7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hranicar 3.2.2010 19:49

Zekeni

jsou mnohem nebezpecnejsi nez komunisti. Maji daleko militantnejsi ideologii a jsou placeni nepratelskymi mocnostmi, usilujicimi o odstaveni Temelina, aby se tak eliminovala konkurence na trhu s elektrickou energii. 

kacir 3.2.2010 19:49

Re: Grafomanský průjem pana Vlka... inu, kvalita ne vždy následuje kvantitu, ale s tím se počítá

Váš přínos je ovšem viditelný hned na první pohled.  ...Gratuluji! :D

Han 3.2.2010 19:35

Re: NP - český Hydepark končí

Když si představím ten kopec od Vltavy, tak bleju už teď.

honzak 3.2.2010 19:25

Re: Tak jsem si dal tu masochistickou práci,

ty budeš jeho brácha, viď? Meloune pitomej....

Až na tebe dolehnou REÁLNÉ starosti, tak si budeš rvát vlasy jakej si byl rudozelenej vůl!

honzak 3.2.2010 19:23

Re: ANO

jasně! Kdyby tam furt seděl veškrna, tak by tady byl ráj na zemi, že?

honzak 3.2.2010 19:21

Re: Zbytečně mnoho slov.

u takových mamlasů jako jsi ty má. Doufám, že vás melounoidních mamlasů je méně než 5%.

honzak 3.2.2010 19:19

Re: NP - český Hydepark končí

tak, tak. Za peníze ve Zvoli dům. Jestli se naszeru doopravdy, tak mu ho na kole (tedy zcela ekologicky) dojedu poblejt.

honzak 3.2.2010 19:18

Re: Otázka je, kdo je nebezpečnější: Vychcánkové typu Bursík-Dusík, drzá čela typu Liška nebo s puškou v ruce s ohněm v srdci typu Stropnický.

Che Stropnický je totální mimoň. Nepředstavuje žádné nebezpečí. To buršík je jiná sorta. Toho může zrušit jen kačena, když dá návrh na rozvod a oškube ho jako slepici.

libienski 3.2.2010 18:53

Re: Vždyť to říkám. Nehodí se ani do konzerv. Smrdí bolševizmem jak zkaženej uzenáč.

Koukám, že dnes máte "nabito" ostrými-) Bohuel není nad čím polemizovat, žádné argumenty nenabízíte:-(

libienski 3.2.2010 18:50

Re: Otázka je, kdo je nebezpečnější: Vychcánkové typu Bursík-Dusík, drzá čela typu Liška nebo s puškou v ruce s ohněm v srdci typu Stropnický.

Stropnický, ačkoli se tváří jako mistr světa, nikdy žádnou významnější podoru ve straně zelených neměl, vyjma akce Jihočeská matka gone, kdy se mu jakous takous podporu získat podařilo. Jinak na všech sjezdech je zástupcem zcela okrajového proudu v SZ a jeho neúspěšné kandidatury do centrálních orgánů strany o tom vypovídají dost jasně.

libienski 3.2.2010 18:48

Re: Bursík kritizuje lobing ????

NO vidíte, asi byste měl u těch Švédů kandidovat a objevit pro ně neznámé úspory a říct jim, že to co tam dělají posledních 20 let je hovadina:-)

Pete Brich 3.2.2010 18:47

Vždyť to říkám. Nehodí se ani do konzerv. Smrdí bolševizmem jak zkaženej uzenáč.

PB

Pete Brich 3.2.2010 18:45

Otázka je, kdo je nebezpečnější: Vychcánkové typu Bursík-Dusík, drzá čela typu Liška nebo s puškou v ruce s ohněm v srdci typu Stropnický.

Navrhl bych jejijich vývoz místo elektřiny. Ale kam? Když už i Papua-Nová Guinea se dala cestou konzumace vepřových a hovězích bílkovin.

PB

libienski 3.2.2010 18:42

Re: Místo "vývozu" elektřiny nenávidéného ČEZu a JETE bychom mohli vyvážet genyje jako libienski. V dnešním globalizovaném světě se ale nedá najít kmen, který by si je vzal alespoň na maso.

