5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 6.3.2007 13:03

Re: Jednati z blbem jest zbytečno...

R^R^

TBB 6.3.2007 15:19

Re: Jojo,

Tleskám jak se dá, publikum Tvé jsem já (Jana Kratochvílová tak před 30 lety). Ale R^R^R^

Stredocech 6.3.2007 12:45

A co takhle v rámci boje proti globálnímu oteplování prosazovat

v rámci EU zákaz budování nových elektráren, spalujících fosilní paliva. Když blbnout, tak nakvadrát.

Skybird 6.3.2007 12:37

Hlavně bychom se měli chovat sebevědomě !!!

To ovšem žádná naše vláda nedokázala.

Za zablokované přechody žádat odškodnění, Temelín brát z hlediska oznamovací povinnosti k okolí za standardní jadernou elektrárnu, jakých je např. v Německu či ve Francii řada. Na žádné extrabuřty nepřistupovat !

brok 6.3.2007 12:11

Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

je proto na čase, aby česká vláda na to reagovala tím, že prohlásí tuto dohodu zaneplatnou z viny Rakouska. Rakušáci budou protestovat, možná se i soudit (pokud tam někdo nebude mít rozum a nerozmluví jim beznadějný soud), ale dohoda bude neplatná. Na blokády hraničních přechodů je třeba odpovědět jejich uzavřením na dobu blíže neurčenou (Rakušáci je využívají více než Češi) a pak jednat např. o omluvách Rakouska (zcela zbytečné, ale zabije se tím víc času, než stálými "informacemi") a vyhrožovat ES pro ekoterorismus (=blokády).

Zlíňák 6.3.2007 12:29

Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Jediné řešení " NEKUPUJTE RAKOUSKÉ ZBOŽÍ"!!!

Radko Pavlovec 6.3.2007 12:33

Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Zapomínáte časovou posloupnost. Česká republika porušila dohodu z Melku, protože závažné bezpečnostní nedostatky specifikované v bodu 6, příloha 1 nebyly odstraněny. Blokády jsou pouze reakcí nevládních organizací na tuto skutečnost.

Charlie 6.3.2007 12:43

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Ovšem „nereakce“  rakouské policie, její neochota zabezpečit nerušený provoz porušením dohod JE !

Zlíňák 6.3.2007 12:44

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Blbost!Dále bez komentáře.

Emp 6.3.2007 12:44

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Myslíte tohle? Bod č. 1 Vysokoenergetické potrubí na úrovni +28,8 m

( doporučení AQG/WPNS specifická pro jednotlivé země)

Zajistit, aby bezpečnostní dokumentace, prokazující přiměřenou ochranu proti prasknutí vysokoenergetického potrubí a následným poškozením parního a napájecího potrubí, splňovala požadavky a odpovídala praxi běžné v rámci EU a aby byla uplatňována vhodná kombinace opatření.

Současný stav a plánované specifické akce:

Otázka ochrany proti prasknutí vysokoenergetického potrubí a následnému poškození parního a napájecího potrubí je zahrnuta ve stávající bezpečnostní dokumentaci posuzované při licencování 1. bloku JETE. Za účelem vyřešení rozdílnosti v názorech expertů, pokud jde o tuto otázku, inicioval dozorný orgán opětovné posouzení této části bezpečnostní dokumentace s cílem znovu posoudit, zda odpovídá požadavkům a metodám běžně uplatňovaným v EU. Za tímto účelem jsou uplatňovány alternativní metody hodnocení a data získaná během zkušebního provozu 1. bloku. Výsledek  této práce bude dán k dispozici dozornému orgánu do konce září 2002 ke konečnému rozhodnutí. V závislosti na výsledku, do výše zmíněného povolení n;1] může být zahrnut harmonogram provedení dodatečných bezpečnostních opatření. Obě strany jsou srozuměny s tím, že dodatečná bezpečnostní opatření pro oba bloky budou zvážena dozorným orgánem a v případě potřeby zahrnuta do výše zmíněného povolení tak, aby bylo dosaženo cíle uvedeného tomto bodě.

Emp 6.3.2007 12:44

Re: Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

a teď mi citujte, co nebylo splněno...

Delfin 6.3.2007 12:46

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Neslo by napsat co konkretne bylo poruseno z nasi strany?

Markéta 6.3.2007 12:53

Re: Re: Odpověď je jednoduchá. Ze strany České republiky nebylo porušeno NIC.,

Delfin 6.3.2007 12:56

Re: Re: Re: Odpověď je jednoduchá. Ze strany České republiky nebylo porušeno NIC.,

Presne tak ;-)

Jiří Tyc 6.3.2007 12:52

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Pane Pavlovče, opět lžete, ale už mě to ani nepřekvapuje. Nedávno jsem Vás nachytal, že jste nečetl jeden americký materiál, teď rto vypadá, že jste nečetl ani dohodu z Melku! Pokud ano, zkuste odpovědět Empovi.

To, že dohodu z Melku plníme dnes už ví i náš ministr zahraničních věcí, když si sehnal potřebné informace. A tvrdí to i přesto, že SZ, která do do úřadu nominovala tvrdí ústy pana Bursíka něco jiného.

Jura Jurax 6.3.2007 13:03

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

No, vážený Pavlovče, dohoda z Melku byla ústupkem, dobrotivým gestem vůči otravným hlupcům. A hlupci, jak vidno, gesto neocenili. A podle naturelu z toho tlučou politické body nebo přímo demonstrují. Rubem demokracie je, že i blb má stejnou svobodu jako člověk hodný tohoto jména, ale neumí s ní zacházet.

