29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ANALÝZA: Mimořádně špatný zákon o neziskových nemocnicích

Levicové většině se ve Sněmovně opět podařilo přehlasovat Senát, a schválit tak zákon o veřejných zdravotnických neziskových ústavních zařízeních. Zákon, který během projednávání v Parlamentu vzbuzoval řadu emocí, teď čeká na posouzení prezidentem republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří 7.5.2006 14:43

výmluvné mlčení soudruhů doktorů

v opakované a nezodpovězené otázce ziskovosti soukromých praxí je nejlepším důkazem oprávněnosti připravovaných protestů z řad soukromých praxí. Jejich státní kolegové v ČLK a soudruzi z LOKu (někteří vědomě, jiní nevědomě), jim jdou po krku.

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:45

Re: výmluvné mlčení soudruhů doktorů

Nojo, připravovaný protest je zajímavý : Týden před volbami je jím požadováno odstoupení ministra a jednání s premiérem :-)))

Jiří 7.5.2006 14:48

Re: Re: výmluvné mlčení soudruhů doktorů

on není první a snad bude poslední, ale to už tu soudruzi "zadrátovaní", nebudete :-P No tak jak je to s tím ziskem, konečně? Neplkat!

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:56

Re: Re: Re: výmluvné mlčení soudruhů doktorů

S jakým ziskem ?

Jiří 7.5.2006 15:00

Re: Re: Re: Re: výmluvné mlčení soudruhů doktorů

už jsem si všiml, že neudržíte myšlenku, že tu trumfujete jistého "dislektika" co se větné stavby a formulací týká, ale opakovat vám po celém půldni argumenty, jimiž útočíte na krajské nemocnice, to je už trochu moc. Do pemprsek!

Foundryman 7.5.2006 14:41

Ad Jiří Kilian

Já si zatím v argumentaci odpůrců zákona nepovšiml zdůrazňování kriminálních excesů, i když by se ve státních špitálech jistě našly. Jde o zavedení systému, který by je činil nezajímavými. Vetovaný zákon naopak činnosti kolidující s TZ přímo stimuluje.

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:43

Re: Ad Jiří Kilian

No, to bychom museli více rozebrat.  Ale nemyslím, že by to bylo podstatné.  Dočtete se o tom, že ředitelé nějakých státních nemocnic nebo p.o. kradou, dávají zakázky etc, na druhou stranu zas,e že a.s. neboprivátní švindlují jinak.  Jsou to marné a hloupé řeči, ale užívány jsou. Nemám je za argument.

zíralek 7.5.2006 14:44

Re: Ad Jiří Kilian

S těmi vety bych nekalkuloval, co stimluje veto na zastavárny?

Foundryman 7.5.2006 14:24

Tichá dohodo,

no, zatím přivedl zdravotnictví na buben osvícený státní management a kupodivu kraje to dávají jakž takž do pořádku. Argumentovat kriminálními excesy se dá vždy a všude.

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:28

Re: Tichá dohodo,

A ruku na  srdcem argumentují jimi obě strany.

zíralek 7.5.2006 14:42

Re: Tichá dohodo,

No kraje si je zatím netroufnout zrušit. Jako tady na Karlovarsku, kde už pěkně rozbourali učňovské školství. V Chebu už málem začali, no naštěstí dostali přes prsty. Mimochodem divadlo ve Varech je krásný případ krajské starostlivosti.;-D

Jiří 7.5.2006 14:46

Re: Re: Tichá dohodo,

možná máte na mysli soudruhy herce v čele se soudruhem Teterou, kteří chtěli divadlo prodat neexistující kanadské firmě WTandT Toronto? Titi soudruzi herci sice přišli o svá bydla, ale divadlo neskomírá, naopak má konečně profesionální úroveň

zíralek 7.5.2006 15:02

Re: Re: Re: Tichá dohodo,

To myslíte to kočovné divadlo ve Varech? No potěš:-P

zíralek 7.5.2006 14:18

Konečně někdo zakýval tím zpuchřelým stromem.

Glazé rukavičky plejády předešlých nic nevyřešili. Hrubé palčáky jsou nejvhodnější. Že neziskovky  neznamená zánik soukromých nemocnic. Jen se budou muset trochu víc snažit. Proto tolik pláče.;-P

Jiří 7.5.2006 14:23

Re: Konečně někdo zakýval tím zpuchřelým stromem.

krása! Zpuchřelé státní nemocnice celá leta produkovaly čím dál větší ztráty. Pak přešly pod kraje a ty změnily formu na obchodní společnosti 100% vlastněné kraji. A najednou jsou v plusu. Takže zpět ke zpuchřelosti!

