18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Richie 6.3.2007 11:54

Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

A co teda je to zařízení, co jezdí na Petřín, když ne lanová dráha?

honzak 6.3.2007 11:55

Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

pán bude skoroodborník! Píše o podzemních kolejových lanovkách, kterých pravda v Česku není mnoho. Ani jedna. Zato v jiných státech existují (jezdil jsem s nimi v Tignes a Val d´Isere) a NEHOŘÍ. Bude to patrně tím, že si místní personál nedovolí namontovat do kabiny topení typu Chánov a místní kontrolní orgány to netolerují. Možná to bude i tím, že Frantíci ty lanovky pohánějí atomovou energií!!!!!!

Rakušáci definitivně zblbli a ideologie zvítězila nad fyzikálními zákony a selským rozumem.

MLOK1 6.3.2007 12:20

Re: Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Honzaku, nechci být rýpal, ale pokud vím z doslechu, tak jedna taková minilanovka v tunelu se snad ještě nachází v Karlových Varech. Ale nic určitého nevím, sám jsem ji nepoužíval.

honzak 6.3.2007 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

moje informace říkají že nejezdí a "tunel" byl podjezd pod silnicí. Ale na 100% relevanci netrvám, v Karlových Vařích jsem již 10 let nebyl. Ono je to venkoncem jedno. Kaprunský Ledovcový drak1 je úplně jiná kategorie co do rozměrů a hlavně rychlosti. Ten oheň rozdmýchal hlavně pístový efekt v tunelu.

honzak 6.3.2007 11:49

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Tímto příspěvkem chtěl básník říct co????

vita 6.3.2007 11:58

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Pokud netušíte, kde všude jsou v ČR lanovky, neměl byste žvanit. Že víte jen o té petřínské (která samozřejmě je lanovkou, a to Ward-Leonardova systému), je jen a jen známkou vaší ignorance.

To, co se stalo v Kaprunu bylo důsledkem takového nakupení nehorázností, že v Česku by za to muselo sedět několik odpovědných. V Rakousku ovšem nikdo - protože nikdo neporušil žádný bezpečnostní předpis. Kde nic není, nelze porušovat...

honzak 6.3.2007 12:55

Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

jen upřesnění - pozemní kolejová lanovka Petřín je systému Abtova, Ward s Leonardem dodali jen pohon:-D Abtův systém se vyznačuje automatickým vedením obou vozů ve výhybně pomocí jednostranně osazených okolků. Ten chytrý pán ještě před lety cca 135 vymyslel i dvojlamelovou ozubnici. Existuje fotka, jak kdesi ve Švýcarsku sjel ozubnicový úsek přičemž brzdil jen pásovou brzdou na ozubnicovém bubnu. Věřil si, neb měl na hlavě cylindr a oděn byl žaketem. Jako z verneovky.

Kdyby tenkrát nějací rakouští vidláci blokovali hranici, tak by dostali po tlamě (což by se mělo učinit i dnes). Možná by se jim v palicích rozsvítilo.

vita 6.3.2007 14:20

Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Úplně stejná lanovka jezdí v tunelu v Istanbulu. Na Galatské straně - a je to nejstarší "metro" na evropském kontinentě, dokonce starší než budapešťské. Říkají mu tünnel a maj tam i Tünnel maydani, tunelové náměstí.

Stejný systém - W.L pohon a tuším i abtova výhybka. BTW - funguje tak trochu jak vesmírná brána, neb dole a nahoře (cca 600m jízdy) jsou úplně jiné světy, ale to je opravdu off topic.

Kupodivu - taky nehoří. I když Turci jsou Turci.

Stredocech 6.3.2007 12:18

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

U nás lanovky samozřejmě máme a silniční tunely rovněž. Dokonce jedna lanovka jezdí na Petřín už od konce 19 století.

