30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
#13 3.2.2010 16:13

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Vydrží méně, ale nejsou nebezpečný odpad a jejich výroba není ani z daleka tak energeticky náročná jako úsporné žárovky s obsahem rtuti. Oni i úsporně svítí. Jejich světlo je totiž slepé, není to jasné světlo a tedy je to pro oči namáhavější.

Erik 3.2.2010 14:41

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Shoduje se jen v zimě a uvnitř budov, nevím jaká je materiálová a energetická náročnost, ale určitě klesající u úsporných

Han 3.2.2010 14:37

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Fajn, takoví eskymáci než se nakazili civilizací topili a svítili ekologicky biopalivem, totiž tulením tukem.

V používání úsporek žádnej pokrok zatím nevidím, jak už někdo psal, spočítejte náklady na výrobu, likvidaci atd. (co ta rtuť?) Dnes mě zrovna odešla 11W úsporka, stála 90 Kč a vydržela něco přes1/2 roku. Zoufale neekonomické. Jo budu jí reklamovat, nebo jí ekologicky hodím do směsného odpadu.

libienski 3.2.2010 14:40

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No pokud jste hovado, z odpouštěním, tak ji hodíte do směsného odpadu:-) Pokud myslíte hlavou, půjdete ji reklamovat.

Han 3.2.2010 14:56

Re: Bursík kritizuje lobing ????

V prvé řadě je hovado ten kdo zrušil klasické žárovky, a nedal mě možnost výběru. Ty argumenty o tom, že žárovky více topí než svítí (je to pravda) mám rád. Co se ušetří na žárovkách se desetkrát propálí v klimatizacích. To vám nevadí?

libienski 3.2.2010 15:06

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No až se masově díky japonským dotacím z CO2 zavedou třeba tepelná čerpadla, pak i letní chlazení bude méně energeticky náročné....samozřejmě ve spojení s izolacemi atd. Jinak bych klasické žárovky taky nerušil, ničemu se tím nepomůže a spousta lidí se tady může do toho opatření lacině trefovat (dirigismus....atd.). Smutné je, že se toto opatření setkalo s odporem víceméně jen u nás a to díky popularizaci tohoto problému ze strany našeho multioborového prezidenta. Jinde v evropě se žárovkami téměř netopí a to třeba i na chudém Portugalském venkově, kde si to umí sedláci spočítat.

Yowda 3.2.2010 15:23

Re: Bursík kritizuje lobing ????

když Portugalec usoudí, že jest mu lépe se rtuťovkou, ať si ji kupuje. Ale proč si ji xakru MUSˇiM POVINNĚ kupovat i já, když ji nechxi?????

libienski 3.2.2010 15:30

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Abychom kvůliva takovým jako vy, nemuseli donekonečna zabírat veřejný prostor budováním další energetické infrastruktury. Chráníme tak prostor a přírodu pro další generace.

Han 3.2.2010 16:40

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Ale notáák, ten prostor se nezabírá kvůli žárovkám. Nebuďte naivní.

libienski 3.2.2010 17:23

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Naivní nejsem a díky v evropě masivnímu používání úsporných zdrojů tepla se jen v Evropě ušetřily desítky jinak nutných zdrojů elektřiny. Další cestou úspor je pak certifikace a zvýhodňování enrgeticky úsporných spotřebiče, nově nastavené standardy pro stand by režim atd. Takhle se v celé evropě prostor i zdroje šetří.

MM 3.2.2010 20:34

Bursík kritizuje lobing ????

Budovanim OZE ten verejny prostor prave zvetsujeme. Na OZE potrebujete 100x az 1000x vetsi plochu na zisk stejneho mnozstvi energie jako treba Jaderna elektrarna nebo plynova nebo i ta uhelna. Musime stavet i dalsi prenoseve trasy, protoze toky energii s OZE jsou mene stabilni a dochazi k pretezovani. Navic muste stavet i rezervni zdroje.

Erik 3.2.2010 15:10

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Dobře udělaná klimatizace může naopak energii šetřit, ale jsem proti zbytečnému používání když to není třeba.

MM 3.2.2010 17:30

Bursík kritizuje lobing ????

Tak konkretne Brazilie vyvazi asi 20% vypestovaneho biolihu do zahranici. Premyslim jak mohou zvysovat produkci a pritom nekacet? Jen do Svedska bude Brazilie vyvazet asi 400 mil litru a samozrejme vyvazi i do USA a jinych statu a to mnohem vetsi mnozstvi. Mam pocit, ze CEPRO planuje take kontrakt na biolih s Brazilii. Nezda se vam, ze vozeni alkoholu pres pul zemekoule je trosku nesmysl a to uz vubec nemluvim o ekologii?

libienski 3.2.2010 17:35

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No vožení ropy přes půlku zeměkoule není ekologický nesmysl?

MM 3.2.2010 17:45

Bursík kritizuje lobing ????

Neni protoze se to vyplati. Protoze z te ropy ziskate vic energie nez jste vlozil do tezby atd. Vozeni biolihu se nevyplati, proto kazde procento biolihu zvysuje cenu benzibu asi o 40hal. Mate pocit, ze ten biolih se vyrobi jako CO2 neutralni? No to ani nahodou, on se musi zasadit, sklidit, nejak se ten cukr musi premenit na alkohol a pri tom vznika dost CO2, potom se musi alkohol oddestilovat a nakonec ho jeste musite vezt pres pul zemekoule. Pokud z toho lihu nedostanete tolik energie kolik jste do nej vrazil pri vyrobe tak se proste nevyplati. Navic pestovani zabere obrovske plochy, kde je ta biodiverzita, spotrebuje se obrovske mnostvi vody, naruseni vodnich pomeru a asi by se dalo pokracovat dal.

libienski 3.2.2010 18:48

Re: Bursík kritizuje lobing ????

