16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. a m i Z 6.3.2007 8:15

Pí Drápová se

projevila v ČT opět jako hloupá husa a je v zájmu bezpečnosti JE nutné ji vyměnit. Podívejte se na to přeci sám.

Zlíňák 6.3.2007 8:23

Re: Pí Drápová se

Vážený, Ing. Drábová,je nejchytřejší ženská v ČR, kterou znám.Dobře hájí zájmy ČR.

M. a m i Z 6.3.2007 9:06

Spletl jste se

Ne zájmý ČR, ale ČEZu.

astro 6.3.2007 8:42

Re: Pí Drápová se

Vašemu prvnímu příspěvku jsem se nejdříve zasmál, protože jsem jej považoval za vtip. Teď jsem pochopil, že to bohužel myslíte vážně! S Vámi  je také strašně nebezpečné se srazit (viz citát Jana Wericha : Nejhorší havárie je srážka s ...).

Mr.Mephisto 6.3.2007 8:00

Re: Pane Tyc, kecáte jako Drápová

"Jak se do té vody dostal radioaktivní podíl"? Dovedl bys mi vysvětlit, milý MamiZ, jak se do Tebe dostal radioaktivní podíl? Ne, počkej, myslím to naprosto vážně. Pokud totiž nevíš o tom, že každý člověk je trochu radioaktivní, pak by sis měl jít zopakovat fyziku do 8. třídy ZŠ... Že ta radioaktivita lidského těla je velmi malá? Ano, je velmi malá, nikoliv však zanedbatelná. Stejně tak jako je velmi malá, ale ne zanedbatelná radioaktivita jáchymovské vody, skotské Whisky a uniklých 200 kyblíků vody v Temelíně.

ad 2) Mohl by sis aspoň pořádně přečíst ten článek. Jednalo se o systém havarijního chlazení reaktoru, nikoliv o hasicí systém. Ta voda byla tedy k chlazení, a ne k hašení.

No nic...

olaf 6.3.2007 8:02

Milá Mami (asi jihočeská)

Jdi raději foukat do větrníků (ať se alespoň točí když už daňové poplatníky stály a budou stát tolik peněz). Já zatím půjdu organizovat akci "Z" na dostavbu dalších bloků JETE a odhrnování svinstva blokujícího hranice s celkem milým Rakouskem.

Mám také otázku: 

Můžete nám vysvětlit proč věřit Vám a Vám podobným?

M. a m i Z 6.3.2007 8:06

Ale chlapče, já se jenom

pana Tyce ptám, mě věřit není v tomto případě co.

vita 6.3.2007 9:06

Svatá pravda, Zimo.

Vám není co věřit nikdy.

jirka.s. 6.3.2007 9:38

Re: Milá Mami (asi jihočeská)

Milý Olafe! Zřejmě netušíte s jakým exotem jste se pustil do "polemiky". To je jenom na Psu známý, profláknutý a cenzorem vymazaný  ZIMA.*M., jinak to konkurent spárkatce jelínka. Oba kandidují na titul ředitele zeměkoule!

Mr.Mephisto 6.3.2007 8:04

Re: Pane Tyc, kecáte jako Drápová

"Jak se do té vody dostal radioaktivní podíl"? Dovedl bys mi vysvětlit, jak se do Tebe dostal radioaktivní podíl? Ne, počkej, myslím to naprosto vážně. Pokud totiž nevíš o tom, že každý člověk je trochu radioaktivní, pak by sis měl jít zopakovat fyziku do 8. třídy ZŠ... Že ta radioaktivita lidského těla je velmi malá? Ano, je velmi malá, nikoliv však zanedbatelná. Stejně tak jako je velmi malá, ale ne zanedbatelná radioaktivita jáchymovské vody, skotské Whisky a uniklých 200 kyblíků vody v Temelíně.

ad 2) Mohl by sis aspoň pořádně přečíst ten článek. Jednalo se o systém havarijního chlazení reaktoru, nikoliv o hasicí systém. Ta voda byla tedy k chlazení, a ne k hašení.

