2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 6.3.2007 8:34

Re: Nějaká doba.

Obávám se, průměr trubky tu nehraje tak velkou roli. Spíš průtok - šlo o čerpadlo. Na druhou stranu díky - tvůj příspěvek je vzorovou ukázkou toho, jak se kolem Temelína argumentuje;-(

BM 6.3.2007 8:45

Re: Re: Nějaká doba.

Nehovoriac o tlaku plniaceho cerpadla, predpokladam ze s. tomfuk ma identicke na napustanie becek s destovou vodou" ako JETE

tomfuk 6.3.2007 8:51

Re: Re: Nějaká doba.

Kdybyste si přečetl co napsal pan Tyc pořádně tak by jste zjistil ,že nejde o čerpadlo ,ale o trubičku odvzdušnšní ucpávky a ta se dělá většinou z 1/2 až 3/8 " .!!

švarc 6.3.2007 9:37

Re: Re: Re: Nějaká doba.

 Jedná se o půlcoulovou trubičku na který je armatura, že na její otevření musí být dva chlapi. 

Mr.Mephisto 6.3.2007 8:34

Re: Nějaká doba.

Proboha odkud víš že ty trubky byly půlcoulové?! Jen proto, že si tak tlustou hadicí na zahradě plníš sud???? Já tedy v Temelíně nepracuji, ale připadá mi samozřejmé, že přečerpávací potrubí od několikakubíkové nádrže bude výrazně, ale výrazně silnější...

BM 6.3.2007 8:34

Re: Nějaká doba.

Je mile ze viete odmerat vasu dazdovu vodu, ale ste zivy predobraz Sekorovho Pytlika.

tomfuk 6.3.2007 8:53

Re: Re: Nějaká doba.

Raději být brouk pytlík než nevědomý osel.R^

vita 6.3.2007 9:21

Re: Re: Re: Nějaká doba.

Vy jste ovšem stihl obojí.

Václav Železný 6.3.2007 8:54

Re: Nějaká doba.

No, pokud to napouštíte samospádem s převýšením řádu desítek cm, tak možná ano, ale pokud zde byl v příslušném místě již určitý tlak, tak mohl být průtok mnohem větší.

tomfuk 6.3.2007 9:19

Re: Re: Nějaká doba.

Ve zprávě i v článku p.Tyceho se mluví o odvzdušnění čerpadla .Nechci se zaobírat detaily ale takové odvzdušnění má témeř každé průmyslové čerpadlo.Proto s výtlačným potrubím ani sáním nemá tato trubička odvzdušnění nic společného slouží jen k tomu aby se do ucpávky dostala chladící voda.Je to vzdáleně podobné jako když si doma pustíte odvzdušnění topení .Chvíli půjde vzduch a pak voda. Stopněte si za jak dlouho vypustíte celý řád.Ještě jednou píši p.Tyce by se měl držet principu a dělat si pořádek doma a nechat politiku politikům.Jinak proti Temelínu nic nemám..

Jiří Tyc 6.3.2007 11:22

Re: Re: Re: Nějaká doba.

Já Vám děkuji za Váš příspěvek. Mohl bych Vám samozřejmě dopodrobna vysvětlit, v kolik hodin se to stalo, jaké jsou  tam tlaky, z jaké výšky se systém zaplňuje a co všechno přitom strojník musí kontrolovat. Též jaké množství přesně uniklo. Dva kubíky je celkové číslo, únik byl cca 1,5 m, zbytek byl oplachová voda... Nevím ale, jestli by pomohlo Vám vše tak podrobně vysvětlovat. Koukám, že Vás asi nepřesvědčím. Jenom se zeptám, co je pro Vás v tomto okamžiku ten princip? To že nesmí uniknout nic nikam? Únik který popisuji byl první toho druhu na Temelíně. Už jsem psal, že to byla ostuda, ale na druhou stranu, kdo nic nedělá, ten nic nezkazí.

B. Župa 6.3.2007 8:19

Děkuji Jiří

Děkuji ti Jiří za velice pěkný čkánek (jako obyčejně).Máš pravdu, že pokud zde budou vládou posvěcení lháři typu Pavlovec a ústupnická domácí vláda, nic se nezmění. Ahoj Bob.

Jiří Tyc 6.3.2007 13:36

Re: Děkuji Jiří

Ahoj Bořivoji! Zdravím Tě a děkuji za příspěvek.

Pavel 6.3.2007 8:17

Dík a pevné nervy

Jsem pravidelný čtenář NP, zejména článků z oblasti ŽP. Jsem vděčen za každý článek, který seriozním a zasvěceným způsobem uvádí na pravou míru tendenční články denního tisku. Jsem vděčen za odborné či vtipné příspěvky v diskuzi. Jsem vděčen těmto lidem i za to, že toto dělají i přes fakt, že bohužel  v anonymní diskuzi  se realizují mnozí  primitivní exhibicionisté,  předvádějící zde  svoji hloupost, arogantnost a nevychovanost. Stále ale ještě věřím, že nepatří k průměrnému vzorku naší populace. Autorům děkuji a přeji pevné nervy.

Kamil 6.3.2007 8:11

Tupolánek je banánová figurka

Umí řvát jenom ve své kleci.(Y)

HlavaXXII 6.3.2007 8:25

Re: Tupolánek je banánová figurka

Nějak nechápu souvislost s tématem.

