26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Delfin 29.1.2007 15:10

Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

1) Dosedani vsech klastru do koncove polohy lze zjistovat za provozu? Nedojde tim nahodou take k odstaveni? Pri pouziti toho Vaseho kriteria (nutnost dosednuti vsech klastru do koncaku) opravdu zamezujete provozu reaktoru s nesplnenym Vasim kriteriem? Nezjistite to take nahodou az zpetne? Co to je prosim "selháním řídících tyčí"?

2) Jeste jednou se ptam, jakou ma souvislost pocet nedosednutych klastru se splnenim  platnych norem (nedosednutim klastru o vice nez 30cm)?

3) Radite mi se kouknout do Vasich grafu s mylnym udaji? Jiz nekolikrat Vam byo psano, ze ten Vas "buben" neni realny.

Proste stale nechapu.

Radko Pavlovec 29.1.2007 15:28

Re: Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

Vaším nechápavým příspěvkem jste ukázal, že Vám o žádnou odbornou diskuzi nejde. Tedy ještě dvě poznámky:

1) Já jsem napsal, zjištění stavu řídících tyčí není za provozu možné. Vaše poznámka tedy nemá žádnou logiku. Považoval jsem Vás za operátora, byl to omyl.

2) Jestli jste si nevšiml, mluvil jsem o 4. kampani, jejíž údaje jsou v grafu obsaženy. Buben zde nehraje žádnou roli.

Delfin 29.1.2007 17:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

Pisete: "Kritérium, které zde uvádíte, je jistě velmi důležité, ale nemůže

zabránit provozu se selháním řídících tyčí. Měření, zda je Vámi uvedené

kritérium splněno, totiž probíhá teprve po odstavení reaktoru zpětně."

Dotaz znel asi tak: Opravdu to Vase posunuti kriteria na pouhe nedosednuti klastru do koncove polohy vyresi ten problem ktery uvadite?

Ano, take obcas hledam logiku ve Vasich prispevcich. Jinak mate pravdu, operator opravdu nejsem.

Jiří Tyc 29.1.2007 12:11

Re: Re: Takze ja to shrnu:

Pane Palvovče, zcela jasně jsem uvedl kriteria (ve svém článku Pan Pavlovec opět mlží), která vedou k případnému odstavení bloku z důvodu problému s palivem. A podle těchto jasných kritérií byl také blok vloni v  červnu odstaven. Připadáte mi jako malé dítě, kterému někdo bere hračku a on stále křičí: Ale já ji chci a chci a chci! Někdo Vám bere Vaše vysvětlení a Vy se stím nemůžete stále smířit. Diskavilifikuje te se opět a to jak z odborného, tak i z lidského hlediska.

Ještě jednou opakuji: Kriterium je JASNĚ dáno. Vaše nabídka nebyla akceptována a na workshopu (červen 2006 ETE) Vám bylo vysvěteno, proč ne. To, že Vy jste vysvětlení nepochopil je jen a jen VÁŠ problém.

Ještě se vrátím k Vašemu názoru, že data na internetových stránkách SÚJB byla měněna. Je možné, že došlo k chybě, ale ptám se Vás: Proč jste si informace neověřil telefonicky, když jste zjistil různá data? Proč jste automaticky použil místo ověření ty horší hodnoty? Proč děláte analýzu bezpečnosti jaderné elektrárny na základě hodnot vyčtených z internetu bez jejich ověření? Proč, když jste správné hodnoty dostal vypálené na CD?

Já jsem také čerpal z hodnot uvedených na internetu SÚJB, ale ověřoval jsem si to v protokolech, které mám k dispozici. Proto také vím, že Vaše grafy jsou falešné!

Jiří Tyc (nikoliv z dlouhým ý, jak píšete. Prosím opravte si to).