Tak nenáviděný ČEZ. Je to jen firma, která lže a krade, manipuluje politiky i veřejným míněním a to jen díky své velikosti a tržní kapitalizaci, kdy je evidentní, že politikové Českého (malého) formátu nejsou s to takovou firmu efektivně řídit a nepodléhat zájmům různých s firmou spojených lobby. Prostě ČEZ je Čezko už příliš velké sousto. Je to stát ve státě s vlastními zákony, pravidly a dnes už i s vlastní vycvičenou "lidovou milicí" tedy ozbrojenou složkou firmy.

libienski 3.2.2010 18:39

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Právě atomvky mají problém těch "3 velkých" baráků" největší. Neberu Vás za slovo, jen upozorňuji, že někde v severních Čechách se musí 24 hodin denně, 365 dní v roce topit pod kotly alespoň dvou bloků tepelných elektráren, aby ty byly v případě potřeby schopny případný výpadek Temelína dokrýt. Nicméně i na to už připravuje jaderný průmysl odpověď a všechny dotčení vyvíjejí "malé lokání" reaktory do výkonu 30 MW, které tento problém do značné míry eliminují.

Pete Brich 3.2.2010 18:36

Místo "vývozu" elektřiny nenávidéného ČEZu a JETE bychom mohli vyvážet genyje jako libienski. V dnešním globalizovaném světě se ale nedá najít kmen, který by si je vzal alespoň na maso.

PB

libienski 3.2.2010 18:30

Re: Jistě, kdybychom měli takový potenciál vodní energie jako Norsko,

Jistě.

V. Novák 3.2.2010 18:26

Ve KTERÉ straně?

OF, OH, KDU-ČSL, SZ... Kterákoli, která slibovala být výtahem k moci.

libienski 3.2.2010 18:26

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No kampa my to uhlí z prolomených limitů údáme? Že bychom ho dodávali rovnou do Němec? To se mi nezdá, to by si naši uhlobaroni nedomlouvali s Čezem čenže elektráren za doly:-) Popravdě o desítkách nových tepelných elektráren v Německu se mi nedoneslo vůbec nic, ale o menších lokálních zdrojích tepla i energie ano a to zejména o kombinaci ruský/norský plyn a biomasa,  popř. uhlí na kombinaci tepla a plynu. Naštěstí i u nás už někoho osvítilo a uvažuje se o využití odpadního tepla z Dukovan pro vytápění Brna atd. Nechci nijak polemizovat o braní nebo prodávání proudu, prostě se na základě smluvních vztahů dokrývá spotřeba jednotlivých zemí a Čezko je v součtu jejím výrazným exportérem a jako takové tedy vyváží své životní prostředí. Trvám také natom, že když se zde před cca 17-18 lety začalo debatovat o dostavbě Temelína, tak se také argumentovalo tím, že v době předpokládané dostavby bude energie nedostatek a bez Temelína se budeme "vracet na stromy", než se však ukázalo, že po jeho dokončení dosahoval export elektřiny 30 % její celkové výroby u nás, takže se celý slavný a tolik potřebný Temelín, resp. jeho produkce exportovala.

V. Novák 3.2.2010 18:24

Re: Zbytečně mnoho slov.

Má.

Gardnes 3.2.2010 18:18

Skutečný motiv

Rozebírat celou záležitost kolem sprostého osočování premiéra a vlády Bursíkem by bylo racionální, kdyby jako sláma z bot nevysvítalo, že skutečným motivem je snaha o zviditelnění v předvolební prezentaci této profláklé osobnosti. Mě nejvíce zaujal postoj hlavního komentátora nejčtenějšího a také nejserioznějšího(protimluv) listu MFD Komárka, že jde o jednoho z nejslušnějších politiků ve státě. A to i za situace, že celých 2O let tento politik postavil na podrazech ve vlastní straně, kde ho milují jako osinu v ...., vydíráním v koalici, kdy neustále vyhrožoval ultimaty bez jakýchkoliv kompromisů, již i neustálým k verulantstvím v pražském zastupitelstvu, nevyjasněnými majetkovými spory, i trvalou snahou o manipulování veřejnosti, kdy se neusatále stavěl do pozice nepolitika. To oni - politici byli ti špatní, já nepolitik........Ovšem pokud by mu to veřejnost baštila, šlo by zjevně o velký talent na ohlupování veřejnosti.

libienski 3.2.2010 18:16

Re: No a ty nové technologie budou možná založeny na větru, slunci ......

