28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


MLSOTNÍK: Od oka

14.10.2022

Taky máte v receptech rádi údaje jako:

  • „menší půlka“
  • „větší špetka“
  • „přiměřeně“
  • „od oka“
  • „tak akorát“
  • „to poznáš“
  • „dorůžova“
  • „dle chuti“
  • „až to začne vonět“
  • za padesátník kvasnic
  • „množství upravíte podle počtu strávníků“ – jak to prakticky uděláte?
  • A to nemluvím o „italské špetce“ a „americkém míchání“

Je vidět, jak velkou úlohu hraje v kuchyni zkušenost, které se může vědecky říkat faktor jistoty a stupeň důvěry.

Učte děti a vnoučata vařit, ať to „od oka“ dostanou do oka a správné vůně do nosu :-) Dotaz do pranice: učíte je to? Naučili jste je něco? A v jakém věku (jejich) jste začali?

A nepodléhejte pokušení vydávat pokyn „simtědejtosem“ :DD

Máte v rodině také nějaké neurčité pokyny? Nebo nějaké své oblíbené?

Přeji dobrou chuť, ať budete vařit cokoli.

Lika Neviditelný pes



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !