29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ojebavac Marxe 28.1.2007 10:13

Re: Re: Pane Pavlovče

Pane Pavlovce, predensim: napadat nekoho se spolupraci s StB takto bez dukazu dokaze jen histericky blbec. Ostatne zkuste totez v te vasi Kakanii s Gestapem (znavam, Rakusaci jsou ve vyhode, ex-naciste behem casu uz velke casti vyhynuli). Zaujaly mne ale dve veci:

1. " Důvodem těchto represí byl odpor členů mé rodiny proti fašistické okupaci" - zajimave. Komuniste byli parta grazlu, ale s vyjimkou ucasti lidi v zapadnich armadach nebyl odpor proti fasistum bran jako pritezujici okolnost.

2. OK, vystudoval jste na zednika (mimochodem, nikdo vas za to nijak nenapada, ani tu vasi integritu). No a v Rakousku jste dal uz nestudoval? Proc? Nebylo to bez obtizi, ale slo to, jak vim na priklade svych emigrovavsich pribuznych.

Zaverem: z vasich castych zminek o svem otci by mel jisty rakusan puvodem z Pribora celkem radost ;-D;-D

Radko Pavlovec 27.1.2007 17:14

Re: Pane Pavlovče

pokračování předchozí reakce:

Jako reakci na protesty mých rodičů proti mému zákazu studia jsme byl zbaveni občanství a jako "osoby neurčené státní příslušnoti" odsunuti do Rakouska. Tam se mi potom dostalo možnosti vzdělání. 

Skutečnost, že se pokoušíte napadat mou integritu poukazem na situaci před odchodem z ČR, do které jsem se dostal bez vlastní viny, Vás řadí mezi komunistickou lúzu, která to vše způsobila. Alespoň lépe chápu Vaše pozadí. 

zlý kukuč 27.1.2007 19:01

Re: Re: Pane Pavlovče

A jaké je tedy Vaše skutečné nejvyšší dosažené vzdělání a v jakém oboru?

JanS 27.1.2007 20:36

Re: Re: Pane Pavlovče

Pane Pavlovče,

Co má společného Vaše integrita s kompetencí k posuzování bezpečnosti JETE? Mimochodem, stále jste nevysvětlil, proč falšujete grafy, kterými se snažíte podpořit vaše tvrzení? To vrhá stín i na tu integritu, nemýlím-li se.

tomfuk 27.1.2007 11:17

To máte za to...

To máte za to ,že nectíte nauku o materiálech.Každý vysokoškolský profesor,který se touto problematikou zabývá,Vám vysvětlí,že ruský(sovětský) materiál a jeho vlastnosti z kterého je reaktor vyroben nese stále znaky ruského výrobního tajemství a jen ruští(sovětští) poradci určovali jakými postupy a spojovacími ruskými(sovětskými)materiály se bude pracovat.,má jiné parametry tečení při ohřevu než tyče  vnucené firmou Westhingaus.To by,ale při výstavbě Temelína museli být v čele odborníci a ne absolveti institutů.Z toho vyvstává otázka? byla při modernizaci celého komplexu výstavby JETE I,II ,vypracována studie vlivu různorodých materiálů na atomovou bezpečnost ,když ano kdo ji z odborníků posuzoval a proč nebyla zveřejněna??

Flasi 27.1.2007 11:28

Re: To máte za to...

Já jsem v tomhle celkem laik, ale neměli Rusové náhodou taky obrovské problémy s palivem pro první reaktory VVER1000?

A Westinghouse nám sem něco vnucoval? Nevybrali jsme si ho sami?

vita 27.1.2007 12:49

Re: Re: To máte za to...

Já myslím, že s tím dělají tak trochu příliš velké vlny.

Westinghouse neměl zkušenosti s VVER 1000, tak halt dodal palivo, které ne zcela plní normy. Zcela správně se chytil za nos, vyvíjí a dodává lepší (doufejme) palivo, které už vyrábí se zkušenostmi s tím starým. To je dobře, ne? Bodejť by se nesnažil, jinak by si uříz kšandu. Nebezpečné to není, je to nepříjemné pro ČEZ, který nemůže provozovat JETE tak, jak by chtěl. Ale to starost ČEZu a Westinghouse, smluv a penále.

Další palivo koupíme od TVELu, který má zkušenosti s palivem pro VVER1000 - a určitě by měl jisté problémy s palivem pro reaktory Westinghouse. Ale ten W. pořád zůstává v záloze - když se mu vyplatilo vyvinout technologii pro palivo do neznámého typu reaktoru, a posléze ho vylepšovat, tak by se mu tím víc vyplatilo obnovit výrobu, kdybychom po dalších 10 letech řekli TVELu "NE!". Z jakýchkoli důvodů. Nebo kdyby to řekl TVEL...

tomfuk 27.1.2007 16:35

Re: Re: Re: To máte za to...

Je zajímavé,že zkušební tyče při studených zkouškách reaktoru tyto potíže nesignalizovaly.Palivo je jedna věc,mechanické závady na tyěích za tepla druhá věc.

