23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 6.3.2007 11:47

Re: Vito,

Tím, že budete urážet - a jenom urážet, dostáváte se na jejich úroveň. A nelíbí se mi, když se pro to, co prosazuju i já, "argumentuje" takovým způsobem.

Charlie 6.3.2007 12:51

Re: Re: Vito,

Blbost !  Když řeknu o blbci že je blbec, tak to ze mne blbce neudělá.

Markéta 6.3.2007 12:55

jasne Charlie,

R^

vita 6.3.2007 14:11

Re: Re: Re: Vito,

Když ale řeknu, že každý, kdo si myslí něco jiného než já, je blbec, bolševik, fašista... tak se jako blbec projevuju taky.

A to se mi na Fantomově příspěvku nelíbilo.

Jura Jurax 6.3.2007 13:10

Re: Re: Vito,

Nojo, ale jak ozřejmit hňupovi, že je hňup, a neurazit ... taky je nutno argumentovat na jejich úrovni, a ta je vzhledem k tomu, co činí, nevysoká, aby byla aspoň teoretická naděje, že se jim v zatemněných lbích, tam, kde u jiných lidí pozorujeme přítomnost mozku, rozbřeskne ...

vita 6.3.2007 14:14

Re: Re: Re: Vito,

Pokud si hňup nechá vysvětlit, v čem se chová hňupsky, přestane hňupem být. Což je win-win hra - vydělá on i já.

Hňupa Zimova kalibru šetřit netřeba - ten si o označení za hňupa říká a v jeho případě to urážka není.

Stanley 6.3.2007 15:25

Re: Vito,

   Také si myslím, že nemá cenu přesvědčovat nepředsvěčitelné !!  Přichází jaro a rakouští sedláci snad místo na hraniční přechody vyjedou do polí !  Když ne , nebudou mít co žrát   !  To se hned projeví v příhraničních oblastech .  Budou nás chtít vyžírat, jako po sametové revoluci !  Vzpomeňte na jejich nájezdy do Českých Budějovic ,Krumlova, Slavonic a jinde,kde se cpali za levný peníz  naší,podle nich neekologickou a nezdravou potravou !!  A co my ?  No přeci uděláme jim  BLOK'ADU  HRANIC !!!

Vážný 6.3.2007 11:16

Tlak na Rakousko

Myslím, že klidného průběhu vůči Rakousku už bylo dost.

Myslím, že bychom měli Rakousku naznačit, že všude kde půjde o Rakouské zájmy v EU (a nebudou to zrovna zájmy SRN) můžeme začít dělat problémy, že můžeme začít dělat problémy v přeshraniční spolupráci, naopak začít velmi tlačit na Rakousko v oblasti zaměstnávání našich lidí (odmítnutím důvodů které Rakousko uvede v žádosti o prodloužení a třeba žalobou u ESD - ten dokázal už vygenerovat z menšího ničeho judikáty a je zdrojem práva EU).

Petr Benes 6.3.2007 11:09

Tak koukam, ze posledni havarie v Temeline

byla zase na urovni polamaneho splachovani na WC. Ty Rakusaky to musi fakt bavit. :-)

routa 6.3.2007 11:07

Ta bohorovnost!

Z Temelína bych až takový strach neměla, kdybych podobnými událostmi, jako byla ta poslední s otevřeným kohoutem, a komentáři zainteresovaných osob jako pan Tyc nebo pí. Dana Drábová nebyla varována, jak nezodpovědný přístup mají ke své práci ti, kteří by nám za bezpečnost jaderné elektrárny měli ručit. To oni by měli být nejvíc znepokojení, měli by se omlouvat nám, kteří je živíme, i Rakušanům, měli by urychleně přijímat účinná opatření. A ne to zlehčovat a vysmívat se nám! Opravdu si vy fandové jaderné energetiky myslíte, že tihle lidé zvládnou ještě další dva bloky?!

Stredocech 6.3.2007 11:19

To není bohorovnost, to je nazývání kraviny kravinou, ovšem, nějaká

opatření se přijímají pokaždé, když se stane i bezvýznamná porucha. Systém hlášení je podrobně rozpracován podle zásady budeme-li si všímat a malých provozních závad, nedojde k vážnější nedbalosti.

