5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Janík 6.3.2007 15:05

Temelín

Vážený pane Tyc,

lidé jako vy, kteří v tom zařízení pracují a jsou za něj zodpovědní,  mají mou bezmeznou úctu. Vaše výpověď korunního svědka je skvělá.  Zcela v biblickém kontextu vás vnímám jako dobré hospodáře, kteří bez ohledu na nepřízeň počasí pěstují větev na které energeticky všichni sedíme - včetně těch trapných rakušáků. Oni jsou příliš tupí, než aby jim to docházelo.

Na celé jaderné aféře mě fascinuje obecný jev,  jak stáda kreatur všech typů, od regionálních matek po předsedy vlád,  vytvářejí za sofistikované podpory médií informační kapitál libovolného kalibru i zaměření anebo naopak jsou jeho tokem vláčeni a řízeni. Nemá to žádné meze. Virtuální realita - Matrix IV, který mele na prach cokoliv, natož nějakého Čunka. Skuteční aktéři a primární fakta jsou zcela mimo hru.  A to všechno dělají lidé jako já nebo vy. Nebo jsou snad jiní?  Skvělé téma na disertační práci v několika oborech a živná půda pro alternativní společnost i kulturu....

Váš pes, pane Neff, na mě štěká abych to zkrátil, takže dokončení v dalším příspěvku...

Psí vrah Čumil 6.3.2007 14:40

Promiňte přátelé

už jsem jak ten motýlek s Bédou, všemu rozumím, všechno vím. Hlavně mi na to neodpovídejte.

Příjemné odpoledne.

Jiří Tyc 6.3.2007 14:48

Re: Promiňte přátelé

Tak tedy poslední slova pro Vás. Psal jste tu někde, že nechápete, jak je možné, že strojník nepozná otevřenou a uzavřenou armaturu. Já to chápu tak, že u Vás ani nejde o konstrukci armatury, o její umístění atd. Spíš jde o to, představit si, jestli je něco takového možné, nebo ne. Indiáni mají jedno krásné přísloví" Nesuď člověka, pokud jsi alespoň dvě míle neušel v jeho mokasínech...

Hezké odpoledne!

Psí vrah Čumil 6.3.2007 15:07

Pane Týci, omluvte prosím neznámého blbečka, který si půjčuje cizí nicky.

Patrně to považuje za veselé.

Vaší odpovědi níže jsem si povšiml, děkuji, vola tu z vás dělá opravdu někdo jiný.

Hezký den.

Angela Merkel 6.3.2007 15:13

Já si na rozdíl od jiných

myslím, že problém není v konstrukci armatury, ale v neschopnosti strojníka. atk jako se špatná armatura má vyměnit dříve, než způsobí havarii, měl by s vyměnit ten strojník zrovnatak.

Je jen otazka, kolik náhradních strojníků ještě máte.

Všichni tu kolem toho chodíte jako kolem horké kaše. Problem není v elektrárně, problém je v obsluze. Nabídněte par pracovních míst  hornorakouským aktivistům. Třeba změní názor.

Emp 6.3.2007 15:31

Re: Já si na rozdíl od jiných

Angelo, zas na druhou stranu si to ten strojník bude pamatovat nadosmrti. Není nad takovouto zkušenost - člověk se stává důslednějším. Nikde nemáte zaručeno, že nový člověk je lepší volba.. ze začátku se dělá obvykle více chyb než po zkušenostech.

Zároveň -  a to vím - z vlastní zkušenosti... Poznat otevřený či zavřený kohoutek, když s ním nejde otočit ani na jednu stranu je vskutku složité. Tady vůbec nejde o to, že ten člověk to nepoznal, jde o to, že neměl zkušenost, kterou nabyl.  Celá kauza by byla přínosná, nebýt medializace.... Vedla by k poučení...  Vyhazovat za to ale člověka - to je skutečně silné kafe. Dejme tomu, že za normálních okolností by způsobil škodu za těch cca 10tisíc Kč...  Když jiný dělník zničí vrtačku za stejnou cenu.. je to důvod k vyhazovu? 

