26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emp 6.3.2007 11:40

Re: Re: Re: Pokračování

temelínské modifikace znám... šlo mi o ty modifikace na Ukrajině... :) ale stejnak díky

Radek J. 6.3.2007 21:01

Re: Re: Re: Re: Pokračování

Tak dvakrat sorry, Ukrajina, samozrejme. Nejak jsem se uklepl. Jesteze to nemusim hlasit do Rakous...

TBB 6.3.2007 15:37

Re: Re: Pokračování

Hovořil jsem svého času s podobnou skvělou dívčinou. Argumentaci měla stejnou, v okamžiku, kdy jsem se dotázal, zda si je vědoma,jak velmi se při marnění mého času podobá svému rozkroku, zavěsila. ALE KDO TO PLATÍ?

Jiří Tyc 6.3.2007 11:46

Re: Odlákání pozornosti

Pane Pavlovče, koukám, že jste pořád nic nepochopil. Nepochopil jste, že základním problémem našich diskusí není stav paliva na ETE, ale Vaše nepravdivá argumentace v této věci. Jinak otevřený dopis našeho sdružení týkající se této věci jsem poslal i Vašim šéfům. Pokud nedojde k náprvě, pošleme další otevřený dopis na obě vlády (spolkovou v Rakousku a Českou) a jako lháře tam budeme muset zahrnout právě i Vaše šéfy. Zdá se, že děláte to, co si oni přejí...

Jinak minulý rok nedošlo k ohrožení jaderné bezpečnosti. To je jen Váš výmysl. Došlo k nedosednutí dvou klastrů o víc jak 15 kroků. A to moc dobře víte. Analýzy jsou dělané pro dva klastry s největší "vahou" zaseknuté v nejvyšší poloze. Už opět neříkáte pravdu...

Zkuste si prosím přečíst všechny komentáře pod Vaším příspěvkem a uvědomte si, že Váš morální kredit je nulový  a že byste s tím měl něco dělat.

vita 6.3.2007 14:23

Re: Re: Odlákání pozornosti

Ale pochopil!

Nejspíš už dávno pochopil, že jinak než jako placený lhář by se neuživil - takže mu nic jiného nezbývá. Na tohle bývají pánové jeho typu hodně chápaví. Jak ohon chápana dlouhoocasého, německy Klammeraffe...

lynx 6.3.2007 10:03

Homer

Kolik strojníku v Temelínu se jmenuje Homer? Temelín i jeho rakouský odpůrci mi byli celkem fuk, teď jsem poněkud znervozněl. Strojník v atomovce a neumí zavřít kohout na vodu - to na klidu nepřidá. Je to vyjímka nebo běžný personální standart?

Standa standardní 6.3.2007 10:17

Re: Homer

Vy jste se asi nikdy v životě nespletl, že? Přesně proto jsou v bezpečnostně relevantních systémech zavedena opatření, aby byl idiotenfest, tedy blbuvzdorný, přesněji průšvih lze spáchat pouze rafinovaným souběhem více chyb. Nikdo samozřejmě netvrdí, že k tomu dojít nemůže, nicméně pravděpodobnost je malá.

lynx 6.3.2007 10:26

Re: Re: Homer

Mockrát. Nikdy potom ovšem nikam netekla radiaktivní voda. Proto jsem se ptal, zda je homerovství běžným temelínským standartem. Asi jo, když tam mají takové strojníky a žádnou kontrolu po jejich "bezchybné" práci.

Delfin 6.3.2007 10:31

Re: Re: Re: Homer

Vsadim se, ze jste uz nekdy prevrhnul hrnek s cajem - i ten caj byl radioaktivni.

NevericiTomas 6.3.2007 12:23

Re: Re: Re: Re: Homer

Mozna netekla radioktivni voda do pripravene nadrze. Mozna jenom vyteklo redidlo do kanalizace nebo litr mogulu do pudy......

Jura Jurax 6.3.2007 13:29

Re: Re: Re: Homer

No jo, ale ta voda byla radioaktivní asi tak jako voda ze studny v okolí Jáchymova; dělají se z ní léčivé koupele ...

ika 6.3.2007 11:32

Re: Homer

Jee pan chytrolin ;-)

Jiří Tyc 6.3.2007 11:34

Re: Homer

Je to vzácná výjimka. Pokud byste měl možnost nahlédnout do databáze poruch na všech jaderných elektrárnách ve světě (je to v síti WANO), zjístil byste, že se to stává. Problém je v tom, že jediný Temelín s takovými informacemi chodí na veřejnost. Opatření, aby se to neopakovalo jsme udělali a budeme dělat další. A to i bez Melku. Takhle to ale bohužel vypadá, že jen na Temelíně jsou H. Simpsnové...