Milda 6.3.2007 10:12

Děkuji za pravdivý příspěvek

ALe proč vy sami neorganizujete demonstrace a neblokujete hranice s Rakouskem? Jak je to možné, že to dělají jen ti pomatení rakušáci? To neumí nikdo z čechů vymyslet transparent, nechat si povolit demonstraci a postavi se na hranice? Návrh hesel: "Žádnou energii do Rakouska", Dohodu z Melku plníme na 100%, I love you Temelin, Děti nepatří do sklepů, Lanovky mají jezdit ne hořet, Naše jádro je zdravé, Za čistší vzduch bez rakušáků!

vitas-at-matfy-cz 6.3.2007 10:26

Re: Děkuji za pravdivý příspěvek

'Děkujeme, že si každý den od nás koupíte půlku výkonu Temelína'.

Jiří Tyc 6.3.2007 11:57

Re: Děkuji za pravdivý příspěvek

Víte, blokády hranic zpravidla naštvou lidi, kteří s předmětem blokády nemají nic společného. Proto neděláme takové akce. Chtěl bych udělat takovou antiblokádu, kdy bychom se postavili na druhou stranu hranice ve chvíli, kdy je z rakouské strany zablokovaná. Mám slíbený traktor, mám nápad na transparent, jen zatím nemám čas na organizaci a peníze. A také by to chtělo, aby tam přijelo alespoň sto lidí. Ať to má sílu! ;-)

Jenda 6.3.2007 13:30

Re: Re: Děkuji za pravdivý příspěvek

Tak nezapomente dat vcas vedet!

Jirka 7.3.2007 19:11

Re: Re: Děkuji za pravdivý příspěvek

Dejte včas vědět, určitě přijedu;-DR^

Radko Pavlovec 6.3.2007 10:04

Odlákání pozornosti

Vážený pane Tyci, zřejmě nedokážete napsat ani jeden článek bez nějakých nadávek či osobních výpadů. Je to o to horší, že z minulé diskuze jasně víte, že za rozdílné údaje dvou měření pádu klastrů je odpovědný SÚJB, jehož autorizované údaje jsem používal. SÚJB se za svou chybu alespoň omluvil (viz stránky SÙJB), Vy však dále pokračujete ve svých křivých obviněních.

Je mi jasné, že tím vším chcete pouze odlákat pozornost od skutečnosti, že 1. blok musel být koncem ledna odstaven z důvodu degradace aktivní zóny. Jinak by totiž došlo k ohrožení jaderné bezpečnosti. Rozdílné údaje k výsledku prvních dvou zkoušek pádu klastrů nemají na platnost tohoto výroku žádný vliv. V současné době probíhá již druhá předčasná výměna paliva, což je nouzové opatření. Toto opatření však žádné zásadní řešení nepřinese, dochází pouze ke zvýšené produkci radioaktivního opdpadu. Tyto experimenty stojí české daňové poplatníky desítky až stovky miliónů korun.

Jak velmi dobře víte, navrhl jsem zavedení jasného kritéria maximálního počtu nedosedajících klastrů, aby  nemohlo dojít k dosažení kritické oblasti. ČEZ i SÚJB sice toto kritérium odmítají, k odstavení reaktoru došlo přesto v časovém prostoru, který jsem navrhoval. To je přece jenom pokrok oproti předešlé palivové kampani, kdy došlo k ohrožení jaderné bezpečnosti.

Pěkný pozdrav

Radko Pavlovec 

Emp 6.3.2007 10:15

Re: Odlákání pozornosti

Co bychom také od milého pana Pavlovce chtěli? 

Pokud je mi zmámo, chyba byla jen na stránkách SUJB, oficiálně byly předány správné čísla. Blok byl dlouhodobě plánován do odstávky, a ještě odstávka přijde. Nechápu, jak můžete tvrdit, že odstávka nemá smysl, co vy víte o modifikacích paliva? Asi nic.