Radko Pavlovec 29.1.2007 12:52

Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

Vážený pane Tyci (omlouvám se za chybu jména),

k tzv. autorizované CD jsem již zaujal stanovisko výše - prostě jsem nic takového nedostal. Relevantí jsou pro mě oficiální údaje autorizovaného úřadu. Mám radost, že alespoň přiznáváte, že k chybě došlo zřejmě u SÚJB. Jak si ale můžete dovolit mě bez jakéhokoli důkazu obviňovat ze lži? Na tom a ne na odborné argumentaci je totiž postaven Vás první článek. Bude následovat omluva?

Je hezké, že jste se podíval do protokolů, které máte k dispozici. Jistě však potvrdíte, že já tyto protokoly k dipozici nemám. Obviňovat že lži někoho, kdo používá oficiální údaje autorizovaného státního úřad a zjevně nemá přístup k interním údajům jako Vy, te skutečně nehorázné. Chtěl bych Vás proto požádat, zveřejnit na Neviditelném psu omluvu a uvést vše na pravou míru. Mám návrh, jak je možno podobným situacím v budoucnu zamezit: Firma ČEZ zveřejní hned po provedení zkoušek protokoly na svém webu a informuje neprodleně SÚJB. Tak budou mít všichni zájemci o diskuzi možnost vycházet ze stejných informací.

Dovolte ještě krátkou poznámku ke zmíněnému workshopu. Prezentace jsem si vyslechl. Vysvětlení, že řící tyče mají na úrovni +30 cm ještě plnou absorpční schopnost, jsem akceptoval (do té doby to totiž na základě ČEZem zpřístupněných informací nebylo jasné). Postrádal jsem však jakékoli řešení, jak zamezit selhání řídících tyčí jako 2.6.2006. Výroky, že počet nedosedajích klastrů nemají s jejich následným selháním žadnou spojitost, bych považoval za úsměvné, kdyby nešlo o ohrožení jaderné bezpečnosti. Jediný návrh na řešení jsem prezentoval já - zavedení jasného kritéria pro maximálni tolerovaný počet nedosedajících klastrů. Vy ani nikdo jiný zatím žádnou alternativu neprezentoval.

Jiří Tyc 29.1.2007 13:34

Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

Pane Pavlovče, omlouvat se není za co. Za poslední dva dny jste tu v diskusích nanesl tolik nesmyslů, že si musím stále stát za svým.

Jinak já jsem pro, aby ČEZ dával na svůj web výsledky zkoušek pádu klastrů, ale pod jednou podmínkou. Že to samé budete požadovat od všech provozovatelů v okolí  Rakouska a že s tím všichni provozovatelé příslušných jaderných elektráren budou souhlasit.

Ještě jednou musím vyslovit velký údiv nad tím, že pokud jste zjistil dvojí údaje o jedné zkoušce, že jste si to okamžitě neověřil a automaticky jste použil ty, které se Vám hodily do Vašeho katastrofického scénáře.

Několikrát jste tu v diskusi uvedl, že došlo k úplnému selhání klastrů. Přitom moc dobře víte, že došlo (červen 2006) pouze k nesplnění limitní podmínky. Závěr? LŽETE dál a jen doufáte, že Vám to projde.

Poslední informace pro tuto chvíli. Pane Pavlovče, vhledem k té spoustě nepřesností a nepravd, které jste tu uvedl začínám psát další - aktuální - článek o Vás a Vašich praktikách. Sledujte Neviditelnoého Psa! Možná už ve středu.

Radko Pavlovec 29.1.2007 14:29

Re: Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

Vážený pane Tyci,

z tohoto Vašeho příspěvku cítím, že se zřejmě za Vaše křivá obvinění omluvit nehodláte a naopak chcete pokračovat ve štvavé kampani proti mě. To je škoda. V zájmu jaderné bezpečnosti bych uvítal, aby jste se zajímal spíše o zajištění jaderné bezpečnosti v JE Temelín.

Ještě jednou, i když to snad již musí být každému jasné: Existence dvojích údajů o výsledku zkoušek 4.8. a 14.10. vyšla najevo zveřejněním na stránkách SÚJB dne 16. ledna 2007. Do té doby existoval pro každou zkoušku pouze jeden údaj, a sice zveřejněný SÚJB dne 7.11.2006. Myslíte, že umím cestivat v čase nazpět, abych si všiml rozporu a snažil se jej vysvětlit?