Jenže Rakušáci právě tohoto zneužívají a sami mají průmyslové havárie, kde jsou mrtví.

Jura Jurax 6.3.2007 13:15

Re: Ta bohorovnost!

Zvládnou. Ale ty rakouské protitemelínské hlupce doufám trefí šlak, čímž se stanou jedinou obětí jaderné energetiky v Rakousích. A bude klid.

A Vy si zkontrolujte, jestli Vám neprotéká splachovací záchod; pakliže ano, neprodleně to hlaste do Rakous; na zpracování protokolu o havárii máte 72 hodin.

Stanley 6.3.2007 10:48

Temelín

  Známá pravda o jiném, platí i tady!  Kdyby Temelín nebyl, tak by si ho Rakušáci vymysleli !  Jde jim jen o to mentorovat a buzerovat souseda, který s nimi býval ve společné domácnosti.  Ale  osamostatnil se!  Pryč jsou časy vídeňských služek a lokajů !  Co by asi říkali Slováci, kdyby jsme se jim takhle, promiňte mi ten výraz,  "srali" třeba do Mochovců, nebo Jaslovských  Bohunic  ?!  A blokády hranic ?   Co tomu říká EU ?   To je volný pohyb osob ?   To by si mohli zablokovat hranice,byť i z malicherných důvodů v kterémkoliv státě EU  !!?

Stredocech 6.3.2007 11:13

Slováci mají proti nám tu výhodu, že nemají doma pátou kolonu

a pokud se do nich začne někdo s*rát z venku, dovedou se sjednotit lépe, než Češi. Nicméně EU se montuje i do jejich elektráren. 

Radko Pavlovec 6.3.2007 11:19

Re: Temelín

Asi jste si toho nepovšiml, ale proti Mochovcům byly v Rakousku stejně rozsáhlé akce jako proti Temelínu. V rámci rozšíření EU se nám podařilo prosadit odstavení bloků Bohunice V1. První blok byl odstaven na konci předešlého roku, druhý následuje do konce 2008. Tím došlo v našem regionu k velmi podstatnému zvýšení jaderné bezpečnosti, ze kterého profituje nejen Rakousko, ale i Česká republika, Slovensko a Maďarsko.

Emp 6.3.2007 11:45

Re: Re: Temelín

Skutečně úsměvný příspěvek.

Ano proti Mochovcům byly protesty, ale nikoli stejně rozsáhlé. To odstavení si nepodařilo "vám", stejnětak Kozloduje, kterým se tak pyšníte. Slováci budou stavět další 2 bloky, to projde bez povšimnutí? :-)

vita 6.3.2007 11:52

Re: Re: Temelín

Opět lžete, Pavlovče!

Proti Mochovcům byly protesty naposto nesrovnatelné s vaší hysterickou kampaní proti Temelínu.

pokud si tak plácáte po ramenou, jak jste zařídili odstavení JB, tak byste taky měl dodat, že jste tím udělali ze Slovenska energetického parazita stejně jako je samotné Rakousko. Výsledkem je a bude růst cen elektřiny v regionu - což je zřejmě cílem vašich kaviárodárců, takto akcionářů OEAG.

Nějak musíte dokopat cenu tak vysoko, aby se ty vaše plánované, drahé a na ruském plynu závislé elektrárny vůbec dostaly k lizu, což?

Otto Grotewohl 6.3.2007 12:25

Ale Temelin neni pane Pavlovec

Wackersdorf,  ceska politicka smetanka je na umreni jeste moc mlada.

Stanley 6.3.2007 12:53

Re: Re: Temelín

 Jak to, že podle Vás profitují jenom tyto státy ?  To přece musí profitovat celá Evropa  !  VY se přece bojíte jaderné katastrofy ?  Nebo proč tak vehementně protestuje proti Temelínu?  Kvůli rezavému šroubku nebo  špinavé podlaze ?!  Proč se nebojíte německých, francozských elektráren ? V případě havárie u nich, se TO  Rakousku vyhne  ???

Radek J. 6.3.2007 20:58

Re: Re: Temelín

Kuprikladu Slovensko profituje tim, ze musi dovazet elektrinu, nestaci mu nasmlouvane emisni povolenky a take proto maji Slovaci elektriku drazsi. Prave se Vam podarilo predefinovat slovo profit. BRAVO!