A vůbec, opakovaně reagovat stejnými příspěvky na Vaše dezinformace smysl nemá. V minulých diskusích jste z těch lží usvědčen byl a reagovat nedokázal.  Věřím, že si lidé dokáží udělat na Vás názor...

S pozdravem  

Delfin 6.3.2007 10:16

Re: Odlákání pozornosti

Pokud na svych strankach uvadite nejake nepravdive udaje, o kterych to 100% vite, je to lez. Lez to byla, lez to je a lez to bude. Proc lzete? Proc vymyslite nejake kriterium, kdyz jiz jednoznacne kriterium existuje? Mozna Vam i unikl fakt, ze se zavazi palivo s upravenou konstrukci - proc tedy tvrdite: "Toto opatření však žádné zásadní řešení nepřinese"?

Milda 6.3.2007 10:16

Re: Odlákání pozornosti

Pane RP. Diskuzi s vámi nesleduji, ale i z jiných zdojů se ozývá, že lžete. Osobně ale nevím jakou mají nějaké kastry souvislost s uniklou vodou.

vita 6.3.2007 10:20

Pavlovče, jste sprostý lhář.

Ba hůř - vy lžete i tam, kde víte, že adresáti vašich lží, vědí, že lžete!

Musíte nás urážet svou neochotou aspoň lhát tak, aby se člověk mohl tvářit, že si z něho neděláte srandu? Lhát tak, aby to aspoň na chvilku mohlo vypadat jako nelež?

Jinak vás musím ubezpečit, že ani stokrát opakovaná lež se NEstává pravdou. Přinejmenším tam, kde lze lhářům oponovat. O to to máte těžší proti Pepovi Goebelsů, který nechal oponenty zavřít do lágrů nebo rovnou zlikvidovat jako Formise. Ale lítosti se ode mě nedočkáte.

Sch.glosátor 6.3.2007 15:20

Mám praktický dotaz:

Jak se liší lhář od sprostého lháře ?

vita 6.3.2007 17:55

Re: Mám praktický dotaz:

Tím, že obelhávaného ještě uráží stupiditou své lži.

míša mýval 6.3.2007 10:29

Pavlovec, Paroubek

Pablb, Pako ... hledej te další slova na pa...

Neříkejte mi, že inteligentní člověk, kterému za zády v Linci umírají lidé při těžké chemické havárii uprostřed města může dělat takové hysterické závěry z úniku vody, která má radioaktivitu jako běžná studniční voda. Na Bq - na biologický účinek (tritium je na rozdíl od radonu měkký betazářič) o několik řádů nižší. Nechápu, že Rakousko, které dalo světu několik nositelů Nobelovy ceny, nedokáže sehnat inteligentnějšího zástupce. Nebo to všechno byli příslušníci národů, které odešly s odchodem monarchie a Židé, které pod vedením svých velkých synů Adolfů zlikvidovali?

dph 6.3.2007 10:32

Re: Odlákání pozornosti

dnes se nevyučený zedník RP vyjadřuje k jaderné energetice a zítra možná k operacím mozku,když mu  někdo zaplatí a co by za peníze neudělal,že

Charlie 6.3.2007 10:41

Re: Re: Odlákání pozornosti

"nevyučený zedník RP " ? 

Povídejte, dychtím po podrobnostech !  S nedomrlými řemeslníčky co se dali radši na politiku máme moc smutných zkušeností !

TBB 6.3.2007 10:42

Re: Odlákání pozornosti

Pane Pavlovci,

jedna stručná otázka. JAKÉ MÁTE VZDĚLÁNÍ A ZKUŠENOSTI KROMĚ PLACENÉHO TLUČHUBY V OBLASTI JADERNÉ ENERGETIKY. DOKÁŽETE SE S ODBORNÍKY POTKAT A SDĚLIT JIM, CO PROBÍHÁ PŘI JADERNÉ REAKCI? ZNÁTE ROZDÍLY MEZI REAKTORY TYPU VVER A ČERNOBYLSKÉHO TYPU A VÍTE, JAKÝ JE ZÁKLADNÍ ROZDÍL?