MLOK1 6.3.2007 15:40

Re: Re: Já si na rozdíl od jiných

No a když se někdo Lauderovi zaručil za Novu 10 000 000 000,- Kč a nebyl za to rozsápán, lynchován, ba ani jsem se nějak nedozvěděl, kdo že to tu sekeru do našeho rozpočtu zatnul, pak mi připadá naprosto nesmyslné, vyhazovat strojníka, který udělal tuto jednu jedinou chybu, navíc napravitelnou bez větších následků.

       Ten nejen vyhazov, ale dokonce TREST SMRTI za údajné sabotáže, to už tady jednou bylo.

MLOK1 6.3.2007 15:42

Re: Re: Já si na rozdíl od jiných

Vydím, že jsem napsal blbost. Ten někdo se sice nezaručil 10ti miliardami za Novu, ale ve svém důsledku nás to zaručení nakonec těch 10 000 milionů korun stálo.

MLOK1 6.3.2007 15:43

Re: Re: Já si na rozdíl od jiných

Samozřejmě mělo být vidím

Stanley 6.3.2007 16:20

Re: Re: Já si na rozdíl od jiných

Na to máme přece  jedno přísloví - chybami se člověk učí !!  Jde jen o to, chyby neopakovat  !     V Černobylu došlo k řadě chyb od podřízených k nadřízeným a poučení z toho má celý svět !

Emp 6.3.2007 18:09

Re: Re: Re: Já si na rozdíl od jiných

V Cernobylu byla hlavní chyba v reaktoru a do toho opakované selhání lidského faktoru a nedodržování předpisů. Poučení je z toho velké, ale podpořilo to jasně jadernou bezpečnost. Asi je to i dobře

baltazar 6.3.2007 18:37

On takovej kohoutek

má v podstatě stavy tři .. uzavřenej (jde povolit), otevřenej (jde přivřít), neznámej (nejde s nim hnout). Vysvětlujte to ale jedincům s binárnim myšlenim.

honzaD 6.3.2007 20:18

Re: On takovej kohoutek

A když s ním nejde pohnout, tak není jasné, kterým směrem se má ukroutit:-)

Charlie 6.3.2007 14:11

Sranda-akce ?

No, já bych při příští blokádě přijel s kotlem čaje (třeba bych i flašku rumu obětoval)  a hodně silným projímadlem.  ;-D

Fantom 6.3.2007 14:08

Pane Tyc,

jen bych za Vás ještě dodal, že každá jaderka je prototyp. Že neexistují dvě naprosto stejné. Hodně štěstí!!!

Emp 6.3.2007 14:04

Obejvila se tu "Dohoda z Melku" a Pavlovec...

a jelikož se to dostává na druhou stranu a jelikož považuji toto za důležité,

žádám váženého pana Pavlovce, aby zde citoval pasáž (použil copy/paste), kterou ČR porušila, případně co nebylo uskutečněno, jak se na to odvolává "Hlava VI"

Děkuji

Delfin 6.3.2007 14:24

Re: Obejvila se tu "Dohoda z Melku" a Pavlovec...

Myslim, ze se odpovedi od Pavlovce nedockas ... mozna te jako uz se to stalo nekolikrat, oznaci za komunistu.

Emp 6.3.2007 14:28

Re: Re: Obejvila se tu "Dohoda z Melku" a Pavlovec...

Máš pravdu, no...  takže raději "Čest práci" :-D

Delfin 6.3.2007 14:46

Re: Re: Re: Obejvila se tu "Dohoda z Melku" a Pavlovec...

Cest praci Soudruhu ... ;-)

sekna 6.3.2007 14:00

A co IAEA ?

Může mi někdo vysvětlit proč se o Temelínu baví naše vláda s českými babičkami a rakouskými Pavlovci a neřídí se stanoviskem odborníků, kteří na elektrárně byli v řadě komisí ?Jaké je stanovisko Mezinárodní komise pro atomovou energii k Temelínu ? To pány politiky nezajímá, jim jde jen o to aby se zviditelnili.