A teď trošku podpásovka - ale na hrubý pytel hrubá záplata. Doporučuju Vám, abyste se zajímal spíš o bezpečnost rakouských lanovek. Jde o dost jednodušší zařízení než Temelín, takže možná pochopíte, jak zařídit, aby v nich neuhořeli lidé. U Temelína nechápete nic.

reg. 6.3.2007 13:25

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Pane Pavlovec, skutečně nevím, proč tak za Rakušany bojujete.

Proč třeba nedemonstrujete s nimi proti jaderným elektrárnám v Německu? Ty nikoho neohrožují? Tam si běžte rozvinovat transparenty!

Fantom 6.3.2007 12:08

Vito,

jejich argumenty chápu jako urážku mojí inteligence. Dále radar - starosta (!!!) má otázky, jestli nebudou narušeny životní podmínky obyvatel - přitom takovému trotlovi nedokáže nikdo říct, že obsluha je bezprostředně a přímo u radaru, a taky žijou, souloží, množí se, jedí, vylučují, baví se - no zkrátka normální lidé, kterým radar neubližuje. Takže co na to říct? Trotlové, neinteligentní tupci.  Tak to je. Neurážím, jen nazývám věci pravými jmény.

R 6.3.2007 11:49

Co takhle při rakouské blokádě přechotů protiatomovými trotly

zablokovat ty vlaky, co vozí z Polska do Rakouska černé uhlí, ze kterého Rakušáci vyrábějí elektřinu? Když si tu svoji vlastní nespustili a její výkon nahradili tím dovozem? Přece ty vlaky nám tady zhoršují životní prostředí, rozprašují uhelný mour do přírody a jak se do toho uhlí opře slunce, uvolňuje  určitě škodlivé výpary, fenol a podobně a zamořuje naši přírodu. A fenol je mpěkné svinstvo.

Zlíňák 6.3.2007 12:33

Re: Co takhle při rakouské blokádě přechotů protiatomovými trotly

Jediné řešení je NEKUPOVAT RAKOUSKÉ ZBOŽÍ!!!

qwert 6.3.2007 11:46

Vidíte, pořád je co vylepšovat

Třeba tam dáte ventil, u kterého se jasně pozná pracovní poloha a který i v agresivním prostředí po pár měsících nezatuhne!!

Jen nechápu, proč se tato vylepšení "prototypu JE" nefinancují z evropských fondů v rámci nějakého projektu "řešení nadstandardní bezpečenosti evropských jaderných zařízení". Najděte si v Rakousku pár inteligentních politků, kteří to podpoří .... ;-)

jen tak 6.3.2007 12:17

Re: Vidíte, pořád je co vylepšovat

Řekl bych, že kromě kulových ventilů jde snad každý zatáhnout v otevřené poloze a nejedná se o zatuhnutí. 

qwert 6.3.2007 13:36

Re: Re: Vidíte, pořád je co vylepšovat

Zastáváte tedy stanovisko, že na Temelínu již není co vylepšovat?

JE 6.3.2007 14:30

Jistě, že je vždy co vylepšovat.

To ale platí i o JE jinde ve světě. Proč rakušáci protestují proti Temelínu a ne proti JE například v Německu?

nepozora 6.3.2007 11:26

otevřený kohoutek

Moje manželka má take ve zvyku otevírat (a zavírat) vodovodní kohoutky silou. Na podzim to opět udělala s kohoutkem při vypouštění vody z venkovního vodovodu pro zahradu. Já to pochopitelně nespozoroval (kde ta ženská bere tolik síl?) a vytopil jsem sklep. Nyní si musím davat pozor, abych se nedostal do střetu s Rakouskem. Utěšuji se jen tím, že nebydlím v ulici u Temelína.

TBB 6.3.2007 15:25

Re: otevřený kohoutek

Mate silnou zenu,

ona to bez Vas jiste prezije, ucet za vodu ne. Ale hlavne, ze si pri placeni uctu uvedomite, ze ji mate rad.

Vážný 6.3.2007 11:25

Vojenské řešení

Nemohli bychom Rakousko vojensky obsadit?

Koneckonců není v NATO, tak nám nic nehrozí.

 A historicky nám patřilo a za 300 let okupace nám taky nic nedali... ;-)

krtek 6.3.2007 22:49

Re: Vojenské řešení

To asi těžko

krtek 6.3.2007 22:52

Re: Vojenské řešení

To asi nepůjde - rakouská neutralita je garantována velmocemi - viz podpisy pod (rakouskou) Státní smlouvou z roku 1955.

Fa 6.3.2007 11:22

Vito,

já se nemám důvod řadit na druhou stranu. Jestli jste si nevšiml, tak je velice dobré ujasnit si strukturu lidí, které chcete přesvědčit, diskutovat, argumentovat. Jenže vzhledem ke složení této masy odpůrců je argumentace jen zbytečné vyčerpávání sil a naprostá ztráta času. Zkrátka řečeno - nepřesvědčíte je. Když se podíváte na argumentaci odpůrců elektrárny, tak to je děsnější než Hitchkokovy horory. Např. prohlásit únik neškodné vody za havárii - to hovoří za vše. V tom případě vylití horké vody v kuchyni je těžká havárie. Atd.