Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Od oka

14.10.2022

Taky máte v receptech rádi údaje jako:

  • „menší půlka“
  • „větší špetka“
  • „přiměřeně“
  • „od oka“
  • „tak akorát“
  • „to poznáš“
  • „dorůžova“
  • „dle chuti“
  • „až to začne vonět“
  • za padesátník kvasnic
  • „množství upravíte podle počtu strávníků“ – jak to prakticky uděláte?
  • A to nemluvím o „italské špetce“ a „americkém míchání“

Je vidět, jak velkou úlohu hraje v kuchyni zkušenost, které se může vědecky říkat faktor jistoty a stupeň důvěry.

Učte děti a vnoučata vařit, ať to „od oka“ dostanou do oka a správné vůně do nosu :-) Dotaz do pranice: učíte je to? Naučili jste je něco? A v jakém věku (jejich) jste začali?

A nepodléhejte pokušení vydávat pokyn „simtědejtosem“ :DD

Máte v rodině také nějaké neurčité pokyny? Nebo nějaké své oblíbené?

Přeji dobrou chuť, ať budete vařit cokoli.

Lika Neviditelný pes


zpět na článek