4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frau Merkel 6.3.2007 14:08

A nedalo by se pane Tyc

nějak zařídit, aby v budoucnu k takýmto prkotinám nedochazelo. Ta medialní ostuda opravdu mnohonásobně překračuje vzniklé nebezpečí.

Emp 6.3.2007 14:15

Re: A nedalo by se pane Tyc

Prkotiny byly a budou...  Tomuhle se asi nikdy zcela nevyhneme. Jde o to, aby na všechny lidské "blbosti a ostudy" byly projektovány ochranná opatření, která by ¨kompenzovala či minimalizovala chybu lidského faktoru. Tak ta zařízení fungují a nebylo shledáno, že by v tomto byly problémy.

Jaderka je složité zařízení, nakonec asi nejsložitější technologický provoz s největším množstvím komponent a personálu.... Pokud by se lidské chyby porovnaly s jinými provozy, bude na tom Temelín ještě velmi nadprůměrně.

Tímto jsem chtěl říci, že by se to stávat nemělo, ale člověk je člověk a má i své mouchy. Věřím, že technik, který chybu učinil si toto bude pamatovat do konce života.  Chybami se člověk učí... stále to tak bude. ,

Jiří Tyc 6.3.2007 14:31

Re: A nedalo by se pane Tyc

Víte, to se zařídit dá. Tím, že se ta elektrárna odstaví. A o to tu některým lidem jde. Jinak stav toho kousku technologie odpovídá následkům možného nebezpečí. Jinak řečeno, pokud mi někde takovým způsobem unikne voda, jejiž radioaktivita je navíc na podobné úrovni, jako se používá v radonových lázních (v našem případě to nebyla voda z reaktoru), tak se podle toho se zařízením zachází. Pokud potřebujete mít stoprocentní jistotu, že taková voda neunikne, udělá se to tak, že se na potrubí nainstalují tři armatury za sebou. Naopak, pokud potřebujete jistotu, že naopak někam voda poteče, dáte tři armatury na rozvětvené potrubí vedle sebe (paralelně). Tak se to například dělá u havarijních systémů. Zde by ale takové řešení neodpovídalo vážnosti zařízení.

Stalo se již v minulosti, že nám vypadla turbína kvůli špatné paměťové kartě. Následky: nevýroba, z toho škoda několik milionů korun, medializace. Ale snad nikdy nebyl kolem takového případu tak velký humbuk jako nyní kvůli vylité vodě v kobce někde 20 metrů pod reaktorem. Přitom je to událost nesrovnatelně méně významná, než odstavení turbíny, finančně nezajímavá a následky na okolí elektrárny nulové. Ale tak to prostě chodí... Hezký den!

Psí vrah Čumil 6.3.2007 14:21

No, tentokrát vám opravdu nerozumím, pane Týci -

víte opravdu dobře, v jakém světle se posuzuje jakákoli drobná událost na každé atomové elektrárně a na Temelínu zvlášť. A přitom, račte prominout, myslím, že ve více než 4 případech nejsou temelínští technici s to zkontrolovat, zda jsou uzavřeny všechny výpustě okruhu, který doplňují. O šikulech, kteří přelijí otevřený reaktor, ani nemluvě. Zajisté to jsou jen bagatelní volovinky, ale právě ony se vám prostě v Temelíně nesmějí stávat. Z tohoto hlediska vzato je daleko důležitější, aby páni technici byli s to rozeznat, zda mají otevřený nebo zavřený ventil, než celá výměna vysokotlaké části turbínových rotorů...

Dovedové, kteří nepoznají otevřený kohout, podtrhují nohy VÁM.

Jiří Tyc 6.3.2007 14:33

Re: No, tentokrát vám opravdu nerozumím, pane Týci -

Mám na to to jiný názor, ale respektuji ten Váš. Hezký den!

Stredocech 6.3.2007 15:26

Čumile, z velké části za to mohou média a lidé, kteří v nich pracují

Představte si, že by namísto dosavadních úvah o Temelínu zazněla v TV zprávách věta "rakouská strana zase dělá povyk kolem "havárie," likvidace jejichž následků spočívá v tom, že se podlaha opláchne hadicí."