Jan Daniel 6.3.2007 10:02

o čem ta minulotýdenní epizoda byla

Rakouský premiér dostal doma od novinářů za uši, že byl při jednání s Topolánkem moc krotký. A tak se musel ztropit nějaký humbuk, aby rakouská vláda opět vypadala jako borci peroucí se za občana. Tolik podstata celé věci.

Kantor 6.3.2007 9:47

Lajický dotaz taťko, jaký moment síly představuje

síla dvou mužů točících kolečkem zaseklé armatury?Já bloud myslel, že jsou na nich nějaká čidla signalizující otevřeno, zavřeno.To muselo vypadat jak v americkým filmu.;-D

Jiří Tyc 6.3.2007 12:07

Re: Lajický dotaz taťko, jaký moment síly představuje

Je to armatura ruční s takou malou páčkou. Dáte tam dva prsty z jedné strany a z druhé další chlap druhé dva prsty. Moment odhaduji (v tomto případě) na 200 Nm. Jsou to takové malé potvory, které jsou  těsně na tělese ucpávky a není u nich poznat stav (otevřeno, uzavřeno). Jedním z navrhovaných opatření bude osazení kulového ventilu na trubku za tuto armaturu. Ono by to chtělo vidět na místě... Jo a samozřejmě tam žádná signalizace koncových poloh není. Zatím jsme u těchto armatur žádné úpravy nedělali, protože s nimi dosud nebyl problém. Je to první únik vody touto cestou v dějinách Temelína. Až teď. A je z toho mezinárodní konflikt... ;-)

Sch.glosátor 6.3.2007 9:43

Ano, ale nemohl to být počátek termonukleární katastrofy, která by vypláchla celou Českou kotlinu ?

Nebyla to obyčejná voda, ale radioaktivní dihydrogen monooxid. Kdyby došlo k jeho reakci s lithiem, které je všude a obsahují ho i například baterie mobilních telefonů, mohlo dojít k výbuchu a následné havárii reaktoru. Jak víme, tak předpokladem termonukleární reakce při nižší teplotě je právě přítomnost lithia. Jaderný mikrovýbuch v reaktoru by způsobil silný elektromagnetický impuls a ten by řádově v nanosekundách vyvolal v kovových armaturách silné dostředné magnetické pole, které by zkoncentrovalo veškeré lihium, ano obsluha má ony nebezpečné mobilní telefony, do aktivní zóny. Obsluze by to v té chvíli už bylo jedno, protože by se vypařila. Tím by nastaly poměry shodné jako v termonukleární bombě a tak zvaným proton-neutrinovým cyklem popsaným v proslulé Tellerově práci "The proton acceleration and hawy neutrino phenomenon" , která se stala východiskem ke konstrukci první americké vodíkové bomby. Ve třetí fázi, první štěpná, druhá hydrogen-lithiová, třetí hydrogenová (které uvolněnými těžkými neutriny vznikajícími při delta kvarkovém posunu ("Bottmom" kvark přechází na "Up" s emisí 10 na třetí megaelektronvoltu, předchází konverze gydrogenu přes těžký hydrogen na tricium, by se řádově v jedné mikrosekundě uvolnilo množství energie odpovídající pěti stům (podle Konrada Kurzwellena ze Severokorutanské zemské univerzity, dokonce až pěti stům padesáti) megatunám tnt, tedy s efektem ekvivalentním dopadu planetky střední velikosti. Tolik pro laiky, podrobný popis celého mechanismu je poměrně i časově náročný a doktor mě právě upozorňuje, abych si vzal prášek, protože jinak už mě nepustí k počítači.

honzak 6.3.2007 10:08

Re: Ano, ale nemohl to být počátek termonukleární katastrofy, která by vypláchla celou Českou kotlinu ?

bál bych se, že to budou citovat jihočeské mutry. Je tam hodně cizím a nebezpečných slov:-D.

míša mýval 6.3.2007 10:36

jojo, nejhorší na tom je

Že byl reaktor studenej. Za těchto podmínek může dojít je studené fúzi a vzhledem celkově negativnímu vlivu Temelína na všechno možné k uvolnění obrovské negativní energie, která by způsobila novou dobu ledovou a v důsledku toho vychýlení Země na oběžnou dráhu Pluta. Zde by přestala být na základě výnosu pražké konference planetou (zase ten zlotřilý böhmishe pronárod). Ještě že zde jsou Jihotchyně a jejich guru paVlovec

Sch.glosátor 6.3.2007 11:09

Že byl reaktor studenej. Přesně tak. Černobylskej byl taky studenej.