Tak debata samozřejmě není o tom krýt s OZE 100 % spotřebu, to zatím reálné rozhodně není a reálnější je v tomto kontextu i ta termojaderná fúze. Nicméně důsledné šetření energií, používání přírodních materiálů na místo těch z ropným původem (tam kde je to možné) je reálnou cestou, jak se s tím vypořádat. Vezměmě jen v potaz kolik potenciálně nutných zdrojů ušetřily úsporky a energeticky úsporné spotřebiče.

Emil XX 3.2.2010 18:14

Jistě, kdybychom měli takový potenciál vodní energie jako Norsko,

žádné další typy elektráren bychom nepotřebovali.

MM 3.2.2010 18:02

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Hmm, oni si ji neberou? To jako ze jim tu energii nutime? Neni to treba tim, ze oni proste nejsou schopni tu energii z vetru regulovat a treba protoze ji vyrabeji draze, tak kupuji od nas? CEZ prodava na burze a Nemci, Rakousko i Slovensko kupuji snad dobrovolne ne? Proc, protoze maji malo, specialne Rakousko a Slovensko proste nema kapacity a kupovat proste musi. Dostavba Temelina bude tak akorat korespondovat s odstavenim nekolika uhelnych elektraren kolem roku 2020 az 2025. Takze k navyseni nedojde, spis k vyrovani. Prunerov I bude koncit a Prunerov II bude jen castecne rekonstruovan. Zadny export zivotniho prostredi nehrozi. Samotni Nemci stavi desitky uhelnych elektraren, to povazujete za OK?

libienski 3.2.2010 17:53

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Oni si je neberou, my jim je prodáváme... A chystáme se opět posílit naši výrobu energie, abychom mohli opět exportovat naše životní prostředí. Ostatně proto se  prosadily dostavby atomových elektráren a zároveň se tlačí na prolomení těžebních limitů. Výsledkem bude za 10 - 20 let obrovský export energie a tím i životního prostředí.

MM 3.2.2010 17:50

Bursík kritizuje lobing ????

No a co, me prijde, ze je lepsi mit 3 velke baraky, ktere pokryji 80% spotreby el. energie misto tisicu blbin rozhazenych po krajine, ktere se jeste nevic nedaji regulovat.

xxxKubeš 3.2.2010 17:49

Jako vždy

skvělé a vtipně podané myšlenky, i když v jádru jde o nahořklé téma. Palec nahoru, i pro články uveřejněné po 15.únoru.

MM 3.2.2010 17:45

Bursík kritizuje lobing ????

Neni protoze se to vyplati. Protoze z te ropy ziskate vic energie nez jste vlozil do tezby atd. Vozeni biolihu se nevyplati, proto kazde procento biolihu zvysuje cenu benzibu asi o 40hal. Mate pocit, ze ten biolih se vyrobi jako CO2 neutralni? No to ani nahodou, on se musi zasadit, sklidit, nejak se ten cukr musi premenit na alkohol a pri tom vznika dost CO2, potom se musi alkohol oddestilovat a nakonec ho jeste musite vezt pres pul zemekoule. Pokud z toho lihu nedostanete tolik energie kolik jste do nej vrazil pri vyrobe tak se proste nevyplati. Navic pestovani zabere obrovske plochy, kde je ta biodiverzita, spotrebuje se obrovske mnostvi vody, naruseni vodnich pomeru a asi by se dalo pokracovat dal.

MM 3.2.2010 17:38

Bursík kritizuje lobing ????

No prosim, kazdy jsme asi z jineho sveta. Me se libi krajina jak je a nerad bych to menil kvuli nejake blaznovi, kteremu se libi vetraky rozhazene po krajine. Ja se vubec nekochal v Nemecku, navic se jim ty vetraky netocily jako napotvoru. Asi nefoukal vitr nebo co a tak si Nemci koupili nejakou tu Gigawatu z Ceska. Ted zrovna berou 750Mw a Rakusaci 1.3 Gw. Jeste ze mame ty atomky co?

libienski 3.2.2010 17:35

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No vožení ropy přes půlku zeměkoule není ekologický nesmysl?