JE 6.3.2007 14:16

Zpátky do školy! Píše se byste, ne by jste!

JE 6.3.2007 14:17

A také pátým pádem oslovujeme, voláme: Pane Tyci!

M 6.3.2007 16:33

Re: A také pátým pádem oslovujeme, voláme: Pane Tyci!

Dneska se připopuští i nominativ - pane Tyc.

Přeji hodně štěstí

Buvol 6.3.2007 13:29

Máte na elektrárně nejspíš pátou kolonu!

Jura Jurax 6.3.2007 13:19

Jojo,

pan Pavlovec a jemu podobní nechť si zkontrolují, zda jim neprotéká splachovací záchod; pakliže ano, musí to neprodleně hlásit do Rakous a na lampárnu Hlavního nádraží v Praze; na zpracování protokolu o havárii mají 72 hodin. Kontrolní komise rakouských aktivistů přijedou do 24 hodin, aby zkontrolovaly, zda únik kontaminované kapaliny neohrozil životní prostředí a bezpečnost (rakouského) lidu.

Remover 6.3.2007 13:07

Pro pana Jiřího Tyce

Vážený pane,  jsem 100% na Vaší straně,  ovšem  blby a placené aktivisty typu Pavlovec svými argumenty  nepřesvědčíte.  Oni nic nečtou, nic nevědí ale o to radši  demonstrují a vyvěšují  demagogické plakáty.  V době blokády hranice jsem  stál v koloně a měl tu čest  s těmi  demonstujícími vzdělanci diskutovat.  Je to zbytečné. Plně souhlasím s panem Jura Jurax!!!!!  Já považuji  blokování přechodu státní hranice suverénního státu, kvůli ekologickým problémům  za  akt   terorismu.  V tomto případě  za akt  ekologického terorismu.

reg. 6.3.2007 13:19

Re: Pro pana Jiřího Tyce

Nevím, co je Rakušanům do naší elektrárny. Co kdyby se jim jednoduše odstřihl přísun elektřiny z naší republiky? Pak by také demonstrovali? Nebo že by si nakonec postavili svoji jadernou elektrárnu?

Jiří Tyc 6.3.2007 13:45

Re: Pro pana Jiřího Tyce

Děkuji za Váš názor! Je to o tom, jak se to člověka týká, nebo netýká. Nedávno psala paní Honsová z MF DNES, že o blokády se už skoro nikdo nestará. Že je to lidem jedno. Ona je totiž daleko od tohoto dění. V redakci... Věřím, že lidi, kteří stojí v koloně jsou pěkně naštvaní. Když byly blokády v roce 2000, mluvil jsem tehdy s člověkem, který se snažil při blokádě projet. Skončil s rozbitým čelním sklem a ještě byl obviněn, že s autem srazil jednoho z demonstrantů. Došlo k soudu a teprve tam ten demonstrant přiznal, že si své zranění ruky "ze srážky" s autem vymyslel... A takovému člověku už nikdo nevysvětlí, že mu blokády vlastně nevadí.

Pete Brich 6.3.2007 13:00

Pavlovec bude předseda té komise

a vy tam budete muset přijmout jeho brigádníky (jestli už tam třeba nejsou).

To by se na to rakouští atomkeckové podívali, aby nezastavili ten atomový schrott, který jim ten český ksindl postavil na hranicích. Elektřinu přece budeme kupovat my od nich (pěkně zelené elektrony) a ne že my budeme zasviňovat Evropu našimi špinavými elektrony.

PB

Remover 6.3.2007 12:56

Pro Mr. Radko Pavlovce

Už delší dobu monitoruju  Vaše soukromé politické aktivity  v tomto státě a docházím k názoru, že  nazrává čas prohlásit Vás nepřítelem  českého národa.  

V otázce Temelína jde o konkurenční boj  firem Westinghouse a Siemens.  Siemens boj o zakázku prohrál a teď  mu jde jen o to, aby  přesvědčil  veřejnost, že  nová technologie Weistnghouse v Temelíně není bezpečná. Jen tak má šanci na získání pohádkových zakázek v Rusku, Ćíně. Proto si platí  "aktivisty" v Rakousku a naivisty a různé prodejné živly v ČR.            

