26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Facír 4.2.2010 21:46

problémem demokracie je demokracie

problemem Zelených je nevyváženost, vždy tíhnou jenom ke své pravdě 

libienski 4.2.2010 20:33

Re: protože takzvaný Libienski

Jáj ty fas, šak celá stranická buňka sa tu točí:-)

Dr. Chocholoušek 4.2.2010 9:42

Jak to bylo s Bursíkem?

http://respekt.ihned.cz/c1-40226410-na-bursika

Hm 4.2.2010 0:10

Povědomý styl

Pane Vlku, jak jsem si zde přečetl vaše pokusy o humor, tak mě napadá, zdali jste svého času neráčil přispívat do Dikobrazu a tepat imperialisty a revanšisty a revizionisty, až se z nich prášilo.  

Karel 3.2.2010 23:59

politický turista

Myslím , že milovaný Martin B. byl zastupitelem v Praze za OH, potom si malinko odskočil k lidovcům, tam to ale nějak nezvládl, tak zase vypadl a teď se uchopil příležitosti za zelené teroristy. Již na magistrátě se živil posudky na elektrárny, tedy standardním postupem zelených vyděračů, když vám to neposoudím já, tak narukuje nějaká grupa a bude to mnohem dražší. Tuhle metodu dokonale vypracovali bří. Kužvartové. jeden právník dělal problémy a bratr ministr to řešil podle toho, komu byla zadána příslušná studie. Tyhle rosničky jsou zalezlé ve všech stranách. Nejjednodušší je zrušit ministersvo životního prostředí, nebo tady všichni zhebneme

Jeseter 3.2.2010 23:45

NEVIDITELNY PES

uz dostane svuj  VIDITELNY NAHUBEK !!!!!!

Jeseter 3.2.2010 23:42

TAK UZ JE TO TADY.....kde mame ........

kdyz nam cenzura bude lizat psi gule

nosál 3.2.2010 23:37

protože takzvaný Libienski

je na netu už nepřetržitě asi 18 hodin,lze předpokládat, že ti není jeden  ČLOVĚK A LE ŽE JDE O NĚJAKÉ ZELENÉ, kteří se u PC střídají a perou sem zelenou ideologii. No a pak se divíme, že se budeme přihlašovat jménem....

kája 3.2.2010 22:46

Re: Bursík kritizuje lobing ????

A proč si tedy němečtí i rakouští osvícení zelení soudruzi od nás každý den kupují elektřiny třikrát víc, než mají nasmlouváno?

http://www.ceps.cz/detail.asp?cepsmenu=3&IDP=418&PDM2=426&PDM3=0&PDM4=0

Erik 3.2.2010 22:42

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Ono kolem větrných je spousta mýtů, samozřejmě je potřeba je do krajiny zasazovat s citem, biomasa je myslím dobrý zdroj pro ČR, vlastě takové uhlí taky není nic jiného než biomasa akorát milióny let stará. Fotovoltaika bude růst hlavně s rozvojem pasivních domů a zateplováním...http://www.csve.cz/cz/detail-kategorie/myty-a-fakta-/22

kája 3.2.2010 22:39

Jinak, tomuto "mladému" politikovi bylo už 50!

Jasně, pořád je poďobaný v obličeji, ale to už k tomu mládí tak nějak patří...:_(

Budař 3.2.2010 22:19

Re: ANO

ANO, neopravuj se , ten příspěvek je popletený celý, včetně tebe. Pro 70 % slušných lidí je chování prezidenta přijatelné. Pro některé nechápající trouby,  je ale nepřijatelné.