NO vidíte, asi byste měl u těch Švédů kandidovat a objevit pro ně neznámé úspory a říct jim, že to co tam dělají posledních 20 let je hovadina:-)

MM 3.2.2010 20:26

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Svedove si mohou delat co chteji, zijeme snad ve svobodne spolecnosti. Muzeme delat i blbiny, ktere nikam nevedou a nic neresi pokud si to odhlasujeme :-) Ja jen nechci, aby se blbosti zavadely i u nas. Biolih ma o 20% nizsi obsah energie oproti benzinu a tak musite pocitat s asi o 1 az 1,5 litru vetsi spotrebou. Jedina sance pro biopaliva vidim v rasach a v gen. modifikovanych bakteriich pestovanych v bioreaktorech. Nevidim reseni ve vyuziti co nejvetsi orne plochy pro biopaliva. Pokud chceme byt setrni k prirode nemely by jsme prirodu zdimat az na doraz, ale dat ji trosku vic prostoru k ziti.

Erik 3.2.2010 14:08

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Jestli vám za celý život stačí jedna žárovka pak je to opravdu nevýhodné.

MM 3.2.2010 16:57

Bursík kritizuje lobing ????

Az bude velka cast republiky pokryta FV panely a na zbytku se budou tocit vrtule, to uz budeme konecne svobodni prosim? Je to stav ke kteremu mame podle vas smerovat?

mm 3.2.2010 16:08

Re: Bursík kritizuje lobing ????

To je podpora výroby nebezpečného odpadu. Co jiného jsou úsporné žárovky a solární panely nebo jejich energeticky náročná výroba? Rtuť a málo světla za moc peněz,

Ještě by nám měl Bursík říct, jak vyrábí elektřinu sluneční panely, když nesvítí slunce a jsou zasypané sněhem, nebo pokryté ledem. Vyrobí ty solární panely alespoň tolik elektřiny, co se jí spotřebuje na jejich výrobu? Selský rozum to nebere.

Erik 3.2.2010 12:30

Bulvár

Možnosti jsou jen tři: kariéra, ženská anebo peníze: Poukazuje na kvalitu autora

eTony 3.2.2010 12:32

Re: Bulvár

no, a co tedy ?

5P 3.2.2010 12:57

Re: Bulvár

Spíš na kvalitu Bursíka

honzak 3.2.2010 13:43

Re: Bulvár

předpokládejme, že pan Vlk nemá pravdu. Která je tedy další možnost? Že je buršík jen tak blbej?

Zebra 3.2.2010 14:14

Re: Bulvár

Taky špatně. Zkoušej to dál, fotr, vějíř možností není ani zdaleka vyčerpán.

eTony 3.2.2010 12:29

libienski,

tak konkrétně, Francie otevřela hranice všem svým bývalým koloniím někdy v 70. letech a teď sklízí plody své práce, nikdy nebyla pravicová. Francie je zemí navýsost socialistickou. Kamaráda mám v Marseille a vypráví, jak to tam vypadá. Něco podobného jsem zažil v Lyonu, a přál bych vám vidět tu sběř z bývalých kolonií.

v USA na malér zadělala administrativa jistého Clintona, kdy se razilo heslo, bydlení všem, i těm, kteří na to neměli, dost lidí je i v administrativě nynějšího prezidenta. Obama v socialistických manýrech pokračuje svým populistickým lhaním a plkáním po světě. Putin z něj řve smíchy.

Niky 3.2.2010 12:32

Re: libienski,

Kamarád se divil,proč jsou ve Francii všude mříže,dneska se už nediví!

libienski 3.2.2010 12:44

Re: libienski,

eTony, jak vy to děláte, že všechny informace máte pomatené:-)? Informovat o počátcích světové krize jako o Billem Clintonem započatém procesu projektu "bydlen pro všechny" už opravdu nevím jak nazvat. Ignoranství je pojem příliš slabý. Nenapadlo Vás, jak by asi Bill Clinton v USA, kde ani FED (něco jako Centrální banka) není státní, donutil banky těm co na to nemají půjčovat? Četl jste něco o světové krizi i jinde, než z článků v NP či přímo páně Vlkových? Ohledně ekonomických imigrantů ve Francii. Ti tam v masovém měřítku nepřišli v 70. letech, kdy tam už byla dávno jejich druhá generace, ale převážně na začátku a v průběhu let 60., kdy byl podnícen právě rozvojem ekonomiky a potřebností levné pracovní síly. Pokud za socialistickou manýru považujete Obamovu snahu zvýšit počet zdravotně pojištěných američanů a to i pomocí státních programů. Pak si vytáhněte nejdřív hlavu z pozadí, něco si přečtěte o tomto světě a dlouze koukejte do zrcadla:-)

eTony 3.2.2010 12:56

Re: libienski,

Obama je socialistický tlučhuba. Státní zdravotnické pojištění ke totižto naprosto zvířecí nápad, zvláště v USA, kde žije tolik svobodymilných lidí. A s tímto nápadem Obama narazí. Stát se nemá co starat o lidi, to se musí ostarat sami lidé a "stát" jim v tom nemá co překážet nebo jim něco nařizovat, troubo socialistickej.

Chápu 3.2.2010 13:04

Re: libienski,

Prostě americké ultradrahé privátní zdravotnictví si bude každý platit sám a kdo na to nebude mít, holt ať chcípne u plotu, jen když tam budou mít všichni nízké daně, ale budiž. Ale co ta krize z přeregulovanost, kteoru způsobil Bil Clintot svými programy "bydlení pro každého"? Trváte na nich ještě?:-)