TBB 6.3.2007 10:43

Pokračování

DOKÁZAL BYSTE SI PODOBNĚ OTVÍRAT ÚSTA NA FRANCII, KDE CCA 80% ENERGIE JE Z JE (přesná čísla kvůli Vám hledat nebudu), POKUD BY S RAKOUSKEM SOUSEDILA? MÁTE POCIT ŽE JAPONCI S OMEZENÝMI ZDROJI JSOU PITOMCI, KDYŽ STAVĚJÍ 50% NA JÁDRU.

Je mi líto, ale jako naprosto nezávislý pozorovatel musím konstatovat, že typ člověka z těch, které jsem už během svých mnoha prožitých let v různých systémech různě po světě potkal. A sice ten, který halasí "chyťte ho", aby dostal tu odměnu, kterou na něco/někoho nechal vypsat jako cílovou prémii sám pro sebe. 

WANTED - TEMELIN. Peníze - Pavlovec, Jihočeské matky, etc. Blbí - všichni okolo, kteří na to platí a věří tomu.

BYL JSEM NA KONFERENCI V KJÓTU O OMEZENÍ EMISÍ SKLENÍKOVÝCH PLYNŮ. VÁS JSEM TAM NEVIDĚL - ALE TŘEBA JSME SI JEN NEBYLI PŘEDSTAVENI. NICMÉNĚ SI VZPOMÍNÁM NA TY ZMANIPULOVANÉ ZOUFALCE, KTEŘÍ "PROTESTOVALI" U HLAVNÍHO VCHODU DO KONFERENČNÍ HALY PROTI JADERNÉ ENERGII. KDŽ JSEM SE JICH ZEPTAL, PROTI ČEMU PROTESTUJÍ, KDYŽ JE SKLENÍKOVÉ PLYNY V PODSTATĚ NEPRODUKUJÍ, NIKDO MI NEDOKÁZAL ODPOVĚDĚT. AŽ NA JEDNU DÍVČINU, KTERÁ MI SDĚLILA, ŽE TO DOSTALI DOBŘE ZAPLACENO.

Škodíte česko-rakouským a rakousko českým vztahům.

TBB 6.3.2007 10:48

Ještě poznámka

JE ve většině případů znamená jadernou elektrárnu a nikoli zájmeno. P. Pavlovec možná nepochopí, ti inteligentní ano.

Emp 6.3.2007 10:54

Re: Pokračování

Připomíná mi to jedno "verbování greenpeace" Chtěli po mě příspěvek, nejlépe pravidelné příspěvky... Když jsem se zeptal, co z toho budu mít, bylo mi sděleno, že se za ně budou zasazovat o lepší a zdravější životní prostředí. Dotázal jsem se, jestli podle nich není lepší, kdybych ty peníze přímo investoval sám do "ozdravy přírody". Dívčina mi sdělila, že oni jsou zkušení a přesně ví, kde co je jak potřeba. Zpochybnil jsem to a začalo přemlouvání. Zeptala se na moji profesi. Když jsem řekl, že jsem jaderný fyzik, odpověděla jen "na shledanou" a sháněla hned další "objeť".

Udělal jsem si z toho závěr, že placeným agitátorům jde  jen o byznys. Proč by se měla agitátorka bavut s "jaderným fyzikem, který má rád přírodu"? Když tento hovor může být na dlouho, k ničemu nepovede a uteče jí plno dalších oveček...? O přírodu nejde... bohužel.

Emp 6.3.2007 10:57

Re: Re: Pokračování

pozn. ve slovu "objeť" je gramatická chyba záměrně (aby mě tu kdosi neobviňoval z neznalosti pravopisu)

Radek J. 6.3.2007 11:02

Re: Re: Pokračování

Modifikace paliva ETE - nesehnal jsem blizsi data, sorry.