Foundryman 7.5.2006 14:17

Aby bylo jasno,

já nemám námitky proti "neziskovým" nemocnicím jako takovým, což je mi neustále podsouváno. Mám však velice silné námitky, aby takováto zařízení byla fakticky výhradně státní a aby měla monopolní přístup k platbám ze zdravotního pojištění. Já platím pojištění a jedině já bych měl svou volbou zdravotnického zařízení rozhodnout, kam peníze z MÉHO pojištění půjdou. Pokud si vyberu nemocnici Mam&Klam a.s. protože jsou tam fešné sestřičky, je to MOJE volba a pojišťovna by měla z MÝCH peněz péči proplatit. Ve stejné výši, v jaké ji proplácí libovolné FN anebo libovolnému charitativnímu špitálu ve vlastnictví církve - například.

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:38

Re: Aby bylo jasno,

To ovšem předpokládá zásadní změnu systému - pro Vámi protekovanou věc zejména změnu postavení zdravotních pojišťoven a změnu charakteru zdravotního pojištění, které je dnes jen jakýmsi kvazipojištěním, daní obsahově.  Pak může nastoupit výběr smluvních partnerů.

Tento systém sám by ale nestačil pro účely garance, proto my tu měly být dvy subsystémy, jeden státní, garantující definovanou dostupnost ( časovou, prostorovou,ekonomickou ) péče a druhý, který by fungoval na výraznějších tržních principech.

Jiří 7.5.2006 14:12

vážení soudruzi doktoři

vy jste důkazem oprávněnosti úvah pro rozdělení komory. Vy nabíjíte bolševikům a sockám zásobníky municí, která má být použita vůči privátním kolegům. Volby naštěstí dopadnou ne podle vašich představ.

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:14

Re: vážení soudruzi doktoři

:-)) Kdosi mne tu oslovil soudruhu. No, kdyby volby nedopadly podle mých představ, tak byste tu na čtyři nejméně roky měl KSČSSD :-))))

Jiří 7.5.2006 14:16

Re: Re: vážení soudruzi doktoři

argumentujete přesně jako ksčssd

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:17

Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

:-)) s Vámi je skutečně legrace .-)))

Jiří 7.5.2006 14:25

Re: Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

s vámi zas tak moc legrace není, na vás tak bratry Mašíny! Soudruhu doktore. Co ten zisk v soukromé praxi, odpovíte konečně, nebo jen budete blábilit?

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:27

Re: Re: Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

Hm, znáte se s nimi ?

Jiří 7.5.2006 14:20

Re: Re: vážení soudruzi doktoři

až mi konečně odpovíte (už jsem vás vyzval opakovaně a vy se tomu stále vyhýbáte), jak je to se ziskem u privátních kolegů, kterým argumentujete proti krajským nemocnicím, tak se s vámi budu bavit vážně, zatím se vám jen směju, soudruhu. Kdo nevolí ksčssd, nemůže argumentovat jako vy, leda tak nevolič

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:27

Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

Já bych Vám opověděl, problém je v tom, že Vy mé znalosti ekonomiky máte za získané z výplatní pásky ( stejně jako znalosti některých dalších zde diskutujících ), jak jste opakovaně napsal. Proto jsem Vám položil otázku odkud čerpáte Vy své znalosti ekonomie.  To abych volil takovou odpověď,  jejíž obsah budete možná s to pochopit.

Jiří 7.5.2006 14:35

Re: Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

vážený soudruhu doktore, jám mám na starosti ekonomiku chodu privátního zdravotního zařízení. Já se vyznat musím, protože investuju a riskuju mnohem víc, ne vy soudruzi z LOKu. A legislativě jsem se věnoval jako legislativec

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:41

Re: Re: Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

Hm, měl jsem na mysli nějakou skutečno znalost oboru ekonomie, nikoli práva. Třeba jestli jste aspoň četl Samuelsona  Jinak nevím o tom, že bych byl Vašim soudruhem, ani že bych byl členem LOK.

Jiří 7.5.2006 14:36

Re: Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

byste odpověděl, ale raději neodpovíte, protože by vám privátní lékaři museli rozbít hubu

MUDr Jiří Kilian 7.5.2006 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

Mám spousty pátel mezi privátními lékaři.  zatím ke mně nemají takový vztah, jako Vy, přestože mne znají nesčetněkrát déle než Vy.

Jiří 7.5.2006 14:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vážení soudruzi doktoři

tak jim řekněte, že by neměli mít právo odkrajovat ze solidaristického koláče veřejného zdravotního pojištění. Pak vás přestanou i zdravit. Za druhé i sečtělost je sečtělému blbovi na nic, když to v praxi nepotřebuje. Každý živnostník ví o ekonomice z praxe víc, než sečtělý encyklopedik typu Ransdorfa a soudruha Kiliána ;-P Za třetí, nejsem právník, jsem ing. Titul nemám ani na vizitce, natož v "nicku", víme doktůrku?