5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emp 9.3.2007 0:05

Re: Re: Re: nepracujete náhodou v AMI linz?

;-D Nejste schopen mi elementárně zkopírovat pasáž z Melku, kterou CR nedodržuje a ihned jsem obviněn z toho, že jsem placen jadernou lobby ;-D Pane Pavlovče, jsem člověk, který přemýšlí, zda se třeba nemýlí a že mě třeba kdosi vyede z mého omylu, ale tímto si věru nepomáháte... a Delfin je podobný příklad, ten s tím jádrem už vůbec nemá nic společného.... Je to jen člověk který ví, že 5 +5 = 10 a né -6

Šumavák 9.3.2007 0:26

Re: Re: Mohli ho poškodiť a ČO POTOM ????

no co? Potom by ho vyměnili. Předtím by zastavili napouštění( což stejně udělali), opravili ventil a pokračovali tlakovou zkouškou, víte?

On ten reaktor je odstavený kvůli výměně paliva, takže jde o prd!A nějak mám pocit, že když reaktor běží, tak tam nikdo ventilama otáčet nechodí. Ale třeba máte jiné informace.

Od toho , zřejmě placeného, informátora, co vynáší fotky a informace a dodává je hornorakouskému  "Akčnímu výboru pro boj s Temelínem" (oni se tak fakt nazývají!).Otázkou je, jestli s tím ventilem, u příležitosti návštěvy kancléře Gusenbauera v Praze, náhodou neotočil doleva......

Radko Pavlovec 9.3.2007 11:15

Re: Re: nepracujete náhodou v AMI linz?

Vážený pane,

nedivte se podivné reakci na Váš fundovaný příspěvek. Jedná se totiž zjevně o placený nick jaderné lobby, stejně jako emp, delfin apod.

Radko Pavlovec 7.3.2007 17:21

Nové informace k poslednímu úniku

Právě jsem obdržel nové informace. Zřejmě to nebylo tak jednoduché, jak se to zde zástupci jaderné lobby snažili znázornit. Došlo totiž k úniku kontaminivaného roztoku kyseliny borité z primárního okruhu. Kapalina neodtekla jednoduše "do záchytné nádrže, pro tyto případy určené", jak zde jeden expert uvedl, ale kontaminovala značnou část reaktoru.

Protože kyselina boritá má silné korozní účinky právě na materiál tlakové nádoby, musí být kontaminované části zpřístupněny, dekontaminovány a vyčištěny. To způsobí prodloužení odstávky o zhruba 2 týdny.

Náklady této akce v důsledku výpadku výroby je možno odhadnout na zhruba 420 miliónů korun. Náklady na práci při čištění ať laskavě dodá pan Tyc.

Šumavák 7.3.2007 19:23

Ano, na korozivní účinky vody jsou v Rakousku citliví !

V prosinci 2006 bouchla AMI - chemička v Linci = dva mrtví, šest raněných.

Zdůvodnění:mírně alkalická voda způsobovala korozi tanků  ve kterých byla, tím se vyvíjel vodík, který se shromažďoval pod víkem a se vzdušným kyslíkem vytvořil třaskavou směs........oni umějí přivést k výbuchu i vodu.......

no nekupte to !

Odkaz ZDE* 

Jazzy 7.3.2007 19:33

Re: Nové informace k poslednímu úniku

Pane jo, to by se mi taky líbilo, být placenej za psaní hysterických kydů na internet jako Herr Pawlovetz :) Porozhlídnu se, jestli neexistuje nějaká  "Platforma proti rakouskému lanovkovému nebezpečí", možná, že by jí mohli založit čeští vlekaři proti konkurenci, tak jako to udělali Rakušáci v energetice proti konkurenci Temelína ;-D. Jestli tady někdo může takhle hysterčit kvůli úniku vody, tak by se upozorňováním na nebezpečí rakouských lanovek dal vydělat majlant - vždyť co je to nějakých 1500 litrů vody radioaktivní asi jako voda v jáchymovských lázních proti takovým 155 mrtvým z Kaprunu, že :)))

balthasar 9.3.2007 1:38

Re: Re: Nové informace k poslednímu úniku

Sakra a já si tu děsně korozivní kontaminovanou tekutinu před chvílí nakapal do oka, co s tim teď mam dělat? :o)