No nic...

M. a m i Z 6.3.2007 8:11

Jestliže dojde

ke GAU (únik chladicího prostředku), pak není mezi havarijním chlazením a hašením velký rozdíl. (Formálně máte pravdu, škoda, že na ty formalismy u zavírání ventilů tolik nedbáte) O radioaktivitě plácáte.

Ejt 6.3.2007 10:06

Re: Jestliže dojde

Pane Zima,  stále přemýšlím, co jste za člověka.. Jestli jste nějak zakomplexován či máte pocit, že jste sežral všechnu moudrost světa... Možná by Vám neuškodilo studium a né střílení nesmyslů od boku

František 6.3.2007 8:05

Re: Pane Tyc, kecáte jako Drápová

 Proti lidské blbost jsou každá opatření slabá. Již před mnoha roky na jedné z prvních československých JE na podzemním podlaží používaly uklízečky okruhovou vodu na mytí podlahy ( než se na to přišlo ). Protože byly líné chodit k hydrantu, opatřily si klíč od armatury ( duplikát jim zhotovil známý údržbář ), ze které viděli obsluhu odpouštět vodu ( kontrola zaplnění potrubí ) a bylo to. Se selháním lidského faktoru je nutno počítat vždy. Ostatně co jiného je příčinou četných dopravních nehod?

M. a m i Z 6.3.2007 8:37

Mluvíte o

lidské blbosti, těžko odporovat, jména Tyc, Drápová, co říct?

Stredocech 6.3.2007 9:19

Re: Pane Tyc, kecáte jako Drápová

Jděte se podívat do Temelína, rádi Vám vše vysvětlí. A s tou "hasící vodou" jste tomu nasadil korunu. Když jsme, u toho chladicí okruhu, víte na jak velký únik chladicí kapaliny je systém dimenzován????

JH 6.3.2007 10:09

Pane Zima, vy jste od protinožců???

"Jak to, že se zásobník havarijní vody nachází ve sklepě?" Tam totiž lidé chodí po hlavě, jestli to nevíte ;-)

wembloud 6.3.2007 10:14

Re: Pane Tyc, kecáte jako Drápová

ach Zimo Zimo, Vy musíte být samý květ....

- zásobník je sice ve sklepě, ale v kobce reaktoru to je dost podstatný rozdíl, takže je asi tam kde má být

- není to havarijní voda, ale chladící kapalina

- radioaktivní podíl se tam dostal tak, že jednou ze součástí chladící kapaliny je kyselina boritá

nejsem jaderný odborník, jenom jsem si článek PŘEČETL, co Vy jste zřejmě neudělal.

TBB 6.3.2007 10:15

Trocha inteligence by neškodila (reakce na Pane Tyc, kecáte jako Drápová)

Pane,

kdybyste používal více mozek, než ty sedací části, o kterých blíže neurčeným vyhrožujete, že jim pod nimi kdosi zatopí, přečetl byste si článek a došlo by Vám, o čem je. Řada jiných už to tady vysvětlila, pro Vás jenom naprostá drobnost:

Možná byste ve své nevzdělanosti chtěl popírat gravitaci (typicky ženský prvek myšlení), ale i kdybyste se p...al, ona platí. A tudíž voda teče dolů (díky tomu se o nás Rakušané mohou otírat, protože jí mají více) a shromažďuje se tu v nádržích horských, údolních, případně sklepních v případě Temelína. Tam už z ní na rozdíl od Rakušanů (a proto si tak vyskakují) žádnou energii nezískají, ale pokud mají dobrou izolaci a systém zacházení s odpady (což AK oceli nepochybně jsou), škodu to nenapáchá.

Zdá se, že jste technickým vzděláním nedotčen, ale zkuste to pro začátek namísto plnění primárních okruhů jenom s tou gravitací. Je to tuším někdy od 5. třídy ZŠ - ale osnovy se od mých časů mohly značně změnit.

