29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
milkom 8.7.2008 13:41

Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Pravda, to je přesnější.

palat.htk 8.7.2008 13:51

Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Jsem přesvědčen,že právě nastala ta pravá chvíle,aby ZELENÍ byli vymeteni z politické scény. Pokud bude jakákoliv vláda ustupovat jejich pomateným vizím,zhroutí se relativní energetická soběstačnost ČR. Fantasmagorické nápady zelených mně nápadně připomínají období T.D. Lysenka a I.V. Mičurina ve 2.pol.20.stol.v zemědělství býv. CCCP. Nepatřím k fan-clubu p. Topolánka,ale kdybych byl na jeho místě,vyhnal bych zelené z vlády,neboť odpovědnost premiéra (i když bohužel nikoli trestně-právní) za osudy tohoto státu je značná. Takže by bylo načase, aby se zamyslel nad dalším směřováním vládní politiky. Výsledky expertní komise akademika Pačese představují jeden z pilířů dalšího směřování této země, ovšem bez zelených. Bursíku et company - končíme!

palat.htk 8.7.2008 13:55

Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

A malý dovětek: Divím se, že zelení ministři i poslanci používají k dopravě auta. Jsou-li tak zeleně zásadoví, měli by chodit pěšky nebo jezdit na kole/koloběžce či podobném ekologicky šetrném výrobku. Ale co je dne ekologicky šetrný výrobek, že?

honzak 8.7.2008 14:04

Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

ráčil jste zapomenout lysenkovu kolegyni Lepešínskou:-D! Něco mi říká, že to byla babička kuchtový...

palat.htk 8.7.2008 14:43

Re: Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Ale nezapomněl, jenom jsem si momentálně nemohl vzpomenout na jméno. Z hodin středoškolské biologie si pamatuji, jak soudružka učitelka (bez aprobace) zaníceně vykládala, jak Lepešinská pozorovala, pozorovala, .....

Tak dík za připomenutí.

V.Novák 8.7.2008 14:11

Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

O Mičurina se neotírejte!

Mičurin byl experimentátor par excelence. Ač šlechtic bez teoretického vzdělání (vykopli ho "pro znevažování autorit" ze všech gymnázií Rusi), dokázal odhadnout mnohem dřív než studovaný Vavilov, že Lysenko je podvodník. Halt mu to experimentálně smrdělo, ač nevěděl proč. Směšování Lysenka s Mičurinem je vítězství Lysenka, který se Mičurinem neoprávněně zaštiťoval.

Vavilov pak své pozdní prozření hnusně odskákal...

palat.htk 8.7.2008 14:50

Re: Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

No nejsem zrovna Mičurinův životopisec, zato se však pamatuji, že na každé české škole (jak to bylo na Slovensku,nevím) byl založen podle vyšších nařízení ustaven "mičurinský kroužek". Takže ono to asi s tím vykopnutím nebylo tak žhavé. Ale milerád se dám poučit, patrně jste znalcem. Pouze mně připadá poněkud pošetilé pěstovat tropické ovoce za polárním kruhem - alespoň tak se to kdysi učívalo v hodinách botaniky či přírodopisu. Já to nevymyslel, já to jenom musel poslouchat.

V.Novák 8.7.2008 15:05

Re: Re: Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Byl vykopnut ze všech RUSKÝCH gymnázií, tedy carských. Mičurin především křížil a hybridizoval kdeco s kdečím - jako experimentátor věděl, že na tisíc pokusů by něco mělo vyjít.

A ono mu opravdu něco vycházelo. Na rozdíl od Lysenka, který musel krmit krávy máslem, aby ony pak dojily silně tučné mléko. Nebo obilí s mnoha klasy, které ale potřebovalo na jeden stonek víc místa než odpovídající počet obyčejných s jedním klasem... Tím oblboval ještě Chruščova.

O tropických rostlinách za polárním kruhem nevím, ale posouvat hranice, kde se rostlina dá pěstovat, význam mělo. Zejména při vzdálenostech a bezdoróžju ruského Zauralí. Plus získání odolnějších odrůd, ať už proti chorobám, hmyzu nebo klimatu.

