26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří Tyc 27.1.2007 22:24

Pane Pavlovče

Nebudu reagovat na vše, co tu v komentářích vyprávíte, ale nyní si malou poznámku dovolím. Několikrát narážíte na reakce zdejších komentátorů připomínáním komunistických praktik. To co nejste schopen logicky vysvětlit, to převedete tam, že komentátor je bývalý nebo současný komunista. Tím, co jste tu zmínil o své minulosti v ČSSR se mi poměrně dobře vyjasňují Vaše současné postoje k ČR. A k Temelínu. Už dlouho si myslím, že Vám musel někdo ublížit, když jednáte tak, jak jednáte. Vaše vysvětlení ohledně Vašeho života za minulého režimu vnáší do tohoto problému hodně světla...

Jinak k těm Vašim narážkám na komunismus. Když jsme začali jezdit roku 2000 do Rakouska na besedy, ředitelé měli strach nás zvát, aby nepřišli o místo. A na besedách musel být přítomen protijadený aktivista. Na první besedu přijel Váš kolega pan Loidl. Byl slabý jako čaj a tak jste příště přijel Vy. Dodnes si pamatuji, jak jste si z nás dělal legraci a my jsme museli mlčet, protože jsme byli na návštěvě v Rakousku a nemohli jsme si v rámci besedy o energetice dovolit stejné narážky, jako Vy. Později jsme se na některé školy dostali už na základě referencí a někdy tam nebyl ani žádný odpůrce. Minulý rok už byl ale opět ve znamení strachu ředitelů. Několikrát jsme mohli slyšet:"Nezlobte se, ale jsem státní zaměstnanec. Nejezděte.". Zatím máme naplánované besedy v březnu. Pozval nás fyzikář, který již jednou přetrpěl kritiku v rakouských médiích za to, že dovolil na své škole besedu o jaderné energetice.

Zmiňujete komunistické praktiky, ale měl byste se podívat k sobě domů .Do Rakouska. Vaš protijaderné úsilí nemá nic společného s demokracií. Vaše snahy o to, aby studenti nedostávali informace z více stran jsou komunistické, a to Vaše oblíbené, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou, to už tady taky někdo říkal, že?

P.S.: Dotkl jste se několikrát amerických norem. Napíšu člának, aby bylo čtenářům jasné, kde opět mlžíte a jak je to doopravdy.

Delfin 27.1.2007 22:30

Re: Pane Pavlovče

jen se bojim, aby nenastala podobna situace ohledne "jadernych besed" na nasich skolach ... pani Kuchtova se teprve ukaze.

Jiří Tyc 27.1.2007 23:03

Re: Re: Pane Pavlovče

Věřím, že tohle si Kuchtová nedovolí. Navíc Jihočeské matky mají také přístup na školy. Chodí a agitují. Pokud je tedy do školy vezmou... Někdy v březnu jsme pozvaní na biologickou fakultu v ČB. Mají tam být na jednom semináři Matky a na druhý jse pozváni my - Taťkové. Studenti potom budou z obou besed psát nějakou práci, což bude takový "lakmusový papírek". Jsem na to moc zvědavý...

Magor Pühringer 27.1.2007 22:15

Drogi Radko,

v Česku ti nepokvete pšenice.

jerry 27.1.2007 21:04

Jste typickým případem člověka trpícího fóbií

tj. neodůvodněným strachem z jaderné energie.Pořád si proto hledáte svý pseudoargumenty.Ale ještě není pozdě - vyhledejte odbornou psychiatrickou pomoc.Já jako lékař říkám pořád - psychická nemoc není stigmatem,ani ostudou.Návštěva psychiatra je totéž jako navštívit třeba internistu.Jinak musím říct -živit se svou fóbií -to je snad už příznakem toho, že svět se zbláznil.

Šumavák 27.1.2007 22:09

jo, psychiatr mu pomůže, zbaví ho fobie

A Z ČEHO PAK BUDE ŽÍT ????

Radko Pavlovec 28.1.2007 15:04

Re: jo, psychiatr mu pomůže, zbaví ho fobie

Komunistický režim často používal psychiatrii k potlačení kritiky. Ukazujete, z jaké stáje pocházíte.