Rohožka 6.3.2007 8:58

Re: Re: Tupolánek je banánová figurka

No, že boj s blbostí se špatně vede, když za její tým občas kope i náš přeškolený lampasák.

XxX 6.3.2007 8:09

Proč nikomu nevadí DUKOVANY ?

Vždyť jsou snad dostatečně blízko rakouských hranic a jsou v provozu cca 30 let. Riziko x-násobně bvyšší než Temelín. Není to tím, že že oblast Dukovan sousedí s jinou rakouskou zemí a firma SIEMENS (může být třeba sponzorem všech proti temelínských aktivit), která neuspěla s dodávkami pro Temelín se neucházela také o dodávky do Dukovan? 

Historik 6.3.2007 8:45

Re: Proč nikomu nevadí DUKOVANY ?

Protože už známý Rakušan Adolf Hitler se řídil zásadou útočit v propagandě vždy jen na jednoho nepřítele.

Pavla B. 6.3.2007 8:55

Re: Proč nikomu nevadí DUKOVANY ?

Tuto otázku si také často kladu. Ví vůbec Rakušáci o existenci Dukovan nebo jim byla utajena?:-)

Jimmy 6.3.2007 9:14

Re: Proč nikomu nevadí DUKOVANY ?

Protože se blbě argumentuje nespolehlivostí u něčeho co už 30let spolehlivě funguje ;-)

JH 6.3.2007 10:21

Nejen, že jim nevadí Dukovany, ale

ani 2 jaderné reaktory ve Vídni a jeden v Salzburku. A hlavně ať se nedovědí naši zelení, že jeden reaktor máme v Hlolešovicích a dva na severu Prahy (ale jen jeden z nich je v provozu) ;-)

milanS 6.3.2007 8:07

A poučení z té nehody ????

Proboha, pokud je něco tak středem pozornosti, jako Temelín, musí být každý krok kontrolován na 200 % !!! Přece nechcete tvrdit, že jsme Švejci, kteří nedokáží ani zavřít kohout !!!! A kecy o whisce a Jáchymovských lázních tu blamáž nezamaskujete !!!!

Mr.Mephisto 6.3.2007 8:20

Re: A poučení z té nehody ????

Jasně, souhlasím. V Temelíně když si rozlijete hrnek kafe v úplně obyčejném kanclu, tak:

1) se vám to vlastně vůbec nesmělo stát, protože jste si ten pohyb rukou měl dopředu na 200% zkontrolovat

2) Měl byste to okamžitě nahlásit do Vídně, okamžitě znamená okamžitě, nikoliv až za 10 minut

Kecy o "kecech" nezamaskuješ ty sám, že jsi celý text vůbec nepochopil, nebo že žiješ někde na Marsu. Týc tím chtěl přece říct, že ve skutečnosti žádná voda neunikla, ale přetekla z jedné nádrže do jiné, K TOMU URČENÉ a že radioaktivní byla stejně jako Jáchymovská voda, tj. zcela zanedbatelně. Celkově tedy šlo evidentně o úplně marginální záležitost, takovou, jaké se stávají v každé větší fabrice velice často. Že Temelín není jen tak obyčejná fabrika, ale Jaderná elektrárna?

Ano, souhlas. Znamená to tedy, že mé dva body o tom kafi z úvodu jsou OK? Vždyť by se to stalo v Jaderné elektrárně!!! Že ne, protože je to takové nic proti ničemu? Nedotýká se to ani v nejmenším jaderné bezpečnosti? Ano, s tím souhlasím. Totéž lze ovšem říct o té přeteklé vodě...

Charlie 6.3.2007 9:19

Re: Re: A poučení z té nehody ????

R^R^R^

Jirka 6.3.2007 10:33

Re: Re: A poučení z té nehody ????

Možná to není tak špatnej nápad. Každej hrnek, píchlý kolo na služební fóbii, rozlitou barvu, zkaženej salát v kantýně. Každou událost pěkně zvlášť a oficiálně do Rakous. To přeci není žádná sranda, když se císaři pánu rozleje kafe.

olaf 6.3.2007 7:38

Můj sen

Takto by to v ČR mělo vypadat http://gadget.cz/?q=node/2147 ale šlapat by měli jen zelení melouni a jejich spojenci, kteří jim umožňují dělat nesmysly ke škodě všech.

Trotl 6.3.2007 20:44

Re: Můj sen

Investice do elektrárny se bude vracet necelých 82let. Nejsou však uvedeny náklady na údržbu. Takže předpokládám, že mnohem déle. Takže energie vložená do výroby tohoto modelu je ztrátová. Nikdy se prostě nevrátí. Opravdu příklad jak mrhat energií. Úsporné tu totiž nic není, jen to tak vypadá. Doufám, že strana zelených se nechá inspirovat a urychlí vyplýtvání našich zdrojů energie na podobné pseudoekologické projekty.

Ske/pti/cus M/a/ximus 6.3.2007 7:32

Ten blábol smrdí lží na sto honů

Pomálu se těm bláznivým Rakušákům přestávám divit. :-/

Delfin 6.3.2007 7:42

Re: Ten blábol smrdí lží na sto honů

A co Vam tam konkretne "smrdi"?