Dneska se to dělá GM, ale Mičurin ještě nevěděl o DNA a geny nejspíš považoval za výmysl teoetiků stejně jako někteří fyzici před 100 lety atomy. Třeba Leninův neoblíbenec Mach se prý mohl vzteknout, sotva se někdo o atomech zmínil "A vy jste je viděl, kolego?!?".

cb 8.7.2008 18:21

Re: Re: Re: Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Lysenko při svých pokusech s viceklasým obilím spotřeboval spoustu lepidla.

palat.htk 8.7.2008 20:00

Re: Re: Re: Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Dík za poučení - myslím to vážně, nikoli ironicky. Realita mých školních let byla v 50.letech bohužel úplně jiná.Možná,že jste se setkal s knihou "Vyprávění o ruských vynálezcích a objevitelích" - vyšla právě někdy v polovině 50.let. Všechno,co bylo ve světě objeveno bylo prý dílem geniálních Rusů. Škoda,že jsem o tu knihu někde přišel - dnes by to byla rarita.

Hrad 8.7.2008 20:01

Re: Re: Re: Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Bohužel se také jako mnoho experimentátorů stal obětí vlasních experimentů. Zemřel tak, že zkřížil nohy, a nemohl vykonat  velkou potřebu(lidově, nemohl se vys..t).

Pavel 8.7.2008 18:51

Re: Re: Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Zpátky k realitě. Tedy nezapomeňte jít k volbám. Co může Topolánek dělat, když jste mu tam ty zelený navolili.

Pete Brich 8.7.2008 13:14

Výrobce elektřiny postaví cokoliv, co jim nařídí zelený Kmer.

Podstatné je, že v ceně elektřiny to zaplatíme všichni, ne jen ti Zelení po totální lobotomii;-€

PB

Pete Brich 8.7.2008 13:15

Re: Výrobce elektřiny postaví cokoliv, co jim nařídí zelený Khmer.

PB

Karel 9.7.2008 6:17

Re: Výrobce elektřiny postaví cokoliv, co jim nařídí zelený Kmer.

V ceně elektrické energie ovšem platíme i rekultivaci vytěžených ploch na Mostecku, obnovu lesních porostů zničených exhalacemi uhelných elektráren a poškozené zdraví obyvatel. Při případné havárii Temelína nebo Dukovan zaplatíme z prostředků daňových poplatníků i nápravu vzniklé škody, pokud tu katastrofu přežijeme. Pomyslete např. na teroristy z 11. září!

Rudolph 8.7.2008 13:09

Milí benzínoví pánové

Milí benzínoví pánové, případně dámy: Jako odborníkovi na PR se mi líbí, jak to petrolejovým a uhelným králům funguje. A málokdo vstane a řekne: pane Ptáčku, jste demagog. Tož já to říkám. Každý den kape z ropovodů čisté zlato. Každý den navíc dobrý, že? Dobrý - pro koho že? Pro mne u benzínové pumpy, nebo pro toho, co si staví lyžařské sjezdovky v poušti?

Je vidět, že síla ropy je velká. Ona je totiž největší na světě. Ale ne všichni vám to sežerou, pane Ptáček ;-)

Šumavák 8.7.2008 13:13

máte zahrádku?

Tak vrtejte a hledejte. Až tu ropu najdete, uvidíte to jinak

Jura Jurax 8.7.2008 13:19

Re: Milí benzínoví pánové

Jojo - odborník v PR - a takhle odborník v energetice, silnoproudé elektrotechnice a takový nějaký podobný by nebyl? Ono odborník v PR je akorát odborník v řízeném oblbování podle zadání, za které je mu placeno ... je to profese jistě potřebná a úctyhodná, ale jak to souvisí s diskutovaným tématem?

Šumavák 8.7.2008 13:24

Re: Re: Milí benzínoví pánové

však píše, že je jako odborník v PR.....v bruseli !