Vaše pozice byla mnohem lepší. Na rozdíl ode mne jste totiž měl přístup k interním protokolům. Věděl jste také, že já k nim přístup nemám. Na bázi těchto faktů si každý čtenář musí utvořit vlastní úsudek.

jonáš 29.1.2007 16:24

Tak s tou poslední větou

se dá konečně souhlasit, pane Pavlovče -- materiálu jste k tomu poskytl habaděj. ;-)

Radko Pavlovec 29.1.2007 17:15

Re: Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

Vážený pane Tyci,

děkuji Vám za Vaše výhrůžky namísto patřičné omluvy za Vaše křivá obvinění. Nezapomeňte jako pramen také konzultovat archivy STB - oddělení nepřátel socialistického zřízení.

Mnoho úspěchů při kádrování namísto odborné argumentace!

Bobby Brown 29.1.2007 19:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

NEvážený Radko Pavlovče!

Připojuji se k prohlášení, že jste neskonalý vůl!

Vaše - opakuji VAŠE - útoky na ostatní ve smyslu - jste STBák a Komouš a jiné výpady, se mě dotýkají a proto takto reaguji. Dotýkají se mě proto, že v tom cítím to, že každý v postkomunistické zemi, kdo s Vámi nesouhlasí a dá vám to najevo, tak mu tu komunistickou minulost jeho země vmetete do ksichtu.

Je to ten nejhnusnější odvar plyvání kolem sebe. Třikrát FUJ!!!

PS: Mojí identitu jsem Vám poslal včera - to abyste zase nepsal vaše oblýbene "anonyme XY"

Bobby Brown 29.1.2007 19:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

kurňa drát: oblíbené, pochopitelně ;-P

Radko Pavlovec 29.1.2007 19:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

Víte, vážený pane,

čemu se opravdu divím, je totální absence jakéhokoli smyslu pro spravedlnost. Proč nejste schopen posoudit, kdo začal s osobními útoky a kdo se brání (viz posloupnost článků) či u jednotlivých příspěvků. Myslíte, že člověk nemá právo se bránit proti křivým obviněním, urážkám a výhružkám?

S něčím takovým jsem se v jiných evropských zemích dosud nesetkal, ale zažil podobné situace v komunistické ČSSR. Pakliže se někteří zde tak chovají, tak musím vycházet z toho, že jim jsou tehdejší praktiky vlastní a jsou s bývalým režimem nějak propojeni. Vůbec to není nějaké zevšeobecňování, znám v ČR dostatek dobrých lidí, kteří mají úroveň. Týká se to vždy konkrétního přispivatele. Přiznám, že by mi bylo milejší, kdyby redakce opravdu realizovala podmínky diskuze, které stojí v záhlaví. Pak by nebylo nutno na takové odpornosti reagovat. U Vás si cením toho, že jako jeden z mála alespoň uvedete své jméno. Já bych se neodvážil rozhodnout, jestli jste vůl či ne, jak to činíte Vy v mém případě, protože Vás na to dost dobře neznám. I kdybych k takovému subjektivnímu posouzení došel, určitě bych jej na internetovém fóru neprezentoval, protože to vůbec nemá co dělat s věcnou diskuzí.

Bobby Brown 29.1.2007 20:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Takze ja to shrnu:

No vida že to jde i bez té minulosti.

Mno..., to že se tady vedou diskuze jinak než např. v USA je známá věc.

A co se v upozornění na věcnost příspěvku týče - to máte pravdu. Není divu, když ta poznámka o STB spisech a jiné nehoráznosti neměly s věcností nic co do činění (nebo ty spisy pan Tyc opravdu používá? - pak bych se Vám i veřejně omluvil)...

Ale už na to... své jsem řekl a Vy teké.