Ladislav N. 27.1.2007 21:03

ČEZ pomalu končí s vývozem elektřiny

ČEZ pomalu končí s vývozem elektřiny

JJ 27.1.2007 21:36

Re: ČEZ pomalu končí s vývozem elektřiny

"Zřejmě tam ale doputuje přes další obchodníky, kteří ji koupili od firmy ČEZ," předpovídá Procházka.

Šumavák 27.1.2007 21:45

Re: ČEZ pomalu končí s vývozem elektřiny

Však taky v Timmelkamu  ( OÖ ) s tou stavbou 400MW  plynové elektrárny pěkně kvaltujou....

A ani jim nevadí, že bude na ruský plyn.

Natož nějaké zvýšené emise CO2 ! Když zatím pro Kyoto místo 13% snížení o 18% produkci zvýšili (díky VOEST!!) a jsou o 31% mimo, tak už to nějaká plynová elektrárna nepodělá, že?

KLIMAWANDEL LÖST UNS NICHT KALT !! (alespoň nezmrzmen, že?)

Mimochodem, Klima je ještě v Brazílii, že?

Šumavák 27.1.2007 21:47

oprava: KLIMAWANDEL LÄST UNS NICHT KALT !!

překlepeček.....

hulda 28.1.2007 15:40

Re: oprava: KLIMAWANDEL LÄST UNS NICHT KALT !!

.. lässt ...

technik 27.1.2007 20:42

zmatení pojmů

Dal jsem si chvilku pauzu a vidím že si zde někdo plete provozní problém s jadernou bezpečností. Toto jsou dva pojmy. Jaderná bezpečnost není dotčena pokud odstavuji "ŘÍZĚNĚ" a nikoliv havarijně. Havarijní odstavení je vždy zachováno jak bylo uvedeno, problém zadírání se netýká havarijních tyčí. To že jsou problémy s regulací je problém změny výkonu nikoliv bezpečného "STOPU". Autor asi nikdy nesledoval odstraňování poruchy na jiném zařízení u čehokoliv jiného. Úpravy na tak složitém zařízení jako je reaktor jsou výrazně složitější než oprava například domácího boileru kde neodborný zásah může způsobit i smrtelný úraz. (on ten reaktor ve své podstatě je velký pařák na brambory). Jakákoliv úprava je předem propočítána a dle dostupných informací provedena. Ale šedivá je teorie a zelený je strom života. Dva reaktory vedle sebe postavené dle stejné dokumentace NEJSOU úplně stejné po provozní stránce. Pouze jejich hlavní charakteristiky musí být stejné v mezích tolerance. Tak též není možno napoprvé provézt dokonalé úpravy. Výsledek úpravy se musí vyhodnotit a potom případně provézt úpravy další. To už je život. Kdo toto nerespektuje je mino.

JJ 27.1.2007 20:24

Pane Pavlovec

jde Vam o zavreni jedne konkretni JE, ci jednoho konkretniho bloku JE, zabraneni stavbe JETE II (a dalsich JE v CR)? Nebo o zavreni JETE a Dukovan?

Nejak mi to neni jasne. Pokud by byl zlomek Vasich ekonomickych udaju a uvah pravdivy, tak by EdF byla v bankrotu a Fortum by nemelo sanci svoji novou JE profinancovat.

Radko Pavlovec 27.1.2007 20:31

Re: Pane Pavlovec

Rozlišujte prosím ekonomiku subjektů volného trhu a ekonomiku polostátních molochů, kteří mohou upravovat cenu elektřiny. Pakse vyplatí mnohé věci, třeba i 4 miliardy na opční program ČEZu, kde se odměňuje za růst akcií způsobený státními dary na úkor spotřebitelů a daňových poplatníků. Který typ ekonomiky myslíte? 

JJ 27.1.2007 20:43

Re: Re: Pane Pavlovec

Muzete mi prosim odpovedet na otazku o co Vam vlastne jde? O ekonomicky vysledek CEZu asi ne.

(mimochodem, ceae elektriny je v CR nizsi nez v Nemecku a pokud by nemecky trh neovlivnoval ceny v CR, tak by byla pravdepodobne vyrazne nizsi. CEZ jako statni podnik prirozene krvaci, kde se da a bez Gregra by se JETE jeste stavela, ale to je trochu o necem jinem).