Ještě drobná poznámka - radioaktivní podíl se dostává do všeho, co s radiací přichází do styku. Běžné radioaktivní pozadí kdekoli má stanovenu určitou hodnotu a můžete povídat cokoli, vůbec s tím nehnete. Problémem je překročení mezních hodnot.

TBB 6.3.2007 10:18

Pokračování

Takže 200 kýblů vody v Temelíně Vás mohlo ohrozit asi stejně, jako kdybyste vypil "vománkové víno - viz V. Menšík". Na druhé straně M.S.Curie to dostávala po deckách a výsledek se dostavil po letech, Litviněnko to dostal koncentrovaně v mg a trvalo mu to týden. KDYŽ NĚČEMU NEROZUMÍTE, TAK O TOM NEPIŠTE.

A předsedkyně SÚJB se jmenuje Drábová.

vita 6.3.2007 10:33

Re: Pokračování

Ta Drápová, to je taková Zimova představa o humoru.

Asi je už u těch Němců příliš dlouho... Ale mohlo to dopadnout ještě hůř - představte si Čecha přecvičeného na japonský humor...

honzak 6.3.2007 7:20

jestli by se

to nemělo nahlásit Rakušákům na řídící věž letiště Zell am See. Tam všechno vědí a nic se jim nemůže nikdy stát....

kritik 6.3.2007 7:50

Re: jestli by se

na protest proti nebezpečnosti rakouského leteckého provozu třeba jihočeští taťkové neměli blokovat vypuštěnými balonky každý týden na dvě hodiny letecké koridory mezi náma a Rakouskem?

Stredocech 6.3.2007 9:11

Pravda, v Rakousku je co chvíli havárie s řadou mrtvých, tu jim něco

uteče v chemičce, tu se srazí letadlo s vrtulníkem, tu shoří lanovka či umírají lidé při požárech v evidentně nedostatečně zabezpečených tunelech. Jejich vedoucí politikové "řeší" ovšem politou podlahu v Temelíně.

Mimochodem, celá konstrukce reaktorové budovy je řešena tak, že veškerá voda z podlahy směřuje aktivní kanalizací do příslušné nádrže a poté se po destilaci může znovu použít. Nic nemůže vytéci ven.

Zlíňák 6.3.2007 7:00

Opatření

Vážení přátelé, nepředpokládal jsem, že se nám Rakušani vydrží tak dlouho mstít za rozpad Rakouska-Uherska.Chápu je,stali se naší zásluhou malé nic v Evropě.Navrhuji jednoduchá opatření aby to skončilo.NEKUPUJTE RAKOUSKÉ ZBOŽÍ, netankujte u OMV, zrušme smlouvu na transportery atd., zkrátka je ekonomicky vygumujme z ČESKA!

TOM 6.3.2007 7:48

Opatření

Tedy, pokud nemám opravdu-opravdu na dně, považoval bych hotové neštěstí (pro sebe, kdo  chce, ať si jde) tankovat u OMW. Ostatně, bývají o něco dražší...

Zlíňák 6.3.2007 7:51

Re: Opatření

Tome, nejsem nikdy tak na dně, abych musel tankovat u EMV.

honzak 6.3.2007 7:55

Re: Opatření

souhlas! Svých pár set eur za lyžování utrácím raději v Itálii. Už mě tím svým kraválismem a tupou ideologií s*rou!

Historik 6.3.2007 8:54

Ano zrušme smlouvu na transportéry např. s tím, že Rakousko není

členem NATO. U OMV samozřejmě netankuji, jsou tu levnější benzínky.

loula 6.3.2007 6:27

Tak to já mám doma daleko větší průser:

upadla mě láhev piva a rozlila se po koberci. Kam bych to měl nahlásit, abych proboha neprošvihl termín nějaké dohody?

Netřeba 6.3.2007 6:38

Re: Tak to já mám doma daleko větší průser:

Nehlásit, rychle uklidit, než přijde manželka a potom zatloukat, zatloukat, zatloukat.