Romano Pizzal 29.1.2007 13:20

Shrnutí může být různé

Stejná věta jakou jste formuloval vy může znít i jinak:

Vadné (deformované)články byly vyměněny za bezvadné.

Pokud ovšem ty nové nebyly úplně stejné jako ty předchozí a lze u nich očekávat stejné potíže. Také by bylo skvělé napsat, zkrácení cyklu bylo zanedbatelné tj pět dní z pětiset nebo naopak významné t.j. 4měsíce ze 14.

Taková zpráva ovšem už musí být pravdivá aby se nedala kritizovat. Pokud použiju termíny na úrovni vládního mluvčího (Váš příspěvek:) jisté problémy, pozorně sledovány, včas vyhodnoceny, předčasně odstavilo, tak se nesmím divit, že působím nedůvěryhodně a jsem nařčen z mlžení.

Radko Pavlovec 29.1.2007 11:00

K tématu článku

Vážení diskutující,

vzhledem k již obrovskému rozsahu diskuze bych se rád vrátil k původní tématice. Mimo jsem zjistil, že se na tomto fóru vyskytuji již asi ve třech provedeních, což ji nečiní zrovna přehlednou.

Právě zasílám následující dotaz na SÚJB k rozporu v údajích o dvou zkouškách pádu klastrů. Odpověď SÚJB zde samozřejmě zveřejním:

Žádám o vysvětlení rozporuplných údajů k výsledku zkoušek pádu klastrů na 1. bloku JE Temelín. Ve zprávě k problému paliva na ETE ze 7.11.2006 uvádíte na svých webových stránkách následující výsledky: Zkouška dne 4.8.2006 : 11, zkouška dne 10.9.2006: 12. Dne 16. ledna 2007 se na Vašich webových stránkách objevila zpráva „Výsledky zkoušek pádu klastrů na JE Temelín“, ve které uvádíte následující čísla: Zkouška dne 4.8.2006 : 2, zkouška dne 10.9.2006: 7.

Žádám Vás o vysvětlení následujících bodů: 1) Které údaje jsou platné a na základě jakých podkladů, žádám zaslání kopií těchto podkladů. 2) Jak může dojít k prezentaci dvou různých údajů, kdo ja za tento stav odpovědný. 3)Jaká opatření chcete přijmout, aby se v budoucnu podobným situacím zamezilo.

Jiří Tyc 29.1.2007 12:17

Re: K tématu článku

Další tři otázky pro Vás, jako analogie Vašich otázek na SÚJB|:

1) Proč jste si telefonicky neověřil údaje, jestliže byly rozdílné? Proč jste uvedel v grafu hodnoty, rozdílné od těch, které Vám byly předány na CD v rámci blaterálních jednání?

2) Jste stoprocentně odpovědný za to, že jste si potřebná data neověřil a že jste tak zveřejnil falešný graf. Co s tím budete dělat? Předpokládám, že jako slušný člověk zveřejníte opravu a to i na stránkách pana Jana Beránka (www.wisebrno.cz)

3) Jaká opatření příjmete, aby jste už do budoucna neklamal a nestrašil veřejnost svými podivnými křivkami, které neodpovídají pravdě?

Beskydčan 29.1.2007 12:58

Re: Re: K tématu článku

ptát se SÚJB na pravdivost údajů, ve kterých jsou rozpory smysl má. Naopak kritizovat někoho za to, že se na tyto rozpory ptá je nesmysl. Vždyť i ten jeho dotaz je možno považovat za snahu ty údaje ověřit. Pokud by na tento rozpor upozornil sám SÚJB, vysvětlil ho a ještě se (za něj) omluvil jeho prestiži by to nijak neublížilo, spíš naopak.

Radko Pavlovec 29.1.2007 13:17

Re: Re: K tématu článku

Vážený pane Tyci,

to je již třetí verze stále stejné písničky. Odpovím Vám ještě jednou, ale již naposled. Doufám, že potom již konečně zveřejníte omluvu za Vaše nepodložené obvinění ze lži.