František 27.1.2007 11:46

Re: To máte za to...

Materiály nádoby reaktoru jsou nízkolegované uhlíkové oceli s vnitřní výstelkou ( návarem ) austenitických ocelí třídy 17 246. Parametry jsou známy, složení také a mechanické vlastnosti se kontrolovali u každé tavby, jak je v oboru zvykem. Tyto vlastnosti ale nijak nesouvisí s materiály palivových kazet a regulačních, či havarijních tyčí, stejně jako s parametry materiálu bloku ochraných trub, ve kterých se při provozu pohybují. JE má, stejně jako kterákoliv elektrárna provozní problémy, které se běžně za pochodu řeší. Málokdo ví, že první VVER 440, se po dostavění celé poněkud naklonily, neboť hmota celého bloku byla nesymetrická a bylo nutno toto naklánění zastavit, aby z toho nebyla stavba jako věř v Pise.

Flasi 27.1.2007 12:09

Re: To máte za to...

A mimochodem - nevyráběla tak náhodou všechny naše (nemyslím slovenské) reaktory Škoda?

EmillXX 27.1.2007 19:33

Vyráběla. A také pro novější elektrárny na Slovensku

a v Maďarsku.

EmilXX 27.1.2007 12:09

Palivové tyče nemají ŽÁDNOU souvislost s materiály reaktoru

Celá věc znamená, že se tyče teď musely vyměňovat pro kratší době, než bylo plánováno, spotřebuje se jich VÍCE a tím o něco stoupnou palivové náklady a v důsledku dřívějších odstávek poklesne celková výroba elektřiny.

dvd 27.1.2007 18:22

Poslyště

nemohl byste nějaké ty vysokoškolské profesory (kteří se tou problematikou zabývají) jmenovat? Protože tohle už je žvást hodný pana Pavlovace.

tomfuk 27.1.2007 20:58

Re: Poslyště

Jmenovat proč?Vysoká škola báňska Ostrava měla a má řadu takových odborníků.třeba profesor Foldyna. !!

PetrK 27.1.2007 11:11

Pane Pavlovče,

starejte se laskavě o své domácí záležitosti a nestrkejte svůj rypák do cizí zahrádky. Mám však obavu, že byste se jinak neuživil, protože by vám vaši krajané brzo zatnuli tipec.

Rostislav Zídek 27.1.2007 10:44

Pane Pavlovče,

dal jsem si tu práci a přečetl oba články - Váš i pana Týce. Co se týče osobních napadání, jsem toho názoru, že Váš článek je daleko agresivnější. Kromě toho, Pan Týc popisuje problematiku daleko srozumitelněji (nejsem atomový inženýr, jsem stavař), Vy si vybíráte jen to, co se Vám hodí. Používáte slovník, který má navodit dojem smrtelné nebezpečnosti JETE (např. degradace aktivní zóny, když ve skutečnosti jde o míru opotřebení regulačních tyčí), atd...

Ve svém článku Vás pan Týc obvinil, že jste záměrně zkreslil data měření pro Váš graf. Citace z článku:

"Pan Pavlovec vynesl do grafu výsledky zkoušek pádu klastrů na prvním bloku od první zkoušky 4.8.2006 až do 7.1.2007. A vyšlo mu něco jako parabola. (viz graf zde, nebo zde). Skutečná závislost je však přibližně lineární (viz graf zde, záznamy zkoušek zde. Jak je to možné? Jednoduše! Jako první hodnotu neuvedl Pavlovec podle pravdy nedopadnutí 2 klastrů, ale dosadil klastrů 11, jako druhou hodnotu nedosadil 7, ale 12. A tím vznikla křivka, kterou potřeboval."

Mám-li Vám (a asi nejen já) věřit, vysvětlete alespoň tento zjevný rozpor!

macecha zlá 27.1.2007 12:49

Re: Pane Pavlovče,

Však koukněte na stránky sujb.cz a vysvětlíte si to sám .. žák Kopyto prostě vezme "omylem" první dva údaje pro graf z předminulého palivového cyklu a pak to proloží od oka parabolou, protože fyzikální podstata jevu (rozumějte, jevu plašení laické veřejnosti, nikoli jevu degradace palivových souborů) si to tak přece vyžaduje :o)

Radko Pavlovec 27.1.2007 20:21

Re: Pane Pavlovče,

Vážený pane Zídku,

tento rozpor bohužel nemohu vysvětlit já, ale pouze SÙJB a ČEZ. Jak jsem uvedl ve svém článku, použil jsem vždy údaje zveřejněné SÚJB. Na jejich internetových stránkách byly v době zveřejnění mé první prognózy (13. prosince) údaje prvních zkoušek 11 a 12. V lednu se náhle objevily jiné údaje: 2 a 7. Měli jsme již několikrát problémy s dosti rozdílnými údaji od firmy ČEZ (tel dotazy, protože ČEZ tyto údaje sám nezveřejňuje) a údaji, které byly později zveřejněny SÚJB. V tomto případě se ale jednalo o oficiální údaje SÚJB. Já v každém případě podám na SÚJB dotaz, proč došlo ke změně údajů ke zkouškám klastrů. Musím říci, že ztrácím důvěru k oběma subjektům a budu požadovat přítomnost nezávislého pozorovatele a okamžité zveřejnění výsledků zkoušek. Co se týče vlastního problému - ohrožení jaderné bezpečnosti v důsledku degradace aktivní zóny - však nemají výsledky prvních dvou zkoušek žádný podstatný vliv.