Šumavák 9.3.2007 12:43

Dávat pozor, aby se Vám nehromadil

vznikající vodík pod horním víčkem a ve směsi se vzdušným kyslíkem nedošlo k výbuchu....;-P

boginm 9.3.2007 21:07

Re: Re: Re: Nové informace k poslednímu úniku

Vím jak ti pomoct.Založím Akční výbor proti výrobci borové vody a začnu blokovat nějaké hranice.Nejlépe ty ,co máme společné s Ugandou.To určitě zabere a to nesmírně korozní svinstvo od tebe samo uteče.

Psí vrah Čumil 7.3.2007 11:40

No, upřímnou soustrast, pane Týci -

nestálo by už za to s těmi sklerotickými techniky opravdu něco udělat? Proč, ksakru, dáváte pořád panu Pavlovcovi a spol. do ruky klacek s nápisem ČESKÁ ŠLAMPERAJ?!

baltazar 7.3.2007 14:21

Re: No, upřímnou soustrast, pane Týci -

Jo, dej si pozor, Jiříku, abys nepřelil -- za to byla u Němcový hned hlava dolů ;-D

Psí vrah Čumil 7.3.2007 15:38

Re: Re: No, upřímnou soustrast, pane Týci -

No, jen jestli to nebyl náhodou spíš Karel Jaromír s tou Zlatovláskou.... :-))

Ale jinak měl pan král velký recht - a taky mu to bylo prd platné... Jiřík přelil a král přišel o život, protože někdo popletl živou a mrtvou vodu. Česká tradice.

Dušan Mátl 7.3.2007 11:36

další únik radioaktivní vody-

No, pane Tyci, já bych Vám doporučoval, místo PR práce navenek , více apelovat dovnitř elektrárny na odpovědné pracovníky....Z

Jiří Tyc 7.3.2007 12:53

Re: další únik radioaktivní vody-

Buďte si jist, že již apeluji a apelovat budu. Tentokrát to není chyba provozního personálu, ale pracovníků dodavatelské firmy. Z hlediska jaderné bezpečnosti žádný problém, ale tentokrát to bude drahé.

Hezký den!

Dušan Mátl 7.3.2007 13:08

Re: Re: další únik radioaktivní vody-

OK, Díky!

Angela Merkel 7.3.2007 14:27

V Temelíně znovu unikla radioaktivní voda

Tak pane Tyci, dá se s tím ještě neco dělat, nebo b udete muset zavřít.  Vaše veškerá ujištění se mi zdají být jaksi nedůvěryhodná.

Ještě včera jste nás tu ujišťoval, že jste se poučili.

Zní totiž úplně stejně, jako ujištěni personalu z Černobýlu.

cesky spotrebitel 7.3.2007 14:42

Re: Re: další únik radioaktivní vody-

Dobry den,

kolik to bude stat a koho? Pokud technici nedostanou premie, tak s tim bychom se jako spotrebitel smirili Pokud nam to ve finale necha majitel elektrarny zaplatit v cene elektriny, tak s tim nesouhlasim.

SIGI 7.3.2007 17:49

Re: Re: další únik radioaktivní vody-

Pane kolego mohl byste mi odpovědět na včerejší příspěvek a to :

nechci chytat za slovíčka, ale Vy si v tom co píšete tak protiřečíte , že to ani nijak jinak nejde. Tohle a podobné zlehčování podobných průšvihů a nedůsledností ( nechci psát " bordelu) dle mého nejvíc vadí našim jižním sousedů. Temelín možná bezpečný je, ale největším nebezpečím je sama obsluha. Teď  však k tomu slovíčkaření : 1) bylo-li čerpadlo předáváno z GO, zajisté na něj byl vystaven BS příkaz - takže naopak se naprosto přesně  vědělo kdo na něj šáhl naposledy ( nebo Vy BS příkazy nepoužíváte ?!! ),  2) Js - 0, málo místa, ale utahovali- povolovali  to dva -no dobrý ( druhý bod pro Rakušáky) , 3) jak píšete obsluhy ví jak otevírat a nechat otevřenou armaturu , bohužel  jak jste se přesvědčil tak neví,  4) po 6 letech na této fci je možná zacvičený - o zkušenostech bych radeji moc nemluvil.

