7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Erik 3.2.2010 14:36

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Já jsem pro energetický mix, cestou Francie bych rozhodně nešel

libienski 3.2.2010 14:33

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Já mohu říci, že první úsporky jsem si koupil (dotované tehdy Čezem) v roce 1994 a byly to 3 kusy, se kterými jsem svítil ještě loni (svítivost byla už menší, tak jen na toaletě a v koupelně). Nekvalitní žárovky stejně jako úsporky vydrží jistě méně.

libienski 3.2.2010 14:31

Re: Nevydají se za štěstím, pokud jim v tom bude bránit vojenská síla, schopná

To chci vidět armádu schopnou zastavit potenciálně miliardu lidí:-/

lary 3.2.2010 14:29

Re: Masové nadšení

Zkuste to při příštím příspěvku psát v první osobě čísla jednotného.

Glosator 3.2.2010 14:29

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Jenže, potřeba svítit a potřeba topit se většinu času shoduje. A byla tu řeč o materiálové náročnosti výroby  žárovky vs. úsporky. Já jen mohu říci, že tvrzení o mnohonásobné životnosti úsporek se nezakládá na pravdě.

Historik 3.2.2010 14:25

Nevydají se za štěstím, pokud jim v tom bude bránit vojenská síla, schopná

je totálně zdecimovat. Když tady ta síla A ODHODLÁNÍ JI POUŽÍT nebude vydají se sem za sociálními dávkami ještě dříve mraky primitivů z Afriky.

Ve skutečnosti je tu jen jeden problém, energie, kterou lze v pozadovaném množství (10 násobek současné spotřeby) získat z jádra. Ostatní suroviny jsou do značné míry zaměnitelné.

Problém může být ještě produkce potravin, to je limitující faktor.

Glosator 3.2.2010 14:19

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Co to je "centralizace zdrojů." Myslíte tím množství kogeneračních jednotek, napojených na jednu rouru plynovodu z Ruska???

Jestliže mají Francouzi přes 50 jaderných reaktorů, problém v tom nevidím.

BAF 3.2.2010 14:16

No a ty nové technologie budou možná založeny na větru, slunci ......

...... možná .......pokud se udá několik technických/technologických  revolucí které povedou k výraznému zvýšení účinnosti a řádovému poklesu ceny a uspokojivě vyřeší akumulaci

Petr I 3.2.2010 14:16

Re: Masové nadšení

  Jeden z citátů mého přítele. BLBOST JE RODNÁ SESTRA KAŽDÉHO NADŠENÍ.

Zebra 3.2.2010 14:14

Re: Bulvár

Taky špatně. Zkoušej to dál, fotr, vějíř možností není ani zdaleka vyčerpán.

Jirka 3.2.2010 14:11

Re: cenzura bude Vlkovi svědčit

Ta "cenzura" mi nevadí. Alespoň se provozovatel dozví o jaké blby vlastně v historii šlo. Má jejich IP adresu a po přihlášení bude vědět s kým má tu čest. A oni z anonymity vyjdou při jejich inteligenci. Kluci, držím vám palce.

Erik 3.2.2010 14:08

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Jestli vám za celý život stačí jedna žárovka pak je to opravdu nevýhodné.

libienski 3.2.2010 14:06

Re: Bursík kritizuje lobing ????

K úsporkám snad jen tolik. Když svítím, svítím, když si chci zatopit, pak si zatopím. Ale svítit a topit v jednom je zastaralé a zoufale neekologické.

Jirka 3.2.2010 14:04

Masové nadšení

je vždy škodlivé a hlavně zneužitelné. Celkem s nadšením a očekáváním jsme zelené přivítali a uvedli je do sněmovny. Co se stalo? Bursík začal vydírat vládu a pletichařit až se to začalo i jeho  spolubojovnicím nelíbit. Věci, které za normálních okolností zůstávají pod pokličkou, se staly najednou věci veřejnou. Media se zachovala standardně: tak jak hyeny se vrhly na kořist, a trhají a trhají. Nezastírám, že kořist si to zaslouží. Jen je mi jaksi líto, že některá zvířata jsou zatím chráněna. Nebylo by totiž nikoho, kdo by nám velel, a my přeci chceme, aby nám někdo velel. Samozřejmě bychom poslouchali a  těšili se na to, až mu to spočítáme. "Takoví jsme my, matinko!"