A kdo tam při tom byl, byl byl potom taky studenej. Studenej reaktor je nejnebezpečnější. Divím se, že to ještě nedošlo Zelenejm a JČmatkám se zablokovaným přechodem.

honzak 6.3.2007 12:15

Re: Že byl reaktor studenej. Přesně tak. Černobylskej byl taky studenej.

tak speciálně tento přechod se musí odblokovat!!!! Některý ženský po odeznění přechodu dostanou znovu rozum. I když u kuchty by to bylo evidentně poprvé....

oakman 6.3.2007 9:41

Pláč nad rozlitým ...čímkoliv

Už odpradávna platí, že když je v okolí nepřátelský potentát, mají se mít místní napozoru. Šlendrián, který popisujete je meritorně hovadina, ale druhé straně jen ukazuje, že die Thschechische Slamperei existuje dál se svou příslovečnou přirozeností. Moc dobře víte, že každá taková příhoda je vděčnou záminkou k další buzeraci, ale naši bohorovní soudruzi neumí zavřít kohout!! Trochu vypadáte, že tyhle věci snad děláte schválně. Je to směšné, ale když jsme se tu hádali ohledně původu a provedení vaší stavby socialistickými stavbaři za současné megazlodějiny materiálu na staveništi, bránil jste to. Dnes vidíme, že se musíme bát i zapomnětlivých údržbářů. Holt si vaše technická obsluha musí zvyknout na vyšší hladinu zodpovědnosti - on je prostě vždy rozdíl mezi tím, co "proleze" v běžných provozech a v JETE.

Stanley 6.3.2007 11:06

Re: Pláč nad rozlitým ...čímkoliv

  Ale sakra  DOUBKU, vždyť existuje přece i  'Osteraichische Slamperei ,to není jen naše specialita.  Na př. KAPRUN, jenže tam bylo těch mrtvých  přece jen více než v Temelíně !

NevericiTomas 6.3.2007 12:27

Re: Re: Pláč nad rozlitým ...čímkoliv

Zato urcite muzou nejaci Cesi nebo Zidi...

terra 6.3.2007 9:21

Máte to marný taťkové!

 Blbost lidská je věčná a využívání lidské blbosti k politikaření je osvědčená metoda stará jako lidstvo samo. Svůj boj s lidskou blbostí nemůžete nikdy skončit, to je bohužel váš úděl.

 Nejlépe by bylo použít stejnou metodu proti blbcům. Vypnout jim proud, zablokovat cesty. Jenže to se nesmí. Z toho by oficielní místa měla problémy. Já to beru jako neschopnost naší politické a vládní reprezentace se starat o národní zájmy republiky pevně a důsledně. Ohýbat hřbet před sousedem jen pro klid, je těžký omyl. Klidu se tak nedočkáme. Jedině opovržení nad neschopnými Čechy!

Fantom 6.3.2007 9:17

Lynxi,

to není můj názor - to jsou fyzikální zákony, které ovšem lidé jako Vy nedokážou pochopit. Inu, není každému z hůry dáno...

vita 6.3.2007 9:17

Kdyby byla česká vláda co k čemu,

napsala by rakouské vládě takový ten dopis, jak si posílají vlády mezi sebou - a tam by napsala, že vzhledem k tomu, že rakouská vláda zjevně a opakovaně porušuje své povinnosti vycházející z protokolu z Melku, považuje česká strana Protokol z Melku za neplatný a jeho účinnost za ukončenou.

Podpis premiéra, kulatý razítko, zalepit, kurýr.

Možná ještě jako přílohu seznam povolených blokád hranic.

Jenže co se dá čekat od vlády, která visí na 6 zelených trotlech a jejíž součástí jsou Bursík, Kuchtová a Džamila? No, Schwarzenberk taky nic moc razantního směrem do Rakous nepodnikne...

Milda Nekvasa 6.3.2007 10:25

Re: Kdyby byla česká vláda co k čemu,

Autor mi mluví z duše.Za cizácké peníze už v historii našeho národa jsme byli svědky podobných ústupků a zrad na vlastním národě.

Skepticu/s Maxi/mu/s 6.3.2007 9:12

Tolik idiotů, co věří Tycovým pohádkám na jednom místě

To je přímo přírodní úkaz ;-D

vita 6.3.2007 9:19

Re: Tolik idiotů, co věří Tycovým pohádkám na jednom místě

Zatímco septik maximální samozřejmě ví, jak to bylo. Zřejmě čuměl na toho troubu, co otevíral armaturu silou vší a pochechtávaje se nechal toho druhého troubu nechat to otevřené, když se zaseklý kohoutek  nehnul.

Možná dřepěl se Zimou i ve Forsberku, když je tak dokonale informován.