Pravy ekolog 6.3.2007 10:46

Jeste dalsi dva bloky!

Kdy se konecne uz zacnou stavet posledni dva puvodne planovane bloky Temelina?

Emp 6.3.2007 10:59

Re: Jeste dalsi dva bloky!

Ono by se dokázalo, že Pavlovcovi a spol. vůbec nejde o temelínský problém v spojení ruské a US technologie.. ukázalo by se, že jsou proti jakémukoli zařízení, které dokáže vyrábět levněji elektřinu, než jejich drahé větrníky...

vita 6.3.2007 13:27

Re: Re: Jeste dalsi dva bloky!

A plynové elektrárny na ruský plyn...

MLOK1 6.3.2007 10:15

SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

My, občané Česka co nejrozhodněji žádáme!

        Ukončete okamžitě provoz smrtelně nebezpečných Rakouských lanovek, s amatérsky zhotovenými kamínky na přitopení v kabině!  Zatímco v tak složitém českém zařízení, jako je jaderná elektrárna Temelín dosud nezahynul ani jeden člověk, v "obyčejné" rakouské lanovce zemřelo mnoho lidí, mezi jinými i Čechů.

        Jo a také se tam nad lyžařskými sjezdovkami srážejí helikoptéry se sportovními aeroplány. Lidé, raději do tak nebezpečné země nejezděte!!!

honzak 6.3.2007 10:25

Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

o té havárii jsem přemýšlel a vychází mi, že si posádka vrtulníku chtěla po složení nákladu přivydělat trochou toho heliskiingu a zapomněla to ohlásit řídícímu létání. A borec v tom letadle taky asi sledoval krásy Kaprunu a okolí....

Myslím, že bojkot všeho rakouského není od věci. Lyžovat a jezdit na kole se dá o kousek dál v Itálii nebo Švýcarsku a jinak tam nic pozoruhodného nemají. Já už to dělám několik let. O pár tisíc mých euro už přišli.

vita 6.3.2007 10:37

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Taky mi přišlo velmi podivné, že vrtulník na služební cestě - poté co složil přepravovaný náklad - bere na palubu cestující. Skoro mi to připomíná černou jízdu (v tomto případě let). A stážka pomalu se pohybujícího vrtulníku s malým letadlem, které taky nelítá zrovna nadzvukem nesvědčí o velké pozornosti na té ni oné straně.

Ale třeba to rakouské předpisy dovolují. Od zveřejnění příčin kaprunského krematoria živých by mě už v rakouských bezpečnostních předpisech překvapila snad jedině logika.

Rts 6.3.2007 11:16

Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

České lanovky jsou bezpečné, nejsou. České tunely jsou také bezpečné, protože nejsou. České sjezdovky jsou také bezpečné, nemáme tolik vrtulníků a soukromých letade. Jenom ten led, mokrý sníh, nezkušenost lyžařů.

Emp 6.3.2007 11:39

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

no, nevšiml jsem si zprávy.. řekněme za posledních 30 let, že by se v CR stala havárie lanovky

Rts 6.3.2007 11:42

Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Tak to jsme dva. Vím o rakouských lanovká, o české, snad jen té na Petřín. Ale to není ani lanovka. Jenom ukázka.

Emp 6.3.2007 11:53

Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

těch lanovek máte víc... Co třeba na Sněžku? :)  Ale nechtěl jsem se dostávat do porovnávání počtu lanovek, tunelů, aut, vrtulníků.... Nejde o tohle. Jde o to, že se nestala na Temelíně jediná "anomálie či nehoda", která by ohrozila osoby, natož způsobila smrt. Mluvíme tu vždy o odchylkách od projektu, občas o lidském faktoru.  Nestalo se ale nic, s čím by si zařízení neumělo poradit, neboť je i na lidskou blbost dimenzováno.  V tom je celé jádro pudla.

Proti tomu stojí rakouskem provozované "technologie a zařízení", které zavinily smrt lidí - ať již špatným provozem či špatnou údržbou... Nechci tyto věci spojovat, ale také nesouhlasím s tím, že jsme obviňováni z prostého  "šlendriánství" (myslím obecně CR)