Rudolph 8.7.2008 13:27

Re: Re: Milí benzínoví pánové

Ale! Těžká váha Jura se nám ozval :) Že by Vám nějak nedocházela souvislost mezi "řízeným oblbováním podle zadání" (pěkné :) a tím, že se tady pravidelně někomu dělá pěna u huby kvůli pár větrníkům a solárním panelům?

Jura Jurax 8.7.2008 13:32

Re: Re: Re: Milí benzínoví pánové

no, pěna u huby - tyhle krávoviny se dotují i z mých daní ... a kdyby se zeleným trotlům neoponovalo, bylo by to horší (viděl jste Kuchtu v neděli v TV - pakliže ano, co Vy na to z hlediska své PR odbornosti ;-P)... ono ty prachy, co se v tom ročně utopí, bych rád měl ;-);-D mimochodem, platíte-li daně, jsou to i Vaše prachy ;-D

Rudolph 8.7.2008 13:49

Re: Re: Re: Re: Milí benzínoví pánové

Útok z boku. Nevadí :))) Kuchtovou jsem neviděl, udělalo by se mi šoufl. Já jsem jen vstal a řekl, že řev proti jakémukoli využívání alternativních zdrojů má všechny znaky ovlivňování veřejného mínění. To co tady vykládáte o technických a ekonomických aspektech je nejspíš pravda, nic to ovšem nemění na tom, že ropný (a maliličko i uhelný) průmysl je zlatý důl a má zájem na tom, aby se alternativy co možná nejdéle pozdržely.

Taky jsem tady jednou slyšel prohlašovat (možná jste to byl dokonce Vy) že "petrolejářům je to jedno, až jim dojde ropa, investují do něčeho jiného". Směšné. A můžete se se Šumavákem do sytosti vynadávat :)

Abych nezapomnněl: k těm alternativám počítám samozřejmě i jadernou energetiku a ve vzdálené budoucnosti i fúzi. Tak. Abyste to měli těžší ;-D

pavel 99 8.7.2008 17:22

Re: Re: Re: Re: Re: Milí benzínoví pánové

"...že ropný (a maliličko i uhelný) průmysl je zlatý důl a má zájem na tom, aby se alternativy co možná nejdéle pozdržely...." - pokud k tomu přidám, že mezi alternativy řadíte i jádro (a snad se shodnem na tom, že jádro je oproti pár větrníkům řádově významnější), tak mi vychází, že v žoldu "ropného a uhelného průmyslu" bojují nejvíce Zelení. Je to tak správně?

Šumavák 8.7.2008 13:42

Re: Re: Re: Milí benzínoví pánové

No není to nic proti tomu, jaká pěna u huby se dělá některým zdejším diskutérům ne kvůli pár.. ale kvůli jedné, jediné JE !!

Kde je demokracie?

Já chci aby byly poměry zachovány! jeden větrník - jedna JE !!

pavel 99 8.7.2008 17:25

Re: Re: Re: Re: Milí benzínoví pánové

Jako ta "slavičí paštika", že? (Maso ze slavíka a z koně 1:1).;-P

vitan2005 8.7.2008 13:06

Jen slovíčko

Autor jen pozapoměl drobnost - "neobnovitelné" zdroje jsou skutečně neobnovitelné a jednou dojdou. Ale má pravdu - to on už zde nebude, tak proč se starat.

V.Novák 8.7.2008 13:07

Re: Jen slovíčko

Všechny zdroje jsou neobnovitelné.

Šumavák 8.7.2008 13:15

Dejte pokoj!

ještě ho budete dráždit zákonem o zachování energie a zelení v PS se pokusí ho hlasováním změnit!

milkom 8.7.2008 13:20

Re: Dejte pokoj!

;-D ;-D - no báť! A jestli neuspějí buchta Kuchta a Che Stropnický vyvolají vnitrostranickou revoluci.

Jura Jurax 8.7.2008 13:35

Re: Re: Jen slovíčko

a co zákon zachování hmoty a energie ... a ve filmu Zabil jsem Einsteina, přátelé, říkala sličná Jana Brejchové, že vesmír je nekonečný, avšak zakřivený ... kdyby byl uzavřená soustava, nic se neztratí ;-D