Pěkný pozdrav

Radko Pavlovec  

zlý kukuč 27.1.2007 10:25

Rád bych s p. Pavlovcem diskutoval o grafech, ale není schopen na ně udělat link

:-D nyvypovídí to o jeho schopnostech ?

Pierre 27.1.2007 10:22

Pan Pavlovec může mít pravdu

Jsem v oboru úplný laik,proto jen selským rozumem: Pokud jsou tyče nekvalitní,najít nového dodavatele a nebourat elektrárnu.(nebo kupovat z Rakouska Alpskou Vodu na chlazení a pan Pavlovec bude Temelín chválit)

Delfin 27.1.2007 10:28

Re: Pan Pavlovec může mít pravdu

Prave proto se dela v soucasnosti ta predcasna vymena. Bude se navazet palivo s vylepsenou konstrukci take od Westinghouse. Smlouvu na dodavku noveho paliva opro JETE v budoucnu jiz ma Rusky TVEL.

radagast 27.1.2007 10:48

Re: Pan Pavlovec může mít pravdu

Pan Pavlovec může být klidně i mimozemšťan

R 27.1.2007 10:19

Musí to být strašně těžká práce,

Když před 20 nebo kolika lety pan Pavlovec a spol založil svoji budoucnost a svoji živnost na odmítání jaderné energie, tak zajisté netušil, že to půjde čím dále více ztuha.  Je to asi něco podobného jako v mafii být kmotrem. Kmotr musel být kmotrem až do smrti, pokud by jím chtěl přestat zaživa, byl zabit. Tak taky politik, který se vyvezl nahoru na vlně strachu z atomu, musí ten strach podněcovat a tu vlnu musí neustále přiživovat. Protože pokud ta vlna opadne, politik spadne dolů a octne se na politickém hřbitově, kde po něm ani pes neštěkne. Navíc pokud během svého politického života provedl nějaké machinace na hraně zákona, stane se takový padlý politik snadnou ulovitelnou kořistí politické odplaty skrz trestní vyšetřování a následně uvěznění.

Tomáš Kubín 27.1.2007 9:20

NE, NE, NE

Původně jsem napsal příspěvek jiný, ale kvůli slovu "h a j z l í k" mi byl autocenzurou vyřazen. Jsem líný znovu všechno spát a tak to zkrátím: UVĚŘEJŇOVAT BLEBTY PROFESIONÁLNÍHO ANTIČECHA A ANTITELEMLÍNISTY PAVLOVCE V PSISKU PŘESAHUJE VŠECHNY MEZE SNESITELNOSTI. PANE NEFF, JDĚTE I S PAVLOVCEM ....

pavel 99 27.1.2007 9:54

Re: NE, NE, NE

naopak - takový koncentrát neznalosti a demagogie si člověk těžko představuje.

Ostatně - poté co bude tenhle blábol rozcupován do poslední věty, tak se autor další těžko přidá. On potřebuje buď weby bez možnosti diskuse, nebo s podobně "smýšlejícími" (neznalými) diskutéry jako je sám.

Jojin 27.1.2007 10:46

Re: Re: NE, NE, NE

Zkrať to:"Vrána k vráně..." ;-)

Rudovous 27.1.2007 13:59

Re: NE, NE, NE

Ale ne, jen ať to tady pan Pavlovec publikuje. Krásně to demaskuje tu prolhanou zelenou lobby, která neumí "vyrábět" nic než desinformace.

Vlasta Kašpar 27.1.2007 9:18

Achjojo...

tak tenhle výplod není k diskusi, ale jen k určení diagnózy... pan Pavlovec by měl urychleně navštívit nějakého odborníka z oboru psychiatrie - uleví se mu ;-)

Posaďte troubu k počítači s nainstalovaným Statgraphicsem - a pak už jen žasněte, co všechno vám s tím "dokáže" ;-D

gogo 27.1.2007 9:07

základní problém

je řídící systém Westinghouse....kdyby tam byl Siemens, tak sotva by rakušáci otevřeli hubu,tak by  přes ní od teutonů dostali...

Venkovan 27.1.2007 8:58

To může být vážný problém.

Ovšem když se podařilo odstavit v klidu ještě v bývalém Česlkoslovensku A1 J.Bohunicích a vše ututlat.Když se dívám na příspěvky o něco níž.Tak je určitě píší šťastní lidé kterým se nikdy neporouchalo žadné zařízení(auto,pračka,televize)