Ladislav N. 27.1.2007 20:50

Re: JJ

Jestliže ČEZ prodal svou produkci na rok 2007 na aukci s meziročním nárustem (velkoodběratelských) cen cca 17%, pak zřejmě nemá problémy s prodejem (v minulých letech rostl zisk ČEZ meziročně o desítky %). Měl byste uvádět, jaké ceny máte na mysli. Mimochodem, ČEZ není státní podnik. A cena jeho akcií na trhu dlouhodobě roste. ;-)

JJ 27.1.2007 21:02

Re: Re: JJ

Trh v Nemecku ovlivnuje cenu v CR, protoze se elektrina z CR do N vyvazi a u nas jiz take existuje trh. Pokud by zde nebyl trh nebo by nebyly linky do N, tak bude cena jinde, pravdepodobne nize (bud diky nadrodukci nebo diky regulaci ceny za absence trhu).

Predstavenstvo CEZu je dosazovano politiky, nebot ac je CEZ akciovka, stat ma majoritu.

Ladislav N. 27.1.2007 21:05

Re: Re: Re: JJ

Dráty do Německa a Rakouska, abychom měli levnější elektřinu, snad nikdo stříhat nechce. Nebo snad ano? ;-P

JJ 27.1.2007 21:30

Re: Re: Re: Re: JJ

?

Ladislav N. 27.1.2007 19:32

Kancelář Radko Pavlovec - Pověřenec země Horní Rakousko pro otázky jaderných zařízení...

 8-o ??? !! www.temelin.com

JE Temelín - Necenzurované informace - AKW Temelin - News & Facts

Büro Radko Pavlovec - Anti-Atom-Beauftragter des Landes Oberösterreich

Kancelář Radko Pavlovec - Pověřenec země Horní Rakousko pro otázky jaderných zařízení

Česká verze je dočasně mimo provoz. Omlouváme se!

Ladislav N. 27.1.2007 19:43

Re: Kancelář Radko Pavlovec - Pověřenec země Horní Rakousko pro otázky jaderných zařízení...

a další...    a další...   a další...

Radko Pavlovec 27.1.2007 19:50

Re: Kancelář Radko Pavlovec - Pověřenec země Horní Rakousko pro otázky jaderných zařízení...

???

statistik 27.1.2007 19:27

Pane Pavlovec, vzdejte to :-)

Ze zájmem čtu tuto diskuzi, ale opravdu, pane Pavlovče, vzdejte to :-) Ty Vaše grafy byly hezký pokus, nicméně z odborného hlediska jsou skutečně nesmyslné. Věřte mi, vím, o čem mluvím ... Těším se na Vaše další nápady, ale buďte raději opatrný !!! Nebo nám Temelín zavřou - a čím byste se potom živil ... :-)

Radko Pavlovec 27.1.2007 19:49

Re: Pane Pavlovec, vzdejte to :-)

Když na základě prezentovaných údajů nejste schopen dojít k úsudku, že existuje určitý vztah mezi počtem nedosedajících řídích tyčí jako důsledek deformací palivových článků a možností jejich úplného selhání, je mi to líto. Jste tedy názoru, že by se mělo provozovat až "na doraz", to zn. až znovu dojde k selhání jako 2.6.2006?

Delfin 27.1.2007 19:54

Re: Re: Pane Pavlovec, vzdejte to :-)

A jaky je prosim ten vztah?

pavel 99 27.1.2007 20:01

Re: Re: Re: Pane Pavlovec, vzdejte to :-)

Dovolím si doplnit dotaz - co znamená výraz "...nedosedajících řídích tyčí...." - to je "na doraz? 5 cm nad doraz? 10 cm nad doraz? 30 cm nad doraz?

Co je pojem "...úplnéh selhání řídících tyčí..."?

statistik 27.1.2007 19:59

Re: Re: Pane Pavlovec, vzdejte to :-)

Já jsem především názoru, že tomu nerozumíte a měl byste posouzení bezpečnosti dalšího provozu reaktoru I.bloku přenechat odborníkům ... Ale potěšilo mě, že mě litujete :-) :-) :-)

JJ 27.1.2007 20:21

Re: Re: Pane Pavlovec, vzdejte to :-)

Je mi lito, ze se nezivite obchodovanim. Byla by radost s Vami obchodovat.

pavel 99 27.1.2007 20:31

Re: Re: Re: Pane Pavlovec, vzdejte to :-)

ale vždyť on se živí obchodováním - obchoduje s lidskou hloupostí a strachem.