SW 3.2.2010 22:12

Tak neco jinyho

At si vylepsis chut

http://www.2dadventure.com/ags/paroubkocka.jpg

tatina 3.2.2010 22:09

Re: Za přehmaty a falešné indície SZ,Al Gora a dalších ekoteroristů by

omlouvám se za překlepy.

tatina 3.2.2010 22:07

Za přehmaty a falešné indície SZ,Al Gora a dalších ekoteroristů by

přeci měly jejich katastrofické důsledky platit právě tito pánové a dáma.Za ta léta už snad mají nahrabáno dost,aby vše dali do původního stavu.Účet bude sečten brzy,a adresy máme také.Tak nevidím jediný důvod,proč jim to neposlat.Věřím,že do tří let bude po celé bublinš GO,a zasčne nová éra GOchlazování.Jento nesmíme nechta zajít už tak dalece.Jedno poučení už máme za sebou,a pokud jsme pozorně sledovaly ony oteplovače a jejich jména,dejme si příště ještě větší pozor na jejich vizáže,protože jména se dají zmenit mávnutím proutku.Pak bude teprve čas vše uvézt na pravou míru.Bursíký

se třeba bude jmenovat Marten Burezskí,a Ala Gore jako Alice Gordon.Ti budou bojovat proti GOchlazení,a budou prosazovat tepelné elektrárny,jaderné elktrárny a spotřebu freonů.Pak bude konečné řešení na místě a povolené všemi instituciemi.Příroda si oddechne,a začne konečně naprosto příodní periodický ciklus,který se nemění již miliardy let.Pak bude povoleno topit snad i Pet lahvemi,tak jak to dělá jeden známí ekologický aktivista ve svém sklepě od prvních chvikl,kdy tyto lávhe vešly do módy.

Jirka 3.2.2010 21:49

volby

Děkuji za článek a dovoluji si připomenout, že jste vynechal kandidátku za zelené v Karlovarském kraji zasloužilou komunistku a genderku Šiklovou. Je k uzoufání, že i ona dostane hlasy.

MM 3.2.2010 21:47

Bursík kritizuje lobing ????

Premyslim jake OZE by se mohlo ekonomicky vyplatit bez dotaci v podminkach CR, zatim nevidim zadne. Vite kdyz jdu na hory treba do Krusnych hor nebo do Jizerek rad bych tam mel klid a ne vetraky nad hlavou. Rad bych se tise toulal krajinou.

Ivan 3.2.2010 21:20

Kravina

Ježišmarjá, to je kravina tenhleten článek.

Erik 3.2.2010 21:08

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Každá modernizace něco stojí to je jasné, já taky nejsem pro takové masivní plošné zavádění OZE to ani v našich podmínkách není možné, ale více menších zdrojů vhodně zkombinovaných

MM 3.2.2010 20:54

Re: Bursík kritizuje lobing ????

25Gw to je sila, ale mam pocit, ze maji vyuziti jen nekde kolem 15 az 20%. Myslim, ze kdyz moc fouka a cele severni more vypadne musi se ostatni zdroje hodne snazit, aby frekvence nesla do kopru. Naopak kdyz foukam tak akorat, tak nikdo nevi kam s tou eleektrikou. Prenosova soustava byla stavena na stabilni toky, ne na nestabilni toky. Takze bude potreba modernizovat i prenosovou soustavu a to take zdrazi vyslednou cenu za el. energii.

honzak 3.2.2010 20:50

Re: NP - český Hydepark končí

No problem! Jezdil jsem to jako časovku KPO. A když si dám v cukrárně u rybníka 3 větrníky, 2 piva a 2 rumy, tak jsou minimálně vrata jistý!

Tom 3.2.2010 20:39

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Německo má už 25 z větru, ono je to taky problém zastaralé distribuční sítě

MM 3.2.2010 20:34

Bursík kritizuje lobing ????