Masovému nadšení Zdar!!

honzak 3.2.2010 14:04

Re: Honzak: "ten "libensky" je dobrej úchyl! Asi vymetá veřejné záchodky..."

omyl.

Ani netušíte, jakých hulvátství a sprostot jsem mocen. PVS dodala neuvěřitelné střelivo. Do těchto diskuzí pouštím jen drobty vševojskové mluvy, nad kterými se rozčílí jen opravdový estét na úrovni Krasoslavy Chmelenské.

J. Ryba 3.2.2010 14:00

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No, když tomu věříte, tak Vám to nebudu brát. Ale hlavně jsem se ptal na ty "ůsporky". Děkuji za odpověď.

libienski 3.2.2010 13:59

Re: cenzura bude Vlkovi svědčit

Já to vidím tak, že bez diskuze pod články, přestanou být jeho cinty jakkoli zajímavé, jak pro jeho "souhlasníky", kteří si nebudou mu nebudou moci v diskuzi poděkovat, tak pro odpůrce, kteří nebudou moci polemizovat. Tak holt přestane být zajímavý i celý NP.

Bobík 3.2.2010 13:53

cenzura bude Vlkovi svědčit

Děsí mě, že od 15.2. nebudeme mít rozumnou možnost korigovat bláboly pana Vlka.

libienski 3.2.2010 13:49

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Pane Ryba, viděl jste už nějaké biopalivo vyrobené ze soji? Já ne a proto nemohu tvrdit, že se deštné pralesy likvidují  kvůliva biopalivům:-) Ostatně taková biopaliva, když už jsme u nich, mají konkrétně v jižní americe velkou tradici a masově se tam používají už od začátku 80. let minulého století. Dá se říci, že jsou tam již čtvrtstoletí před námi:-)

Erik 3.2.2010 13:47

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Navíc přehnaný rozvoj jaderné energetiky vede také k centralizaci zdrojů a distribuce energie, což také není dobré

libienski 3.2.2010 13:46

Re: vida jak hoši ryche fungují

Za důvod, který se zde prezentoval jako skutečný, přece nemohu považovat to, že ho jeho potenciální hostitel pan Oberfalzer, nebyl se svým senátorským týmem s to, někde ustájit, resp. najít panu Wildersovi prostor, kde by mohl své nenávistné bludy šířit:-) To bych pana Oberfalzera i z jeho spolupracovníky musel považovat za totálně neschopného packala, který se svým neumětlstvím ještě chlábí do médií:-) Navíc, když se brněnští muslimové dozvěděli o páně Oberfalzerově štrapáci s prostory, tak mu sami nabídli zdarma prostory své k diskuzi.... Chápu, ale že páně Wildersovy nenávistné kydy by raději vykládal před zraky kamer v Senátu, než v Brně samotným muslimům do očí. Takhle by holt politické body neposbíral...

honzak 3.2.2010 13:43

Re: Bulvár

předpokládejme, že pan Vlk nemá pravdu. Která je tedy další možnost? Že je buršík jen tak blbej?

J. Ryba 3.2.2010 13:36

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Pane/paní "libienski". Bylo to sice náročné na trpělivost, ale přečetl jsem si všechny Vaše příspěvky pod tímto článkem. V tomto píšete "...úsporám energií a posílení obnovitelných zdrojů energi...". Mohl byste prosím např. doložit úsprnost kompaktní zářivky (součet všech materiálů a energii, použitých na její výrobu a následnou ekologickou likvidaci versus úspory energie, dosažené jejím provozem)? Podotýkám, že reklamní řeči o tom, že 20W "úsporka" nahradí svou svítivostí 100W žárovku jsou silně nadsazené, pro dosažení srovnatelného osvětlení po celou dobu životnosti je ten poměr spíše 30:100. Dále bych prosil vysvětlit, v čem spočívá ekologická výhodnost mýcení deštných pralesů za účelem pěstování rostlin pro výrobu biopaliv. Také by bylo zajímavé se dovědět, co vy považujete za tzv. obnovitelný zdroj. Děkuji.

libienski 3.2.2010 13:32

Re: libienski,

Tak Bill Clinton sliboval bankám federální pomoc, za to že budou půjčovat těm, co na to nemají? Vlastně vytvořil nový druh záchranné sociální sítě. Chápu, že jste část svého života prožil v Klausově bankovním socialismu, tak Vám jsou tyto modely zřejmě blízké, ale ujišťuji Vás, že v prostředí výhradně soukromých bank, kde je navíc i FED vpodstatě soukromý, je něco takového z podstaty věci nemožné! Vašim informacím o rostoucím počtu muslimům v Americe nerozumím, resp. nerozumím souvislosti s mým příspěvkem, nicméě jejich pravdivost nijak nezpochybňuji.  Jinak se štědrými sociálními systémy to bylo tak, že k vůli nim tady těch uprchlíků moc nepřišlo, protože se tyto štědré programy zaváděly v dobách,  kdy tady ti uprchlíci dávno byli...