Emp 6.3.2007 15:03

Re: A co IAEA ?

jasně že jde o zviditelnění..ale především z té rakouské strany.  Přečtěte si třeba brožuru "Případ Temelín - rizika přesahující hranice"

sekna 6.3.2007 13:46

a co IAEA ?

sekna 6.3.2007 13:43

a co IAEA _

qwert 6.3.2007 13:40

Pane Jiří Tyc - napište 10 věcí, které by jste na Temelínu vylepšil

Pane Jiří Tyc - napište 10 věcí, které by jste na Temelínu vylepšil. Napište to i s předpokládanými finančními náklady. Nepochybně se vám ozve řada sponzorů etablujících se ze čtenářů Neviditelného psa, kteří vám  na realizaci vylepšení přispějí. Bude to mnohem prospěšnější než protirakouská agitka.

Delfin 6.3.2007 13:49

Re: Pane Jiří Tyc - napište 10 věcí, které by jste na Temelínu vylepšil

Jen to proboha ne. Toho by jiste Pavlovec vyuzil v boji proti JETE. Mohlo by se stat, ze nam potom stopnou JETE, protoze tam nejsou usporne zarovky.

Sch.glosátor 6.3.2007 13:53

Návrh na vylepšení ?

Dostavět zbývající bloky. Obávám se, že tak velká investice je nad naše možnosti. Ostatně pro toho, kdo jak si zamane,  za pár hodin je třeba na Martiniku, temelínský problém není prioritou ;-P

vita 6.3.2007 14:07

Re: Návrh na vylepšení ?

Nad čí možnosti?

Nad ČEZovské určitě ne.

Na nás je, aby zelení trotlové co nejdřív vyletěli z vlády a už se tam pokud možno nedostali. Pokud ovšem budou lidé jinak rozumní razit, že jediná šance je 51+% pro ODS - a jinak třeba Zelení do vlády - tak se moc nehnem...

Stredocech 6.3.2007 15:27

Víťo souhlas

AeroKarel 6.3.2007 14:36

Re: Návrh na vylepšení ?

R^R^R^R^R^

Jiří Tyc 6.3.2007 14:02

Re: Pane Jiří Tyc - napište 10 věcí, které by jste na Temelínu vylepšil

Jéje! Těch věcí, co bych na Temelíně vylepšil je mnohem víc! Zkuste si jen vymyslet, co byste vylepšil na svém autě, kdyby to šlo. ;-)

Víte, ono na jaderce se pořád něco vylepšuje. Pořád se něco nového vymýšlí. To není tak, že se jaderka postaví a jede ve stejném stavu "do důchodu". Od doby, kdy byl Temelín spuštěn se již realizovalo několik tisíc změn. Od takových prkotin, jako je výměna nějaké trubičky z černého kovu za nerezovou, až po velké akce. Jednou z největších investicí bude letos výměna vysokotlakých rotorů turbín.

Problém je v tom, že na všechno nejsou hned peníze. A priority, které máme my technici se nemusejí shodovat s prioritami politickými. Například únik, o kterém píšu má za následek finanční ztrátu (roztok kyseliny borité) řádově deset tisíc korun. Prkotina. Ale díky obrovské medializaci se vyšetřování údálosti + nápravná opatření dostavnou finančně řádově výš. Daleko výš, než by tomu "slušelo". Potom nemusejí zbýt peníze na změny, které nás trápí víc a které nám dělají mnohem větší (a to i finanční) problémy. Jenže o tom se zase nepíše a kvůli tomu není rakouský kancléř "naštvaný". A koho z těch, kteří tu v komentářích kritizují "český šlendrián" toto zajíma?...

Jinak žádné sponzory neshánějte. Spíš bychom se měli složit všichni na nějakou sranda akci na hranicích.  Hezký den!