A teď na konec pokud za tento průšvih nebyl dotyčný a Vy krácen na odměnách je alarmující, protože jaký ještě větší průšvih chcete aby Vám tam udělal. Můžu Vás ujistit, že u nás by se porovnatelný průšvih řešil podstatně tvrším způsobem s dopadem na všechny .

Jinak Váš plat mě nezajímá, ten si dovedu docela přesně představit.

Ten dnešek na tom nic nemění, jen potvrzuje co jsem už  psal.

Angela Merkel 7.3.2007 23:08

Pan kolega

asi běhá po Temelíně a zavíra všechny ventily sám, nebo už není v tomto shluku chaotů zaměstnán.

Radko Pavlovec 7.3.2007 10:37

Včera odpoledne znovu uniklo 1500 litrů!

Vážený pane Tyc, to už přesahuje všechny meze. Proč jste zde o tom neinformoval? Na stránkách ČEZu, SÚJB a ČTK žádná informace. Myslím, že to dostatečně demonstruje bezpečnostní kulturu v JE Temelín.

ladik53 7.3.2007 11:39

Re: Včera odpoledne znovu uniklo 1500 litrů!

Jak vidíte Temelín je skutečně nebezpečný, ale jen ten blok, který nejede. Jen ho zpustíme pošlape jak hodinky!

Angela Merkel 7.3.2007 14:31

Neřekla bych, že Temelín je nebezpečný.

Ale nebezpečný je tam personál i s panem Tycem. Tohle už není v žádném případě omluvitelné.

To už není žádna vnitřní záležitost elektrárny, tady musí začít vyšetřovat státní zástupce.

Jazzy 7.3.2007 11:54

Re: Včera odpoledne znovu uniklo 1500 litrů!

"Uniklo 1500 litrů" ??? Pane Pavlovče, můžete mi říct, KAM těch 1500 litrů vody uniklo ? Z vašich slintů by jeden nabyl dojmu, že to snad uniklo do Vltavy :) A voda zatím tekla do záchytné nádrže, pro tyto případy určené,  jestli tady něco přesahuje všechny meze, tak je to vaše arogance. (Y)

Stanley+++++++++++++++++++++++ 7.3.2007 16:55

Re: Včera odpoledne znovu uniklo 1500 litrů!

  Pane Pavlovče, Vy nekritizujete, Vy rozpoutáváte hysterii ! O co Vám jde?  Kdo Vás platí ? Na otázky , které jsem Vám včera položil , jste neodpověděl.   Vy si pořád vedete jen tu svou !

Šumavák 7.3.2007 19:10

Tak znovu :

Platí ho hornorakouská vláda, která je 100% vlastníkem energetické společnosti Energie A.G. , které Temelín přímo konkuruje a snižuje jí zisky. Předsedou dozorčí rady E-A.G. je Landeshauptman Puehringer, který zároveň jako finanční refent hornorakouské vlády přiděluje peníze občanským sdružením, tedy i "Akčnímu výboru pro boj s Temelínem"!

usměvavá bestie 6.3.2007 23:15

Ano jistě obvýklý zpupný jaderný hlupák zlehčuje havárii jakoby se nechumelilo.

RvVV:-)

6.3.2007 23:49

Re: Ano jistě obvýklý zpupný jaderný hlupák zlehčuje havárii jakoby se nechumelilo.

Jo jo,jádro zakázat, uhlí zakázat, přečerpávačky zakázat... v Afghanistánu taky nemaj JE a jak si žijou...maj MÁK!!!

jirka 6.3.2007 21:22

jaderná elektrárna

je povinna dávat report o provozu a potížích

Emp 6.3.2007 21:23

Re: jaderná elektrárna

jak definujete "potíže"?

Delfin 6.3.2007 21:34

Re: Re: jaderná elektrárna

Treba kdyz ma uklizecka strevni potize.