1) Že byly údaje rozdílné, jste mohl vědět pouze Vy, protože máte na rozdíl ode mne přístup k interním protokolům. Firma ČEZ žadné údaje k výsledkům zkoušek nezveřejnila a dodnes na svém webu nezveřejňuje. Jistě uznáte, že existenci rozdílných údajů bych mohl zaregistrovat pouze jako jasnovidec. Vaše stálé opakování o nějaké CD, o jejíž existenci nic nevím, mě již opravdu rozčiluje.

2) Postupoval jsem korektně, jediným možným způsobem - použitím informací autorizovaného úřadu státní kontroly SÚJB. Za případné chyby těchto údajů je odpovědný výlučně tento úřad. Jak jste mohl zjistit, požádal jsem již tento úřad o vysvětlení, která sada údajů je správná a kde došlo k chybě. Nebudete ale jistě popírat, že k chybě došlo právě u tohoto úřadu - nemohou existovat dva různé údaje k výsledku jedné zkoušky. To Vám však nijak nebránilo mě křivě obvinit ze lži. Zveřejní na webu WISE proběhlo na základě mého tiskového prohlášení zpracovaného na základě autorizovaných údajů SÚJB. Po vysvětlení rozporů ze strany úřadu - viz má žadost o informace - vydám tiskové prohlášení s vysvětlením, které samozřejmě obdrží i WISE. Zveřejnění Vaší omluvy za křivé obvinění ze lži a vysvětlení očekávám neprodleně.

3) Tento bod je poněkud v rozporu s bodem 2. Doufám, ži si věc rozmyslíte a uvedete Vaše chybná nařčení na pravou míru. 

Gerin 28.1.2007 22:48

Že Vás to baví...

Rakušané, kteří neumí postavit ani bezpečnou lanovku, nebo obyčejný silniční tunel nám chtějí mluvit do jaderné energetiky? A jak se ukazuje i k tomu si museli najmout cizince :-)). Naše štěstí, že si vlastní JE raději ani nespustili.

Brloch 29.1.2007 13:04

Re: Že Vás to baví...

Ale oni umí postavit bezpečnou lanovku (nebo si koupit), jenže jí neumí používat a udržovat. Postupně si ve vlacích provedli samo-domo úpravy, které potom způsobily tragedii. Myslím, že v případě požáru v tunelu to bylo přidání elektrických kamen ke strojvedoucímu. Bohužel to začalo hořet na tom konci, kde právě nebyl. Následně nastaly zmatky v řídícím centru, protože nikdo nevěděl, jak to řešit.

Šumavák 28.1.2007 21:25

Mimochodem, jak je to s Těmi 8 miliony na provoz Vaší

pržské kanceláře? Ještě si Freistadtské matky stěžují , že na ně pak zbylo málo?

Radko Pavlovec 29.1.2007 12:06

Re: Mimochodem, jak je to s Těmi 8 miliony na provoz Vaší

Vážený pane Františku Anonyme Šumaváku,

až členové představenstva a dozorčí rady firmy ČEZ vysvětlí, co učíní s částkou zhruba 4 miliardy korun, kterou získají v rámci tzv. motivačního programu z pera ministra Grégra jako odměnu za všeobecný růst akciových trhů po rozšíření EU a státní zásahy do české energetiky na úkor českých daňových poplatníků a spotřebitelů, potom budu s Vámi rád diskutovat o nákladech mé kanceláře, která nestojí české daňové poplatníky a spotřebitele ani korunu.

P.S. Možná to za ně brzy vysvětlí policie České republiky.

František Josef Šumavák 29.1.2007 15:45

a za Vás také?

nebo hornorakouský účetní dvůr?

Mirek od lesa 28.1.2007 21:23

Agrese problém neřeší

Radek Pavlovec je prostě zástupce Lineckého populisty Pepči Pühringera, dochtora stejného druhu, jako Standa Gross nebo Gerhard Schröder. Moc jiných alternativ nemá, takže musí sbírat ty své informace, pořádně přepracovat a používat pro protičeskou propagandu, která panu Pühringerovi má získat hlasy jeho voličstva spíše mdlého ducha

Pokud si to uvědomíme, nemá moc smysl, Radka Pavlovce bombardovat všemožnými výtkami.

