5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
baltazar 6.3.2007 22:03

Re: Re: pořádek v Temelíně

Js 0 a vytekly tim dva kubíky, jo? To to kontrolujete týdně? :o)

Pokud se armaturou nedá otočit, je stav ventilu třeba označit jako "neznámý". Sdělte to prosím všemu personálu ..

Jiří Tyc 6.3.2007 22:22

Re: Re: Re: pořádek v Temelíně

Omlouvám se, mělo tam být 10 mm. Stav čerpadel se kontroluje každou směnu, tedy třikrát za den. S danou armaturou se ale manipuluje jen jedou za rok. A jinak díky za radu!

baltazar 6.3.2007 23:16

Re: Re: Re: Re: pořádek v Temelíně

To nic, v programování holt taky dělaj potíže nezinicializovaný proměnný .. ovšem stejně, mluví se o dvou kubíkách, to musí skrz Js10 při nízkém tlaku téct několik hodin, ne?

SIGI 6.3.2007 22:29

To Tyc

Pane kolego,

 nechci chytat za slovíčka, ale Vy si v tom co píšete tak protiřečíte , že to ani nijak jinak nejde. Tohle a podobné zlehčování podobných průšvihů a nedůsledností ( nechci psát " bordelu) dle mého nejvíc vadí našim jižním sousedů. Temelín možná bezpečný je, ale největším nebezpečím je sama obsluha. Teď  však k tomu slovíčkaření : 1) bylo-li čerpadlo předáváno z GO, zajisté na něj byl vystaven BS příkaz - takže naopak se naprosto přesně  vědělo kdo na něj šáhl naposledy ( nebo Vy BS příkazy nepoužíváte ?!! ),  2) Js - 0, málo místa, ale utahovali- povolovali  to dva -no dobrý ( druhý bod pro Rakušáky) , 3) jak píšete obsluhy ví jak otevírat a nechat otevřenou armaturu , bohužel  jak jste se přesvědčil tak neví,  4) po 6 letech na této fci je možná zacvičený - o zkušenostech bych radeji moc nemluvil.

A teď na konec pokud za tento průšvih nebyl dotyčný a Vy krácen na odměnách je alarmující, protože jaký ještě větší průšvih chcete aby Vám tam udělal. Můžu Vás ujistit, že u nás by se porovnatelný průšvih řešil podstatně tvrším způsobem s dopadem na všechny .

Jinak Váš plat mě nezajímá, ten si dovedu docela přesně představit.

Petr H 6.3.2007 16:09

V Rakousku neslyší

na žádné argumety,na tu jejich tupost vyzrál jenom Švejk a tak asi bude třeba si z nich začít dělat šoufky typu:rozlitý kafe-mimořádná událost,okamžitě hlásit,píchlí kolo-okamžitě hlásit...atd až je to přestane bavit.Jiná cesta není.A kdo byl někdy na vídeňském letišti ví,že v rakousku ty lanovky nehoří náhodou,to je nejhorší letiště v Evropě.Tam se jednou něco stane.

Stanley 6.3.2007 16:07

Odborník

  Vykašleme se již konečně na nějakého takyodborníka  Pavlovce !  Zkusme taky trochu věřit našim lidem ! Copak jsme všichni tak špatní ?   Temelín je dílo převážně  českých rukou  .  Pracují tam odborníci ,kteří jistě také mají své děti, své milé, své známé a jistě také mají rádi svůj život . Jsou jistě také poučeni Černobylem.  Věřme jim !   Pan Pavlovec nám může být ukradenej !

Emp 6.3.2007 16:16

Re: Odborník

Tohle je docela "jádro věci".

..Mnoho lidí vzhlíží k ekonomicky rozvinutějším státům stále s respektem a mnoho lidí si myslí, že existuje to skloňované "čecháčkovství" jen u nás... Myslí si, že naše politická reprezentace je "extra třída" co se "slušnosti a seriozity" týče... jenže když se podíváte za hranice, zjistíte, že všude je to stejné... Jen jsme se někdy naučili vnímat sami sebe jako ten "aušus Evropy" .. Je nám to nakonec podsouváno i takovými, jako je Pavlovec. Slovy jako "Schrottreaktor" a zpochybnováním čehokoli českého - ve skutečnosti je to však naopak.  Pravdou je to, že by Rakousko svépomocí nedokázalo ani jadernou elektrárnu postavit.. natož provozovat...