Radko Pavlovec 6.3.2007 13:13

Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

To můžete prohlásit pouze, pokud jste zastáncem ČEZské namísto České republiky.>-

Co se týče obou zmíněných firem, mohu Vás ubezpečit, že mi jsou zhruba stejně nesympatické.

Jura Jurax 6.3.2007 13:20

Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

No tak pak to opravdu děláte jenom z čiré blbosti.

Emp 6.3.2007 13:22

Re: Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

Juro, těch dalších možností financování je milion :) ;-) 

honzak 6.3.2007 13:24

Re: Re: Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

ale tu blbost bych nevylučoval, je předpokladem příjmu dozajista křišťálově čistých peněz. Jiné by pan Pavlovec jistě nevzal, je to jistě čestný muž!

Emp 6.3.2007 13:30

Re: Re: Re: Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

když jsem kdysi googloval obrázky, všiml jsem si, že při zadání "radko pavlovec" to vyhodí obrázky umístěné na větrníkářských stránkách...  Možná jen zvláštní náhoda...

Jura Jurax 6.3.2007 13:31

Re: Re: Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

No to jste mne uklidnil - za prachy to pochopím, ale jenom tak z blbosti - to by musela být tak olbřímí, že by se to vymykalo lidským měřítkům :-D

Emp 6.3.2007 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

Můžeme začít tím, že Pavlovcovu oragnizaci platí Hornorakouská vláda...  Logicky se pak musí Hornorakouské vládě se investice do Pavlovce musí vyplatit...

A co potřebuje taková vláda? Hlasy a peníze....  

vita 6.3.2007 13:28

Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

A co OEAG?

L8M 6.3.2007 13:37

Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

Určitou rezidulání inteligenci pan Pavlovec projevuje, vzhledem k tomu, že jen totální idot by mohl věřit, že jeho aktivity mají nějaký reálný význam (kromě toho, že si díky nim o Pavlovcovi lidé myslí různé nehezké věci) tak ten pán musí být za tohle sebeztrapňování velmi dobře odměňován...

Stredocech 6.3.2007 14:37

Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

Česká republika nepotřebuje zelené vůbec a Vás zvláště. Nedělají nic pozitivního, jenom ŠKODÍ. To jsem si opět uvědomil, když jsem nemohl v noci nalézt vjezd na hradeckou dálnici, která kvůli jakýmsi průtahům koncí kus od Hradce.

Jura Jurax 6.3.2007 12:54

Jojo,

zkušenost učí, že jednati z blbem jest zbytečno - nepochopí, o čem je řeč, a mele svou. Blb potřebuje laskavé, leč přísné a nekompromisní vedení.

Naši politikové si dosud neuvědomili, že v roli blbů je pan Pavlovec a všelicí ti rakouští hysteričtí, mediálně zblblí nevzdělaní protestanti proti Temelínu a blokátoři hranic včetně, bohužel, rakouské vlády i prezidenta, kteří holt musí výt s tupou masou, protože ta je volí. A že z blby jest, jak psáno výše, jednat laskavě (často za to nemůžou), ale nekompromisně (blbci to holt jsou). Takže žádné dohody z Melku, žádný nadstandard, ať si trhnou nohama a třeba se zadusí. A tvrdě žádat, aby si Rakousko udělalo doma pořádek a nepovolilo blbům blokády silnic.

Případně se často tázat, jak je na tom Rakousko s bezpečností lanovek :-D

LJG 6.3.2007 12:59

Re: Jojo,

Menší protiblokáda na české staně? S transparanty  Turisté  a děti umírají v hořlavch lanovkách? myslíte, že by to pak Rakušáky přestalo bavit? ;-D

Jura Jurax 6.3.2007 13:05

Re: Re: Jojo,

No, zastyděli by se a okamžitě by vyřadili z provozu všechny lanovky po celých Rakousích. Pavlovec by tomu velel.

Sch.glosátor 6.3.2007 12:59

Jednati z blbem jest zbytečno...

Aneb bav se s volem, když nemáš bič...