Dokonce mám pocit, že ani Radko Pavlovec se necítí dobře ve své kůži. Temelín nelze v žádném případě spojovat s totalitou, za totality by zde stálo těch bloků dvakrát tolik. Pokud tu JETE provozujeme, pak hlavně proto, abychom zachránili Krušné Hory a Krkonoše před nadměrnými emisemi. Bohužel ale musíme zásobovat i Rakousko, kde je vodní energie jenom ve špičkách použitelná, základní zatížení přebírá Temelín.

Elektrárny na uhlí by Rakousko zdevastovaly úplně. Zcela objektivně lze konstatovat, že naše energetické problémy a problémy Rakouska je třeba řešit spoluprací a ne blokádami hraničních přechodů. Znamená to ale i z rakouské strany konstruktivní přístup.

Šumavák 28.1.2007 21:36

Mirku, Grosse a Puehringera bych moc nesrovnával....

Puehringer byl dokonce  od 1970 do 1976 učitel nánoženství v Traunu a vedle toho při zaměstnání vystudoval právní vědy na Uni Linz. Takže něco ví!

Ale jako předseda dozorčí rady Energie A.G holt musí proti konkurenci bojovat !

Elektrárny na uhlí drží Rakousko nad vodou ( hned po importech "atomové elektriky").Oni sice nezprovoznili JE Zwentendorf, ale za to postavili o dva km dál , v Duernrohru 2x 700MW uhelku, na uhlí dovážené z Polska.....

A dokonce ani ten Zwentendorf nechtějí předělat na plyn, jak radili nám -

Šumavák 28.1.2007 21:40

teda, von je sice mrňavej, ale o nanoženství to zatím není!

tam má být NÁBOŽENSTVÍ !

Mirek od lesa 28.1.2007 21:47

Re: teda, von je sice mrňavej, ale o nanoženství to zatím není!

no jo, náboženství je pro mně taky zcela vzdálené od vědy, s ohnutými tyčkami uranu to nic společného nemá. Spíše tam jde o peníze do kasičky.

Šumavák 28.1.2007 21:57

ale to tady také a především !!

a s pomocí bóží nejen motyka spustí, ale v Temelíně může i voda hořet, aby z toho mohl být druhý Černobyl....

a víra hory přenáší....

liberal shark 28.1.2007 20:43

prohlášení

Vážení diskutující,

jako člověk, který se pohybuje v samém centru zde popisovaného dění, s mnohaletou praxí v oboru chování paliva tlakovodních energetických reaktorů, jako autor zde přetřásaných dat a garant popisovaných zkoušek, zde místopřísežně prohlašuji, že pan Radko Pavlovec je vůl, který vůbec nepochopil, jaká je bezpečnostní funkce orgánů mechanické regulace - tzv. klastrů. U člověka typu pana Pavlovce, který se nechá najmout obskurní provinční vládou sousedního státu k sabotování strategických hospodářských zájmů své rodné země, mne to ovšem nijak nepřekvapuje. :-P

Radko Pavlovec 28.1.2007 21:06

Re: prohlášení

Vážený pane anonymní liberální žraloku,

neznám Vás tak dobře, abych mohl posoudit, zdali jste vůl, jak Vy bez problémů činíte vůči mé osobě. Na základě Vašeho odporného příspěvku mohu pouze konstatovat, za to s jistotou, že jste nevychovaný hulvát.

Chtěl bych Vás opozornit, že zájmy jaderné lobby nejsou totožné se strategickými hospodářskými zájmy mé rodné země, nýbrž jsou s nimi v příkrém rozporu. Chtěl bych Vás upozornit například na 150 miliard nenávratně utopených v projektu Temelín. Zde zřejmě zaměňujete zájmy ČEZ`ské republiky se zájmy České republiky.

S pozdravem pravda zvítězí

Radko Pavlovec