Budovanim OZE ten verejny prostor prave zvetsujeme. Na OZE potrebujete 100x az 1000x vetsi plochu na zisk stejneho mnozstvi energie jako treba Jaderna elektrarna nebo plynova nebo i ta uhelna. Musime stavet i dalsi prenoseve trasy, protoze toky energii s OZE jsou mene stabilni a dochazi k pretezovani. Navic muste stavet i rezervni zdroje.

erth 3.2.2010 20:32

Re: NP - český Hydepark končí

   hm, diskuse jako na novinkách musí být pro šíbry (manipulátory) z medií lákavá, žádní nickové jim nebudou rušit jejich vlivové akce a zakázky.

Ika 3.2.2010 20:27

Zelení

Výborný čtivo.Všem to doporučte.

MM 3.2.2010 20:26

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Svedove si mohou delat co chteji, zijeme snad ve svobodne spolecnosti. Muzeme delat i blbiny, ktere nikam nevedou a nic neresi pokud si to odhlasujeme :-) Ja jen nechci, aby se blbosti zavadely i u nas. Biolih ma o 20% nizsi obsah energie oproti benzinu a tak musite pocitat s asi o 1 az 1,5 litru vetsi spotrebou. Jedina sance pro biopaliva vidim v rasach a v gen. modifikovanych bakteriich pestovanych v bioreaktorech. Nevidim reseni ve vyuziti co nejvetsi orne plochy pro biopaliva. Pokud chceme byt setrni k prirode nemely by jsme prirodu zdimat az na doraz, ale dat ji trosku vic prostoru k ziti.

Pete Brich 3.2.2010 20:23

Už aby z něj tu biomasu udělala.

PB

MM 3.2.2010 20:12

Bursík kritizuje lobing ????

Je to trosku jinak. Pri standartni zaloze je potreba mit rezervu na urovni nejvykonnejsiho zdroje, tedy Temelina 1Gw. Predpokladam, ze cast teto zalohy je v precerpavacich elektrarnach. Problem s OZE je ten, ze musime mit nezavisle k dispozici ~30% rezerv z instalovaneho OZE vykonu. Takze pokud je podil OZE nizky je vse vicemene v poradku, sit je vicemene stabilni a je to jen draha sranda, pokud podil OZE roste musite mit vice a vice rezerv a to uz prestava byt sranda. Nemecko je schopne svymi 20Gw ve vetru pekne zamavat frekvenci v cele Evrope.

MM 3.2.2010 20:01

Bursík kritizuje lobing ????

Mozna jste si vsiml, ze vetsina uhli za limity se chce pouzit pro teplarenstvi, ne pro elektrarenstvi. S teplarenstvim by se neco melo delat, jinak to dopadne spatne. V elektrarenstvi se za limity jit nechce, pokud bude mozna dostavba Temelina a jednoho bloku v Dukovanech. Vyuzit odpadni teplo z Dukovan je dobra myslenka, snad to vyjde. No a k tomu prebytku, predminuly rok uz byl jiz problem s dalsimi pripojenimi, protoze dochazela kapacita. Pak prisla ekonomicka kr. a mame tu prebytek, coz se asi dalo ocekavat. No a pokud se dostavi Temelin zadne zivotni prostredi se vyvazet nebude.

MM 3.2.2010 19:50

No a ty nové technologie budou možná založeny na větru, slunci ......

Usporky nic neprinesly. Kazdy zdroj svetla i obyc zarovka ma sve uplatneni na urcitem miste, zakaz byla hloupost. Nevim na co mit ve sklepe, na chodbe, na zachode usporku, kdyz sviti jen chvili. A neni pravda, ze 20W usporka nahradi 100W zarivku, spise 30W usporka. Navic mi svetlo z usporky vadi, radeji mam klasickou zarovku, to svetlo je mi prirozenejsi. Kolega s epilepsii se z tech zarivek muze zblaznit. Dalsi vec co nevim kam s tim jsou rtutove pary, jak se to bude likvidovat? Usporne spotrebice jsou sice usporne, ale casto i mnohem drazsi, takze otazka je jestli se v nejake dobe vrati. Az bude neco skutecne vyhodne lide si to koupi, neni nutno jim prikazovat.