Sunny 3.2.2010 13:27

Re: vida jak hoši ryche fungují

Neskutečná lež !  Pokud nevíte, jaký byl skutečný důvod, proč pan Wilders nepřijel dosud do ČR, neunavujte, prosím, svými spekulacemi.

Erik 3.2.2010 13:25

Re: Bursík kritizuje lobing ????

Já s jadernou en. taky ne, ale podívejte se na rozložení zdrojů en. ve světě, v EU a na českou ekonomiku...

zombie 3.2.2010 13:24

Re: Bursík kritizuje lobing ????

No a ty nové technologie budou možná založeny na větru, slunci a vodě. Proto není až tak odvěci je podpořit a vyzkoušet :-)

libienski 3.2.2010 13:24

Re: ZELENÍ JSOU ZKRÁTKA ŠKODNÁ! Hromadný odstřel bychom měli provést v květnu hlasovacími lístky.

No je to stejné jako jinde v evropě, chce-li někdo provozovat neekologický a životunebezpečný starý šrot, pak ho to holt něco musí stát a pokud někdo nemá 10 tisíc na káru, pak ať si na ten Vinohrad jezdí třeba se starým kočárkem:-) Ostatně kdyby tady byla funkční STK, pak by se takové opatření ani nemuseo zavádět, protože by se ukázalo, že nechat projít takovýto šrot (za 2000,-) STK bylo dražší, než provozovat jiné, o 8 tisíc dražší auto.

Ivan 3.2.2010 13:22

Re: Stoprocentní pravda

Poněkud zvláštní přístup. Takový jezuitský. Vraždí například čeští žoldnéři v Afghanistánu. To je bezesporné. Okupují stát dokonce bez vyhlášení války jen na základě svévole USA.  Komančové možná vrazi byli, dějiny amerických indiánů neznám, vím jen, že jim bílí osadníci uloupili půdu a pak jich většinu povraždili (ať už přímo, nebo nepřímo alkoholem a nemocemi).  Pokud jste měl na mysli členy KSČ, tak ty, kteří vraždili, lze potrestat (pokud ještě žijí).  Za vraždu ovšem nelze považovat potrestání např. žháře, který zapálí sýpku s obilím nebo vraha, který přepadne a oloupí pokladníka firmy (jako loupežní vrazi Mašínové) atd.. Pokud zákon ukládá za určité tresty trest smrti, nemusí se mně takový zákon líbit, ale jeho legálnost to nemění. I teď se například čím dále více lidem nelíbí zákony, které okrádají občany a předávají státní majetek do rukou soukromých vydřiduchů. Co kdyby občané zase vzali do rukou zbraně. Tu hrstku profesionálních žoldnéřských vrahounů vhodných tak akorát k agresi  na slabším by převálcovali rychle. Nebo uplatili, žoldnéř bojuje za toho, kdo víc zaplatí. 

5P 3.2.2010 13:19

Re: libienski,

To jsou tedy plky. Bill nemusel nikoho nutit, stačí když bankám slíbil, že při problémech jim pomůže. Což dnes s velkou vervou činí bubák Obama. Ani se nezmiňuji o státem za BC propagovaném ENRONu, Fannie Mae a Fredie Mac či jak se to jmenuje. A co se týče levné pracovní síly pro Francii v 60. letech z bývalých kolonií? No nevím srovnání mám pouze V USA a to počtu muslimů. V roce 1970 jich v USA bylo cca 100000 a dnes jich tam je cca 20000000. Nevím jestli se tak úspěšně množínebo verbují bezvěrce, ale spíše bych řekl, že zatímco bývalé kolonie se utápěly a utápějí v násilí a chaosu (moc světlých vyjímek není), tak Evropa a USA si silně proti 60 létům zvedly životní úroveň a především Evropa nastartovala tak štědrý sociální systém, že by byl div kdyby si toho v Africe a v některých částech Asie nevšimli. Takže klídek, jo?