Jaroslav 6.3.2007 16:49

Re: Odborník

Pane Stanley, to zní hezky, ale u toho ventilu končí sranda. Jsem opravdu zděšen formulací "... strojník vyhodnotil...". To je na prokurátora - roz. pro toho strojníka až naposledy - bez dalšího. Strojník měl PROKAZATELNĚ  HLÁSIT na velín, že armaturu nelze uzavřít A CELÁ PROCEDURA MĚLA BÝT POZASTAVENA DO . Je jen ohromné štěstí, že to byl tento ventil. Představte si to v chemičce, nebo v elektrárně... jestli - znova cituji " ... strojník něco vyhodnotil ... " A NECHAL SI TO DOKONCE PRO SEBE, a chytla to až čidla, tak je to strašlivá systémová chyba. Žvanit zde o důvěře je, nezlobte se, víc než nezodpovědné. 

Stredocech 6.3.2007 18:30

Ono to sice chyba je, ale hodnotí se jako nevýznamná, neboť víte

na jaký únik je zařízení dimenzováno??? Strojník se spletl, což je samozřejmě špatně a jeho chybu zjistila čidla. Mimochodem, kdyby chyba byla vážná, odstaví automatika reaktor.

Jinak, kdysi dávno jsem byl na praxi v chemičce v Záluží a bezpečák nám jako veliký úspěch říkal, že minulý rok tam nebyl žádný "smrťák."

Emp 6.3.2007 18:53

Re: Ono to sice chyba je, ale hodnotí se jako nevýznamná, neboť víte

středočechu... reaktor být odstaven nemohl, protože byl v odstávce ;-) 

EmillXX 6.3.2007 19:57

Re: Re: Odborník

Strojník se dopustil té chyby, že nepoznal, že ventil je otevřený. V článku je to jasně napsáno. Vymyslete něco, aby se to snadno poznalo, určitě to jde.

fox 7.3.2007 10:30

Re: Re: Odborník

Ježíšmaria vy jste asi nikdy nepouštěl ani vodu z vodovodu.Hysterie hodná rakušáků!!!

Jaroslav 6.3.2007 16:58

Re: Odborník

Nedá mi to - pořád jsem to hledal: Víte, co je na Vašem příspěvku zajímavé, pane Stanleyi? Ten plurál: "Vykašleme se na TAKYODBORNÍKA ... , ZKUSME věřit  NAŠIM ... pracují tam (na rozdíl od "takyodborníka" )  odborníci ...,  až po finální "... NÁM mů že být ukradenej!"  My a VON!  Deja vu, soudruhu!  

Stanley 7.3.2007 8:45

Re: Re: Odborník

  Píšu ,jak mi zobák narost !  To poslední oslovení jste si mohl odpustit, ale co Vám tady na NETu  budu povídat !  Já si myslím, že jste poněkud přezíravý a popletený intelektuál, mající vždy pravdu !  Tu má ale každý - tu svoji !

eol 6.3.2007 15:55

inu zajimava myslenka!

inu zajimava myslenka! jen by to chtelo najmout nejaky vojaky!

M. a m i Z 6.3.2007 15:45

Pane Tyc, když tak koukám,

jak tu diskutujete sám se sebou, na skutečné otázky nejste schopen odpovědět, argumentujete až dětinsky, atd., myslíte si, že na ten job ještě stačíte? 

Pete Brich 6.3.2007 15:58

Re: Pane Tyc, když tak koukám,

Duševní pohnutí v šestinedělí, Mami Z?

PB

jirka.s. 6.3.2007 16:37

Re: Pane Tyc, když tak koukám,

Jakpak je vysoká, ZIMO, ta německé podpora v nezaměstnanosti? Zřejmě jsi musel uvíznout v místní sociální síti, když můžeš tady na Psu roznášet ta svoje emetika od rána do večera!

vita 6.3.2007 17:48

Re: Re: Pane Tyc, když tak koukám,

Až se naučíte, Zimo, položit otázku, bude vám odpovídáno. Zatím máte značné rezervy...

moker 6.3.2007 15:45

Pravidelná dotace

A Jihočeské matky zase hrabou a na hranice chodí rády,kdo by jim  za kdákání na dvoře či na návsi dal peníze.Zda li pak tam byla také jejich velitelka?

Kralupák 6.3.2007 15:35

Vážení čtenáři,

dovolte, abych tento případ komentoval z pozice zaměstnance společnosti, která vyrábí na technologii, která připomíná zařízení JETE alespoň tím, že má mnoho potrubí a armatur ...

1. Každý únik čehokoli je událost. Téct smí jen to, co má a tam, kam má. Vše ostatní je špatně.

2. Operátor si myslel, že je ventil zavřený ... Operátor si nemá co myslet, operátor musí mít jistotu. Na ventilu musí být patrné, zda je zavřený či otevřený. Jestli to patrné je, operátor má problém, jestli ne, má problém ten, co připustil, aby se takový ventil použil.

3. Naše společnost využívá každou příležitost, aby demonstrovala, jak pečlivě zkoumá všechna rizika, která by mohla ohrozit životní prostředí či bezpečnost práce a jaká opatření provedla, aby vyloučila i ta nejměně pravděpodobná rizika ...

