobrana.cz a pak něco pindej o tom, že není dostatek infomací  - zajímavé, že referendum chtějí právě ti, co toho vědí nejméně !!

Cato 9.11.2008 18:52

Proč jsem proti radaru

1 radar nemá nic společného s obranou ČR, a to ať samostatnou nebo v rámci kolektivních smluv.    2     technické parametry radaru a tím i jeho funkčnost jsou stále velkou neznámou a funkčnost celého programu protiraketového štítu chránícího USA je stále velice diskutabilní      3       naše vláda nemá voličský mandát umožnit cizí jednostrannou vojenskou přítomnost na našem ůzemí . strany koalice to neměly totiž řešené ve svém volebním programu a kdyby měly, tak ani půl sněmovny přeběhlíků by je nedostalo do vlády.    4    jakákoliv cizí jednostranná vojenská přítomnost na území ČR je pro drtivou většinu občanů nepřijatelná, volby do senátu i krajů otázka radaru ovlivnila více, než si jsou zdejší diskutující ochotni připustit. Ovlivní i celkem jistě i volby do sněmovny.     5    S radarem ČR se stane živým štítem před USA , protože radar v případě jakéhokoliv útoku bude prvořadý cíl, nemůže tedy být v žádném případě otázkou bezpečnosti ČR, jak se zde snaží různí demagogové prezentovat, je to věc velice nebezpečná.

 

Myslím, že Svobodná Evropa (kterou taky nikdo nechce, nechtěli ji dokonce ani v Iráku) nám v Praze úplně stačí jako výraz servilnosti vůči USA

nesher 9.11.2008 18:58

Re: Proč jsem proti radaru

Pokud dojde k atomové válce, zemřete s radarem či bez radaru, to je Vám snad jasné. Vláda na to dle ústavy mandát má (vše jiné je irelevantní), funkčnost není náš problém - neplatíme to, USA je náš spojenec - takže mu poskytnout pár hektarů je jakási náhrada za bezpečnost jež nám USA prostřednictvím např. svého jaderného potenciálu poskytují, v roce 1938 bylo pro většinu občanů Francie a VB nepřípustné jít do války kvůli ČSR, přesto to bylo správné. Dav má málokdy pravdu.

Hledajíci 9.11.2008 19:14

Re: Proč jsem proti radaru

Jít do války za ČSR v roce  1938 se nehodilo, Hitler měl jít do války proti Rusku, a jaksi to nevyšlo.  Občany USA do 2. Světové Války donutilo až přepadení Pearl Harbour, a z toho vyplývajíci ztráty. A už všichni ví, že představitelé USA o tomto přepadení věděli dopředu. Myslíte si vážně, že USA budou bránit ČR i když to nebude pro USA výhodné? V kapitalismu nikdo nedělá nic pro modré oči.  A na ten jaderný potencíal bych moc nehřešil, může se klidně stát že po prvním úderu a proti-úderu nebudou žádní lidé existovat.  

nesher 9.11.2008 19:19

Re: Proč jsem proti radaru

Samozřejmě, že to neudělají kvůli nám, ale kvůli sobě. USA moc dobře ví, že pokud má být velmoc respekována tak musí umět reagovat silou. A USA už dokázaly, že to dokážou. A další poučení jež právě z Perl Harboru USA získaly je to, že izolacionismus je k ničemu. Svět, jako ostatně každá společnost, četníka potřebují. A je lepší když toho četníka dělají Američaé než kdyby se tohoto prázdného místa ujali Rusové či Číňané.