Je mi líto, že vám nemohu napsat něco příjemnějšího ..

Emp 6.3.2007 15:43

Re: Vážení čtenáři,

ad 1, Definice události na jaderném zařízení je definována vyhl. 219/1997 Sb SUJB.  Obávám se, že toto nesplnuje definici "mimořádné události"

ad2 vyčetl jsem, že se toto bude měnit

Kralupák 6.3.2007 16:15

Re: Re: Vážení čtenáři,

Pokusil jsem se vysvětlit, že v našem případě jde firemní kultura dál než vyhlášky či zákony. Pak nemá cenu zkoumat, zda tato událost splňuje definici "mimořádné události". To je právě to, co mnoho lidí nechápe. Jsem čistý před zákonem? Pak jsem jistě "čistý", když i zákonu vyhovím. Ale existuje, a pro mě je to každodenní realita, ještě jiný přístup. To, že se plní ustanovení zákona, to je samozřejmé. Jiná věc je, jak si mimořádnou událost představuje firma. A tam to je teprve síla. Škoda, že někdo nenatočil na video, jak od nás vyhnali jednu firmu, která kopala výkop na kabel. A co provedli? Někteří jejich zaměstnanci neměli na hlavě helmu na místě, kde v okruhu desítek metrů nebyla jediná věc, která by mohla někomu spadnout na hlavu. Ale měli ve smlouvě, že helmu mít budou a ostatní byl už automat ...

Prostě: Ten článek, který se tu diskutuje mohl napsat někdo z JETE, ale naprosto si nedovedu představit, že by to napsal někdo z kolegů od nás ...

Kdyby se něco takového stalo u nás, všichni, kteří by s tím měli cokoli společného by byli hodně potichu a doufali, že je postih za tuto událost nebude příliš přísný ...

Emp 6.3.2007 16:18

Re: Re: Re: Vážení čtenáři,

Já Vám rozumím... ale myslím si, že postihy budou v Temelíně každopádně...  Tohle už se ale nedozvíte(me)

Angela Merkel 6.3.2007 19:34

Odhaduji,

ze Vas zamestnavatel nema hlavni sidlo v Praze, a ani v CR, a vyzaduje od ceskych zamestnancu, to same jako od zamestnancu, dejme tomu francouzskych.

Zapominate, ze Temelin patri CEZu.

EmillXX 6.3.2007 19:53

JENŽE když se naše "slavná" vláda zavázala ??? i toto

hlásit do Vídně, pak už nemá cenu "být zticha." Pak nutno upozornit, že se tady dělá z komára velbloud. Konec konců, on ten reaktor ani nebyl v provozu.

A pokud jde o "firemní kulturu," jadernou elektrárnu by nikdy nikdo nepostavil na místě, kde se může jedno za tisíc let rozvodnit řeka.

Ale máte pravdu v tom, že firemní kultura je nutná věc.

Jaroslav 6.3.2007 17:04

Re: Vážení čtenáři,

Naprostý souhlas - píšu to jinde: Operátor si nemá co myslet a dokonce si to nechat pro sebe!! Operátor měl prokazatelně hlásit na velín, že ventil nejde zavřít. Tečka. A jestli to nemá v pracovním předpisu, tak je to na prokurátora.

w 6.3.2007 15:33

Temelínský průšvih

Kamaráde ať děláš co děláš, ekohysteriům neunikneš. Rád dávám k dobru historku, kdy jsem šel okolo demonstrace proti atomovým elektrárnám na Náměstí Míru a opatrně jsem se zeptal nosiče transparentu, jestli ví, kolik kyslíku zhltne jeden blok ETU(Tušimice), koukal na mne jako na zjevení, vůbec netušil o co jde.

Janík 6.3.2007 15:10

Temelín --- dovětek.

Vážený pane Tyc,

.... abych to dopověděl: Nechci to bagatelizovat. Jen mám takovou obavu, jestli nás ještě vůbec může dovést k sebereflexi až nějaká psychicky slabší obět dezinformačních smrští někoho zlynčuje, vyhodí do povětří nějakou redakci anebo se "jen" prostě upálí... Možná, namísto onanie nad mediálními produkty jiných autorů by neviditelnému pejskovi prospělo trochu víc se zviditelnit prezentací originálních fakt a v pravém smyslu originálních myšlenek vůbec.

Zdravím Vás a doufám, že až budou můj popel sypat do větru, bude to ekologická mimořádka,  v JETE pojedou všechny čtyři bloky na plný výkon a tyhle ptákoviny si už nikdo nebude pamatovat....

Janík

PS.: ....haf, haffff":  zkrátit o dva odstavce...         Hmmm...., kušuj potvoro cenzorská !

Sch.glosátor 6.3.2007 15:18

anebo se "jen" prostě upálí...

Až se bude vybírat na benzín a zápalky, dejte mi vědět ;-P